България с най-голямо повишение на почасовите разходи за труд в ЕС

Стабилно увеличаване на разходите за труд в ЕС и еврозоната в края на 2022 г., отчита Евростат

Обратно в новината

Коментари - България с най-голямо повишение на почасовите разходи за труд в ЕС | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

1 лв/ч на 2лв/ч = 100% повишение!

Тук ако се вдигне труда с 1лв там с евро пак те са по добре от нас,но нали ви къпят тук разни чекиджиски сметкаджии,че няма инфлация и е много добре.Глупации и ние имаме познати и роднини в тези страни,да кажат реалността.УМРЕТЕ ЛЪЖЦИ ПРОКЛЕТИ! ВЪН ОТ ЕСЕС И НАТО ВЕДНАГА!!

Някой им казал че народа е функционално неграмотен и тези в стъкмистиката сега направо се насраха!

Типично статистическа статия в услуга на "бизнеса". Да уточним ако 10 лева са се увеличили на 12 лева, това е увеличение с 20%. Обаче ако 20 евро са се увеличили на 22 евро, това е само 10%. Въпреки че при това, увеличението е два пъти по-голямо от левовото.

А колко пъти! тези разходи са по ниски от европейските!?

Забележката е вярна! Почасовия труд, обаче, е много добра метрика за измамата в която живеем, тъй, като не може да бъде обвиняван, че има ниска производителност! Класически пример - една фризьорка не може да бъде кой знае колко по-производителна в европа. Но заплатите на запад са 3 пъти по високи. Това означава, че има системен проблем, бил той и системна бедност. Системна бедност не може да се пребори с компенсаторни механизми. Това е невъзможно. Системен проблем се решава със системни мерки. Очевидно кохезията беше открадната. Сега остава прекотиране на лева спрямо еврото в посока нагоре - т.е. 1 лев = 3-4 евро. или 1 евро = 0.60 лв. Друг бърз вариант няма. А ако няма бързо решение, България ще напусне съюза по политически и инономически НЕИЗБЕЖНИ причини.

Почасовият режим на работа е атака срещу сигурността на работните места. Това е индикатор за липса на визия. Това е тенденция в посока работа в режим (у)слуга, т.е. роб, "при поискване" Работата "при поискване" означава, че работодателя не може (или не иска) да планира, а служителя трябва да се занимава с планиране. Това е свобода, но означа и също, че няма дългосрочност. Няма визия, няма ангажимент. Няма перспектива. Служителя не трябва да се занимава с планиране. Планирането е отделна дейност. Почасовият труд е индикатор за робизация на труда. Превръщаме се в една клеясала икономика с нарастващ дял на робите, пардон, (у)слугúте и техните консуматори.. Това леснл, но не е добре.

Даите увеличението в Евро! Какво ми ги давате в проценти! То е якно, че на 100 лева 100% са 100 лева А на мижавите 1000 евро мижавите 10% са 100 Евро! И при тази ситуация при мижаво увелиение с 10%=100евро = 199.53 > от главозамайващото увеличение от 100%=100 лева!

Метриката на час е грешна, тъй като включва косвени разходи по управлението и планирането на труда, както и др. напр логистични разходи, които постоянно нарастват. Т.е. нетно може да се окаже, че часовата ставка дори намалява! Часовата метрика за човешки труд е изключително порочна! Ние не сме роботи! Утре какво? В киловатчасове ли ще минем? Или в СО2 емисии? Иконометрията не може да се прилага безкритично към хората!

До еленка савова (автора или преписвача на лъжливата статия)... Първо напиши в БЪЛГАРИЯ къде трудовото заплащане е почасово