България започва да получава целия азерски газ

Горивото ще се доставя засега през точката на свързване между Трансадриатическия газопровод и гръцката газопреносна мрежа

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От трите милиарди кубически метра, които България потребява за една година, е подсигурен един. Цената е по-добра за нас, защото е по дългосрочен договор на фиксирана цена. ЕС по принцип беше срещу дългосрочните договори и затова ценообразуването на газа от Газпром беше променено. Като се промени пазарната ситуация за нас стана много скъпо. Това оставя следните въпроси: На каква цена ще си намерим останалите два милиарда газ? На каква цена ще е газа от Азербайджан когато изтечен сегашния договор ако въобще може да се доредим до него, защото ще сме в конкуренция с Италия / Гърция / Австрия? Новите договорите с Азербайджан и евентуално други доставчици дали ще бъдат дългосрочни и ще бъдат ли наистина по-добри в сравнение с тези за тръбния газ от Русия? Правителството не е дало никаква информация по тези тези въпроси, а журналистите "срамежливо" ги отбягват.

Боли на фара, Важното е да не плащаме на сибирските кавали.

плащането към Путин отиват за убийството на деца в Украйна! ПАНИМАЕШ?

В бъдеще България ще внася LNG от САЩ, Катар и по море от два морски терминала - в Гърция и Турция на цени 3 пъти по-евтини!!!!! отколкото фашистка газова компания. Край на руските лъжи. 1. В последните дни стойностите на "Хенри Хъб" са около 21-22 EUR/MWh. 2. Цената на Газпром по договора с Булгаргаз, който руснаците едностранно нарушиха, беше на ниво 80 евро / MWh.!!!! Тръмп също каза: „Не финансирайте агресора“. Мечтата на Тръмп се сбъдва - Европа ще използва американски LNG. връзка: capital.bg/biznes/energetika/2022/05/11/4344913bulgariiashtepoluchavavtechnengazotsashtkakvo/ Газпром позорно се предаде и обяви, че е готов да достави допълнителни количества газ за Европа по съществуващи дългосрочни договори

евтин газ от Азер.?-руски е бе прлиткоумниу руски !! вдигнал си ветото и кво ? набиха ти го макетата отзад и си добре нали педал ? нататъка не ми се коментира-бахти ибрика си ти - жална ти майка педерко

Троловете руски Нямат кинти за закуски Мамицата им проклета По големи к*рви са от лозановата Николета Защо комунизма няма да се върне: 1. Никой от ръководството на бсп не се вози в руска кола. 2. Няма руски комбайни. 3. Няма руски трактори. 4. Няма руски автобуси. 5. Няма руски влакове. 6. Няма руски компютри. 7. Няма руски монитори. 8. Няма руски телевизори. 9. Няма руски перални. Няма нищо руско. Има глупаци които все още гласуват за бсп САЩ уверено заявиха, че скоро ще бъде готов вируса срещу тъпите русофили. Той нямало да атакува мозъка, защото русофилите такъв НАПЪЛНО ОТСЪСТВА. Вот как пашет свиноферма кремлеботов - нацистов и проститутов : https://www.instagram.com/p/B8bVJuQF33t/?igshid=ybeq1l6q70v2

като всичко е на 6 защо ще увеличават парното и тока???? Лъжци????

И сега, пуснаха ли я или пак я отложиха?

Хубава статийка, но искам да видя само 2 числа - колко струваше газта преди половн год. и колко ще струва сега, както азерския, така и останалите 2/3. За един приятел питам, да си направил сметката дали да слага газ на колата или да остане на бензин.

къв евтин гАз ва църул? гаща е 1600 €врака у €UROпеско ве.. ббаахаха

кой ще коментира по форумите, като ги изгонят седемдесетте ВРАЖЕСКИ тъпаци.... хахахахаха

Това е добра новина за българската икономика от където и да го погледнеш и не знам освен простотия каква може да е зпричината за лобата която се излива срещу нея?! Ама тя не била азерска, ами руска. Хубаво, ама не сме знаели цената (това не е наша работа- наша е крайната цена!), Ама можело да купуваме по-евтина- руска (как като цената беше сключена от ББ спот+нефт, а и двете скочиха до небесата?!). Пълна олигофрения, а после що сме най-бедните в ЕС. Е, сега като влязат Албания и Македония, дано те вземат тая титла, че да спрат да ни сочат с пръст.

но това е само една трета от количеството, което ни трябва. Откъде и на каква цена ще вземем останалите две трети?

Вече 3 пъти лъгаха че сме го били получавали, сега отново сме на "ще". Ама истината е една продажни педалчета - Турция не трамзитира азерски газ от април 2021 - азербеджан нито има достъчно да покрие вътрешното си потребление, нито Турция позволява транзит от азербеджан и им извива ръцете да си построят нов газопровод съсобствени средства

Съобщение на МС: Поради по-ниската цена на газта, от 1-ви Юли всичко ще се повиши с поне 40%. Послепис: Не всичко - заплатите няма да мръднат.

Щом е по-евтиният в момента газ от Азербайджан , ще паднат ли цените у нас.

Нека започнем да купуваме руски газ от Азербайджан. Дано отворим и интерконектора с Гърция той ще е още по-изгоден нищо, че е с двойна на цената на тази която имахме преди да почнем да се отваряме на Русия.

Честито на руските тролчета, не ви се получи, но свиквайте да губите = ще си се случва често от сега нататък

има ли значение като няма смисъл вече? след някоя и друга седмица идва служебното правителство и първата им работа ще е да спрат азерският газ и да подпишат 10 годишно споразумение с Газпром.

Защо внасяте азерски газ, а не добивате собствен мангалски в находища Столипиново, Факултето, Шекер маала....

Целия? А за други няма ли да има? Азерски? От кои азери? Азербайджанските или иранските? Щото иранските са малко повече. Или може би азербайджански?

С какво не си съгласен, бе келеш?

Я ПАК ????? АЗЕРСКИ АМА Е РУСКИ.

Ма разбира се Няма газ на света който да не е руски Аман от путлеророби

ЛИЧИ СИ ЧЕ СИ ПО ТЪП И ОТ ПЕРНИСКИ ВИНКЕЛ.... ПОРОВИ СЕ МАЛКО В НЕТА И ЩЕ НАМЕРИШ ИНФО КОЙ ПОТОК И КАК И ОТ КЪДЕ ИДВА ГАЗТА. АМА ЕДВАЛИ ЩЕ СЕ ЗАМИСЛИШ ЗАЩОТО В МОЗЪКА ТИ ИМА САМО ЕДНА ГЪНКА, ЗА ЯДЕНЕ И АКАНЕ.

Прости журналя - "...целия газ...".

Сичкото гас.

да чакаме поевтиняване, ама дали ще е така :)

Парното скача с 40% от 1 юли, с 3,3% се увеличава цената на тока Честита ви промяна драги потребители! До края на годината още.

Ако вместо да плюеш по форумите седнеш да се образоваш и развиваш, ще понасяш по-лесно промените.

Това че ще идва газ е хубаво, но защо никъде не се споменава цената, на която го получаваме? Тайна ли е някаква? То ще се усети де, но все пак е хубаво да се каже на хората, трябва да се прави отчет на работодателите все пак, ние сме ви избрали, вие ще ни се отчитате, както е прието... Така че.... каква е цената на този газ???

Опс, забравих да спомена, 3 милиарда кубични метра използваме в момента, но нали знаете, че, ако искаме да намалим въглеродните емисии, това потребление на газ ще се увеличава, така че нека да се знае, че вече трябва да се мисли за доставки за над това количество. А и пак да попитам... каква е цената на азерския газ, и разликата спрямо руския?

Въглеродните емисии не се променят от типа на горивото. Сажди да но въглеродния двуокис си е същия.

Пръц

И дега ще зареждаме за жълти стотинки!

Бългерианите готвят газовите лампи газът от Азербайджан дойде , всичките 5 туби вече са в Министерски съвет където първо ще бъдат запалени газовите лампи. Сега чакаме и бензина по 8 лева литъра.

Почакай до края на лятото и си готов - 4 евро, като навсякъде в Европата ще е тъй.

Добре де, а останалите 2 милиарда куб.метра газ откъде?

Втечнен на терминала на Александруполис. Ама Ганьо трябва да се информира не само от рашистки сайтове за да знае.

това са 16 танкера, минимум !!!!

Веднага след като го построят и почваме да доставяме от там.

То вече има процедура. Първите 10 години ще го получим на снимка. Справка - Ф16.

Еми похвално, когато нещо е хубаво то трябва да се признае!

SOFIA (Bulgaria), June 8 (SeeNews) - The first tanker delivering liquefied natural gas (LNG) from the US to Bulgaria has arrived, the country's public TV broadcaster BNT reported. The fuel is most likely to be unloaded at the Revithoussa LNG terminal in Greece, before making its way to Bulgaria via the Sidirokastro - Kulata entry point of the Trans-Balkan gas pipeline, BNT reported on Tuesday. Американския газ е ПРИСТИГНАЛ но чакат да се пусне връзката Сидирокастро-Кулата. ЕТО ЗАЩО ТОЛКОВА ВРЕМЕ БАВЕХТЕ ТАЗИ ВРЪЗКА!

Може... всичко може...

Киреее какво стана със супер, мега, ултра евтиния втечнен фар от ФАЩ?? Изпари ли се??!

Не знам за хамериканския газ, ама бойче тиквата 12 години не успя да диверсифицира, и Кире както му викаш за 6 месеца го спретна

Е тиквата беше зает да “усвоява”…. Що усвояване падна само от турците, за да им подари южен поток…

Диверсифицираш за по ниска цена, а не за впъти по висока! А да не би да става въпрос за руски газ през азерски прекупвачи!!?

Мда ама ако не бяха сменени компресорите, не беше подписан договора с Азерите и не беше почната тая връзка дето сега Кики я инспектира (а тя не е готова в срок по вина на служебните правителства дето и Кики беше там министър) какво точно щеше да се диверсифицира само да питам? Наготово всеки може с чужда пита помен да прави.

При положение, че има изградена връзка, която доскоро беше активна, и продължава да работи, само като транзит, за чий са всичките тия упражнения, като точно с една дума можеше да се договори ЕВТИН газ, както успяха Сърбия и Унгария? Аааа, забравих, той не е демократичен, и затва не става. Всичко е пари. Никой не му пука дали сте "доверсифицирани" или не, въпроса е колко пари ще глътнат. Но накрая всички си отиваме от този свят, както сме дошли.

Щото тия инсталации се изграждат за 6 месца да знайш. Айде включи си мисленето!

Честито на матриала и весела зима ;)

Едните ликуват, другите злобеят, богатите стават още по-богати, а цяла България страда. Страда, но гордо евроатлантически, според наложените от ЕК европейски правила. После посредниците растат като гъби - оператори, борсови гешефтари, тръбопроводчици, терминали, танкери, интерконекторчии.

А ЗАЩО ДО СЕГА НЕ СМЕ ИСКАЛИ ДА ПОЛУЧАВАМЕ ЦЕЛИЯ ДОГОВОРЕН ОБЕМ АЗЕРСКИ ГАЗ НА "на временната точка за доставка Неа Месемврия"? ДА ВИ КАЖА ЛИ ИЛИ САМИ ЩЕ СЕ ДОСЕТИТЕ?

Локуми!

Някой още да не е разбрал,че Тиквата крадец е долна руска подлога и предател. 12 години лишава България от азерския газ заради Путлер.

Само където азерската газ покрива 30% от нуждите на страната. А другите 70% откъде ???.

BajMihal

Американски втечнен пак на по-ниски цени от руския, въпреки, че ти го докарват от другия край на света. Ти прави сметка колко те обичат господарите ти. За преноса се ползва същия газопровод, но се зарежда от терминала в Александруполис

и цяла Европа купуват руски газ, но ние НЕ. Големи юнаци. Тия, дето гласуваха за ПП да си помислят.

Тиквата е парцал на ФАЩ!

Де, да беше...

Съмър тайм, енд дъ ливинг из изи.

Дебили, преди година руснаците купиха още 10 % от Шах Дениз с което станаха със сумарно 20%. Та и тоя газ е поне 20% руски... Като отчетете , че азерите нямат газохранилища и помпат лятото в руски, а зимата връщат от там....

И че нямат и половината добив от това, което продават ...

А азерския газ е ....Руски

Малко ми напомня казуса за Македония - Газът има правото да се самоопредели без да се рови в миналото му.

Баш!

Този газ, както и цялата инфраструктура за преноса са 70% руски.

Като се разкарат и кротнат руснаците... Трябва да се заемем с партиите подлоги. А Русия които спъваха прехода и пречеха на европейската ни интеграция...

хахаххахахха България никга няма да се оправи точно заради това мислене. Цял живот все някой друг ни е виновен и все ни спъва.

Кой изгради тези газови системи та сега така става? Петков 100% не е. Е кой е?

Петков е. Боко 12 години не му обръщаше внимание, но построи турския паток за да дава аз на Сърбия, която пък е Руското прокси на Балканите.

Зависимостта от Русия трябва да прекъсне.

И що така :)

Дебила не знае защо, не знае и как, но повтаря като папагал опорката.

щото си руска урва

И нашия газ е по-евтин ама си дигнахте цените

а мутрофанова ко ша делает сейчасььь !? шъ ли са гъзофисира

Независимост от Русия е най-добре. Може руснаците само да идват на гости по морето, няма лошо.

Дрън

Зависимост от САЩ е супер значи ? Малоумни ли сте ?!

Рашистките тролчета ГАЗ пикаят в несвяст! Гнусни национални предатели, мрете от яд и злоба! )

Да не чувам хохолски плач и скърцане на биберон :)

Що не е готово бе хъбе балкански...на шефа путлер я направи за нула време... Граждани за евразийска България...

Значи Газпром не ние нужен.След 1 година и Лукойл.

Лукойл да си плати данъците... Ако не национализация... Иначе нека си седят.. да ги видим с конкуренция...

Значи целия даге!

Е от някъде другаде ако намериме още два пъти по толкова и можеме да спрем доставките от Русия.

Москва не харесва този министър-председател ! Иска стария, който бавеше интерконектора и отказа пълните количества азерски газ !

Пич, чакай да видим какви ще са цените след месец. Тогаз цвили от радост .

Интерконекторите ги бавеха гръцките фирми дето трябва да ги строят, щото все искаха още и още пари за да ги построяли.