България се включи в европейски алианс за подкрепа на нисковъглеродния водород

Залогът е конкурентоспособността на зараждащата се водородна индустрия в ЕС, твърдят енергийните министри на 9 държави от ЕС

Обратно в новината

Коментари - България се включи в европейски алианс за подкрепа на нисковъглеродния водород | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мили хора , образовайте се , имайте вяра в науката , тя е носителя на по добро бъдеще - ако сте млади. Ниско въглероден водород , значи получен чрез ниско въглеродно производство.При нас използваме всеки ден Водород при технологечното ни хидриране вече 15 години. Доставката водород е просто отпадъчен продукт в друг вид хемическо производство . И това е в най-развитата икономика на Европа. Всичко добро.

С тая дебилна терминология, се питам: Със или без нисковъглероден ВАЗЕЛИН да ви ...

Ядрената енергия нали беше гадна бе мърши европейски... нали затова ни затворихте реакторите!!!

педали сте тия дето сте се включели, истински гнусни сороспийски джендъронадупени педерастчета!

ВЯРНО Е ЧЕ ПО ХИМИЯ ИМАХ ТРОЙКА, АМА ЧАК ДОТАМ ДА Е НАПРЕДНАЛА НАУКАТА И Е СЪЗДАЛА НЯКАКЪВ НОВ ХИМИЧЕСКИ ЕЛЕМЕНТ, " НИСКОВЪГЛЕРОДЕН ВОДОРОД" ? А КВО ША ПАЙМИ С "ВИСОКОВЪГЛЕРОДНИЯ ВОДОРОД" ????? ВЯРНО Е, ЧЕ ЧОВЕЧЕСТВОТО ИЛИ ПОНЕ ПОЛИТИЦИ СА ПОЧНАЛИ ОБРАТНА ЕВОЛЮЦИЯ- КЪМ " НИСКОЧЕЛИЯ ЧОВЕК"

grainis

Една 2GW АЕЦ гълта 10 милиарда евро и 10 години да бъде построена. Същата по мощност 2GW SGB Power&Fuel Plant - https://biomass.alle.bg се строи с 3 милиона евро ( 3 333 пъти по-малко), за 2 години , произвеждайки десетки пъти по-евтина зелена енергия, плюс зелено гориво. И не се чудиш откъде да купуваш по-евтин уран и къде да го погребваш като се отработи, и на каква цена за поддръжка на погреба . И не спиш на мокри чаршафи от страх да не ти гръмне някой Чернобил или Фукушима . И не ти свиркат и дюдюкат анти-АЕЦ протестъри под прозореца . Строителството на подобна SGB-Plant ще стартира в ИЗ-Божурище през 2024 г. като начало на проекта "Биогориво" на Института за Биомаса и Биогорива - София ( ИББ- ibb.alle.bg ) . Инсталацията ще произвежда над 5,000 тона на ден инженерна, оранжерийна, стерилно-чиста, свръхбързорастяща ( автоматизирани жътви в рамките на часове ) Биомаса - biomass.alle.bg като суровина за добив на редица зелени биогорива, храни, фуражи, биополимерни композити и много други, на почти нулева резултатна себестойност - nula-energia.alle.bg . Поради пълната незаинтересованост на българските власти към проекта, собствеността на технологичната интелектуална собственост и лиценз за производство ще бъде прехвърлена на чуждестранни инвеститори . Колкото до водорода, просто прочетете докладите на US DOE от 2003 г. насам за изпитанията и регистрираните течове, прониквания, дифузия и деструкция на материала, при 50-километров полипропиленов тръбопроводи за пренос на микс от 85% природен газ и 15% водород. Има вече предостатъчно научни публикации за високата степен на опасноста до пълната неприложимост на водорода в редица приложения в индустрията и бита.

Е па много си се увлякъл в писането и в мечтите !

като чуя 'зелено' за нещо, което обикновено е лайняно и смърди, почвам да имам съмнения. не защото има против биопреработките. просто мразя ЛЪЖЦИТЕ.

Ха, ха - дървено желязо.

Разбрахме защо се нарича нисковъглероден. Сега възниква въпросът за какво ни е. Ток ли ще произвеждаме като го горим? При традиционните камуняци основния въпрос без ясеб отговор беше "Кога". При новите е "защо".

Това е чиста идиотия

"нисковъглеродния водород " Да нямате предвид природен газ но ви е срам да го изречете !!!!!!!!!!!!!!!!

Нисковъглероден водород - по-голяма глупост не бях чел! И тия ще развиват енергетика!

Тя тази водородна индустрия се заражда от 40 години и още не се е излюпила. Само едни пари ще се усвоят и едни приказки на килограм, ще се изприказват.

Ватенките пак къртят мивки като руски солдат тоалетна чиния! Казва се нисковъглероден защото при производството му се отделят или ниски количества въглеродни емисии или никакви! В Западна Европа, САЩ, Япония, Южна Корея, Австралия и останалия цивилизован свят тази технология все повече навлиза в икономиката.

Ганчо, Можеш ли накратко да обясниш откъде ще дойдат въглеродните емисии при високотемпературната електролиза? Имаш шанс да изнендаш целия свят )))))

Като се използва ток от фотоволтаични системи и ветрогенератори, бай Дуй!

Навлиза само и единствено усвоявайки милиарди държавни помощи. Няма никаква ефективност, нито рентабилност. Ако не са дотациите, никой дори нямаше да се заниамва с това.

Ганчо малоумника хахахха

Е вече постигнахме целта - в нашия водород няма и капка въглерод

До днес си мислех, че не могат да ме изненадат с тъпотии, но DIR.bg го направи. )))))) Нисковъглероден водород е като нискоалкохолна вода )))) Като теми за проучване" - алианс за нисковъглредони въглехидрати ))) - нисковъглероден кислород - нисковъглероден етилов алкохол - нисковъглеродни веган продукти Дебили !!!!!!

Въглеродът е това, от което сте изградени! Въглеродният диоксид не се явява замърсител за атмосферата на тази планета!! Нула въглерод означава нула човечество!!! Почнете да мислите.

Да, определено можеха да измислят нещо по-умно, с което да се борим :) Сега сме малко като Дон Кихот. :-)