БЕХ: Рекорден износ на ток от България към в региона, трябват запаси за зимата

Трябва да се предприемат действия за обезпечаване на запаси при неблагоприятни зимни климатични условия, обявиха енергийните дружествата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Що е то? Ами защото цената му скочи в пъти на борсата и търговците бързат да го изнесат,та да направят свръхпечалби.А трябва да има Закон,който да гарантира,че българския ток ще бъде първо за българите на ниски цени,а чак след това да се изнася на вън на завишени цени.Това,че отделни търговци ще забогатеят и за кратко време ще станат милионери,това какво го грее обикновения човек.

На висок глас: Колко лева/ евро са влезли в държавната хазна от рекордния износ и колко в джобовете на частниците-мафиоти0 които изнасят държавния ток произведен изключително в Ел централи държавна собственост. Останалото е реторика.

запаси на елетричество можем да имаме от генератори (заделен ресурс) и батерии. Има различни начини това да стане. Най-добрият е да се субсидират хората да станат енерго независими. Всяка сграда, регион да има мощности за производство и съхранение -собственост на отделния индивид - каквото правят в САЩ, Австралия и т.н. Разбира се може и с друг подход. Да се централизира и мощностите да се дадат на наши хора, а те да цоцат :) Също така е важно да се намалят разходите на енергия. Например в ЮК имат програма за преминаване на геотермална енергия. Разбира се може и с друг подход. Да налеш пари на наши хора да облепят сградите със стиропор :)

Кой сега при теб заспива, А можеше това да съм аз. Слушахме САЩ и ЕС, а Турция си построи газопровода вместо нас и ще завърши няколко АЕЦ с руснаците. И тогава вместо износ ще настъпи внос и фалити.

Внос на какво бе тъпак? Не четеш ли че изнасяме 2000 МВт.

Слагаш една перчица ( електромотор) на тръбата на казанчето за тоалетната чиния. Като пуснеш водата, перката се върти и от там светва лампичката в тоалетната. Тая вода никой не я ползва за нищо. Идеята е от Клуб НЛО 1998 г.

Здраво ми напълнихте джоба,благодарско живи и здрави :)))

що се карате? обяснено е е в началото! трябва газ! от раша!! щото путкин го е загазил яко!

рекорден износ а в България тока поскъпва с пъти…….важното е на енергийната мафия да се помага…… Сегашните управляващи са по-зле и от предните…….

Тия малоумници ще ни докарат до кюмбета и свещи в 21 век. Прост бил Боко, ама друг път, остави служебните да надуят тока, цените и данъците след нова година и като дойде другата есен народа ще е на площада ама от зор! Бойко никога го няма при кризи, той винаги излиза сух ит водата, прост бил....!?

Запаси(резерви) могат да се създават ,но от въглища и вода в язовирите ! От вятър и светлина какви резерви ....!?

В акумулаторни батерии се влагат резервите и се ползват чрез смарт мрежи. На литиевойонните батерии при 100% зареждане саморазрядът им е само 1-2% на месец. В Китай вече са на режим- спират асансьори, осветление, климатици, производства...токът много скъп, понеже газът също скъп, язовирите-празни, въглищата недостатъчно, стават скъпи и те, а и не са еко...пък въглеродните емисии трябва да се съкращават, компартията е поставила задача до 2030 да имат 25% само от перки и солар...тва е положението. Но цените се регулират и тези за населението не се пипат, съкращават се маржовете на търговци и производители. В Ню Йорк има специални програми за помощи на домакинствата, които си поставят соларни панели, Хавай и Калифорния иман план до 2045 да са 100% на ВЕИ. Такива ми ти работи. А за Ганчо добре, че Господ си има грижата и е пуснал Глобалното затопляне на макс, щото иначе ше ни измръзнат мартинките с нашата гениална частна търговия на държавно произведено електричество. Ако някой ви пита защо се топят ледниците - да знаете- защото Ганчо е гладен и измръзнал и никой по света и унас не го е еня за неговото дередже.

В Китай въглища има в изобилие ,най - големият язовир в света "Трите долини"е пак там.... В Калифорния тази зима замръзнаха( обледениха се) ветрогенераторите та ги притопляха(размразяваха) с ток....!?!?

Чети с разбиране- всичко е написано по-горе. Помагам- в Китай язовирите са с с много ниско ниво заради сухото лято, преместиха си алуминиевото производство в Юнан заради ВЕЦ, но пак им е трудно, неслучайно разкараха копачите на биткойни оттам, а Северът им не може да захранва с въглища цялото производство плюс да си покрива квотите за въглеродни емисии, които въведоха от 2019-та, съответно и ограниченията за битовите потребители; относно Калифорния- виж календара- до 2045 има още 35 години. Но пък Природата действа бързо, безотказно и мощно, не ли?

*25, разбира се.

Износът се осъществява благодарение на въглищните централи . С ВЕИ само няма да се насмогне за вътрешно потребление ,та камоли за износ . Това е предупреждение ,но дали някой ще обърне внимание !?

ЦЕНАТА НА ТОКА ЗА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ МОЖЕ ДА Я РЕГУЛИРАТЕ АКО ВЗРИВИТЕ ЕЛЕКТРОПРОВОДИТЕ ЗА ИЗНОС НА ТОК ОТ БЪЛГАРИЯ ..... Така де, Мутрите и Бейовете не могат да изнасят ток в бидони:)

Само дето, ако почнат да се взривятват електропроводи, първо ще почнат от тия за София и разни други излишни подобни. Тия за Турция ще си останат завинаги.

А в момента, в който ти потрябва ток, как ще го внесеш?!?

Тука такава е традицията, още от времената на Диш Хакъ! Агите в Истанбул плащат не повече от 1/3 от колкото плаща раята. Дали за цървули,. за ягнета, за жито, за МВТ/час, се тая! Така е било и преди 500 години, така и ще бъде след 500 години. Хубавото е, че сте свикнали!

Герп и депесе държат цялата енергетика като някакви ненаситни пиявици

Дпс държи дърводобивната мафия.Тея две партии са създаде ни с една цел-грабеж,злоупотреби, корупция.Имат си гешефт и правят каквото си поискат напълно безнаказано.

Да,да да-ще затворим реактори в АЕЦ Козлодуй.Иначе във АЕЦ Фокушима единия реактор излива радияция в океана,а другите си бачкат! ЗАЩОТО СА USA РЕАКТОРИ ОТ 50 ТЕ ГОДИНИ! ТОВА Е КАТО- ЗА 2021 ИМАХМЕ ОТЛИЧНА РЕКОЛТА ОТ ЖИТО,НО ХЛЯБА ЩЕ СКОЧИ ЗИМАТА!!!ПРОДАЖНИ БГ ПОЛИТИЦИ-НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ!!!

Те за тях си са много даже добре! направили са такива пачки, че и пра-пра-пра-пра внуците им ще живеят безпроблемно. А ние!? Кой от власт имащите и къде по света го е еня за биомасата ...

Като нещете АЕЦ ще духате с гъзец за да има ветрец за нощес.

Когато американците избягаха от Авганистан, на власт дойдоха талибаните. Интересно, когато американците избягат от Източна Европа, кои ще дойдат на власт? Т.е. - кои са нашите талибани ми е въпроса?

А какво ще каже Грета Тумберг по въпроса?

А едни корумпирани тъпаци и демокраДи ни убеждаваха, че България няма нужда от нови енергийни мощности и от АЕЦ Белене. А други изроди ни обясняваха, че токът от там щял да е много скъп. Като че ли има тенденция токът да става по-евтин!

Не че теш ли бе педал? 2000 МВТ изнасяме, а не внасяме.

Изнасяйте ток,а на нас ни го продават по 0,38 лв за 1квч.Негодници колко фирми ще фалират,не си дават сметка.Затова е виновно служебното правителство.

Я пак ? А нещо за Теменужка, дето организира енергийната борса според щенията на търговците на ток? А нещо за фалшивия пожарникар от Банкя , дето подписа да плащаме на частните Марица 1 и 3 емисиите от бюджета. А за ония идиоти дето ни присъединиха към Гърция и Италия, дето са с най-високите цени на тока в Европа? Не сме толкова късопаметни... Ех, само да Гешефт Каскетов да падне от стола, какъв купон ще се заформи... Направо местата в Цнтралния няма да стигнат...

Полша се готви за напускане на ЕС, просто парите свършиха и всеки се спасява поотделно, плануват да търсят и неустойки около 100 милиарда Евро. И на дете ми е ясно че ЕС беше пирамида, даже злосторническа група, ако либерализираш тока, започва спекулата и който печата пачки ще ти купи твоя ток, вода, жена... Просто трябваше да бавят тази либерализация, но ГРОБ като добри васали, слушат господарите, покрай наш евтин ток се указахме без ток, край земя внасяме полски ябълки, немски картофи. турски домати...

Отде ви изравят бе.

Ако тиквата не беше оср@л Белене вече щяхме да имаме два нови реактора по 1000 МВт, които при сегашните цени щяха да се изкупят за 3.5 г. _ Цената на двата реактора по договорара на Станишев от 2008 г. беше 3.94 милиарда евро.

Нищо, Ердо ще ни продаде от Аккую ...

Ама освен реакторите има и сгради, управление, защити, генератори и какво ли не. Та централата е много повече от 10 милиарда евро. Изнасяме на няма и 10 ст. Нищо нямаше да се изплати, ами и трябваше да ги спираме заради излишък на ток.

Защо не се покажат кои са фирмите, които изнасят тока и кой стои зад тях? Да не се окаже, че са разни червени олигарси от рода на Ковачки...

Фирмите са Европейски и Американски. Никой няма да даде в днешно време на нашите бизнесмени, било червени, сини или кафяви, да правят пачка. Свърши далаверата, който еал, еал ...

Ковачки е ДПС

Именно защото Унгария има НАЦИОНАЛНО-ОТГОВОРНИ РЪКОВОДИТЕЛИ, си вързаха гащите с дългосрочни договори за 15 години с Газпром, и с нови блокове на атомната електроцентрала. Всички други, които се правят на ТАРИКАТИ, а по точно на ОБИДЕНИ ТАРИКАТИ, ще платят ПЕТОРНА или ДЕСЕТОРНА ЦЕНА. Нищо лично, просто бизнес. Нали така ни УЧИ Демокрацията ...

Ще слагаме буркани у мазето! Мисля да си сложа за зимата 2 мегават-часа...

Какво толкова. Ганьовците-свинари и с фенерче могат да ринат на свинете.

могат ама ти ще им ядеш бахура , вместо прясно свинко зимата, всезнайко!

у мазето дебилчета! Кви запаси от ток бе, идиоти бехаджийски! Тва да не е сланина да трупате запаси?!? И БЕХ и НЕК и някои други са изкуствени шапки на реалниработещи компании, пълни със стотици хора, които не могат да заработят и лев, но имат огромни заплати на фона на ситуацията в България. Закаривайте поне тези паразитни зони ! Да не говорим,че всичо е раздуто в пъти и по дъщерните им дружества! Трябва нормален студен резерв,ама замина отдавна към разпределителя на порциите.

Толкова много ток имаме, че на село катонпусна чешмата и ме удря у петите. Ко ривети? Малко скъп ама точец има бол!

Може ли списвача да разучи как ще се запасяваме с ток за зимата

Само трите К оправят работата. Кюмбе, Кюмюр, Компютър.

да ме топли некое красиво курве яом опираме до К

Къмто право в региона, а?

Толкоз

ДежаВю със соца навява комунистическото служебно правителство ? Ток за износ бол а в страната режим на същият или както е в случаят на цени два и повече пъти по-високи от износните ! Май рубленчо събира за билет , за масква ноември ?

Кой предложи Пеевски, а, а, питам? А колко е тока при Крадев, а, а, не ви чувам?

Абе Бойко, що вдигаш тока бре?

Тока е евтин в социалистическите държави, да живее социализма!

А, ма...ама нещо сам си говориш с дилдото си явно.

Говори оня плешивия с пукнатата глава, да ви запозная ли? ... виждам че изгаряш от желание да видиш бай Хасан :)

Хахахаха..явно любимото ти дилдо, което само ти явно не си наясно, че така се казва ти е пръв приятел и другар. дидо с дилдо - просто безценна форумна красота.

БЕХ: Рекорден износ на ток от България към в региона, трябват запаси за зимата - нормално !!! Само пълни идиоти могат да си помислят, че някой ще им продава евтин ток, а няма да печели на борсата !!! Честит ви капитализъм !!!

Какво ти е виновен капитализма. Ако имаме правителство като хората може да ограничи тока за износ,има си лостове и законни начини за това ,и да се продава само излишъка. Но енергийната мафия трудно ще я преборят особено тези мошенници ,които сега са на власт.

трябват запаси за зимата.. как става това точно? Тесла гига фактори???

Значи този износ всичките пари от него тоиват в ДПС и ахмед догат! Не се заблуждавайте! България само произвежда използват и като роби също както са ни използвали 500г Само, че сега една партия която използва и турците и българите като роби да и работят! Тя е мафиотско абразувание което има водач и той се казва ахммед доган по прякор сопола, пардон сокола! Този "човек" да е проктет и той е сеинновете му и вниците му и прав нуците му и дано колкото души е съсипал толкова столетеия да не види хаир ни той ни родата му! Няма да се оправим докато партия дпс и тартора и ахмед доган по праков сопола не се премахне!!!

Нова АЕЦ ще има но ще е от САЩ. Газ от САЩ и Израел идва до месец. Турция отваря новото находище на газ в Черно море до седмица

Не вее, Утре Турция започва да добива газ от Черно Море. А до другата седмица САЩ ще са построили нов АЕЦ у нас...

Май тази зима ще живеем в Дискотека. Младите не помнят, но няма никак да им хареса.

Защо така мислиш,някой неща стават и на тъмно.

Телефон на тъмно си е просто джилязУ! А младите на тъмно вече не знаят какво да правят. Отучили са се.

Напротив. Ще се повиши раждаемостта.

Надявала се една млада булка, но май не я огряло! Не искат младите деца. Те и секс вече не искат, че деца! :)

Е спирайте износа! И без това ако изкарате цените на които се изнася, вероятно са десетки пъти по ниски от това което ние плащаме!

това да не ти е социализма бе, сега пазара диктува цените, не комунистите и после фалит

Проектът за АЕЦ "Белене" няма да се строи. Ще се строи 7-и блок на новата площадка в АЕЦ "Козлодуй". Това следва от решението на Министерски съвет, взето под огромен политически натиск, както твърдят депутати от енергийната комисия в парламента. Целувайте ръцете на тези хора защото спасиха България от фалит. Вчера в Плевен министъра на енергията каза че площадката е негодна. СССР през 1983 г. каза: Спрете АЕЦ “Белене”, има голям риск!

АЕЦ Белене не може да се построи, каза вчера министъра на енергетиката на правителството на Радев

под площадката е гробище на концлагеристи от Белене

Явно някой им каза, че ще им трябват запаси. Ма кюмура го изгорихме август и септември и складовете са празни. По времето на Живков един министър изгори въглищата през лятото и цяла зима бяхме на два часа има ток, два часа няма. Нищо ново под слънцето.

Купувайте кюмюр от Донбас - екологичен е вече

Моля превод на заглавието!

Щъ дигът цинити .

Дъртите българи са свикнали на режим на тока от социализма 2 часа има, 3 няма.

Но тогава печелеше държавата ... сега само ,,нашите хора" .

2 на 2...а младите спокойнички вместо да цитират грешно да се замислят,че вече трето поколение ще пострада, пък нека продължават с незаинтересуваността и чалгата...явно след време ще ги устройва и максимум 1 на 24.

Купувайте дърва и пуканки. В ЕС ще бъде весело тази зима ...

Копайте въглища, след два месеца никой няма да пита за цената, защото ще има режим на тока.

Точно за това АЕЦ БЕлене ще бъде построен. За да може агите да купуваттока по 5 ст/квт.ч, а за раята ще е 65-72 ст.

БЕХ умира за чисто нова АЕЦ. Но господарите не дават. В САЩ има десетки АЕЦ. В България има 1/3 АЕЦ. Германия има Северен поток 2 , България не може да има Южен поток. Досега Белене трябваше да е готов и да почваме още една АЕЦ. Така става като сме ортаци с ЕС и САЩ.

А когато бяхме ортаци с руснаците стягахме зимнина - за да изпукаме от глад зимъска! Я бързичко се стягай - и бяга в путинския рай

Явно само по разкази знаеш какво е било. В БГ никога не е имало тоблерони на корем, но гладни нямаше. Сега е обратното, тоблерони на коерм, но гладните са много. Държавата се грижеше за много неща, за които ти само можеш да сънуваш сега.

Някой да обЯсни как се запасява с ток, че нещо не ми е ясно. Къде и как ще го складираме? В буркани може би?

в Хамерикански Хакумулатори....

Руски бе. Хамереканците такива виШи технологии не са измислили.

И аз тва питам, а ма почват да обясняват как видиш ли суровинат за пороизводството да се пести... Глупости. България беше енергиен лидер на балканите. Изнасяли сме винаги защото сме имали в излишък! От това ПЕЧЕЛИ, но не държавата а хора като Ковачки.

Например: Вместо да се гори газ, който да произвежда електричество, с което румънците или гърците си правят тока по-евтин, се събира в хранилището и се пази за зимата. Ядреното гориво и то се хаби. Въглищата също. Водата като падне от горния язовир за да се вдигне пак нещо ще трябва да се гори. Единственото, което почти не може да се запасява или пази са вятъра и слънчевата енергия. Освен на помпат вода за друго не стават. Това, че при най-скъпия в Европа ток изнасяне е срам и позор.

ГЕРБ овладя енергетиката за следващите 5 години Новите директори на БЕХ и АЕЦ "Козлодуй" са факт от петък и понеделник Четете в Капитал: https://www.capital.bg/biznes/energetika/2021/04/20/4200926gerbovladiaenergetikatazasledvashtite5_godini/

Тролчо Тролев, приятно ми е

не ще да отвори