17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Щом банка ДСК увеличи таксата за обслужване на дебитни карти за превод пенсиите от НОИ, с 30%,значи са си направили сметката да не губят и стотинка.Посегнаха и на стотинките на пенсионерите.Така че тези приказки си ги заврете отзад.

Казаха на банките, че забраняват тази година да разпределят дивиденти към дружествата майки в чужбина и те си декларираха по-ниски печалби. А сега си помислете по-високите разходи в определени пера не са ли всъщност начин да изпратят пари в чужбина... Просто им пускат документ (договор), че трябва да им платят за нещо си определеня сума и тя отива там, но не като дивидент, а като платена сума по извършена "услуга"... А че и на мен ми вдигнаха таксите двойно тази година е факт, дори не ме предупредиха, а казаха, че са го направили 3 месеца преди поскъпването, а всъщност само бяха публикували някакъв бюлетин, който никой не е виждал, но когато вдигнах скандал ми пратиха линк към страницата, на която са го били направили... А че първоначално твърдяха, че са ми пратили мейл е отделна работа, като ги помолих да ми дадат доказателство кога са ми партили мейл - не получих такова...

Fake news

няма ли кой да ви каже че комисиони се пише с едно н.

От една страна съм длъжен да си получавам заплатата по банков път, от друга банката ми взима част от парите, ако го правя. Към коя институция трябва да подам жалба за да си получавам заплатата в кеш? Просто нямам финансова възможност да покривам таксите. Моля за съвет!

Може би омбудсмана. Или да намериш друга банка - някъде гледах на билборд реклама за сметки без такси или може би банкови карти беше

Нямаш шанс, навсякъде в Европа е така - всичко през банката и тя може да прави всичко, което и и знася

Верно ли, ако внесеш 100евро в Италия в Уникредит, ще си вземеш 95? Не!!! Имаш данъци върху лихвата, но парите ти не се стопяват от такси... Такса поддръжка... Какво ми поддържат?

Преди няколко месеца отидох да си закрия сметката (картата изтичаше месец по-късно). В нея имаше 10лв, а ми искаха 4лв такса за закриването!!! Аз не знаех тогава, но това, което трябваше да направя е да изтегля десетте лева и просто да изчакам да изтече срока, след което да я изхвърля. Ето нещо, което се надявам да помогне на някой да си спести 4лв.

Бизнесът с абсолютен протекторат във всяка държава и без реална конкуренция отново се насра! Това което ви трябва е реформиране на банковите закони и принизяването ви до обикновени частни фирми. Тогава ще се научите на дисциплина, не управлявате добре фалирате и никой не ви спасява, управлявате добре печелите и мислите как да се разраствате. С разумни маржове и с добре премислени ходове!

Започнаха да ме дерат 14 лв на месец за сметката на фирмата. И ревалут пристигна. Забележки нямам такси също.

И ние изпращахме пари на детето през банка. Минахме на транфревизе... От банката ми говорят: таксите паднаха... само 2 лева е... А ни вземаха по 38-40.

банкстерите не били достатъчно забогатели? Ха-ха-ха. Ми ся какво - да им съберем помощи ли? Айде у лево!

Те сами си събират помощите от нас, доброзорно...

Защо, когато внеса или тегля пари в банковата си сметка у нас ми взимат такса ? Защо ми взимат такса за месечна поддръжка ?

защо, За да станат по-богати. И то е навсякъде

Ще се разплача.

Мен това ко ма бърка

Между банките съществува картел и тове е ясно от таксите, които са едни и същи.

Да кажат, какви такси и комисионни за внасяне, теглене и подръжка взимат европейските банки в другите държави- най често никакви.

И как работят техните служители - без заплати!!!??? Банките извършват отговорни дейности, без които е невъзмижно развитието на промишлеността и сел. стопанство и всички отрасли на човешките дейности!Появяването на първите банки дават тласък на развитието на човешките общности.

Стига си плямпала глупости, отдавна банките не са тези организации със стопанска цел. Всички са се превърнали в търговци на едро и само мрънкат че нямат печалби. А нямат печалби защото безкрайната им алчност кара хората да търсят други алтернативи. В този сектор няма реална конкуренция, има само картелни договорки. Колкото до заплатите, в другите фирми заплати не се ли вземат?

В Испания ми вземат от вчера 10€ на месец за поддръжка, но за теглене, превод и внасяне няма такса.

В Испания вдигнаха таксите 3-4 пъти - от 8 до 20€ на месец според банката. За превод, теглене и внасяне няма такси

Абе не може за телглене на 1000 лв на каса да взимат 4 лв. Затваряйте!

и безскрупулно е поведението на банките. При тежката кономичедса и пандемична ситуация за всички българи те акумулират пак печалба и хленчат, че тя е намаляла... А това, че от нашите спестявания банките вадят печалба с 0 лихви за нас и дори с наказателни такси, заради факта, че ние сме им дали парите си, е меко казано наглост от тяхна страна. Разбираемо е, че в тежка криза всички трябва солидарно да поемем бремето, но защо никога банките не мислят по този начин, а търсят само печалба и то максимална. ОК, нека имат такава, но да е съобразена със ситуацията, а не винаги на макс!!!

Банките крадат с всичките си отверстия. И на тях, както и на застрахователите и пенсионните дружества, им е създаден пазар със закон. Плащания и на най-мижавите държавни такси по банков път, за което те взимат комисионни. Минималната месечна такса за поддържане на сметка, по която да ти превеждат работната заплата е към 2,50 лв. И още много примери мога да дам - все неща, за които удобно се мълчи по официалните медии. И те не си поплюват и смучат като за последно. Онова безумие централната банка нехае, защото вътре ври от "калинки". На цитирания по-долу Левон щерка му е директор в Банков надзор, при това още когато левончо беше биг боса на Булбанк. Но няма конфликт на интереси, те са "независими един от друг". Накраткко, надзора надзирава да не би цоцането да секне. А както е казал народът ни - "рибата се вмирисва откъм главата", т.е. това са само симптомите.

С тази новина ни подготвят за отрицателни лихви и екстра такси. Спокойно бедните най лесно се ерат.

О, не... Милите...

За иформация: единствено число-комисиона, множествено число-комисиони.

Кръвопийци

Така е. Оня ден видях Левон в трамвая на последната спирка, с последните си стинки си купи баничка.

Банките са другия вариант на оня с чекмеджето!

Банките печелят от всичко. Още не си влязъл в офиса на банката и вече са ти взели някаква такса. По добре човек с банки работа да си няма, но не може.

Просълзих се ... Живи да ги ожалиш тези кожодери ...

Горките банки...Нека организираме една кампания под надслов: "Прати SMS, плати пропусната такса". Може също да се пуска и кеш в кутии за дарения пред банковите клонове.

Горките банки!