Байдън отвори широко петролното скривалище и пуска 180 млн. барела: какво следва

МАЕ сигурно ще се присъедини към усилията за успокояване на пазара и също ще отвори стратегическите си резерви

Обратно в новината

Коментари - Байдън отвори широко петролното скривалище и пуска 180 млн. барела: какво следва | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Супер. Американците си имат резерви и си ги ползват. А ЕС? Кво ще ползва? А сега да видим дали на някой от тия лгбт политици в ЕС ще му стиска да пита и да иска от щатите?

Отвори широко дупенце и каза: Яжте ми памперса, УКРИ !

И аз отворих моето скривалище и освободих един варел ... зеле в канала :))

То добре ама кораби нет ! Кедв ще ги освобождава , в океана ли ?

Напротив, мярката освобождава и танкери - ония не са толкова прости колкото ги разправят в РТ и хранилищата са им на петролопроводите.

Утайката трябва да се реализира някъде. Хем за реклама, хем да обновим стоката. Така е и с вносното месото дето ядем от големите западни хипермаркети. Всичко е американски начин на живот.

Старата тактика - искат да свалят цената на петрола до 12 долара и Русия да фалира, както фалира СССР. Дали ще успеят?

Зелената енергия почерня. Къде е Грета?

Най-важното е, че въпреки спада на петрола, у нас горивата на бензиностанциите расте всеки ден.

След месец-два, като посвърши петролът в 'скривалището', той ще поскъпне поне два пъти ...

С такива скорости ще свърши след около 750 месеца

Отвори складовете и разтвори гъзовете на афросмериканците ЛГБТ

Едни спекуланти ще продават скъпо и след това ще зареждат евтино...

Движещата сила за цени на петрола в момента е главно Китай. Цените падат защото Китай спира производство заради корона вируса. Когато се отвори отново цените пак ще хвръкнат. САЩ вече не са такъв фактор. Особено след като загубиха арабите като съюзници с малоумието на Байдън.

Кратък преглед на международните петролни пазари показва че Китай влияе ама умерено. САЩ все още са основен потребител и един от най-големите производители.

Заради огромния си дълг от над 30 трилиона долара , САЩ тласка Европа към война с Русия. В крайна сметка трябва тези 500 млрд. долара, колкото е стокооборотът между Европа и Русия, да се превърнат в стокооборот между Европа и Америка. Тогава у нас ще се появи реален шанс да не фалират и да платим финансовите задължения и да съхранят долара като световна валута.

Да бяхте видяли към кого е тоя дълг вместо да повтаряте кремълски опорки

какво следва: Ами зависи, ако опразнят резерва - петролът става много "игрив" и "скоклив". Цената на горивата ще стане непоносима. От там - не е ясно с какво ще возим, сеем, произвеждаме и т.н. и ние, и "цивилизовиния" свят.

Зеления преход към.....петрол хаха

И от нашия електро икономист К.Петков

ОТ 1 АПРИЛ ПУСКАМ ГАЗТА БЕЗПЛАТНО И ДА НЕ ЗАБРАВИТЕ ДА СИ ДОПЪЛНИТЕ ГАЗОВИТЕ ХРАНИЛИЩА

Памперсът сваля цените. Тук мирише на лайма!

Днес опразваме резервите.. След седмица - СКОК НА ЦЕНИТЕ НА ПЕТРОЛА ПО БОРСИТЕ, ЩОТО АМЕРИКАНСКИТЕ РЕЗЕРВИ НАМАЛЕЛИ.. И по бензиностанциите у Кравария - Ннови стикери с БАЙГЪНЧО и надпис I did this.. Краварофилите да не ревете след СЕДМИЦА по форумите..

Май и ние ще купуваме рубли...

През май

Че му е къс дългия на изнудвача. За пет пари акъл няма.Ама и съвест и скрупули също.Да видим какъв ще му бъде краят?!

Като на Гьоринг, само че в килия в Хага,не в Нюрнберг.

11 юни 2020 Президентът на САЩ Доналд Тръмп издаде указ, който разрешава налагане на санкции на служители на Международния наказателен съд (МНС), разследващи дали американски военнослужещи са извършили военни престъпления в Афганистан, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Високопоставен представител на администрацията на Тръмп заяви, че разследването "се налага от организация със съмнителна почтеност", визирайки намиращия се в Хага МНС и обвини Русия в съпричастност. Прокурорката от МНС Фату Бенсуда иска да разследва дали в периода 2003-2014 г. са били извършени военни престъпления, включително предполагаемо масово убийство, извършено от талибаните, както и обвинения за изтезания на затворници, извършвани от афганистанските власти, американски сили и ЦРУ, припомня Ройтерс. Тръмп вече порица МНС, който беше създаден през 2002 г. от международната общност да преследва военни престъпления, престъпления срещу човечеството и геноцид. Съдът със седалище в Хага има юрисдикция само в случаи, когато страна член не може или не иска да съди извършителите самостоятелно. Вашингтон няма да позволи американци да бъдат съдени от "пародия на съд", заяви Помпейо на пресконференция. Той добави, че санкциите могат да засегнат и семействата на служители от МНС, за да им попречат да посещават САЩ. "Не можем и няма да стоим безучастно", подчерта той. 10 септември 2020 В началото на ноември 2017 г. прокурорката на МНС Фату Бенсуда обяви, че е поискала от съдиите правомощия да започне разследване на военни престъпления, извършени в рамките на афганистанския конфликт, най-вече от американската армия. В безпрецедентна атака срещу тази международна институция, натоварена да се произнася по военни престъпления и престъпления срещу човечеството, на която САЩ не са член, през септември 2018 г. Белият дом заплаши съдиите и прокурорите от МНС със санкции, ако вземат на прицел американци или израелци. Искането за разследване обаче все още е в сила, заяви Помпео. Той каза, че целта на тази нова политика е да бъде накаран МНС да промени насоката си спрямо САЩ и техните съюзници. Биха могли да последват по-нататъшни мерки, включително икономически санкции, предупреди Помпейо. "МНС атакува върховенството на закона в Америка", каза Помпео и добави, че "не е прекалено късно да бъде променен курсът и ние настояваме съдът да го направи веднага". Помпео описа МНС като организация, която има "широки и непонятни" правомощия. Помпео визираше конкретно исканията за разследване на американските военни действия в Афганистан.

КАТО ПУСНАТ СЕГА ФРАКИНГА , ГАЗТА ПАК ЩЕ СТАНЕ ПО СЕДЕМ СТОТИНКИ , А ПЕТРОЛЪТ ЛЕВ И ДВАЙСЕТ. РАСИА ФАЛИРА !!!

Урколог си ти, шматко Гривните не вървят .

Украина достава съвременно смъртоносно оръжие за милиарди евра и долари. А по всяка вероятност не ами със сигурност и безценна спътникова разузнавателна информация от ,,краварите” за местонахождението и движението на руските войски.

Цената на горивцата по територия Булгаристан стават средно 5 лв./л, за да ни е готино. Абе, Путин виноват, Путин....

По-тъпо нещо от путлераста НЕМА. Та така другарю путлераст.

УТРЕ ВЕЛИКА АМЕРИКА ЩЕ ПУСНЕ И ФРАКИНГА И ЩЕ НАСТЪПИ ГАЗОВА БЛАГОДАТ ..... ПОЛША СЪЩО СЕ ПОДГОТВЯ ЗА ФРАКИНГ , С РУМЪНИЯ И БЪЛГАРИЯ.

Така рашките ще остана с газовете си да си пърдят на воля. Фракингът е спасението от червената дтан

lu4ka

А след две госини ще ручате фракинг, защото ще трябва да си внасяме жито.

Може - прави го А наш Тиквун изпразни нашия резерв и затова сега цена на дизел под 3 лева няма!

Вашият тиквун е ушатия пРезидент на Москва който се чуди как да ни вкара в още по голяма катастроха и да ни остави напълно безащитни пред ,,братски” ,,освободительний удар”

Следва тоталното пропадане на ватниците в лайняната тиня ! голямо удоволствие за демократичният свят!

ОГРОМНИ СА РЕЗЕРВИТЕ НА АМЕРИКА , МОГЪЩА Е СИЛАТА И. ОСВЕН РЕЗЕРВА , ВЕЛИКА АМЕРИКА ИМА И ГОЛЕМИ ЗАПЕЧАТАНИ ПЕТРОЛНИ КЛАДЕНЦИ КОИТО СА ГАРАНТ ЗА ЕНЕРГИЙНАТА НЕЗАВИСИМОСТ НА ЗАПАДНИЯ СВЯТ. А РАСНАЦИТЕ - ИМАТ СЧУПЕНА ЛАДА И МЕТИЛОВ САМАГОН ОТ ПЕТДЕСЕТ И ПЕТ КОПЕЙКИ ....

Ми ходи в твойта велика Америка де! Кво си седнал да блещиш пропаганда тука

Бай Ратрик живее в Америка и Европа и дори в Океания ! Но Бай Ратрик е ПАТРИОТ, както и силен и могъщ борец срещу червената напастл

Какво следва ли ! Едно голямо нищо за нас . 3.50 лв горива у нас това следва !

Малоумна работа. Голям напън за 1 млн. барела дневно, а само възстановяване на сделката с Иран ще върне в кратки срокове поне 1,5-2 млн.барела петрол днвно на пазарите. А както са изгладнели иранците, ще натоварят мощностите и до половин-една година ще минат 3,5 млн. барела дневно. Едно отпадане на санкциите срещу Венецуела ще пусне на пазара същото количество, като на иранците. Венецуелците сега с подръчни и допотопни средства стигнаха 1 млн барела дневно, а си представям да им развържат официално ръцете. Само два подписа и проблемът с петрола е решен. Обаче има нещо друго, което стои зад този проблем и не ни се казва на простосмъртните. Американците имитират някаква дейсност, че уж правят нещо, а то на практика е хвърляне на прах в очите. Най-малкото, не мога да си представя американците да натиснат Саудитска Арабия за повече петрол и оние дори да не му вдигнат телефона на Байдън. Та Саудитсците зависят от САЩ. Едно кимане с глава и свършва тяхното царстване.

Голям разбирач си, няма що? И от петрол разбираш и от природен газ разбираш, но ги нямаш.

Прав си! Разбирам!

ВЕЛИКА АМЕРИКА унижи, унищожи и постави на колене САВЕЦКА РАСИА за втори път през последните тридесет години.

Прав е колегата икономист. РАСИА ФАЛИРА !!!

Отворил резерва, щото го има. Тръмп му остави пълни хранилища . Ние какво ще отворим , една бутилка олио ли ? Имаме ли изобщо резерв ? Какъв е и кой държи ключа ?

По държавните резерви има компетенции Движението за права и свободи.

НОВИНИ 1,1% е доверието към Путин в България. Русофилите вземат 0,003 на сто при предсрочни избори Одобрението към политиката на руския президент Владимир Путин в България спада драстично. Към 30 март 2022 г. то е едва 1,3 %. Това показват проучванията на Всерусийския център за изучаване на общественото мнение (ВЦИОМ). Недоверието към президента на РФ стига рекордните 96,4%, а 2,3 на сто нямат мнение. Интервютата са направени по искане на Правителството в Москва и по решение на Националния съвет по отбраната. За същият период: 10-30 март 2022 г. друга голяма социологическа агенция – Ливада център посочва 1,1 на сто доверие към Путин сред българите. Подобно проучване е извършено още в Полша, Литва, Латвия, Естония и Румъния. В Полша доверието в политиката, провеждана от Путин е 0,12, а в Естония още по-ниско. Ако в момента се проведат предсрочни избори в България руската ВЦИОМ основните партии биха постигнали следните резултати: „Демократична България“ 34%. Продължаваме промяната – 30%, а „Изправи се БГ“ – 21 на сто. Следват ДПС с 6%, БСП – 3,1 на сто и „Възраждане“ с 1,2%. Партия „Русофили за България“ постига 0,003 от вота. Доверието в Европейския съюз достига 91%. На въпроса дали българите вярват в НАТО, с „ДА“ отговарят 93 на сто от анкетираните. На същите въпроси пред Ливада център анкетираните отговарят, че вярват в ЕС – 89 на сто, а в НАТО 91%. Резултатите от тайните проучвания на терен в страната ни (и други страни от Източния блок) са представени на президента Владимир Путин. Не е ясно, каква е била неговата реакция. По-късно говорителят на Кремъл Дмитрий Песков официално заяви, че от Москва ще бъдат изгонени 11 български дипломати. Ще бъдат оставени само двама. Говорителят на Външното министерство на Русия Мария Захарова на свой ред обяви, че се очаква Руската федерация да скъса дипломатически отношения с България и посланик Елеонора Митрофанова да бъде изтеглена от София. От Роскомнадзор са спуснали разпореждане до официалните руски медии, отразяващи действията на правителството, да не публикуват резултатите от мащабното социологическо проучване.

Укрите ли ти плащат, за да мажеш ? Щото Русия няма да си цапа ръцете с подобни на теб същества.

А на теб кой ти плаща?

Мяркага не е в резултат на руската ,,инвазия" в Украйна а в резултат на икономическите санкции, които налагате на Русия.

А ти искаш ускорен курс по турски ли бе чадо? Щото ако Русия вземе Украйна, ние трябва да отваряме учебниците по турски..... Просто да си знаеш на какъв интерес слугуваш

lu4ka

Е нали НАТО ще ни пази...

Руснаците невинни както винаги...

Да успокои или да спечели? На войната в Украйна и се вижда края - не остана много за унищожаване. Хранилището е малко за да замести руското производство, камо ли да овладее пазара. По-скоро е поредната далавера за удовлетворяването на вечно ненаялите се американски олигарси, за които никой не говори.

САЩ подпалиха цел свет ! каква Русия какви 5лв какъв Ирак Иран Асад и Садам или Кадафи алчните САЩ са голямото зло на тази земя

Убаво ма никой не верва на руски тъп трол вече

САЩ пазят света от пожари. Злото е Руслямска държава начело със злото джудже Волдемор Путлер

Нали? САЩ нападнаха Украйна, убиват деца, разрушават градове. РуZZия няма нищо абщо. Смешници.

И веднага в текста причина била 'инвазията на Русия в окрайна'!? Е да нее инвазията на окраинските на цисти в днр и крим за да не обидим лакея Зеленски :)

Ма те Лугнск и Донецк са част от Украйна бе вуйче..... Тебе как да те обиди човек. То между ушите кънти на космически вакуум

Ти май не живееш в наше време. От Майдана насам Донецк и Луганск не са част от Украйна, самоопределиха се в друга посока. Или и ние да започнем със Столипиново и Факултета, че там много се развъдиха, пък са си наша територия, имаме право да ги поразредим.

Бай Дън е изнервен, барелите са малко, а цената още се вдига, рецесията която му се печеше за догодина, май ще е по рано.

Ето я и голямата Игра !! Краварите Усещат Че Господството им Сварши !!! Скоро И Посраните Си Гъзове ще си Бършат С Кэрвавите Им Долари

Що за новина.Нали пак ще го пълнят.Борсови хитрини,ама на бензиностанцията си иска гориво

Ще го пълни, разбира се ама опек с Русия, а краварите ще имат някой барел петрол и някой балон с газ и пълен памперс.

И колко да е огромно това количество, като е само 2 дни от световното потребление, след 2 дни пак да бръкнат и скоро ще му се види дъното.

Ликвидират стария резерв за 50$, за да го попълнят с нов за 100$! Кой печели? Петролните компании. У нас му казваме корупция, а у краварите, как се казваше....?

Там корупцията се нарича лобизъм.

А като свърши резерва какво правим?

Каквото правят индианците! На конете, ама не тези под капака!

Това което не може Хитлер, Путин го прави. Няма по-мръсно,подло и противно животно от руснака! Най-добрият руснак е закланият! ЗВЕРСКО КЛАНЕ ЗА РУСКИТЕ СВИНЕ!!

Не виждам с какво Путин е по-лош от дементния и също така кръвожаден Байдън. Още 2020 когато спечели изборите анализатори казаха, че идването му на власт е заявка за война и то в близост до нас, поради силно изразения му нездрав интерес към нашия регион. Ама всички блеят в хор Путин та Путин. Да не споменаваме години назад, но само хаоса, който остави в Афганистан преди по-малко от година говори достатъчно. Родители си даваха бебетата на непознати напускащи страната, а впоследствие други бяха принудени да продадат невръстните си деца, най-често момичета, за да имат какво да ядат. Какво се случва с тези деца никой не пише и никой не иска да знае, защото надминава всякакви човешки представи. Но афганистанските деца са без значение, нали? Има само украински деца в момента.

Афганистанците свалиха гащите си без бой пред талибаните. На такова не можеш да помогнеш. Та боклуко, Путлер нападна абсолютно непредизвикано Украйна. Унищожава градове и инфраструктура. Байдън никой не е нападал.

"Байдън отвори нашироко ... ... какво следва ?" В България следва ново повишаване на цените на горивата в бензиностанциите. Начело на тия повишавания са дришльовците от гръцките еко-петролиум !

Така,така …долара бавно ще почне да агонизира

Нищо, запасите не са безгранични. После Импийчмант, съд, нови избори. И така де.

В БълХария стратегическите резерви са от боб. В случай на нужда от енергия (каквато и да е) той (бобът) се раздава на стотиците хиляди държавни чиновници (те стоят и чакат в резерв - и без това друго не вършат) консумират го с наслада и започват да произвеждат газ, който след това нашите учени от БАН преобразуват в черно злато - пардон в миризливо злато.

Шило

щом бъркат в резерва, работата не е добре. Тая липса на петрол, янките ще я компенсират с "демократизиране" на някоя държавиа

Айдеее. Започна доенето на ЕСССР от ФАЩ по още една линия - ГОРИВА. 100% и ние ще "намажем" от цените... В Харвард сигурно така са ни учили?

браво Ганьо, ти понеже си учил във видинският клон на Анадолския университет си по-кадърен а? Все Харвард ви е виновен на идиоти като вас

ФАЩ са нефтен кладенец пълен с инцести. Ко си купейти ут магазина нещу американску? Нищу НИЩО. Идин болт ни моат напраят ощи 5житу сънуат