17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всеки с голяма фирма и емблема иска да лежи и да получава големи кинти. Това е!

Средностатистическия Ганьо, хем иска банките да обърнат корема, хем е върл противник на биткойна... Боли го като е изпуснал келепира, пирамида е това, ей! Някви напушени геймърчета, щели да свалят банките...

АБСОЛЮТНО НИЩО НЕ МОГАТ ... АКО НИКОЙ НЕ ИМ ДАВА "СИЛА", ЧРЕЗ "ВЯРА В ТЯХНАТА СИЛА"! ДЕФАКТО, "ПАРИТЕ" - ТОВА СА ХОРАТА ... БЕЗ ТЯХ - НЯМА "ПАРИ"

Е ДЕЛО ИМЕННО ЛИХВАРИТЕ ... СПАСИТЕЛНАТА ИМ СЛАМКА ... ТВА ГО ЗНАЯТ И ДЕЦАТА !

:))) Ама как бе, горките банки?! Работят само и единствено на загуба!!!!! От чист алтруизъм! И реват, щото са принудени да вдигнат таксите и да ви насилват да ги плащате! Или пък не? Отчетоха спад с около 50% в печалбите за миналата година и сега бързат да наваксат пропуснатите грабежи, извинете - ползи. Щото иначе, ето каква е картинката: Справка на Profit.bg показа, че 12 от родните банки отчитат печалби от над 10 млн. лв., а четири от тях са генерирали положителни финансови резултати от над 100 млн. лв. Лидерството е за Уникредит Булбанк, която приключи изминалата година с 223.9 млн. лв. печалба. Финансовият резултат на най-голямата банка в страната е с над 200 млн. лв. по-нисък спрямо този от 2019 г. Банка ДСК завърши 2020 г. с печалба от 192.3 млн. лв., докато Пощенска банка и Обединена Българска банка отчетоха положителни финансови резултати от респективно 152 млн. лв. и 108.7 млн. лв. Печалбата на Райфайзенбанк за 2020 г. пада до 56.8 млн. лв., спрямо 131.8 млн. лв. за 2019 г., докато Първа инвестиционна банка завърши годината на плюс от 38.9 млн. лв.

Банките вече не са банки. Не са посредник между тези които имат пари и тези, които се нуждаят от финансиране. Взимат пари от печатницата. И като никой не влага и никой не тегли кредити от тях, остава им да живеят от такси. Докога ще има балъци, обаче?

Като си отварях депозит в Банк Аустриа /Уникредит нямате представа банкерът как се оцъкли като го питах какви са таксите по депозита. С детско неразбиране попита " Ама как така такси по депозитна сметка?". Аз обяснявам: за поддръжка, за управление, за разплащателната сметка и др. такива. Той ми каза: "За първи път чувам такси по депозит. Ако има такива, значи не е депозит, а такса за сейф, а това е друг инструмент...." Та така с вашите банкови експерти. В България е пълно с експерти, дето все ти обясняват , че малоумията и кражбите всъщност са съвсем нормално нещо. В Австрия плащам по-малко такса на банка от България, хем българската сметка почти не я ползвам. Аман от разбирачи.... С мобилния телефонен план е същото....

Като е свръхликвидна банковата система, за чих ни беше да теглим 2,5 милиарда заем от МВФ на Сталинка?

Банките предлагат да си вложиш парите в разни фондове и акции, където уж ще получваш лихва. Малко им били приходите по "стълбовете". Аз питам - защо банките не рискуват да влагат парите по фондове и акции и така да си увеличат приходите? Не! Те искат да играят само на сигурно и целия риск да се прехвърли на гражданите! Това не са банки!

Банките тихомълком почнаха да купуват бтц, след като прескочи 10к $ и така на 4г при булмаркет се обявява мощна информационна война в следствие на която мислиш по този начин... Иначе да, сега те акумулират, а такива които не държат, после ще мрънкат че всичко е била КОНспирация... С една карта 290х си могъл да "изкопаеш"поне няколко биткойна, ако си бил разбрал достатъчно рано. Кой те е спрял? Лихварите?

Бедните да са още по-бедни и направо да си станат роби, а богатите да са недосегаеми и да си играят на политика, съюзи, войни, пандемии и тинтириминтири.

Имам лична разплащателна и бизнес сметка за фирмата. По личната сметка не дължа нито месечни такси, нито такси за транзакции или теглене пари. Нищо. Нула. По бизнес сметката плащам 8 паунда на месец и по 80 пенса транзакция. Теглене на пари е без такса. Не съм се интересувал скоро, може да са намалили таксите малко напоследък. Та ми е чудно как така в Англия може, в България не.

Заплати минимални, кредити под път и над път, бляскаво бъдеще в незнайни фондове и накрая клошар на годината!

Одрахте хората сега сте започнали да ревете.Ами фалирайте и толкова.В Европа има и други банки .

Всяка една стотинка минала през банка са пари на вятъра. Такси, комисионни, ГЛП, ГПР, правят десетки и стотици милиони на година, но плащат на служителите си смешни заплати. Изисквайте заплатите си в кеш, а не по банков път! От години ме зорят да си правя кредитна карта и отказвам. Същото е и за овърдрафт. Ако нямах ипотека в банка нямаше да ми стъпи крака никога!

Идеята на банката е да и депозирам излишните си пари, тя да ги инвестира или да даде кредит на някого. В замяна трябва да получа скромна лихва, която поне да покрие част от инфлацията. Ако не получавам лихва за това, че някой оперира с парите ми защо изобщо ми е банка? За да има плащам такса “удобство/спокойствие” ли ? Въпросите бяха риторични - каквото ми остане отдавна го закопвам в буркани из гората.

Това е голяма истина! Откъм заплати служителите в банките са Цървулан и Цървулана!

в България се подпомагат от държавата НО НЕ В ИНТЕРЕС на гражданите и селяните на България... Те могат да правят каквото си искат... и специални закони за тях има... - ТЕХНИТЕ ПАРИ С ЛИХВА, НАШИТЕ СА ТАКСИ..., ами това е позволено от ПАРЛАМЕНТЪТ НИ!

Къде дават кредит с 2.5%, та да дръпна един голем?

Един велик човек преди време ми каза. Премахнете банкити и ще изчезне всяко зло по земята...

На Ломско шосе в София. Некви мангали го отпускат на мига!

за средната цена на трудовите възнаграждения, на тия "цървулан" и "цървулана"? Също така, бихте ли споделили, какво произвеждат в банките?

Това е геноцид спрямо банкерите. Най-долен расизъм.

Навремето взех няколко биткоина на евтиното. Най добрата ми инвестиция. Докато 20тина хиляди евра в банката намалят всеки ден. Бития ми възвърна 1000кратно цената.

Кажи речи така е било и 33-та година и всички знаем какво се случва след това. Помните ли случая със застреляната банкерка в Бургас? На следващия ден Левон заекваше и се потеше по телевизията като агне на заколение. Надявам се да сте си извадили поука от случката и да се замислите какъв е начина да се постигне нещо, особено в политиката.

Като цяло си прав, но не съвсем. Банките са на огромна загуба най-много от инфраструктурата си - само си представи колко струват наемите, заплатите и инфраструктурта (софтуер с актуализация, наблюдения и поддръжка), отделно сигурността отделно застраховките - всеки месец нон-стоп. Няма легален бизнес, с който такова нещо да може да се изплаща и да вземе и печалба да има ... Банките живеят само от постоянният приток на нови пари - напечатаните от централната банка, заплатите на народа и всичките му видове лихви по кредити и таксите. Ако хората не внесат заплати в банките 1/2 година и изтеглят само 20% от спестяванията си - цялата банкова система ще се срути мощно. Всичко се крепи на косъмче и всяко левче е източено в "проекти" на "приятелски кръгове" ...

Запиши се на семинар! Таксата не е висока! :)

вижтеевтина иновативна БГ ел кола без трансмисия на http://rentelex.tech

А парламента го избира народа. Общо взето, хората сами отиват да гласуват кой да ги краде.

Истината е,че благодарение на ГЕРБ в България стана рай за банките. Те свикнаха да печерят само от такси. Всички знаем за банката със клон във всяко РПУ и 4лв такса. Това го няма никъде!

аз имам сметка в "М-Bank," това е полска банка , живея в Чехия , никога не съм плащал и 1 стотинка, такса. имам сметката от 7 години, дори ти дават светкавичен кредит до 2000лв.(ЕДНОРАЗОВ) да изтеглиш при условие че на сметка имаш само 50 лв. ФАКТ!!!

*Ако са и малко -0.7 да започне да пуска кредити на 0.0? От къде на къде ще вдига таксите? Така банката всъщност отказва да си върши основната работа - да намира работа на парите и се превръща във фенси офиси пълни с кокондрели, които хората са принудени да издържат с такси, защото е забранено да си получаваш заплатата кеш.. понеже нали всеки пере пари и е виновен по дефиниция.. Това е рекет и няма да завърши добре.&

Благодаря за "изчерпателната Информация", но подобни семинарии не са в полезрението ми :) Дерзайте "банкерчета".....

Така е. При БСП на банките не им е никак добре - до тук 18 от тях фалираха. Относно таксите - няма банка в света, която не взима такси, а само дава пари на хората. Това би било благотворителна организация, не фирма с идея да печели пари.

Само в България се наруши написаното правило от създаването та банките - даваш пари, банката ти плаща за това. Взшмаш пари, ти плащаш на банката за това. И другото - плащането от пос терминал е без такса за клиента за да се стимулира този начин за плащане. Но когато държавата услужливо ограничавъ плащанията в брой, слага всички държавни служители на плащане на заплати по банков път, както и пенсионерите, но услужливо забравя изиска от банките намаляване на таксите заради услужливо докараните насила клиенти. Аз имам само един въпрос- защо след като се видя, че банките правят фокус и таксата за теглене от чужд банкомат я правят спекулативто са е в пъти по-скъпа, не върнаха Борика, която обслужваше всички банкомати на мин. цена? (Въпрос към ГЕРБ)

E как иначе щяха да те вкарат в демокрацията бе бестунчо!?! А има и друго, няма по света неуки Гунчовци със собствени апартаменти, вили, коли и покъщнина!!!

Ухх как ми дожаля за тези хазарски банки.Ще им внеса един голям КОР!!!

- Подсъдими, защо ограбихте тази банка? - Господин съдия, те започнаха първи.

Само в България било така. Спрях да чета натам. Как е Европа? Плащат лихви на влоговет, колко точно?

Утре това моге да се очаква и от някоя верига за хранителни стоки,само включват обслужване и в края на косовия бон начисляват % от напазаруваното .

Прав си, още шмекеруват. 2.5-3 дори 3.5% лихви за ипотечни заеми. За потребителски още повече. Като централната банка им взима 0.7%, то да направят лихвите 1, максимум 1.5%. Ако се наложи и по-малко. И да не забравяме ГПР, който често е още 0.5-0.7% отгоре. Така, че ако си взел заем на 2.5%, то стават над 3%. После защо хората не искат да взимат заеми.

крипто портфейли. Банките си бачкат когато искат криптото винаги...

Интересно? Клиентите, трябва да издържат банката, така ли? Не стига, че всички фирми превеждат заплатите при тях, те работят с тях, удържат ти такса към момента от около 5,00 лв. плюс теглене от банкомата и там такса, и от заплатата ти остават 10,00 лв. по-малко. Е да, ама така излиза бизнес с гарантирана печалба. Защо е задължително фирмите да ти превеждат заплатата в банка? Ти си си изработил парите, фирмата трябва да ти ги плати директно - не чрез посредник. А ти ако искаш, може да си внасяш в банката или в бурканбанката. Но ти избираш. А сега банката си гарантира паричен ресурс, а сега се оплаква, че имала много пари и трябвало да плаща за това. Ами, ние не искаме парите ни да ходят в банките, искаме заплатите да ни ги дават в брой.

Единствената печеливша банка е БУРКАНБАНК !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Щот свикнаха тия боклуци, ако печалбите им не са милиарди на година да не работят въобще...Ама свършиха балъците да теглят кредити или повечето не са и одобрявани от хищните банки, виждат им се дребни риби...

grainis

Част от проекта "Зелен Трилион" - green-trillion.alle.bg предвижда ликвидиране изцяло на съществуващата банкова и данъчна системи във вида в който ги познаваме днес и замяната им с държавно гарантирани и застраховани фондове . Данъците и обезпеченията по кредитите заминават в миналото, навеки.

тоя май е завършил университета за "световно стопанство" иначе щеше да знае че отризателна лихва означава че не ти плащаш а на теб ти дават пари безвъзмездно... да не споменаваме че на тези глупасти може да повярват само на сказка в квартал факултета

и тогава ше навлезем в развития социализъм и бодро ше поемем към комунизма

Банката не е задължителна!!! Задължение на работодателя за начисление и плащане на трудово възнаграждение Чл. 128. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., изм. - ДВ, бр. 52 от 2004 г., в сила от 01.08.2004 г.) Работодателят е длъжен в установените срокове: 1. да начислява във ведомости за заплати трудовите възнаграждения на работниците и служителите за положения от тях труд;

Задължение на работодателя за начисление и плащане на трудово възнаграждение Чл. 128. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., изм. - ДВ, бр. 52 от 2004 г., в сила от 01.08.2004 г.) Работодателят е длъжен в установените срокове: 1. да начислява във ведомости за заплати трудовите възнаграждения на работниците и служителите за положения от тях труд;