Безработицата падна най-ниско от декември 2008 г. насам

Понижението е с 0,4 процентни пункта спрямо март и с 1,2 процентни пункта на годишна база

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Безработицата пада заради отлива на нискоквалифицирана работна ръка. Хората, които трябва да са сини якички просто мигрират. Всеки работодател го знае. Ако продължи така НСИ ще трябва гордо да обявява в близко бъдеще спад в БВП. Тогава да видите що е гордост.

По улиците дупки стадиона в Пловдив се росши фсичко запада хората простеиат Прости много мислиат само за иадене пиене и. ? Онова с жените тотални идиоти

da se vryshtam li v BG?

Когато разказах че у нас маса хора получават по 300-400 евро на месец ,приятелите ми от Франфуркт ми спряха пиенето въпреки,че аз бях донесъл ичкията.Обявиха ме за мъртвопиян!

Шефа Шиши и Цацата се чудят на статистиката - те от години са безработни

Има три вида лъжа - лъжа, голяма лъжа и СТАТИСТИКА!

Ей хора, безработицата не се е свила при ГЕРБ - "свило" се е населението на България! Към края на 2008 г. населението на страната е било 7 606 551 души. А към края на 2017 г. то вече е 7 006 794. Само от тук виждаме, как са изчезнали/ "свили са се" около 600 000 души. Със сигурност поне една четвърт от тях са били безработни, които реално са емигрирали, за да си намерят работа в чужбина. То хубаво, ама това прави още 150 000 души, а официалната статистика посочва общо 210 973 регистрирани безработни в края на април! Ама това в прав текст означава грешка от почти 71 %. Обаче ако отчетем факта, че не всички нерегистрирани са заминали извън България, а има и такива, които още са тук, то грешката на Агенция по Заетостта вероятно ще стане около 100 - 150 %. Е за какво говорим тогава ??? Свила ли се е безработицата или е нарастнала ?? ГЕРБ ли са предприели адекватни мерки, или хората са се изнесли към чужбина ? Нарочно ли ни цитират безработица, равна приблизително на половината от реалната ?Кому е нужно това и до кога ще прикриват истинското положение в страната ??? А забелязвате ли, как всяка година управление на ГЕРБ коства на България около 75 000 души - емигрирали, и починали. Спокойно мога да добавя и около 20 000 неродени .... Кога ли ще успеят да "нулират" населението на България ... или поне българската част от него .....?!

..или пък са били цигани, заминали да висят на Германия?

Е де такъв късмет, да се оттървем от 600 000 мангала наведнъж !!! ама надали .......

Интересно четиво от областта на научната фантастика. Сигурно големи жеги са хванали в Б-я за да се поместват на първа страница подобни материали.

Безработицата е спаднала, понеже голяма част от безработните здравната система ги е убила, а останалите са заминали. Отново е заслуга на Бойко, ма не виждам нищо хубаво в това...

Ако този идот неземен бай Жендър ни управлява още една година, безработица няма да има, поради това, че голяма част от търсещите работа ще се изпарят през Терминал 2, друга част ще умрат от глад. Това е начинът по който правителството на жендърите свива безработицата. Геноцид. В момента гоним петте милиона, а бяхме близо 9 преди 28 г. С всяка изминала година се свиваме с около 50 000, за каква безработица става дума. И погледнете само структурата на търсените професии. ДА се търсят хора за работа в промишлеността - не. Правителство на неграмотни мутри.

В момента нямат работа само пълните некадърници.

Ако имате предвид София,може би сте прав.Във Варна положението не е никак розово.А в по малките градчета предполагам че е още по зле.

Засрамете се ! Стига лъжи ! Народа ще ви търси сметка един ден за лъжите !

Данните са абсолютни лъжи.

Здравейте,не съм икономист но ми е чудно как при положение че производителността на труда у нас е два пъти по ниска от средната за Европа,защо и заплатите не са два пъти по ниски,а пет десет.Това са очевидни факти.Ако някой може ,нека да обясни.

Много просто е,... защото има, кой да работи за такива заплати, това е!!!

при тях никога не е имало деградиращ обществото социализъм, което ни е направило изроди и търтеи и отрепки. Защото нищо от това което произвеждаме става да го завираме в гъзъ си. Успокоението е че има и по зле от нас руснаците.

Явно никога не си работил в голяма фирма в западна страна. Мога от първа ръка да ти обясня кой и как работи в такива фирми. Можеш да си сигурен, че там тези, които работят най-много отново са хората от изтомна европа, а не тези от западна.

по измислената ви методика да отчитате само тия в бюрата по труда дето взимат безщетениая.После какво става с тях...като излязат от борсата никой не се интересува. ЗАТОВА броите и отчитайте заетите с работа лица и ги съпоставяйте с миналата година по същото време. Аман от стъкмистики.

Бъркат съвсем умишлено демографската хиперкатастрофа и липсата на хора в бг в резултат на масова емиграция и тотален срив в раждаемостта , бъркат го и го представят като "намалена безработица". Като добавиш тука и безработните българи, на който идиота буда отряза правото за обещетение при загуба на работата в рамките на 3 години....представете си какъв ужас е в България...

За 500лв. читав, образован, трудолюбив човек няма да се хване на работа. Ще отиде в чужбина. Ако работодателите дават прилични заплати и осигуровки, 8 часов работен ден никой няма да ходи на гурбет.

В България заплати под 1000 лева няма. Опитай се да намериш чистачка в голям град за толкова. По селата не ми пука как е.

И простаци като теб,... бол:)))!!!

Разбира се,че безработицата е намаляла, след като само за миналата година 0,3 % от работоспособното население е емигрирало извън България. Управляващите надминаха Гьобелс!!!

да преобърнем световната икономика с българското чудо - излишък на работни места

И каква стана тя? В края на 2008 г. безработицата е 6.4%. Кой управляваше тогава? През 2009 г. властта преминава в ръцете на ГЕРБ и безработицата започва да се увеличава, като едва сега, след 9 години, тя е на нивото от края на 2008 г. А слушахме непрекъснато какво лошо наследство е получил ГЕРБ по всички показатели.

откриват се работни места на които никой не иска да работи, всеки е станал работодател, няма никъв стимул за придобиване на знания, генериране на тъпания и ....

ГЛУПОСТИ. ТО СТАВАЩИТЕ СЕ ИЗНЕСОХА В СТРАНСТВО. Манипулации и стъкмистики.

ЛЪЖА!!! Стъкмистика, която няма нищо общо с реалността! Безработицата не е количеството регистрирани в бюрото на труда, а количество работоспособни минус количеството работещи и учещи ... ама тази цифра НСИ и МТСП няма да я дадат защото е страшна! Вместо това ще дадат поредни фейкнюз на ГЕРБ TVVC като процъвтява страната ... гаче сме слепи и не знаем )))

Тези, който не се водят в бюрото по труда, защото не взимат пари защо никой не ги брои. Къде е статистиката отчитаща конкретната трудова заетост на населението по отрасли?

Ами като не се водят в бюрата по труда... значи не търсят работа, защо трябва да ги броят?

един милион напуснаха България и половин милион на държавна или общинска служба..(най_много в синя,зелена и кафява зона)

Хайде пак, за кой ли път днес, популизъм и лакърдии! "Това е най-ниското равнище на регистрирана безработица" Ами да, правилно!!!Става дума за РЕГИСТРИРАНА безработица! Че то на тези, които останаха в работоспособна възраст вече им писна с години да се разкарват и обикалят по пунктовете за регистрациите, защото от там няма абсолютно никаква полза! Които са по млади хванаха гората в странство, а тези, които са пред пенсионна възраст гледат да закърпят ден за ден, колкото да дотътрят до пенсионна възраст и да се пенсионират! Много малко останаха наивниците, които да се лъжат да се регистрират вече, неосъзнали още безмислеността на регистрацията!

Вече не можеш да намериш читави работници и служители - не остана никакъв избор. Преди идваха десетки кандидати за едно място, а сега трябва да ги молиш и то не е заради заплатата, а просто, защото всеки се е нагласил някъде или ненагласилите се ги мързи да работят... Действително е добре да се дадат работни визи на бесарабски българи и да се стимулират да дойдат в България...

А замислил ли си се, че ако дадеш наистина добра заплата за бранша ще дойдат пак на опашка за работа, а ако предлагаш толкова, колкото и другите - просто няма с какво да привлечеш човека. От друга страна пазарът на ЕС е свободен, ако не опираше въпроса до парите, ами то ще се домъкнат при теб и гърци, и румънци, и чехи, пък дори и холандци - стига да им дадеш добри пари. Та така че каквото и да си говорим, става дума за пари:)

Отговор към "Коментар" (по някаква причина не може да се отговори директно на "Коментар" - явно, новият сайт...). Г-н "Коментар", не само съм се "замислял" да давам по-високи заплати, но и давам почти двойно, сравнено с аналогични позиции, при това на всички необходими позиции - от чистачка до юристи... И знаете ли какво - почти няма работливи и компетентни работници и служители - ако ще да давам не двойно, а десеторно, това няма да му вдигне компетентността, защото, ако не е знаел какво прави в университета 5 години, то заплатата няма да му налее знания, компетентност и работливост. Манталитет..., включително и Вашия, който позволява да стане и "трол", защото не се работи много, а само се плюе, което за българина, явно, е удоволствие, а не работа... Колкото до изброените от Вас "гърци, и румънци, и чехи, пък дори и холандци" - за аналогични заплати, които получават, сравнено със заплащаните от мен (приравнени и към разликата в стандарта, макар храната у нас да е по-скъпа), явно никой не отива на "гурбет", освен че юристите няма как да дойдат - навсякъде има специфики и "движението" е само теоретично възможно... Тролската е лесно да плещите, но, ако трябва да създавате бизнес със собствени усилия, ще видите, че тролстването Ви е далеч от реалността. Хайде, със здраве.

Това е златен пример за стъкмистика... Да, безработицата намалява, защото работоспособните хора се установиха в чужбина, не желаят да работят за жълти стотинки тук и реално работят за жълти стотинки на Запад, но пък в номинално изражение парите, които получават на Запад им позволяват да издържат роднините си тук... въпреки че те самите не живеят охолно, но ако бяха останали да мизерстват в България по-добре ли щеше да е за тях и семействата им?

съвсем ни взеха за мезе с тея фейк новини за икономически растеж и ниска безработица....няма такива безсрамници и лицемери като герб

По 50000 /Петдесет хиляди!/ българи на година напускат България. За десет години - половин милион!

Бе, каква безработица, то хора в работоспособна възраст не останаха.

Който работи за държава, която не гарантира собствеността, напротив - обсебва я, поддържа мафията и заробването ни. Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Те така след 10 години съвсем ще я преборят безработицата. Като избягат още 1 -2 милиона. За последните 10 години България е загубила 1 милион. идеално - след 10 години съвсем няма да има проблем с безработицата, хептен няма да има кой да работи никъде каквото и да е било - цялата държава ще е само пенсионери и цигани

Като не останат хора изобщо тогава пък хептен няма да има безработица.

Това е неправилния индекс, който следите. Трябва ви "заетостта", а не безработицата. Няма безработица, защото всичко живо, което може да работи - работи. Няма хора. Разбягаха се и с право.

PO KAKAV NA4IN IZ4ISLIAVAT BEZRABOTICATA ZA6TOTO MNOGO MLADI GI NIAMA V BALGARIA

БОБИ, КАТО ТЕ ГЛЕДАМ КАК ПИШЕШ, НЕ СЕ УЧУДВАМ, ЧЕ СИ БЕЗРАБОТЕН. (Сори за главните букви)

1. Пишеш само с главни букви, което е неправилно; 2. Не го гледаш как пише, а какво е написал; 3. От къде разбра, че bobi е безработен/безработна; 4. Какво означава думата "сори" (може би имаш предвид "sorry").

Малката подробност е, че хората, които са безработни по-продължително време, губят право на помощи и статистиката за получаващи помощи безработни ги няма. Зависи кои статистически данни се ползват (обикновено тези за получаващите помощи, защото са удобни на управляващите). Действително, при толкова много хора извън България няма как да излезе статистиката (защото те трябва да се водят безработни - не работят в България), но това глупави хора няма как да се досетят.