Белгия ще построи първия в света изкуствен енергиен остров до 2026 г.

На него се възлага да изпълнява две главни задачи - първата е да обедини цялата енергия, генерирана от новите офшорни вятърни турбини, а втората - да се превърне в централна точка за бъдещи нови междусистемни връзки

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Строят безброй перки и соларки, а като няма вятър и слънце - разчитат на нас.

Голем успех ! Баце ще го купи тоя остров и ше му останат два милиарда за совалката на мъска!

Такива "енергийни острови" само в кв. "Лю;лин" на София има три броя. Това са подстанция "Орион", подстанция "Модерно предградие" и подстанция "Метро". Огроната "Орион" и "Модерно предградие" покойният проф. Ангел Писарев ги построи за жълти стотинки, и ги проектира и изгради толкова добре, че работят безупречно вече 50 години. Ремонт на ремонта няма и никога не е имало.

Казано с думи прости белгийците ще построят една смотана разпределителна подстанция върху изкуствен остров в Северно море. От техническа и най вече от финансова гледна точка това е колосална глупост. И за тази глупост ще кихнат над 2 милиарда евро. Явно белгийските инженери като наш Киро са учили в Харвард. Обикновено там ги учат на подобни идиотщини.

"На енергийния остров се възлага да изпълнява две главни задачи - първата е да обедини цялата енергия, генерирана от новите офшорни вятърни турбини, а втората - да се превърне в централна точка за бъдещи нови междусистемни връзки, например подводни линии с високо напрежение с Великобритания и Дания." С други думи най-обикновена мизерна разпределителна подстанция. Енергията произведена от перките калпава електроенергия, че влиза в подстанцията, там чрез трафове че се качва на 400kV и ще се разпределя към Белгия, Англия, Дания и на пичку матер. Много пари за едно големо нищо, които ще бъдат източени от джобовете на обикновения прост и невеж европейски потребител.

То затова , когато има недостиг на ток поради авария , първото място дето организират "дискотека" от карета светещи и не светещи блокове е Люлин ... :))) ... Некадърен , нищо не знаеш за финансирането на такива проекти , кое колко струва , дори една фасонка и кабел не знаеш колко струват , ама дрънкаш за десетки милиони стари пари ...

Еххх къде е наш Ото, къде са белгийските инженери. Наш Ото знае как се строи външен кенеф, та един изкуствен остров ли ще му опре. Хвала на балканския гений.......или на руския гений...все тая.

А да видим.... "Биг Брадър" ,разрешил ли е... .................. Поредните бомбастични "проекти"....

Първия янергиен уй ше построят тия пипируди

До тогава на глобуса няма да има такава държава..

Всичко това е залегнало в "Зеления пакт", приет в Давос в началото на 2020г. Точно след него "избухна епидемията от Ковид". Послушна маса овце, маски, недоказани ваксини (вече зашпчмаха да излизат страничните ефекти и някой държави да плащат репарации на ваксиниралите се-но не и е ЕС). Ограничаването на газа, на полезните изкопаеми, и минаването на ветър и мъгла (слънце не казвам, че в северна европа то свети 3 месеца). И сега си правиме експеримет как на запад биха могли да живеят в студ и мрак, нищо, че имат ресурси-за дресировка, както с ковида. В същото време остамалия свят ще свети денонощно, в Сибир не си гасят колите, за да не замръзнат, в къщите е 30С, а навън -50С. Русия, САЩ, Канада, Австралия, Китай, Япония, Ю. Корея, изобщо целият останал свят се къпе в светлина през нощта, само Северна Корея, Африка и Германия, и западните й приятелки тънат в мрак.

Защо не си отопляват гаражите тия ескимоси в Сибир според теб? Това е супер неефективно и най-вече вредно за хората употребяващи въздух да не се гасят колите.

Тъпанарино, в Руслямска държава нямат газификация в 70% от жилищата. Мръзнат по цяла зима на -30 и спят с кожусите или палят печки на дърва, които трябва да хвърлят през 1 минута. Аре у лево с тъпите легенди

Много ми е интересно за какъв период ще се.изплати, ако не е брюкселски проект, земи едни пари за харчлък....

Хихихихихи тия буквално разчитат на оня дето духа хахахахаха

В какво се превръща Брюксел, бе смешник. Десетки милиарди в инфраструктура и квартали, които никога няма да има в София. Ама нали бедноторът се вре в арабските и черните гета, това вижда. Бедността си.

Превръща се в Исламабад ... Ьндърстенд ?

Светът най-много го е страх Русия да не почне да изнася коли домакинска техника производствени машини самолети сателити и кораби.Защото с нейните ресурси другите са умрели нема германистания нема чайна нема швеция бой до просирване

Шегаджия си иначе...

Глупако, знаеш ли че ладичките са се изнасяли в западни държави на цена в три-пъти по-ниска, отколкото цената в ссср. Валутка им трябвало на ушанкоте. И сега така, но нямат какво да изнасят. Ще продължат да си горят газта, или да я продават нс безценица.

Като гледам брюксел в какво се превръща,това е доста тревожна новина

И в какво се превръща Брюксел? Прекрасен град. Спокоен, дори скучен. Ама ти не си ходил в кварталите за бели, а си бил при братовчеда строител. Е, в гетата навсякъде е гадно.

Вместо да инвестират в газови електроцентрали с газ на жужето, белгийците инвестират в себе си. Да го духа държавата на жужето!!!

НЕ СЕ ЗНАЕ ДАЛИ АМЕРИКАНЦИТЕ НЯМА ДА ГО ГРЪМНАТ КАТО СЕВЕРЕН ПОТОК 1 И 2 :))) . ... ТЕ СА СИ ТЕРОРИСТИ :)))

"България ще построи"

и мен кво ме клати това че белгийските педали са решили това

Пълна идиотщина. Има евтини и достъпни методи за добиване на ел и топлинна енергия, които световният елит от крадливи психопати държи под контро, защото иска всичко да стане много скъпо и непоносилно -това е част от стратегията за ДЕпопулация! ПЛАНдеии, ваксини, глад, ненормано скъпа енергия от всякакъв род, гмо и какви ли не псевдохрани, целенасочено изпедерастяване и джендъризация, алкохол, наркотици, войни, но се внимава да не са ядрени - всичко това и разни други дяволщини!

И като има ветър че имат ток. Като нема ветър нема да има ток. И как че ги балансират теа ветърни мелници? Питам и отговор не искам. Щот не моете ми отговори.

Со дизелов дженератор

В морето вятурът не спира

А на Марс ще кацне човек до 2030. Мъск обеща.

Е какво му е “зеленото” на това?? Океаните и моретата са предостатъчно замърсени

Дрогаре газовици , нема да теглят тръби от Сибир ... Да се чете , казаците ще си ядат прикладите на калашниците ... :)))

за 6 MWt увеличение 2 млрд. евро! инвестиция:))))))))Я сега някой да излезе да каже,че вятърът бил без пари:))))))Докато има овце,ще има и кой да ги стриже;)

не е Чувал Българските Народни Поговорки за Тоя дето Духа, т.е. Вятъра, а и за Гоненето на Дивото!

Ахаха че духат да се върти турбината какви злетаци

ok