България ще получи 20 млрд. лева, за да догонва в ЕС

В сближаването обаче ще участва не само Европейския съюз, неговите инвестиции ще катализират и частни вложения, каза вицепремиерът Атанас Пеканов

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Връзва ли му се някой на приказките на тоя измисленяк. Парите ще се откраднат от корумппаците още в Брюксел ...Ще хвърлят трохи на курвите на концесия като Пеканов. И проектите ще се изпълняват и финансират от българския бюджет...Грабежа е двоен...

цял живот слушам за тунел под Шипка и магистрала Русе - Търново. Тъпанари . За 33 години само рушят направеното преди , нащи ново не са построили .

Само Левски! Не за да догонва а да си ги разпределят в сградата наречена парламент от тия които правят шоуто,уж народозастъпници.

големо лапане... пардон , усвояване се задава

Отново едни пари от нашия джоб, които ще отидат при определени хора от олигархичнит екръгове, като фирми на пеевски или Пайнер студио, за да си запълват и без това препълнените джобове

Не давайте пари на България, ще бъдат откраднати в момента на превеждане на парите.

Даже преди това. Лошото е, че те отвързват пари, усвояват ги, преди още да са дошли. После или ги формализират към програмата или просто ги покриваме през бюджета. По времето на ПП това беше практика с директива от Посолството! Мога да ти кажа и кое точно министерство го правеше, но няма да го направя. Просто в тази държава има едни парични потоци, които не трябва да се пипат и тва е. Иначе лошо.

30 години пари се крадяха и крадят от БСП, ДПС и шампиона Герб. Така че да оставим ПП настрана, моля

А що? Те тия ПП доста бързо наваксват.. Ако ги оставим още някой и друг месец като нищо ще задминат десетилетни кражби! те не крадат на едро, като ГЕРБ например.. те крадат В ПОРЯДЪЦИ! Особено онова къдравото еврейче.

Ех Ванка, те тия пари са си български, касичката на ес-есовците се пълни от националните бюджети т.е. от нашите данъци...И с нашите данъци издържаме брюкселските корумпаци. Те са крадците , при нашите идват трохи, а за българския народ нищо...

Страхотно, има и добри новини у нас. Дано само мафията на гроб, ДБ, ДПС и там подобни организирани престъпни групи да бъдат държани на страна. Искат мамицата им хартиени бюлетини, че не им стигат акъла за да правят шмекерии с компютрите :D

Написаното е много и дълго но нищо конкретно или празни приказки как едни пари нашите хора ще усвоят.

Ще хвърлят шепа пари , местните васали да им вършат работата и да затварят послушно електроцентрали , да досъсипят каквото още не е сринато в тази държава. Еврогейството е брутално вредно за страната ни!

99% от парите се връщат откъдето са дошли под една или друга форма, пряко или косвено.

ще бъдат получени от едни и изплащани от други

Даааа виждам 20 нови милиардера в Бг . Евала !!!

Тоест тези пари ще се дадат на дупитатите.

Тате ще ми купи колело, ама друг път... Притча за евроидиоти.

Глупости пишете. Не България ще ги получи, а няколко "наши" фирми, разбирай човека.

Щели да направят батерии за тока на прокопиев.. Че оня се набута със соларки и сега трябва да продава евтино.. Друго си е да заредиш батериите и да продаваш през нощта.. та затова трябва да се затворят мариците. Да може да го позлатим това национално богатство. Ако знаете какъв дворец има да изплаща малелей!

Разчитат на еврота българските политици, затова "слушкат" и правят точно каквото фон дер Лаийн спуска отгоре, хората в българия разчитат на градинката си и на запасите в мазето.

Недей да издаваш тайната, защото утре и това ще ни вземат!!

И 200 да ни дадът пак тази, всичко отива до определени кръгове от хора без никакъв дивидент за държава и общество, и то под зоркото око на т.нар ЕК.......ЕС в този му вид няма смисъл и добавена стойност за България!!!!

Не се вълнувайте толкова, до обикновения човек и един цент няма да дойде.

Но пък все някой ще трябва да ги пати тези 20 милиарда. И това обикновения човек. Това са тези фондове: Взима се от всички за да се даде на единици. Явно някой си мисли, че така се прави икономика...

Докато изпълняваха програма “ За преквалифициране” познати се сдобиха с два апартамента. Не им завиждам, имали късмет, уредили се, облажили се! Но не е ли очевадно това повсеместно присвояване на европейските пари по утвърдените схеми, като в крайна сметка няма нищо положително за държавата като цяло ? В която и област да са насочвани парите, все са усвоени в по-голямата се част в нечии джобове и сметки! Затова не ме радват такива новини, даже се гневя! Но известни лица се радват и потриват крадливи ръчички! И все същото се повтаря….

Кеф, глебко прайм ся!!!! И 200 да отпуснат ще годелнем с тях и стотинка няма да остане неусеоена!!!

От вълнение изяждам буквите като евро-заеми

Трябва да се подпомагат бизнеса и богатите кадърни хора, а бедните, ако работят здраво и съвестно - техният работодател ще ги оцени.

глупости на търкалета. Реалността е, че заплатите не се вдигат, бизнеса се подпомага от държавата, а провинциалните феодали държат заплатите на МРЗ и ако случайно някой вдигне леко му се случват неприятности, че разваля "кохезията".. Докато цялата държавна администрация се опитва да си намери кадри на заплати близки до МРЗ, защото нали.."такъв е закона"..

как може десен човек да иска помощ за бизнеса?! Що за десен сте?!? Това е лудост!

Няма да ги получи "България", а някой в България - кой, защо, по какви критерии. Обикновено ги дават на хора, които работят срещу страната.

Тези средства, колкото и големи да изглеждат, се дават за вредни за България политики - затваряне на електроцентрали, зелени идиотщини, стимулиране на гей политиките и по-нататъшното претопяване (геноцид) на българския етнос. Затова ако не се дадат изобщо ще е по-добре. Корумпираната ни върхушка е единственият печеливш от тях. Какво изравняване на доходите с ЕС? Никога през последните 32 години не е имало такава цел пред тези, които ни управляват (а те явно не са в България). Целта е да бъдем намалени като бройка, за да има по-добър контрол над робите. Какво не е вярно? Език на омразата? Фалшива новина? Я да го...!

Ако искат да ни изравнят стандарта с тези пари, нека да ги използват за предоговаряне на курса лев евро в посока поскъпване на лева. Така гарантирано ще спечелят всички българи. Да се раздават по проекти и програмки очевидно е грешна стратегия, защото масово се обогатяват престъпни мрежи.

Когато България върви с гъза напред да догонва и 100 милиарда да получи резултата ще е нулев за хората и положителен за джоба на дадени БГ политици от върха.

И 40 милиарда да ни дадат се същите ла-на. В конституцията пише, че сме социална държава. Яж и се-и.

Това може да е грешно, но когато всички в ЕС са такива, да не си такъв означава, че обричаш народа си на мизерия. Иначе дали да е социализъм или капитализъм се определя от съвсем други неща. Идеална рецепта за успех няма.

Поименно моля, поименно!

гастрономите - тип голяма барака, заеби икономика

То заради това са тези ревове за съставяне на правителство на всяка цена- за да се докопат до баницата... Тия в ЕС са мега тъпаци да ни дават пари... Не че голяма част от тях не са наши, но нали уж са европейски...

Ква мафия бе, тука всичките са на комисион. Брюкселите си перат парите тука, а "мафията" само прибира комисион. И това върви още от преди даже да влезем в ЕС!!

Я! мъжката кунева продължава да се излага! Продължавай пеканов, следващата стъпка е да си смениш и официално пола! С парите от фондовете се спонсорират косвено, чрез покриването на разходите за технологична модернизация, ИТ и озеленяване. Това е така, защото съществуват изрични списъци с компании които могат да ги усвояват. Иначе разходите не се покриват. Това са лобистки помощи при това на сектори, които не би трябвало да бъдат подпомагани!!! Това е кражба от бюджета на ЕС!

на кохезия не вярва

тичане ще падне.

Тия 20 милиарда лева само ТЕЦ Марица изток 2 ще ги изкара за 3 години ако се надуе на макс и не плаща емисии, а ЕС ще ги дава 7 години, с хиляда вредни за нас условия - половината ще ги откраднат политиците и свързани фирми, ще има и за посредници консултанти и грантояди, до народа ако стигнат 10% ще е добре. ЕС с убийствените си зелени и други политики и санкции в момента ни е поредния камък на шията

Във Файненшъл таймс вчера публикуваха обширен материал, в който се посочва ключовата роля, която играе България на световната икономическа сцена. Посочени са огромните неизполвани досега потенциали на някои региони на страната-на първо място северозапада. В околностите на Лом до 1-ви април най-късно приключва строеж и влиза в експлоатация най-голямия завод на Хонда, където ще се произвеждат луксозни седани, СУв и ванове по нови технологии с тотална цифровизация и всичко това стъпило на местни можности, идващи от стартъпи базилани в Берковица и Монтана. В Борован стартира Борованска стокова борса също до 1-ви април, където е пред отваряне филиал на Станфордския университет с насока икономика, инженерство и иновации. Между Монтана и Трън се очаква да заработи зелена поточна линия за извозване на зелен водород при изцяло цифровизирани технологии. Столипиново е изцяло на хоум офис, на зелен ток, в състояние на справедлив преход и мащабни помощи на уязвимите. Мощтни кол центрове, опериращи с почти всякакви валути хеджират на едро в центрове като Бяла, Севлиево, Трън, Черноочене, Метковец. Пред разкриване са консорциум от университети и мадърфакъринг ъндърдрайвинг екстеншъни относно справедлив преход и ключови инвестиции.

Забрави да споменеш средната заплата в тези мащабни инвестиционни проекти, а именно - мащабната сума от 890 евро на месец (Под 1000, все пак сме източна европа.. да не разтуряме "кохезията"..)

В ГДР даваха толкова на ден в продължение на 20 години и пак не се изравниха двете Германия.

руснак е стъпал - трева не никне...

Тоест, от 30 години се сближаваме кохезионно, но нашият район все изостава... Иначе отново ще наливаме в инфраструктура – това е добре за ЕС, щото им трябват пътища; в образование - приобщаващо..тоест уж някои да ходят на училище....и в някои бизнеси... Тия три оси на финансиране как точно ще подпомогнат районите на страната икономически?!

"Оказва се, че по доходи и БВП в България вече е достигнала средноевропейските показатаели на 50% ..." Какъв невероятен успех ! За 32 г. достигнахме по стъкмистика да сме "само" на половина по-бедни от Ивропата ! И това, при положение, че се съгласихме да си унищожим производството, да си изкореним лозята и унищожим селското стопнаство, да загубим вънешн (и дефакто и вътрешен) суверинитет, да избием чрез бедност, вредни храни и скъпи и неефективни чуждестранни лекарства 40-50% от населението си и да изпратим цвета на нацията като аргати и слуги в ЕС и САЩ ! Защо ги ручахме жабетата ?

От 1989г. до 2022г. в България имаше следните руски правителства след като Русия направи партийния преврат в БКП и свали Тодор Живков: 1. Правителство на руския гражданин Андрей Луканов. 2. Правителство на Димитър Попов. 3. Правителство на Любен Беров. 4. Правителство на Жан Виденов. 5. Правителство на Стефан Софиянски. 6. Правителство на Симеон Сакскобурготски. 7. Правителство на Сергей Станишев. 8. Правителство на Пламен Орешарски.. Всички до един агенти на КГБ и Русия. Целият преход на България се контролираше от Русия. ЕС нямаше почти никакво участие. Тогава защо България е на този хал?

Щерев, вие твърдите, че са руски, а аз твърдя, че (без Жан Виденов) са олигархични остатъци от Държавна сигурност, които ниско клекнаха пред ЕС и САЩ ! Не знам, как могат да се класифицират тези правителства, но резултатите са очеизвадни - България чинно слушка и козирува пред американския и европосланниците, а руският е пред изгонване; Всички значими БГ банки са чуждестранни; Повечето магазини са чуждестранни; Външно министерство е на къс повод държан от САЩ, а не от Русия; Природните ни ресурси са концесионирани в полза на западни колонизаторски компании - руски няма; и.т.н. и т.н.

Прпуснах нещо много важно - всички значими медии се контролират от различни агенции на САЩ, а Интернета от Русия е цензуриран ! Няколкото руски телевизии са спряни от ДЪРЖАВНА ЦЕНЗУРА и автоцензурата на БГ кабелни/сателитни оператори !

И междувременно ЕС спонсорираше въпросните руски правителства мълчаливо.. Наедно със бойковоте от по-европейските ни врмеена. Ми сърдете се на ЕС. Какво са ви виновни правителствата? Та те са избирани от хората.. това е демокрацията, нали така? Искахте демокрация - ето резултата. Сърбайте си попарата сега.

които изритаха русняшките си подлоги от СССР ерата фърчат напред... изводите сами си ги правете... ония долу ме прави на американец някъв... а лиже руски гъзове... сигурноиска и в лагер да ме праща, че не обичам друга държава като него... 78 години руско - 78 години мизерия... а без ЕС кво щеше да е не ми се мисли... прехвалената Сърбия колко била добре без ЕС - като ида там се едно ме връщат в София 1990та (да имат хубави и по-хубави неща от нас, както и ние от тях, зависи къде и как си)

кво плюскане ще е - Мерцедес и БМВ да отварят резервните мощности - внуци, дИца, либовници.. ще има имотен балон и по екзотичните острови ...

Дааааа, задава се много яка кражба....

И 200 милиона а получим пак ще сме най отзад на опашката!

Поименно: На Боко толкова На Пеканов толкова На Кирето , на чорапа ,на Мавъра, на Доганя, на Пасито , на Чехъла т так далее…. Бахти идиотите 20 милиарда!

Или тука сами си ги разделят тия хиени в НСто!?

Много кражба ще падне ,много беднотия ще настане.Левски в гроба ще се обърне от тез предали род и родина...

78 години русняшко иго - тва е положението...

И може и да доживееш да схванеш очевадното, идиотино

България нищо няма да получи. По-голямата част от парите ще се върнат в европейския бизнес за поръчки по "модернизацията". Останалата част от парите ще се открадне от мафията.

И ние искаме да се включиме като подизпълнители по обществените поръчки!

И аз искам да се включа в подаряването на ТЕЦ-ове, като ТЕЦ Варна

една (малка) част от кирчовите кредити - да не ги плащат децата и внуците ни...

Той щото вожда ви не дърпа милиарди!

Нцъ, пропуснал си важен детайл - тези пари вървят със съфинансиране, т.е. ще ни набутат още кредити, които ще са съфинансирането ...

Ехаааа, как да не се наредиш за парче от тази мазна пица......

Голямо крадене ще пада! За народа един голяяяямм дудук!

Искам и аз да плюскам от тая баница! :)

имаш ли потекло на активни борци против фашизЪма ? имаш ли номенкатурен БКП произход... ако нямаш... не се класираш...

Ти си се фиксирал в миналото- вземи си лековете, ако нямаш ходи на психиатър

така бе ... ся ще почнат паднали от тераси, самоубийства с три куршума в главата, гръмнали газови уредби в майбаха, безследно изчезнали...

Българската мафия ще получи 20 млрд., за народа отново нищо!

нас зависи да се ползват тук а не по сметките на БКП-ДС русняшките подлоги... повече друга помощ няма да получим от ЕС на тая тема... явно работят с тях, няма да спрат, няма да ги заклеймят, няма да свършат тая раобта вместо нас... като ни екеф да ни крадат руснаците через прецателите - това си осатва НАША работа... ЕС има някакъв праг да се държим прилично и явно тея го правят... от там нататък не им дреме за нас...

Тъпако ...уточнявай тия работи бе, тъпак

Боце и Янев със сигурност, Кирето под съмнение за скрита лимонка, Ристьо не знам... и да е.. е бита карта... все едно Сидеров ми е... умник... иди подмий Мирафонката, че нема персонал...