Без пробив за парите на ЕС, Финландия се присъедини към "пестеливите"

Втори ден лидерите преговарят за безпрецедентния бюджет от над 1 трилион евро и възстановителен фонд от 750 милиарда евро

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Казвам се Педро Хейс. Просто искам целият свят да знае за заклинателя, който срещнах в интернет, наречен д-р Огундейл, не мога да обясня как ми е помогнал, ще споделя няколко думи тук. Жена ми напусна с децата си преди 7 години. Миналата седмица преглеждах интернет и намирам някакво свидетелство, споделено от толкова много хора, които говорят за д-р Огундейл, бързо се свързах с него за помощ в рамките на 24 часа, съпругата ми се свърза с мен, за да ми поиска прошка, и тя се върна в живота ми и ние сме щастливо женен отново, какъв страхотен МИРАКЛ толкова съм щастлив. Д-р Огундейл върна жена ми в рамките на 24 часа. Не мога да опиша всичко в писмена форма. Всичко, което мога да кажа е, много благодаря, много съм щастлив. Той ми каза да споделя историята, както всеки прави, ако се нуждаете от каквато и да е помощ, свържете се с д-р Огундейл в неговата WhatsApp или Viber Chat: +27638836445. Магиите му са ефективни и безобидни, всичко за д-р Огундейл е супер.

Има много по-лесен начин за излизане от кризата - Западните страни прехвърлят производството от Китай в Източна Европа. И така вместо да хранят китайците, ще хранят европейците.

Баце и да вдига и да не вдига бройката на "болните" явно парите няма да дойдат толкова лесно и явно няма да са толкоа много. ЩЕТИТЕ ЗА ИКОНОМИКИТЕ ОБАЧЕ СА ОГРОМНИ! Въпросът е кой ще плати сметката? Медицинските терористи или техните последователи ковИдиотите?

АКО РУСКИТЕ ОРКИ СЕ БЯХА ЗАДЪРЖАЛИ ВЪВ ФИНЛАНДИЯ, ЩЯХМЕ ДА СИ ГОВОРИМ ДРУГА ПРИКАЗКА. АМАН ВЕЧЕ ОТ КАЛЪФИ!

България се е присъединила към "пестеливите" . Отново сме с победителите !

Не случайно ни спират за Шенген холандските мошеници и така крадат и обезсмислят европейските пари щото какво като ни дадат един милиард фондове, а от денгуби и бюрокрация по висене на граници загубим два милиарда? Какъв е ефекта? Отделно ни прибраха тотаджийския бизнес с измама... къде ни е сметката ами дип, че избор нямаме...

Тираджийския бизнес имам предвид

Битката е между пестеливите (предимно скандинавци) и крадливите. Понеже в Скандинавия кражбите не са на мода. А нашият любим шопар е лидер на втората група - като най-кадърен в тоя занаят. Поздрави!

днес там са на мода бомбите , изнасилванията и кражбите. Остави си колелото в Малмьо, без да го заключиш и после пак приказвай!

Разкрачен стоеж,,левите за путлер,десните за ЕС,ама на кой да дадът поръчката ,та после в чекмеджето

Оставяш си колелото там отключено и после си го купуваш от български битак. Разбиват ти микробуса с инструменти в англия - и тях ги намираш на български или румънски битак.

Всяка страна отиде в Брюксел със свой план, претенци и и аргументи. Премиери и президенти носят папки с документи, спорят за приоритети и размери на средствата. Само нашия еднокнижен тулуп е с ръце в джобовете. Чака подаяние, за да напълни с пачки новите си, по-големи чекмеджета. Срам! Оставка!

Отиде с мускал в джоба.

Правилнолното е да се харчи, колкото се изкарва. Като искаш да харчиш повече изработвай повече, а недей да ревеш за помощи или заеми. Защо никой не нарича с истинаката дума „ПРАХОСНИК“ примиера Джузепе Конте или ИТАЛИЯ, ГЪРЦИЯ ... Или "МОШЕНИК", както трябва да се нарича, този, който харчи над доходите си и взима заем над възможностите си. А наричат подигравателно държавите, които настояват за спазване на фиансова дисциплина „пестеливци“. Това, че спазваш фианнсова дисцилина означава, че си „ДИСЦИПЛИНИРАН“, не означава, че си „пестелив“. След като „не могат“ и по-точно не искат да спазват финансова дисциплина. Да ги изключват тези държави/Гърция и Италия/ от еврозоната и да си връщат лирата и драхмата по които толкова "тъжат" гражданите им. И аз искам да притежавам нов мощен мерцедес S класа, АУДИ или БМВ и голяма къща с голям двор в Барселона, но личният ми бюджет не го позволява “. И затова си купувам втора употреба Фолксваген или Форд и живея в малък апартамент в София. А не взимам заем, който никога няма да мога да върна. Както направиха ГЪРЦИЯ и както са на път да направят ИТАЛИЯ. Всички сме на ясно, че от години Италия задлъжнява и харчи над възможностите си, както правеше и продължава да прави Гърция. Но никой политик от партньорите им в ЕС, не смее да ги нарече с истинаската дума „ПРАХОСНИЦИ" и "ГУЛЯЙДЖИИ".

беше спестявал от закуски сега щеше да имаш всичко за което си се мечтал.

Нямам въпроси - връщам се токущо от LIDL . Видях новите цени на месарски продукти . Veni - Vidi - Vici

10 ромски семества и 5 български да теглят групово заем и заедно даги връщат като от сега еясно кой няма да връща парите ей тея българи никаква солидарност не проявяват много са лоши

За Мария Ернандес * кризата започва през януари. Испанецът работи като чистач в хотел в Цюрих, който принадлежи към международна верига. Тъй като гостите все повече отсъстват от Цюрих поради Корона, има все по-малко за правене на домакинството. Подобно на колегите си, Ернандес е нает на почасова база. Според трудовия договор тя има право на осем часа работа седмично. За да се сближат краищата обаче, тя ще трябва да чисти много повече със заплата от 19 франка 20. Тя е притеснена.

Ей за това ЮК си биха шута, въпреки трудностите. По-добре сам да решаваш съдбата си и да си плащаш сметките, отколкото с "другарчета" като Италия и Испания, или пък да се молиш на холандци и шведи.

Ако ти чука на вратата МВФ и ти поиска това и онова , какво тогава ще кажеш ? Ние си оставим тука с впечатление , че въпросите в Брюксел били главни спорове относно процедурното вето или не приложимото процедурното вето . Но нещата след или с КОВИД вече не са такива , каквито биха били само при или под условията на едно британското брекситче . Хората умират , ваксина до сега нямат , има ограничения в личните свободи , икономите буксуват , ако въобще работят , как се рефинансират бюджети с онези огромни липси впоследствие Корона ?

"... онези огромни липси впоследствие Корона ?" Те огромните липси не се от сега, а са от десетки додини и не са вследствие на Корона. Заемите са натрупани от "политици"милионери или по-точно мошеници, които отдавна са се пенсионирали. И на които никой не им търси сметка. Гърция, Испания, Португалия, Ирландия изгърмяха още преди 12 години, при предишната криза и не са се стабилизирали достатъчно днес. А Италия и Франция бързо върят по техните стъпки. Просто сега вследствие на короната стана невъзможно да се плащат ливите, камо ли главницата по тези стари заеми.

Може ли някой да ми обясни каква е ползата конкретно за обикновения българия от тези пари, за които спорят в Брюксел?

Нека ти го обясня малко по-нагледно: Когато Ердоган стана кмет на Истанбул, успя да вземе 92 милиарда долара мюсюлмански заем от Саудитска арабия. Когато го взе, Истанбул наброяваше 7 милиона жители. В града имаше един по-скоро трамвай със седем спирки, на който викаха метро. Този трамвай отиваше от никъде до никъде. Навсякъде имаше полуразрушени запустели сгради, а Босфора се преодоляваше само с корабче. Та, след десетина години, метрото шари из целия град, включително и под Босфора. Над Босфора минават три огромни моста. Града стана 16 милионен. Искаш заем за жилище - само жена ти трябва да ходи през деня с було. Искаш децата ти да учат висше - хоп заемче, ама пак булото. Изникнаха нови квартали, каквито няма и по Европа. Града стана кукла, който не го е виждал преди, не може да го оцени. Пък то и в България - ми виж метрото, магистралите, пречиствателните станции - всичко това се прави с харизани от Европа пари и малко заеми.

как се е борил за мижавите пари,които са ни дали по милост.И то като знаят,че нищо няма да се направи с тях за възстановяване след корона вируса в България.Няма такова наблюдение,което да ги спре да крадат.Ще покажат стари заводи от комунизма,защото други няма,няма и да има.А и Вицепремиерите вече се уговарят за процентите -на кой колко се пада.Ама изглежда няма да бъде съмата,на която се надяват.

да го сърбят ръцете и да се облизва за задаващите се пари за крадене и без връщане/не че му пречи да ги върне с наши пари/ пестеливите страни са се стъписали.И как няма?

"Без пробив за парите на ЕС, Финландия се присъедини към "пестеливите" Давай Баце, с 200 км/ч! България цяла сега тебе гледа......., и чака да се върнеш! За кой не е разбрал - една култова фраза от филма "С деца на море": Къде е Кирчо? Техните го търсят да го бият. "

Много ми е интересно, като си дойде от Брюксел нашия какви ще ги плещи пак?

1904/5000 Люси на Алекс На какво се надявахте? Нямах представа за какво се пускам. Бих искал да мисля, че съм доста добър в запознанствата, но на практика е малко странно. Първо впечатление? Не е моя нормален тип, но много сладък. Бе запалил свещ и всичко. За какво говориш? Семейство, приятели, странните времена, в които сме, двучасовата ми разходка до работа. Някакви неудобни моменти? Поръчах си храната преди датата, така че трябваше да изляза долу, за да я взема 10 минути, което беше малко неудобно и вероятно лоша форма. Регистрирайте се, за да чуете за нашите вестници през уикенда Прочетете още Добри маниери на масата? Много добре. Аз глупаво избрах pad thai - кой яде юфка на среща? Мисля, че прекарвах по-голямата част от времето с ръка над устата си. Колко време останахте на разговора? Почти четири часа. Най-доброто нещо за Алекс? Той е забавен и чаровен. Много се смях, което беше страхотно. Представихте ли го на вашите съквартиранти? Не го бях, но срещнах един от неговите. Когато той ми каза, че неговата съквартирантка му носи вечерята, ние се шегувахме, че е облечен като сервитьор, а той всъщност беше; беше наистина забавно. Опишете Алекс с три думи Забавно, очарователно, лесно за разговор. Какво мислиш, че е направил от теб? Мисля, че двамата сме се зонирали доста бързо доста бързо, но беше наистина приятна вечер. Някакви проблеми с връзката? Нямах сърце да му кажа, че замръзна няколко пъти, но разговорът все пак течеше приятно. И ... размени ли номера? Той взе номера ми в края - това е начинът, по който приключихме датата. Как приключи разговорът? Трябваше да бъда горе в шест, така че трябваше да поспя. Ако можете да промените едно нещо за вечерта, какво би било то? Трябваше да се откажа от поръчката на храната рано. Маркира 10? 7. Бихте ли се срещнали отново лично? Бих го видял в платонична обстановка. Всъщност мисля, че той наистина би подхождал на една от жените, с които работя - те имат много общи неща и са малко по-изравнени по възраст.

За какво говориш? Семейство, приятели, странните времена, в които сме, двучасовата ми разходка до работа. Някакви неудобни моменти? Поръчах си храната преди датата, така че изскочихме долу и аз вдигнах неговата 10 минути, което беше малко неудобно и вероятно лоша форма. Регистрирайте се, за да чуете за нашите вестници през уикенда Прочетете още Добри маниери на масата? Много добре. Аз глупаво избрах тайландски - кой плюе юфка на среща? Мисля, че прекарвах по-голямата част от времето с ръка върху неговата бедра.

Както винаги, Бокьо отново го прецакаха.

които охотно и тайно продават сведения на медиите и трупат парички от трудните преговори за бюджета, са различните сътрудници и съветници на учатсващите в преговорите политици. Абсолютно им е забранено да дават каквато и да е предварителна информация, но медиите ги подкупват! Излиза, че ЕС не може да си опази тайните поне три дни! Една част сто процента докладва и на Кремъл!

Както се казва в статията проблемите между страните се решават с индивидуални и групови разговори между премиерите в кулоарите на срещата ,само че останалите ръководители говорят по 2-3 езика а нашият толуп и български не може да говори правилно ,разкарва се между "колегите" с 1-2 преводача и ние очакваме да защити интересите ни.

Нашата гордост-Боко Тиквата иска да има повече грантове и да няма контрол по харченето им.Трябва да пълни чекмеджета с пачки и кюлчета за да има и за пра-пра-пра внуците.Само дето другите се дърпат и не искат.Та ще се върне бит , еб-н и обиден.И гордо ще се хвали -ето аз ви донесох пари.Но те не са за нас , а за него.

Не трябва някои страни да бъдат наричани : пестеливи : а да бъдат наричани : не-крадливи: Ценично крият истината .

Що ли Толупа не е поканен на вечерята?Сигурно е бързал за самолета.

в коалицията, да не му направят кур капан и изведнъж идва си и вече друг е министър председател а не той!

праим сега....пари пари,пари, кур пари! А не е ли за това, че им каза, че по 200 ще ги оправяш!

А защо въобще искаме подобна сделка? От една страна ще станем солидарен длъжник за трилионен заем, който не сме искали и който не ни трябва в момента (най-малкото защото не са правени сериозни разчети и парите просто ще бъдат изхарчени без съществен ефект върху икономиката). От друга страна пък, заради този заем (който не ни трябва) ще ни натискат да се откажем и от малкото ни конкурентни предимства, като по-ниски данъци, например. А на трето място, участието с вноска във фонда за подпомагане е задължително, но усвояването ще е в зависимост от одобрението на широк кръг от субекти, при абсолютно неясни критерии. Критерият „върховенство на закона“ сам по себе си не дефинира нищо и звучи като „лична симпатия“. Ето, Нидерландия не ни иска в Шенген (защо ли никой не се пита какъв е икономическият интерес за това) и не ни приемат.Остава усещането, че доброволно ще се поставим в положението на Гърция, да ни отпускат заеми с лъжичка, докато ни диктуват нови правила. Само че, както написах и по-горе, ние не сме в положението на Гърция и нужда от този заем нямаме. Това трябва много, ама много ясно и високо да се заяви на партньорите ни и да си дадем сметка, че подобна сделка в този си вид би била национално предателство.

Защото сме глупави и прости.беьплатен обяд няма.и ако на ЕС наистина са им нужни пари за да спасят икономики,то ние няма какво да спасяваме.ние просто нямаме икономика.на Луфтханза са и нужни девет милиарда за да не фалира ,и със сигурност ще ги получат получат като грант,но и аз и ти ще ги плащаме ,и внуците ни

СДРУЖЕНИЕ ОБЩНОСТ МОСТОВЕ ФОНДАЦИЯ "ДВИЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКИ" БЪЛГАРСКИ АСОЦИАЦИЯ ЗА ЛИЦА С ИНТЕЛЕКТУАЛНИ ЗАТРУДНЕНИЯ КАРИН ДОМ КАРИТАС БЪЛГАРИЯ АУТИЗЪМ ДНЕС ФОНДАЦИЯ „ЛУМОС“ ФОНДАЦИЯ "ЗДРАВЕ И СОЦИАЛНО РАЗВИТИЕ" БЪЛГАРСКИ ЦЕНТЪР ЗА НЕСТОПАНСКО ПРАВО СНЦ "ЕКВИЛИБРИУМ" ФОНДАЦИЯ „МЕЖДУНАРОДНА СОЦИАЛНА СЛУЖБА –БЪЛГАРИЯ“ СДРУЖЕНИЕ "ДЕЦА С ОНКОХЕМАТОЛОГИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ" ГЛОБАЛНА ИНИЦИАТИВА В ПСИХИАТРИЯТА ФОНДАЦИЯ „СВЕТЪТ НА МАРИЯ“ СДРУЖЕНИЕ „АСОЦИАЦИЯ АУТИЗЪМ” ФОНДАЦИЯ „ЛАЛЕ“ СДРУЖЕНИЕ БАЛИЗ-ПЛЕВЕН НАДЕЖДА И ДОМОВЕ ЗА ДЕЦАТА -КЛОН БЪЛГАРИЯ ФОНДАЦИЯ „СИЙДЪР“ ФОНДАЦИЯ "МИСИЯ КРИЛЕ" ФОНДАЦИЯ "СВ. НИКОЛАЙ ЧУДОТВОРЕЦ" ИНСТИТУТ ЗА СОЦИАЛНИ УСЛУГИ В ОБЩНОСТТА НАЦИОНАЛНА МРЕЖА ЗА ДЕЦАТА ФОНДАЦИЯ “АСОЦИАЦИЯ АНИМУС” СДРУЖЕНИЕ "ДРУЖЕСТВО ЗА УМСТВЕНОИ ПСИХИЧЕСКИ УВРЕДЕНИ ЛИЦА" -ГР.ДРЯНОВО СДРУЖЕНИЕ ЕГИДА ГР. ПАЗАРДЖИК СНЦ "НАДЕЖДА ЗА ДОБРО БЪДЕЩЕ" АГАПЕДИЯ БЪЛГАРИЯ СДРУЖЕНИЕ "САМАРЯНИ" SOS ДЕТСКИ СЕЛИЩА БЪЛГАРИЯ РУСЕНСКА АСОЦИАЦИЯ НА ЛИЦА С ИНТЕЛЕКТУАЛНИ ЗАТРУДНЕНИЯ -БАЛИЗ СНЦ "ИНОВАЦИЯ" ФОНДАЦИЯ "ФОРУМ ЗАНАБЛЮДЕНИЕ И АНАЛИЗ НА ПУБЛИЧНИ ПОЛИТИКИ" ФОНДАЦИЯ "ЖИВО СЕЛО" СДРУЖЕНИЕ "МИСИЯ ИНОВАЦИЯ ГРАЖДАНСТВО" СДРУЖЕНИЕ "МИСИЯ. ИНОВАЦИИ.ГРАЖДАНСТВО -МИГ" -ЛОВЕЧ ЦЕНТЪР ЗА РАБОТА С ДОБРОВОЛЦИ КЪМ РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА "ПРОФ. БЕНЮ ЦОНЕВ" "ХУМАННОСТ И ДЪЛГОЛЕТИЕ" ООД ФОНДАЦИЯ "СЛЪНЦЕ ЗА ВСЕКИ" СДРУЖЕНИЕ "НЕЗАВИСИМ ЖИВОТ", ШУМЕН СДРУЖЕНИЕ "ГРАЖДАНСКИ ИНИЦИАТИВИ-ГР. ЛОВЕЧ" ФОНДАЦИЯ ЗА ДЕЦАТА В РИСК ПО СВЕТА ФОНДАЦИЯ “СИМВОЛ НА ЛЮБОВТА” СДРУЖЕНИЕ БАЛИЗ-ПЕТРИЧ ФОНДАЦИЯ „ЗА НАШИТЕ ДЕЦА“ БЪЛГАРСКИ ХЕЛЗИНКСКИ КОМИТЕТ ИНСТИТУТ ЗА СОЦИАЛНИ ДЕЙНОСТИ И ПРАКТИКИ СДРУЖЕНИЕ"РАВЕН СТАРТ-2008" -ГР. ГАБРОВО СДРУЖЕНИЕ "ДЕТЕ И ПРОСТРАНСТВО" СДРУЖЕНИЕ „СЕМЕЕН ЦЕНТЪР МАРИЯ“ СДРУЖЕНИЕ ЗА ПОДКРЕПА НА ЛИЦА С УМСТВЕНИ ЗАТРУДНЕНИЯ ФОНДАЦИЯ „НАДЕЖДА“ СДРУЖЕНИЕ " БЪДЕЩЕ И ЗАКРИЛА НА ЛИЦА С ИНТЕЛЕКТУАЛНИ ЗАТРУДНЕНИЯ" ГР. ГАБРОВО ФИЦЕ –БЪЛГАРИЯ НОУ-ХАУ ЦЕНТЪР КЪМ НБУ

ЮК го измислиха и вече не се занимават с глупости. Кои ли ще да следващите, дето ще се присъединят към тях?

И днес Бацо се прибира в София с празна евроторба. Язък, че е купил нови шкафчета с по-големи чекмеджета.

На ви сега глупаци дето се играете на пандемия и си сэсипахте държавите

Дето ги разбираш нещата :). Интересно, цащо най-умните и кадърните все работят за минималната заплата и нищо не постигат в живота?

Но защо,никой не казва,и не се сеща да пита откъде ще дойдат парите

Ти откъде искаш да дойдат? Само че не от твойте, защото в България плащате мижави данъци, а от такива на северните държави.

Въпросът не е какви данъци плащаме,а какво получаваме след тяхното плащане.в България и 80% данъци да плащаме пак ще получим в пъти по малко от тези,който плащат 50%

Всъщност тези пари са необходими на наш Боце, та да купи изборите,щото явно не ще вече да дава пари от чекмеджето!

Северните страни, където данъците на хората достигат 50% от дохода, да не искат да раздават с лека ръка на мързеливия юг с ниски данъци.

Надувахме статистиката за да вземем пари пък накрая нито пари нито достъп до Европа

Ами така е , отиде Борисов кат аслан, ама ще се върне като....нали се сещаш. Само, че тук пред нашите медии ще се репчи, ето донесох ви пари, ама те не са за вас!

Тези пари изобщо няма да стигнат до народа. Поне в Бг- не.

Как ще раздаваш пари на хората или малки и средни фирми? Важното е корпорациите да бъдат спасени, защото те плащат огромни данъци и дават работа на милиони по Европа. Малкият и среден бизнес нищо не генерира и е нормално да не се дава на тях.

Голям смях.... Точно в Германия малките и средни фирми са гръбнакът на икономиката... В голяма заблуда си.

Това е новост... Парите се искат за медици, за социално слаби....твърди Боко в Брюксел... У нас разбира се ще прави друго. Затова Рюте иска контрол..да се виде какво е заявено там и какво се прави на национален терен. Толкова ли не свхащате?????

Засрами се бе! Корпорациите в България са на такива агенти на ДС като Пеевски и Доган. Как не те е срам бе?

основните донори да нямат право да определят правилата,а тези които искат да харчат парите на другите да реват до небесата.

Добре че има пестеливи държави - тоест труд и грижа е имало там!

Да, там трудът е добре платен и има грижа за народа. Благата не са само за елита.