Българският бизнес търси 200 000 работници

Най-желани са шивачите, машинните оператори, строителите и работниците в хранително-вкусовата промишленост

Обратно в новината

Коментари - Българският бизнес търси 200 000 работници | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

бизнесмените работят. И могат много. Тук тази прослойка е тъпа, крадлива и робовладелска. Просто мутри и мутреси, които си търсят роби. Абсолютно нищо общо с цивилизацията.

Те са тук,работниците,бе ,слепци! Дайте достойно възнаграждение или си работете сами...

"бизнес" търси роби на 650лв!Работа по 10 часа+ събота!Като се научат да плащат,няма да им се налага да търсят!

И като надойдат и като заприказват един ханглийски ахцент... Нещо като индийските лекари с 3 годишен "университет".

Българският бизнес търси 200 000 работници, та да му работят ангария.

Какво строителство с оферти от по 8 лв за м2 тавани от гипсокартон? Всичко ти минава през ръцете и кръста, после реват няма майстори, има ЕС е голям наемете си от Германия

Шефа е голяма арабия, ама плащането му е слабото място...

Някога преди десетина години все битуваше една демократична ,еврогейска и неолиберална мантра-вопъл отправена към хипотетични инвеститори ,от типът :"Ела те в България ,страната с най-много висококвалифицирани и готови да работят за жълти стотинки работници".Въпреки това неолиберално стенание ,кой знае защо ,инвеститорите не се редяха на опашки да инвестират.Идваха разни мушмороци,които наемаха ниско-квалифицирани работници ,на които плащаха като на роби и изчезваха по тъмна доба без да се издължат с последните заблати.Такива бяха инвеститорите.Сериозните фирми ,много внимателно ни заобикаляха и отправяха мъгливи ,не сбъдващи се обещания,които управляващите размахваха като прани гащи ,като нещо сигурно

Няма. Всеки се натиска за държавна работа. Вземане на пари за нищо правене и безкрайни болнични.

И аз търся оператор на CNC рутер вече полвин година...но няма

Ъ?

Учили за ... КУЛТУРОЛОГ МЕНИДЖЪР/МЕРИНДЖЕЙ ЕВРОПЕИСТ ЦИГАНИСТ ДЪРЖАВЕН АДМИНИСТРАТОР ПУБЛИЧЕН АДМИНИСТРАТОР ЕВРОПЕЙСКИ АДМИНИСТРАТОР ЕКОЛОГ КЛИМАТОЛОГ ЗЕЛЕНОЛОГ ПОЛИТОЛОГ АНТРОПОЛОГ СОЦИОЛОГ Т.Е. ЗА НИЩОЛОГ Днес 80% от това което бълва средно и висше образование в България е от НИЩОПРАВИЧКОВЦИ, и за тоалетна хартия не стават дипломите им.

Има ги! И повече. Обаче те търсят пари…

Има да търси... Истината е, че децата, които завършват т. нар. "професионални гимназии" (тоест, това са точно кадрите, които се търсят) най-често вече са циганчета и, ще ме прощавате, но навиците им са да дойде и да открадне (най-често лични вещи на други работници) - това за дуалното обучение. А те, както и българчетата, са НЕграмотни! Един неграмотен човек трудно ще се научи на нещо, което да го направи добър работник. Последният фрапиращ случай беше на току-що завършило дете, което бърка буквите на кирилица и латиница, и доста се чуди главната буква Д как се пише. Накрая се сети да малкото "д" и това написа... Първо трябва да се вдигне стандарта за средното образование, пък тогава да се търсят работници!

Като уволнят всички търтеи от Държавната админис9трация , от Полиция и други , ще има работна ръка колкото трябва!

Еми да слезат от Майбасите, да се откажат от екзотични островни почивки, чанти за по 5 000, и вместо това да влагат в нови машини и фонд работна заплата. Да плащат нормални заплати за такъв черен труд и тогава ще си намерят хора. Помня квалифициран строител, шеф на бригада, в Лондон изкарваше май 400 паунда на ден. Срешу едно голямо нищо в БГ.. Докато не се вдигне средната заплата и часовата ставка, това е положението. Стига сте се грижили само за тия на минимални заплати и пенсии В момента в който санитарка и шивачка примерно и детска учителка получават само двеста лева в повече от чистачка в общинското предприятие, та в рози момент трябва да разберете че грешите. Изцяло грешите. А за бг бизнесмените, скъпа кола и дрехи и снобшина не те правят бизнесмен :)

Ще търси. Нека търси. След като десетилетия третираха хората като роби, унижаваха ги и ги държаха на заплати с които едва да оцеляват, и шивачките, и строителните работници, и останалите "сини яки" си намериха по-добри условия в Европа, показаха среден пръст на тукашните "бизнесмени" и ги оставиха или сами да вършат сега тежката работа или да закриват фабриките си. И е ясно какво ще се случи.

Ако имаш нужда да учиш цял живот, за да си бачкатор по- добре не.

Пълни глупости .....шивачки и мангали за сглобяване на колела и тема подобни дивотии.....

Това са глупости, къде е тоя бизнес и къде ги търси? Дира, пишете глупости!

Търсят, но за без пари…

Търси, ама без да плаща...

Ама да се разберем. Бизнеса търси 200 000 работика,ама не казват кой ще плаща. Работника ще плаща защото е работил и е износил машината(камиона мотокара),или работодатела ще плаща на работика

Какъв български бизнес бе смешници? Навремето им раздадоха куфарчетата и заводите, а те фалираха всичко с каквото се захванаха. А да, и вечно казват ,че нямат пари за заплати на Синдикатите и плачат на Правителството да ги подпомага. За това съм забранил на жена ми да работи за такива експлоататори! Давам и 2 бона да гледа къщата, пък аз си лепим плочки на частно и под 7 хилядарки на месец не съм падал. Тъй, че българските "бизнесмени" могат да ме хванат за писания уй.

Такава икономика не създава продукти с висока добавена стойност и оттам прилични доходи .......Пълен слугинаж .

Много вожд - малко индианец - това е положението - вождове, работете си сами - така хем ще ще сте доволни от себе си, хем няма да плащате заплати на някакви си жалки роби....

Българският бизнес търси 200 000 работници.....завършили Харвард ......

Излишните чиновниците са поне толкова, че и повече.

Поречето чиновници само може да са ЗЪРЖАВНИ чиновници ако са на частна работа ще ги изгонят. Кой чиновник мисли за частника никой ----

Явно у нас всички заплати са прекалено високи!!! Много реват но никой не търси алтернатива. Ако утре, всеки недоволен от позиция и заплащане напусне, до седмица ще бъде нает на двойно заплащане. Ама се иска и достойнство и топки за това... Не е лесно да излезеш на пазара ако си смачкан.

Всеки има заем, сметки, разходи за деца! Един месец без приходи и е чао. Колко според теб ще трябва да напусне и да си намери друга работа? Даваш съвети за хора имащи нещо зад гърба си! Повечето не могат да си позволят да останат без работа и за седмица!

Айде сега. Дира се нагъзи на Кирчо. Ще съкратим 30 000 администрация. Ама виждате ли че бизнеса търси 200 000 работници! Къде бе Дира се търсят тези работници? Какво работи в България? Ресторанти, хотели и др. на 20 %. Останалите работят ама като няма куповачи са до там.

Ако някой е бачкал в Добрич в Господинов и Синове ще разбере защо никога няма да намерят нови работници с акъл. 3-6 месеца макс докато видят за какво става на дума и после или те напускат или ги махат защото си вършат работат без драма. Има двама трима със стаж над 10 години, а е сравнително дърта фирма от 90-е. Просто няма какво да говорим навсякъде е така и препоръчвам на младите да не се застояват на такива позиции без бъдеще. Разбира се много добре знаете че проблема не идва от колегите а от горе...

От тези българските "бизнесмени", чеп за зеле не става! Знаят само да плачат на Синдикатите, че не можели да си позволят да вдигнат заплатите и така вече 30 години българският работник живее в мизерия. За това всичко читаво замина да бачка по чужбината. Сега и да искат няма кой да им работи, щото генерациите са 80% са некадърни и неграмотни и знаят само да чатят на телефоните.

Аз, вкъщи имам 6 мистрии, и 3 тесли,но съм само с 2 ръце. Пъвро си пребройте ръцете и тогава си купувайте тесли

Дира. Това са фалшиви новини. При тая цена на тока ще се затварят фирми, други ще фалират. Каи са тези фирми които търсят персонал?

В Турция има 7 млн емигранти, да ходим да си изберем от там

А заплати мисли ли да им дава или само помощи?

Търси ама на минимална РЗ.

Не става с вдигане на заплатите на не квалифицираните работници. Представете си как някой среднист ще взима толкова, колкото човек, който си е скъсал ГЗ да учи. Вдигането на заплатите на едните, трябва да се отнася и за другите. Представете си, колко интереси ще бъдат засегнати.

Един среднист може да ти свърши работа за двама висшисти. Това че някой е учил,не означава че знае.

Българският "бизнес" като се научи да плаща западноевропейски заплати, да ми се обади!

Повечето са по строежите ... в чужбина ...

'Бизнеса' да вдигне заплатите и може да намери работниците.

Да пробва с нормални заплати, току виж се намерят кандидати.

Убихте техникумите - няма средни кадри... А чорбаджията Въжаров ще увеличава производителността, докато някой умре пред струга. П.п. културолог и на струг не бех наел, да рине лайна възвишено!!!

Сашо е един от малкото нормални собственици на машиностроително оборудване.

Целувай ръка и трай. За това няма пазар на труда...

Ами да си търсят, като не дават нищо едва ли ще намерят.

Съкратете администрацията.

Да започнат от Фандъкова и ако се търсят дървени трупчета за подпорки - идеална е.