БАН: Растеж от 3.1% е сред най-ниските при новите членки на ЕС

Сближаването със средния доход на глава от населението на ЕС остава далеч в бъдещето, смятат учените

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всички дават само квалификации, а единици предлагат какво да се донаправи: За да просперира България не трябва кой знае още колко. Трябва нулев данък печалба, поне в секторите с висока добавена стойност, като например ИТ (този данък би могъл да се компенсира с акцизи към луксозни , вносни стоки) и, разбира се, евтина енергия (определено Геотермална).

Прав си. Но не само в ИТ сектора, а за всеки започнал някакво реално производство. Ако не напълно, то поне някакви данъчни облекчения да има.

Тук не само,че не се вдигат доходите,ами те и намаляват! Вдигат се единствено цените и то с по много,измислят се,какви ли не нови такси и сметки,но заплати се вдигат със съвсем малко. Ние се отдалечаваме от европейските доходи,дори не ги приближаваме,отдалечаваме се с пълна сила!

Какво мисли Борисов по въпроса?Нищо ли? То не бяха хваления, не бяха фанфари, не беше чудо. А с фактите какво правим? Казваме, че са комунистическа провокация ли?Ограничена и примитивна работа!

Днес на всеки доходите му зависят от самият него.Има страхотни възможностти в БГ, за се работи и да се учи. Ако тук не ти харесва, пробваш се където пойскаш. Доказваш се и докарваш доходи каквито можеш......Стига с тези писаници за малоумни идиоти...

"страхотни възможностти в БГ" Можеш да се развиваш в търговията и услугите! Особено ако си "завършил" УНСС. Това техници, работници само генерират разходи за фирмата и нищо не работят. Пък и реват за заплати.

Тези глупости са за неграмотни хора от комунистическата ера-държавна икономика, командвана не от пазара,а административно.

Крумчо, има хора, които са тотално увредени, но това са тия, които още бълнуват комунизъм и комунисти. Те са неспасяеми. Любимият ти Бойко Борисов е един от тях.

Това споделили го с Папата! Май много неща забрави да споменеш освен, че си му оплел шал и си му заквасил кисело млеко и то по три пъти на ден!

По света и у нас ! В Словения е забранено вносът на стоки , ако в самата държава се произвежда ... За сведение , в България /официално/ , ВНОСЪТ НА СТОКИ Е ГРАНДИОЗНО / 93 % / , в същото време управляващите отчитат неверни данни за ръста !?!? България от страна на леката промишленост се е превърнала на колосален НОСИТЕЛ НА СТОКИ .... ЗАЩО , ГОСПОЖИ И ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ ? Затова , ''БЪЛГАРИЯ Е НАЙ-БЕДНА И НАЙ-КОРУМПИРАНА ДЪРЖАВА'' .. Всичко това се съдържа в цялото това изречение : Защо е най-бедна ? Защото е най-корумпирана ? Корупцията идва от вносът на некачествени стоки с монопол , и от там се задушава РОДНОТО ПРОИЗВОДСТВО ... Защо в Словения НЯМА РОМИ/ ЦИГАНИ / ? ---Защото там ЗАКОНИТЕ са еднакви за всички !!!

Няма интерес /кабинета/ , за родно производство , за това България ще е ВНОСИТЕЛ НА ЧУЖДИ СТОКИ ! А покрай ''стоките'' /евтините , картофи , домати , и др., ...се внася и ДРОГА !

Е, затова пък, можем да даваме 2,5 млрд. за осем консервени кутии.

Дайте статистика какви са разходите в Европа, не само заплатите. Колко стурва частна детска градина? Колко струва ГО? Колко стува на час колата да се ремонтира в сервиз? Колко струва една пломба? Колко струва двама души да отидат на ресторант? Колко струва фризьор? и т.н. Ние сметката може сами да си я напрвим.

Да ги съжалиш тези западняци....

Я попитайте управляващите , които се хвалят , какъв ''голям'' ръст имаме в икономиката ?

Управляващите никога не казват истината , първо че много боли , и второ че ще им се заклати стола !

тюююютия не ми видят магистралите...бахмааму

ПАЛАВНИЦИ "Аз съм дете от народа". "Ц.Ц. ми е като дете". Б.Б. И днес се случват разни чудеса. Известно ни е за чия изгода създали ГЕРБ две палави деца, създадени погрешно от народа. Момченца, а с поникнали бради! Е, засега без ганювски мустаци. Но пакостни. Какви ли не беди сервират ни невръстните юнаци. Единият за всичко дава тон, а другият до него - майко мила! Играят си със право и закон на жмичка и на прескочи-кобила. С вродената си склонност да крадат те нямат нито срама, ни насита. Дано получи Кьовеши мандат - по свой си метод да ги превъзпита. Лаура Кьовеши - вероятен генерален прокурор на Европейкия съюз.

Последни по растеж - първи по кражби и корупция! Пак си давайте гласовете за корумпираната шайка и после се чудете защо децата ни бягат от родината си, като че е чумава!

Много би ми било интересно да чуш коментарите на правителството и на малоумният, който си живее в паралелна вселена и обяснява колко сме добре.

Е що така се изказвате неподготвени преди избори сега Боце ще каже че лъжете ще ви спре парите и ще ги даде за кебабчета а и може да ви уволни ....не може така да говорите за неговата "цъвтяща" държава където всичкое Ок и само той казва истината а всички други са лъжци .

Ако бяхме с по-висок растеж запада от къде щеше да черпи черноработници??? Защо ЕС не спря фондовете след апартаментгейт и къщите за гости (на БСП спират веднага)??? Защото запада харесва толкова Тиквата и Цвърци???

НАИ КОНПИРАНАТА ДЪРЖАВА ВЪВ СВЕТА,И МЕДИЦИНСКО ОБСЛУЖВАНЕ

Дончо, Дончо, в едно изречение от 7-8 думи си постигнал световен рекорд от 7 правописни грешки, да не говорим за смисъла на "и медицинско обслужване (?)".

,... ама от сърце !

Ами това е съвсем нормално след като реформи се правят от пожарникари, ченгета и всякакви други психично болни или недоразвити властимащи само и само за да се краде повече

Все тая...важното е, че нашиьо 3-ма Папи са го галили по главата ;–)

Не трима,а ТРИ.....

Това е истината.Резултат на некадърното корумпирано правителство на Борисов.Само обикаля света и сее глупости за възход.А корупцията ,престъпност,2 млн.българи емигрирали,висока смъртност ,заболявания......Кога най-сетне некадърен премиер ще видим в затвора.

С икономика от 7% земеделие, 70% УСЛУГИ и едва 23% - промишленост... И с промишлена продукция вече ИЗНАСЯНА С КУФАРИ - както ни са фали Бацето... Това казва много: World Economic Outlook (WEO) data, IMF - BulgariaGDP, Billions $ Гетото СИВ: 1970 г. - 21.71 $ 1988 г. - 57.89 $ Демокрацията: 1989 - 57.61 $ 1997 - 31.04 $ 2015 - 57.35 $ И що ли БАН, МАН, МИМАНС не казва как с износ на фризьорски, адвокатски и т.н. УСЛУГИ ша дигаме БВП-то и ша прайм ИКОНОМИЧЕСКИ РАСТЕЖ!! След като между 2015-2016 стигаме БВП-то от 1988.. И 26 години "демократичен капитализъм"..

Какво стигаме ? 1988 г. 58 b към 2015 г. с отчет на инфлацията са 2*58 = 116 b. Горе-долу 2 пъти са обезценени доларите 2016 г спрямо 1988 г. Следователно клоним към началото на 70- те години.

Др.от бан, какъв растеж очаквате, след двата фалита на държавата и разбойническата приватизация??? Защо не кажете, ВАШИЯ принос какъв е за този растеж???

Тези хрантутници, не вършещи нищо, трябва да отпаднат от държавната хранилка. Аман от паразити.

Най-добре е тяхната функция да бъде поета от УНСС. Същите имат богат опит и подготвят перфектни кадри. Специалисти по фалит на университети, фирми и държави.

Интересно е защо тези червени агенти в БАН не кажат, че българинът ако иска скоростно европейски доходи трябва да работи 5 пъти повече от европееца, а не както сега 3 пъти по-малко. Всичко други е елементарен популизъм и демагогия стил Нинова и Радев!

Идиот! Тези червени агенти и комунисти ги насадиха тук като исляма преди векове. Няма отърване от такива дебили като теб.

Има места където работят като роби и получават нищо. Отиди в някой шивашки цех да видиш че работят 5 пъти повече от средния българин и получават 2 пъти по-малко.

интересно защо повече от 2 милиона българи, като напуснаха България, работят като европейци в чужбина?! Получават заплати като европейци и живеят като европейци! А в България, същите работеха като волове и получаваха колкото роби.

Тия БАНаджии за някой лев ще ни изкарат "икономически тигър " под мъдрото ръководство ва др. ББ.

Пука му на някой за растежа. По-важни са апартаментите и асансьорите

Какъв растеж чакате от държава,със затихващи функции ! България бавно ,но сигурно умира .

Боко, чете ли тези анализи?? Защото той се "Запенва "да се хвали, че сме били добре!??;))

стига ва , ма врено?

Шъ ни упраи, както винаги досега!!! Казано с други думи да здраствует БСП!

Герб, та "упраиха" нали ??? Имаш 300кв.м апартамент с "Отделен асансьор" !??;)) Дебил прост!!;))

Кога беше БСП на власт заплатата ми беше 400 ЛК, сега на същата длъжност ми е 2000 лв. Нямам апартамент с асансьор, ама гледам че най големите мангизлии у нас все членове или симпатизанти на бсп

БЛАГОДАРИМ, ЧЕ НИ ПРАВИТЕ ЕВРОПЕЙЦИ!!!

да ама по брой на руски кавали сме на пръво место СИЧКИТИ СА РУСКИ КАВАЛИ

Я надуй дядо кавала!

от към глупост, безработица, беззаконие, корупция , лошо образование и лошо здравеопазване, смъртност и кво ли не

Даааааааа....След поредица от мъдри политически ходове Мизерията трайно се настани по тези географски ширини!

Най-после излюха камъчето официално и недвусмислено, както чужди, така и родни експерти - не смао сдме псоелдни по благосъстояние, ами и разликата между нас и предпоследните се увеличава. А до скоро бепе време, когато за подобна констатация на очевидното се сипеха етикети "кимундета" и прочее. Германия пък определила изявленията на Папата у нас за диаметрално противоположни на сиганлите, давани от от родните тиквеници. А колко надежди имаше светия отец да замете под килима квадратурагейт... В същото време отттък океана изобилстват материли, обясняващи какви предатели и неблагонадждни типове управляват рОдината.... И като съберем 2+2 какво излиза? Ами нов кабинет преди деня на Ботев - това излиза. Късно е за вайкане и козметични промени - колата се обърна. Викайте пътна помощ!

Интересен факт - при хамстера станишеф растежът на е бил 6.8% (според БНБ)! Е това ако е вярно, какво ни лъже тогава Мушамата с тия мижави 3%!?

Сложно е за обяснение с 2-3 реда. Нишко имаше късмета да се появи в момент, когато оптимизмът от бъдещото членство в ЕС в комбинация с вързките на Царо и финансовото стабилизиране от Борда доведоха до един сравнитлено позитивен стопански тренд. Който беше в пълен противовес с перманентната криза, за която все се говори по нашите ширини.... Но факта си е факт - стопанската инициатива, оптимизма, относителните доходи, заетостта и пр. бяха на съвсем друго ниво и това си личеше дори по физиономиите на хората по улиците. Заведенията бяха пълни, улиците също.... 10+ години по-късно - 2/3 от фирмите са фалирали, 3/4 от заведенията - затворени, 1/2 от хората в трудоспособна възраст - са емигрирали - в чужбинаили в краен случая - в Софето. По улиците навъсени хора, търкащи бЕлетчета или просто гледащи лошо, ямаше толкова клошари, нито го имаше отчаянието в погледа на всеки втори възрастен човек, а сгеа след 20 часа е пустош....

Така наречения бан заедно с бнт са последните гнезда на комунизмата.Теа "умници" да ми се прават на ощипани...Скъпи дрОгарЕ,В БГ НЯМА ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ,НЯМА ПАЗАР И СЪОТВЕТНО ПАЗАРНА ИКОНОМИКА.ДрОгарЕ,ЕДНА СЕРГИЯ НЕ ПРАВИ ПАЗАР.ЕДИН ПРОИЗВОДИТЕЛ НЕ ПРАВИ ПАЗАРНА ИКОНОМИКА.ПАЗАР БЕЗ КОНКУРЕНЦИЯ НЯМА,А КОГАТО ПРОИЗВОДИТЕЛА Е ЕДИН КАКВА КОНКУРЕНЦИЯ ВИ ГОНИ на моторетка.Така дрОгаретЕ от цк на бкп са го замислили "прехода" и така са го направилЕ. Какво има тогава?Ми не знам,какво е.Като собственици ми се афишират некакви бивши шофери от гаража на цк, некви "салфетки", мутри...Но тези които направиха "прехода" ги нема.ДрОгарЕте ит цк на бкп ги немаааа.А теа дето ни се представят клато "собственици"-току нещо им "стане"-хаха.Кой умре,кой го гръмнат,кой не знам кво...Кой "избега" у сърбия след като "открадне" "собствената" си банка...хаха.И балъците БГ платиха 6 милиарда ей така.Щото са много богати.ДрОгарЕ от бан,как точно си представяте "собственика" на една банка да си я фалира сам. Нарочно. Тоа луд ли е?И когато му давахте приза за "банкер на годината" не знаехте ли че е "луд".Или той след тва е полудел?Или вие си мислите че всички БГ са идиоти та да се вържат на баснята че некакв от гората идва в софия и си прави банка щото това му е била детската мечта.И ЧЕ ТОЙ Е СОБСТВЕНИКА НА КТБ.ХАХА...Така ли си представяте вие банкерския занаят бе дрОгарЕ от бан,та баламосвате и без тва не особено умните БГ.А бе дрОгарЕ от бан теа "бизнесмените" днес са момчетата на др дойнов и др марков.Или и тва не знаете.Или не знаете че др марков е "академик"...

Бойкономика в действие.

Да, но пък нашите политици са едни от най-богатите в Европа.

Браво. Шампиони!

jingiby

На крива ракето, космосът й пречи, а на лошия човешки матрЯл- Боко Пожарникаря. Истината е, че всеки народ си заслужава съдбата и управниците. Не ни е криво нито Турското "робство", нито германците, нито руснаците или американците. Чипът ни е дефектен изначално...

Твоят "ЧИП" със сигурност е дефектен от самото му създаване.

jingiby

ПроЗд народ - слаба държава...

верно ли имало растеж!?!?

ДА А А! Растат доходите на политиците. Виж ги само какви апартаменти и къщи имат.

Гледам - те цените са им като за социално слаби

до Дядо Йоцо Ами те са си социално слаби! Ти знаиш ли там у Европата по колко вземат политиците? И все в евро, долари, лири! Как ще ги стигнат ...

Макарон им предложи европейски заплати за международните шофьори и веднага БГ мутрите хукнаха и ревнаха в глас против. Такач е тези приказки в стил трай коньо за зелена трева не вършат работа!

Без човешки ресурс, обучение, производство и инвестиции - всяка една система достига до фалит. България няма да е изключение.

В Бг ниски доходи - АБСОЛЮТНИ ГЛУПОСТИ !!!!! Справка Цецо асансьора !

Управляващите не мислят за растеж на чужда глава. Само за своята мислят. Ами така пише във Винету.

след като управляващите от ГЕРБ само крадът! Вижте само колко много от тях изгърмяха....с къщи палати от европейски пари и какви ли не други облагодетелствания за сметка на народа ни!

Тези темпове за развитие не са "крайно недостатъчни" те са смешни! Тези темпове с които се хвалят постоянно управляващите и най-вече главатара им на всичкото отгоре са и случайни ! Те са като страничен ефект от международната конюнктура! Върхушката - шайката дето се е настанила във властта идея си няма как България с темпове да постигане средни поне нива на ЕС в обозримо бъдеще !! По-лошото е че никъде по Света Мафията няма такива намерения! Това се пълна сила се отнася и за Мафията дето си има държава!!

Това е заради мръстните корумпирани алчни комунисти! Гласувайте за ГЕРБ за да ги изметем от властта и да тръгнем България по нов европейски път и просперитет!

Цецоо, Цецоо, те комунистите и ГЕРБ са си от едно котило - защо си мислиш, че ГЕРБ имат нещо против комунистите - ами нямат, нищо против нямат. Само театро ни играят.

Бритчет, в герб има повече комуняги, отколкото в бсп! Че и геносе борисoFf е с членска книжка на БКП от 1977 година! Та - за кои комуняги говориш?

... на тия старци трябва да им се спрат парите и да не се упражняват в ляв лобизъм за наша сметка! Като искат социализъм- да отиват на изток! Специално този институт трябва да се закрие- това не е едно време да чертаят петилетки и планове от бюрата си! Те от пазарна икономика грам не разбират!

Най-добре е тяхната функция да бъде поета от УНСС. Същите имат богат опит и подготвят перфектни кадри. Специалисти по фалит на университети, фирми и държави.