Берлин стана обект на критики заради изкупуването на 6000 жилища

Спекулация в сектора, пилеене на пари или стабилизиране на наемите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"При все това кметът на Берлин Михаел Мюлер заяви, че изкупуването - най-мащабната операция по ренационализация в Берлин - цели да запази стабилни наемите в Берлин." Германците са умни, много по-умни от бай Ганьовците. Затова и Германия е 4-та икономика в света след като понася много тежки загуби от две световни войни. Затова и все повече българи ще мигрират, докато процента на дебилите в България се увели от 80 на 100%

Берлин беше един приветлив и щастлив град през 90 те! С появата на хилядите добре и не добре дошли мигранти всичко потъна в хаос! От малките до големите “риби” всеки иска да печели от нарастващият като гъба Берлин! Хитри поляци и евреи преотстъпват наетите от тях общински жилища на студенти и гастарбейтери от Азия и Африка, същеврвменно получават пари за квартирите си от Арбейтсамт! Берлин е все още разделен на Озис и Весис , но без разлика в наемите и на изток и на запад!

струва ли си да гневим цензурата на "зелената" "демокрация"? ДА, СТРУВА СИ! поне ще си направи труда да си no-разцъка мишката по затлъстялото си тяло. във вид на нбо- уринна гимнастика... :-))) така ще живееш с ден по дълго. милицията на зелените талибани и щазито на гугъл капча! :-)))

о, кабаре, о кабаре, о кабарее.. така пееше лиза минели във филма "кабаре"

и пред нашия поглед пак и отново вездесъщия, просташки, разпитващ ни безумно тъп милициунер, "изкуствения интелект" (те толкова си могат) от гугъл капча на неощази-то!

дойче веле нещо по въпроса? или щом не става дума за маскава - мълчим като бит педераст?

дойче веле нещо по въпроса? или щом не става дума за маскава - мълчим като бит педераст, но на власт!

преди да питам берлинчани кога ще им е готово Новото летище да кажа, че: " Берлинските власти днес станаха обект на остри критики, след като обявиха, че изкупуват за общо 920 милиона евро близо 6000 жилища, които са били продадени преди 15 години от общината." т.е. властите са продали нещо за пет, а са купили същото за петдесет. с парите на данъкоплатците за да подпомогнат в кризата "честния частник" хитро, нали!!! социален и зелен е берлин! :-)))

в същност вълната от поскъпващи жилища не е нищо по-друго от "зелената вълна", която залива стара европа, а тя не е нищо no-друго освен последствие от поканата на меркел за търговците на хора да започнат да печелят легално, заедно със задъхващата се икономика на дизеловия локомотив на еврогейщините. късно е чадо социалистическо! пак няма да стигнат покупките ви с данъкоплатски пари на фона на това, което са ви приготвили да ви вкарат като нелегален имигрант, "спасен" от търговците на хора, маскирани като нпо! ще се осъзнаете, но пак късно! :-)))

От кой се учат за грабеж на народа,а завода на ердо ще го дадът.

Крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" - не е крайно дясна, и в нея са хора които 40 години бяха в ЦДУ(партията на Меркел) И новината не е коректна... от немските издания : 2004 г. - Берлин продава 65 000 апартамента на консорциум от международни фондови компании. Покупна цена 400 милиона евро. 2019 - Берлин купува 6000 апартамента за 920 милиона ...

Та какво става - едни апартаменти дето са дадено под наем си сменят собственика... Никакви нови не са построени... За 920 милиона можеха да построят сумати нови апартаменти... ма те едно летище не могат да направят, камо ли нов жилищен комплекс...

Излиза, че парче апартамент в Берлин струва 150 хил. евро. Те у Софето са по-скъпи, бе!

Да бе, по скъпи?! Ще обидиш Цв.Цв. асансьора, Цачева и цялата герберска пасмина с "евтините" апартамени...

За кого подготвят тези жилища?

Ами да върнат обратно "гостите на Меркел", ще намалее търсенето и наемите ще паднат от само себе си.

Е, явно няма угодия. Преди време берличани правеха митинги и отправяха призиви към местната власт да се намеси, защото наемите и цените на имотите са станали непосилни. Общината обявява, че ще се намеси в опит да регулира пазара и заваляват критиките, че пилее обществени средства и спекулира.

Говорим за Източна Германия. Няма човек, израснал в соца и да е доволен от нещо. Соцмаймуната е особен вид животно. Той винаги е недоволен и смята, че държавата му е длъжна, въпреки че той пари не дава на държавата. Но иска да вземе.

много по- голям ефект би имало ако вместо да се купуват стари, т.е. съществуващи, жилища се построят нови, защото така сега не се увеличава реалната бройка жилища. с всяко ново общинско жилище не само ще се влияе на пазара, като се контролира цената в него, но и увеличената бройка жилища ще дърпа цената надолу за останалите...