България може да се превърне в лидер в електронната търговия на Балканите

Експертът по електронна търговия и основател на eCommerce Academy Никола Илчев в студиото на видео подкаста "Какво могат парите"

Обратно в новината

Коментари - България може да се превърне в лидер в електронната търговия на Балканите | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Малко сме позакъснели... най-големият сайт за електронна търговия в България е... румънски :)

Айкея има най добрите цени за готварски принадлежноси и 100% stainless steel който в другите магазини е х4 цената Ай ся на български, най добрите тенджери алпака с 15 години гаранция, тигани и тавички По долните боклуци да ми ядат дедовия Леглата са им много добри няма клатене, имам 4 и пак от там ще взема Имат и боклуци разни столчета масички които наистина са абсолютен боклук

България ще се превърне в мара общата на кръстопът

Преди раша, сега мириканците, после рязаните рендета от анадола - ибачи бол

Може ама друг път То щеше да има газов хъб а затвориха кранчетата на газовите тръби сега купуваме от не производител а прекупвач.

И един мармот завиваше в станиол шоколади Милка. Правят ви на залухави овце. А вие вярвате ли им?

Експерт.....по овцепасене....

Лидер в електронната търговия, к!ра ми Янко. До момента НАП дори няма една нормална наредба, която да дава ясен начин за отчитане на плащанията по продажбите извън страната. Който е чел Наредба Н-18, много добре знае за какво говоря.

Електронната търговия се държи от руснаци и китайци, а държави , които налагат санкции не могат да бъдат "първи избор" !

Румънци ... ама ней се .

Българските бизнесмени паразитират на гърба на западна Европа. Ако ония ни разкарат тука ще стане паприкаш

Тия легенди за България ги слушам 35 години.

Абе продължавайте по медиите да си пускате платените публикации с пропагандата за тия невероятни " хъбове, клъстери, кампове, аутсорсинг компании"... как сме щели да ставаме лидери в онлайн търговии, как сме някакъв измислен лидер в IT сферите. София се напълни с мъжлета и нежни момченца с ризки и очилца, пъплещи по тия безброй вече фирмички-еднорози, обитаващи скъпите офиси. Пълни п_тки, неможещи нищо друго, освен да кодят или да говорят по слушалка, прибиращи едни пари от чужбина по псевдо проекти. И същевременно няма кой да работи важните професии за обществото - като падне снега и ви спре тока няма кой да ви го пусне че да си мастурбирате на макбуците последен модел, с които си решавате смешните "кейсове". Пари и там има, ама ще си развалите прическата, която барбъра Ахмед ви е направил преди дни, не е лесно. Само уважение към всички специалисти в тая сфера, ама тия истинските - хора които могат да оптимизират обществени системи и да направят живота по-лесен. А за мухльовците, които ги е страх да си изцапат ръчичките щото в офисчето му дават 2-3000 лева - и без вас ще си купя печка, ваза или диван. Ще отида на място и ще си ги купя. Живота е навън, не в смешната ви виртуална реалност.

Както се превърна и в лидер по електроавтомобили нали?

Абе ние сме ,,първи" по-всичко на Балканите, но македонците са по - най, най,най...

Тоя не е ли наясно, че най големите сайтове за продажба у нас са Румънски

ChatGPT

Това няма как да стане при условие, че Румъния е взела тази титла...

Голям лидер...няма що

Големите фирми имат складове в Румъния или Гърция не тука.

Хаха, това го слушаме от години. Останали някой още да ви вярва?

И как точно? Ако Амазон беше отворил в България, до сега да е фалиран няколко пъти! Какво имаме тук? 1. Всякакъв вид изисквания и регулации от НАП към електронните магазини -то не са връзки със сървърите на НАП,. преработване на платформите, плъгини, за да отговарят на изискванията на НАП, всякакви абсурди свързани с, познайте кой? НАП естествено. 2. Опит за въвеждане на Наредба номер 18, в резултат на която една торба големи вносни онлайн магазини просто си изнесоха разплащанията извън България. Имапе един период, в кой =то и най-дренбото нещо идваше от Румъния. Да неговорим, че разплащанията минават и те през чуждестранни оператори. Всичко живо прави каквото е необходимо да заобиколи институциите в нашата "родина". 3. А тези, коти не изпълянваха всичко дословно, и се опитваха някак да оцеляват - куриерите им пратиха данните на НАП, та да няма измъкване. Такива ми ти работи :) Лидер сме щели да бъдем. АХАХАХХА! Виц.

гледам, че комините на завода за електромобили на киру пушат ли пушат… и сега що пък да не станем лидер в електронната търговия… шиши одобрява

Ако продължават да ни управляват от метаверса. Скоро ще сглобят предложение поне 50% от страната да се премести там. Може би там Путин го няма, а оСрайна печели голямата печалба. Интернет търговия със мушмули, калинки и мета-академици. Кой ще ни бие? Ще дистрибутираме по амазон директно до белият дом.

Като говорим за интересни бизнес процеси - ето един - 30% съкращения на “гении” във ВМУеър - що ли? И това е само началото…

Ай читата.

Доста смотано мнение :) Съкращенията във ВМуеър са заради изкупуване и са част от играта. Ама кой никога не е работил в бизнеса... няма как да знае :)

Викаш ей тъй на игра се отказват от 30% високоефективни програмисти :)))). Ехх и ти си като горния лидер от статията - нищо не разбираш, ама да кажеш нещичко :). Дънинг Крюгер…

Първо съкращенията са глобални и са следствие на системата за оценка на бизнеса в САЩ. Стартъпи имаше на 5 ниво инвестиция. На всеки етап за да се симулира растеж се назначаваше куцо, кьораво и сакато. Самият айти сектор се напълни с идиоти и кретени минали два буткампа. Второ. Рецесия е. Светът ври и кипи. Компаниите оптимизират разходите. Трето. При купуване на една компания е стандартна практика да се направи разчистване на оборите (случая с уеърите). Четвърто. Предстои LLM революция, практически джуниър позиция след минат бууткамп няма да има. Чата се грижи за бойлерплейт кода, джуниърите ще свикват, че ще бачкат за семки като стажанти, а не да искат 2 бона стартова чисто. Пето. Не лежи на кълката, че айти сектора ще загине. Интеграцията на ИИ изисква програмисти. Просто уъркфлоа се сменя. Хората с умения и доказан опит ще изкарват още повече пари. След 5 години пак ще има програмисти. Програмирането е решаване на логически проблеми, дори и ИИ да пише кода в по-голямата си част, някой трябва да оптимизира заданието, а ако не е програмист няма как да свърши тая работа ефективно. Шесто. Като активен участник в сектора и като фирма и като работник мразя свинщината в която се превърна последните 10 години. Това сега ще намести чакрите на идиотите, решили, че стаковърфлоу ще им изкарва заплатите. Хора, без системно мислене и широка техническа култура ще са на борсата.

Ние нямаме ИТ сектор. Имаме аутсорсинг сектор. Писал си една камара бози, всички от които пожелателни. Все едно слушам преди една година криптовалутните гурута - сега преквалифицирали се на АИ спецове. Фактите са прости - ИТ индустрията в България е липсваща, а аутсорсинг компаниите са все по неконкурентноспособни поради спада във образованието и скока на цената на отделния ресурс. Бъдеще няма :).

С това 30 и кусур годишно демоКРАДИчно управление България ще се превърне на кенефа на Балканите!

Локуми, локуми, локуми, локуми, локуми, локуми ...

Брей! Наели са украйнски админи, вероятно от рода на СерГей..

Тоя пък даже си го и вярва ?!!?!?!?!?!?

Тоя прост народ не може да се превърне в нищо, освен в стадо тъпани.

Мафията вече си има държава, дори си променя конституцията по техен стандарт, за да са непоклатими. Каква ти търговия, когато всичко е превзето отвътре?! Кой ще се набута и да инвестира, абсурд!

Gugnelid

Абсолютно съм съгласен - България може да се превърне в лидер в електронната търговия. Само че няма да стане. Ама може де :)

goose

При тези цени на куриерските услуги от БГ към останалия свят - никакъв шанс.

Няма как да стане, защото такъв лидер вече е Румъния. Всички марки имат складове в Румъния и каквото се поръчва от чуждестранни сайтове от България , се изпраща от Румъния към България. Интересното е, че някои са пробвали да направят складове в България и впоследствие са се изтеглили в Румъния. Отговорете си сами на въпроса Защо.

Хъб за прокремълските български мърши.

пак Кремъл виновен... лош-лош Кремъл.

А кога ще се превърне в лидер на производство, никога, само алъш вериш да има, ако може да излъжем някой за нещо да продадем или купим....

Ако можех, щях са сложа 100 палеца нагоре. Точно в десетката.

А “експерта” да се разходи до Полша и да види един вече наложен лидер в икомърса как работи.

Хъб за корупция и престъпност може би

Да бе да, мармоти... Като минем емаг-а, тогава да се похвали....

Може много неща. Действителността, обаче, показва, че тук можем само да мрънкаме, клевети, мразим, злословим и (от вчера) да се бием като животни.

Ново риалити "Бой в парламента"...

Ай стига глупости вече - как ще станеш лидер в икомърса, като нямаш ни един хъб на голям доставчик. Пратките никога няма да могат да бъдат обслужени от местни компании. Като почнете да пускате всеки идиот плещещ промоции на тъпите си курсове само се излагате. На нищо не може да сме лидер освен на износ на простотутки. Нямаме инфрструктурата, нямаме живата сила и нямаме образованите лидери.

Щото в България най-много се краде.

Да както стана газов хъб на балканите?!

- Ало, Бай Дън е, приказвайте глупости там и мачкайте наред. - Кенеф Мъртъв: Да, да, приказваме и мачкаме.

Туй го няя в мойта база? От де си го измислихте? И аз не мога да го изхалюцинирам.

След като станахме лидер в развъждането на цигани, лидери в крупцията, кражби на европари, имаме две, не едно а две електронни правителства, логично е, да станем "лидери" в електронната търговия.

Хахахахахаха.