17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дължаща се на климатични промени и пандемия,май ще трябва да преминаваме от Пазарна към Планова икономика и сега да не се окаже,че Социализма е по висш строй от Капитализма,че тогава язък ни за 30 години Преход.

Целият свят е затънал в дълг, защото нали кредитите са най-евтини в историята. И това не са само ипотекарите, това е върхът на айсберга. Правителствата и компаниите, даващи работа на хората са задлъжнели до ушите. Ако се вдигнат рязко лихвите, това ще означава рязко спиране на кредитирането и срив на фондовия пазар, заради нарасналите разходи за обслужване на дългове на компаниите и намаляване на печалбите им. Ако обаче инфлацията продължи и не се вземат никакви мерки, рано или късно работниците ще започнат масово да искат увеличение на заплатите, което ще подхрани още повече инфлацията и накрая пак ще се стигне до първия вариант. Не знам на какво се надява изкуфелия Джо с неговия план за 1 трилион долара, освен да отложи апокалипсиса докато слезе от сцената.

Почерни и ликвидира Америка

"Президентът на САЩ Джо Байдън представи своя инфраструктурен план за 1 трилион долара като начин за справяне с инфлацията" Много интересен начин на икономическо мислене. Да кажем, че инфраструктурният план за 1 трилион долара може да помогне за създаване на нови работни места /макар и временни/- това го разбирам. Ама как точно същият план може да помогне за справяне с инфлацията, породена именно от: 1. На първо място, печатането на пари и 2. На второ място, ограничителните мерки в икономиката, това вече поне на мен ми е малко трудно да го разбера. Но, на какво ли не се нагледахме и наслушахме вече....

Байдън няма избор, ако напечата пари ще направи криза, ако не печата пари, кризата ще дойде сама. Така поне имат някакъв шанс да контролират кризата (или да спасят спонсорите си). Не са толкова глупави колкото изглеждат.

Маркс го е написал преди много години..На определен период от време ,инфлацията изяжда спестяванията на хората.Балона се пука поради напечатаните без покритие пари и повечето хора губят,но някои страшно забогатяват.Това се нарича криза на Капитализма,дължаща се на цикличното му развитие.За да съществува натрупване на капитали трябва от някого да се вземат.Това става или чрез войни или както е сега чрез пандемия.А пък българина си мислеше,че понеже нямаме редовно Правителство,това е причината да скочат енергоносителите,храните,строителните материали и желязото.Каква заблуда само.

а Бай Дън.. като е наваксан до уши що ходи с маска?? Нали с ваксите ще се върнем към "нормалното"?

По-як печатар от Байдън до сега историята не помни! Печата трилиони, създава инфлация. Печата нови трилиони за да бори инфлацията. Явно философията на най-яката икономика е да се печатат долари докато .... абе ще видим какво ще стане.

всеки с малко ик познания знае че това е пълна глупост за борба с инфлацията! юдеите си търсят повод да печатат още защото 1трл ще дойде от там! тук никой не иска да се бори с инфлцията, това е игра на покер с много високи залози всичко или нишо. т. е. който напечата повече за по кратко времве печели. един вид кой ще издържи повече на свръх печат, сащ, ес, китай Русия? сащ се надяват както до сега да са водеши в печата и всеки да се съобрази с тях, сиреч да спрат да печатата. така налагаш твоята валута, сега всеки гледа да се отърве от долара

Колко малко знаем за САЩ в представата си за рая там.Затова този ТРИЛИОН ДОЛАРА НИ ВЗЕМА ума.А че там за една поправка на чешмата в кухнята "професионалистът" самоук водопроводчик ти взема 550 долара не го имаме предвид.

Жал ми е за децата. Ненаситните евреи, които искат да имат целият свят ще им разкажат играта. Ще ходят с изцъклени от монитори очи, чипирани и ще си броят стотинките за наема, кредита или ипотеката.

Ще купуват принтери.

По-вероятно на доларите ще има малък надпис "отпечатано в Китай"

Не съм икономист ,но да се бориш с нарастващите цени като печатиш долари/хартийки/ ми се вижда като да се бориш с пожар и да го заливаш с бензин.

Инфлация е когато цените нарастват, а цените нарастват когато се увеличи търсенето или се намали предлагането. Първото ще го направи неграмотния Байдън с тъпия му план, а второто ще им го направи Китай, защот ще пренасочи ресурсите за развитие на своята инфраструктура. При това положение инфлафията ще стигне трицифрено число. При управлението на джендърите очаквам разпад на САЩ на няколко държави което ще е много добре за цялото човечество!

Предлагам да одържавят Модерна, Пфайзер и Майкрософт.

Вижда се, че ББ е с три обиколки пред света. А глупаците си повтарят, че асфалт не се яде... Не го яжте, за друго се ползва!

Сахерче не искаш ли?

В този план(bill) са вккючени доста милиардчета за Бил Гейтс,които нямат нищо общо с инфраструктурата.Мафията разграбва и Америка не само България.

Все едно пожарната да представи бензина като средство за борба с пожарите. Нито е спряло правенето на пари от нищото, нито е възможно дори бегло повишаване на лихвите и на всичко това отгоре $1 трилион ще се превъртят през икономиката.

Плана за е много прост. Да пуснат печатницата на зелени хартийки от 100 об/ мин на 300 об / мин.