Безработица у нас най-ниска в цялата история на Евростат

България е една от 20-те страни-членки на ЕС с по-добри резултати от средноевропейската

Обратно в новината

Коментари - Безработица у нас най-ниска в цялата история на Евростат | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

защото хората спряха да се регистрират. Няма смисъл да се влачиш до бюрото по труда, за да ти обяснят как ти сам трябва да си търсиш работа. Можем и без тях да се сетим.

Ха ха ха ха ха разсмяха ме. Смотаняците

Taзи статистика лови само регистрираните в бюрото по труда и то за един съвсем кратък срок от 9 месеца, всички останали дето не фигурират в базата данни ги считат за работещи. Манипулациите на ГЕРБавите мина и тези от времето на тошевия тоталитаризъм, бем ти и демокрацията бем ти и фалшификацията.

Тези "статистики" напомнят за годините преди 1990

В цяла Северна България 70% от хората са безработни. Циганските общности, които са поне 10% от населението са 95% безработни. Обаче за Боко няма безработица. Вероятно той брои само герберите, сред тях определено няма безработица, всички са назначени за калинки на държавна службица, което се нарича скрита безработица.

Не знам какъв иди.от трябва да си за да напишеш такава ГЛУПОСТ и колко тъ.п трябва да си за да и повярваш. На тази просто тия най вероятно вярва само Тиквата и максимум още 10 човека около него.

Как се мери безработица в окрадена и обезлюдена страна?

Ква безработица бе, народа ибяга, измря, нема млади!?!? Няма кой да е безработен вече, няма и къде да работи!!

Да де ама те си вземат социални помощи от Европа, и от Бг ако има кой да им даде... та защо да работят. Иди на автогарата и виж кой пълни автобусите за западните дестинации - само циганор и турчаля!

При два милиона неработещи цигани, безработицата била най-ниска. Смехурковци....

Да де ама те си вземат социални помощи от Европа, и от Бг ако има кой да им даде... та защо да работят. Иди на автогарата и виж кой пълни автобусите за западните дестинации - само циганор и турчаля!

Като се изнесат още 1 млн. българи зад граница, ще бъдем първата страна в света с нито един безработен.

?

Дойдох да видя руските тролове дали са били активирани - не останах разочарован.

На бас, че повечето от вас работят. Просто не ви харесва работата и не намирате друга, която да е по-добра. Това е съвсем различен проблем, който също е много сериозен, но е факт, че безработицата е ниска. С други думи в момента не е проблем бройката работни места, а какви точно са тези работни места. Аз си признавам, че не бих работил каквато и да е работа тук ако се наложи ще го правя в чужбина. И ще лъжа за да си запазя достойнството.

Какво достойнство ще си запазите? В чужбина само вас ли чакат, освен ако не предлагате изключителна квалификация и талант. Нишите отдавна са заети не толкова от източноевропейци,а от негри, араби, азиатци за по- неквалифициран труд, като последните три вида са по- предпочитани за това.

Как се намалява безработица - на хартия. В бюрата по труда нито предлагат работа, нито ти търсят работа, а и не ти дават някакви помощи - изобщо са напълно безполезни за безработния човек. Отгоре на всичко едва ли не те задължават да ходиш и да им се разписваш месечно, като че ли си някой престъпник пуснат на свобода срещу подписка. И когато не отидеш навреме бързат да те отпишат от списъка с безработните - така статистиката е издокарана и ще продължат да я издокарват но на хартия. Защото пак повтарям - не ти предлагат работа, не ти търсят работа, а и помощи не дават. И на кое да вярваме - на медиите, които редовно обявяват, че се търсят инженери, дори в публикациите пишат инженерите преди IT специалисти, на собствения ли опит да вярваме или на оптимистичната СТЪКМИСТИКА?

Кът си некадърник ще си безработен! Хващай кирката и бегай да копаш по магистралите, вместо да човкаш по клавиатурата!

Никой не е длъжен да работи каквато и да е работа при каквито и да е условия. За да работиш трябва да има уважение към теб.

Напротив, предлагат вече- да работи ангария за 250 евра БРУТО, в София на бензиностанция на мастит феодал, ама българите н били щяли да се хванат на тази въдица щото били мързеливи.

Някой може ли да ми обясни как така работодатели реват,че никой не иска да им работи без пари, липсвали кадри, неквалифицирани включително, почти навсякъде са лепнати обяви, че търсят персонал, а нямало безработица......Работа има, хората не искат да работят за социалистически заплати, при капиталистически цени за някой феодал и не го правят, пък нямало било безработица...как става тази работа

90те години всички тогавашни, управляващи и видни икономисти – се надпреварваха да обясняват как заплатите са ниски зашото търсенето определяло предлагането в пазарната икономика……сега когато търсенето на работници надвиши предлагането -------???? Пак ниски заплати ,,,- ще вкарваме индианци,,,за роби…..е те това е свръхнаглост на т.нар. бизнес у нас…!!!!

Или просто сме най-добри в стъкмистиката хаха

Стига сте писали глупости! Той позитанския трол знае най-добре! Лъжа е това!

Глупост е този евростат!!!Да влезе в която й да е ромска махала и да попита има ли безработни и отговорът ще е отчайващ сигурно трудно ще се намери 1 работещ!!!

За мен бонусите, за Вас безработицата

Стига с тези глупави изводи ! То не останаха читави за работа хора !

Много ви моля г-да от Дир.бг. , не си пълнете страниците преди да помислите! Това е една провокация и подигравка с Българският народ! По добре направете статистическо проучване колко хора бягат в чужбина и ги прибавете към фалшивите данни за безработните на Евростат!

на 25 си виках ще бутам някак си нещатата в БГ не искам да имигрирам искам си у дома и да намерих си добре платена работа нищо не ми липсва ама вече съм на 40 правят ме на глупак чрез такива статистики през всичките тези години казвайки ми че черното е бяло.... на 40 най после ми увря главата че от БГ нормална държава няма да стане

Статистиката си е вярна. Проблемът у нас е, че не харесваме работата, която се предлага, а не че няма работа. Никой не е длъжен да работи нещо, което го прави нещастен.

Ами че то търсещите работа не я търсят в България а отиват на Терминал 2. От доста години.

отчитат само тези, които са записани в бюрата по труда. След изтичането на съответния срок, те са безработни, но не се отчитат вече. Има десетки хиляди безработни млади хора, в предпенсионна възраст и 90% от 1 милион от т.нар. роми. Така, че реално безработните са над милион в страната, но официално не се возят като такива. Просто стъкмистика.

точно така, в бюрото те посрещат с ми ние работа не можем да ви намерим ...

Освен това, всичко върви по мед и масло!

Глупости нс търкалета! Евтин ПР на ГЕРБ преди евро изборите! Що тогава не се вижда, съответното финансово отражение?

Дали това не означава, че хората в трудоспособна възраст са все по-малко, заради продължаващата емиграция? Смущаващ е фактът, че уж в хазната има повече постъпления, а доходите на населението не се повишават така, че да надхвърлят повишаването на цените и данъците. За пенсионерите символично повишение от 1 юли и несимволично на данъците от 1 януари. Кой лъже? И кой вярва?

С тая предизборна лъжа Боко спира инвеститорите, защото никой не инвестира там където няма ръботна ръка. Друг е въпросът, защо тогава Боко пази работните места на ТЕЦовете и въглищарите, които не само че убиват 18 хиляди българи годишно с мръсния въздух, но и дават ток на цена пет пъти по-висока от тази на АЕЦ?

Хахахахаха, това явно е първоаприлска.

Стотици хиляди бягат от потъващият кораб а от друга страна хиляди се пенсионират. Ето ви ниска безработица. Обаче като за пред Европа трябва да кажем нещо което всички го виждат и знаят , но ние трябва да го икривим и да го кажем по друг начин. До 1 месец очаквам безработицата да я изкарат отрицателна -4,7% това ще е поредният епичен " успех " на Големата Глава от Банкя хаха

Още 10 години ГЕРБ и безработицата, ще стане -30%. Информацията я получих от АКАША преди една минута

Намаляла е, защото безработните заминаха през терминал 2.....

Евростат са като Булстат- фейкнюз, къде е Габито. най-ниска защото почти всички емигрираха барабар с циганите, а само тези над 60-65г останаха в кочината и чакат преводи по 100-200 евро на месец за лекарства и ток.

Безработицата е ниска защото крадливите управляващи игониха извън страната и ликвидираха трудоспособното население.

че те не останаха хора...

Повечето млади и можещи хора бяха прогонени от държавата си.В България останаха безчет държавни служители,обръчи от фирми,цигани,пенсионери и малък брой нормален бизнес,който е съсипван от такси и данъци от управляващата клика

Стига тъпотии, бе, чичка. 10% данък ли ти е съсипването? Ми отиди във Франция на 60%

Ами той и в други държави на Запад е толкова, но всички тичат натам и щом не се връщат, значи не им пречи да живеят нормално.

Преди две седмици ми се наложи да пообиколя в района на Хисаря, Стросел и Красново - гледам по стъбовете закачили обяви търсим работници " до хиляда лева заплата", викам бре, има надежда ...оправяме се ... Почти бях стигнал до голямата винарна до Старосел, подминаха ме двама циганина с каручка - заговорихме се- кой какво прави - циганите културно обясниха, че работят за фирма дето сечала гората законно. Хубаво, щом е за фирма, има развитие. Продължавам аз, влизам във винарната, така и така по работа съм тук - хубаво отидете в офиса, ми казва млада госпожица. Тръгвам аз да им търся офиса и на два пъти се сблъсквам с хора, чиито български, ако е роден е от мнооого далеч. Браво, значи и емигрантите вече приличаме да работят у нас. Правих каквото правих, прибирам се и виждам един възрастен човек (около 70-те), да чисти тротора пред /предполагам / неговата къща. Здравейте, казвам - много сте се развили по вашия край- по улиците няма хора и циганите работят ... А, -усмихна се човека- те хората тук избягаха или умряха, от 5500 души село остана 800 старци. Е Вие нали сте тук ?! А , аз дойдох да нагледам къщата на майка ми, тя почина миналата година. Иначе живея в Пловдив. Пенсионер съм но още работя като машинист за (споменава голяма транспортна фирма). Даже и отпуск не искат да ме пускат - нямат работници, а пък аз гоня 70 . Във винарната работят доколкото знам доста македонци и от републиките, не знам ако ги няма дали ще отворят.А циганите дето сте ги видели ги докараха от Сливенско - да секат гора и взеха да се заселват по пустите къщи. Засега кмета ги стяга да не правят пакости, но не знам до кога ще издържи. Питам за училището. А отдавна го затвориха. Децата ги карат в съседното Кръстевич, ама повечето са циганчета... Освен да поздравя управляващите за успехите, нямам какво друго да кажа...

Само идиоти могат да се хвалят с нашата тъй "ниска" безработица !! Нашата БЕЗРАБОТИЦА драги дебили е изнесена на ЗАПАД и ЗАД ОКЕАНА и е над 30% от работоспособното и учено поколение БЪЛГАРИ !!

с тия 5 милиона население на България, каква безработица ви преследва бе. Много е смешно

Интересно, Гърция е с много висока безработица, България с ниска... обаче в Гърция е пълно с българи, работещи и търсещи си работа, а в България няма гърци, всъшност изобщо няма икономически имигранти... Що така?!

Това е вярно щом Бат Бойко праща такива илитератки като Габриел и Майдел в европарламента.За двете съм сигурен че нямат голяма обща култура нито разбират от икономика нито от политика ,абе типични бойковистки.Но за сметка на това ги чака бляскаво бъдеще в Брюксел и кариера като Сталинка Георгиева.Типична шуробаджинащина в Брюксел.Чиновниците в Брюксел са новата аристокрация.Те за това избягаха англичаните даже няма да искат сделка.

Ами то в България не останаха хора, кой да е безработен?

Не ми говорете за безработица - говорете какви са заплатите.

Благодарение на изключителното управление на Бойко Борисов и ГЕРБ безработицата и икономическата криза останаха в историята и България се превърна в оазис на просперитета и благоденствието и пример за Европа! Гордеем се с ГЕРБ!

1 Април.Празник на Шайката

Тролееее нещастен, България се превърна в пълен кенеф-територия за 10 години, благодарение на твойте работодатели.

Много здраве да предадеш на майка ти.

Прочетох и се сетих, че днес е 1 април и да се лъже е разрешено.

За безработицата ! България като Родина е прекрасна,като история е в сърцата ни ,но като държава е пълен Ад.

Да допълня- помните ли когато Иван Костов дойде на власт- нямаше нищо- ни стоки- ни работа Но се отвориха границите и милион и половина излезе навън- и това бе отчетено като икономически успех От тогава по тая линия всяка година подобряваме показателите

При Иван Костов са се отворили границите?!? Не се ли отвориха десетина години по-рано?

Ниска безработица, а защо тогава доходите са най-ниски в цялата история на Евростат?....няма логика.

Не забравяйте ,че Евростат го зарежда НИСИ с информация.Не случайно с този институт се майтапат българите ,че той е Национален Институт по Стъкмистика за имидж и пълнеж на речите на управниците.Ако случайно случка се случи и се върнат над 2.5 милиона българи напуснали страната, какво ще правим с безработицата? Смешни хвалби на фона на огромният демогравски срив в България.