Коментари - България и САЩ скоро тръгват по пътя към евентуално изграждане на нова ядрена мощност | Бизнес.dir.bg
назад

България и САЩ скоро тръгват по пътя към евентуално изграждане на нова ядрена мощност

Ще започне предпроектно проучване за цени и потребност от електроенергия и на тази база ще се решава колко реактора могат да бъдат изградени, каза министърът на енергетиката Росен Христов

Обратно в новината

Коментари - България и САЩ скоро тръгват по пътя към евентуално изграждане на нова ядрена мощност | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

... и тука само руски тролове....

Краварете,спечелили прозвището си на световни терористи, докато не подпалят под краката ни свещената ни земя,няма да ни оставят намира . Ще ни "помагат" до последния българин.

ТОЗИ КОЙ МУ Е КАЗАЛ ЧЕ НЕЩО РАЗБИРА... ПАРИТЕ ДЕТО ГИ Е ИЗКАРАЛ ЩЕ ГИ ДАВА ТОЙ И СЕМ ДЪЛГИ ГОДИНИ ЗА СВЕЩИ....

Един път му кацна пиленцето на рамото и той го хвана! Тарикат мъж!Реализира ли се тази шашма той ще има добра вила на добро място с добра яхта, сърф и всичко останало! Кандидат актрисите - от дивана на екрана , не ги броим!Не мога да се сетя,у попрегледах разни писаници и не намерих нещо,което да говори,че този индивид е някакъв титан в енергетиката. Жалко за Радев!!! Помечтах си за български мъж, офицер, човек държащ на честта си, достойнството и готовността да погине за народа си...... оказах се мечтател! На печелившите- Честито! И да не забравят,че онзи отгоре наблюдава и раздава..... няма вечни!

Имаме им доверие да се мешат в AEЦ, а ни нямат доверие и не махат визите :))) МУУУУУУУ

Ортаклък с империята на злото,край заробени и свършени сме.

Изпуснахме питомното и сега гоним дивото. Нека видим с колко милярда ще платим повече , защото САЩ ни правят услуга

Пак ни готвят някакъв капан. Не се доверявайте Тука има нещо гнило.

Тоя , път ни хвърли в абсолютно скъпа безпътица ? Кога ще си предплатим невидим / стелт / самолетоносач за 500 милиарда , така и да дойде няма да го виждаме , не може да сме ортаци с държава " черна дупка "

при готова площадка, платено и доставено оборудване, за реактори с доказана надеждност !?

Дрън дрън

Какво стана с нашия АЕЦ Белене дали някои ден ще го пуснат?

САШ планира да оборудва РУМЪНИЯ с АТОМНИ реактори с БЪРЗИ НЕУТРОНИ със СОДИУМНО ОХЛАЖДАНЕ/содата забавя движението на неутроните/.Това са АЕЦ реактори с много малки размери колкото 3-стаен апартамент или малка къща но МОГАТ да захранят цял град 200-300.000 души с ЕВТИН ТОК С подобни реактори на БЪРЗИ НЕУТРОНИ са оборудвани САЩ САМОЛЕТОНОСАЧИ и ЯДРЕНИ САЩ подводници клас ''Нимитц'' .Цената на един подобен е м-у 50-200 МИЛИОНА долара САЩ смятат да изградят няколко такива около румънската столица БУКУРЕЩ за да имат столичани ЕВТИН ТОК ,и висок стандарт ПОДЪРЪК от САЩ за РУМЪНИЯ за яхната подкрепа за УКРАЙНА

Да бе , а самите САЩ избягват да пробват сбоствените технологии на своят терен. Защо ли?

На България! Който се е захванал са краварите никой не е спечелил! Махнете ни от тези гнусни поробители и лъжци на света!

...виетнам се хванаха след войната точно със сащ ....и сега са мнооооооого напред от бг.,а който иска да хваща пътя за сибир....

Когато са ясни пълните разходи по този проект, Трябва да се проведе референдум в България! Само така ще е ясно, Искат ли го българите или не

Референдум е най добре! Не някакви политици да взимат решения за милиарди, от името на народа български

Важното е цената на тези реактори, Да е пазарна -ниска! Ако са много скъпи, няма смисъл! Цената на тока ще е много висока, Което ще е все тая, дали е ядрена или не! Тогава може да си изграждаме обикновените Ел централи. Поне не са рискови!

Трябва да гледат, да свалят цената като на руските, които отказахме!

Щатите са най-добрите в ядрените бомби с часовников механизъм. Това е определящото.

Засега най-голямата американска инвестиция е заводът за тоалетни чинии.

Руските реактори да си завре Сър Гей, който ги поръча в комунистическото дупе

ще излезе благородна плесен

Кухите ни червени пенсии още вярват в комунизма и "евтиния ядрен ток". Та защо Уестинг хаус да не се възползва от тъпотата им. Оферира се 4 пъти по-евтин ток от реалния, после с договорчета и анексчета цената може да се вдигне и 10 пъти.

Като са толкова евтини руските реактори защо не ги построихме досега,с толкова бсп-марионетни прокремълски правителства...явно не е съвсем както в рекламите на росатом.....

Цените за строеж на електроцентрали през 2023г са следните (за АЕЦ цената е взета от Hinkley Point C): 1МВ атомна централа e 12 милиона eвро + 20% подръжка, 90% кпд ако настроим цялата си енергосистема за нея 1МВ вятърна централа е 1.3 милиона евро + 2% подръжка, 35% кпд за новите турбини 1МВ соларна централа е 0.5-1 милион евро + 2% подръжка, 14% кпд в България, произвежда само скъп дневен ток

Забравил си срока на експлоатация. Като добавиш и КПД може и да излязат други цифри.

Вятърни и соларни централи колко и кога работят? Мда, не точно когато заводът и ти имате нужда от ток... Те това е проблемът.. няма такива батерии. Няма и да има. Поне в близките 50г. А до тогава зелените ще сте измрели от студ и глад

По подобие на ф-ките ся ще платим едни милиарди 100% стойността на централите, а завода за изработка на реактора тепърва ще му се търси място да се изгради, ще се търсят специалисти да работят от детските отделения, докато пораснат и се изучат, абе някъде след 30-50 години мое да стане работата. Дотогава ще се радваме на картинките, които щедро ще ни пратят напълно безплатно.

Десетилетия Уестингхаус прекратява строежа на реактори. Последните години започва отново, като строи 4 реактора АР1000 в Китай. Китайските специалисти намират много пропуски и внасят няколко хиляди поправки в проектите. Два реактора вече са в експлоатация. Освен в Китай, Уестингхаус започва строителство на 2 реактора в САЩ. Единият проект е прекратен след огромен скандал и осъдени на затвор. Другият още не е довършен. Междувременно, Уестингхаус фалират и друга компания поема довършването на проектите. Други реактори АР1000 няма никъде по света. Ние не искаме да сме опитните зайчета на тази компания. Ако новите реактори не са руски, поне да са на Фраматом.

"предпроектно проучване за евентуално изграждане" ХАХАХАХА, е преди поне плащахме директно да ни пазят или под формата на приятелски дарения... това е вече съвсем в сферата на предпроектните проучвания за евентуални доставки...ама с предварителни плащания :) Предполагам има от сега заложени неустойки при неподписване на следващия договор за проектно проучване....

Ако живея или работя в Козлодуй много сериозно бих се замислил за изселване и то колкото може по далече.Има ли кравешки реактор да работи някъде? Нито гориво правят нито нищо.А може и авансово да сме им платили няколко млрд.И ще го кажат като свършен факт.А Ганьо спинка сладко.

Чакай чакай.. това е договор за ПРЕДпроучване на евентуално..... :) После е ПРОучване, после ЕВЕНТУАЛНО чертежите и.... :))))

Даже ще те хранят с олово

Росенчо, Росенчо, в ядрената енергетика няма място за политика. Можеш ли да кажеш по каква причина трябва да заменим "Россатом", които са световен лидер в тази област и строят по целия свят с "Уестнгхаус"? Какво къде и кога са построили "Уестингхаус"? Аз освен за няколко обявени фалита за друго не се сещам. Не знам дали знаеш, но унгарската "Пакш-2" я изгражда "Россатом", а не "Уестингхаус".

На минисътра не му иде на акъла че всичко е временно и "Росатом" се очертава най добрата фирма за атомна енергия в света особено когато Русия спечели войната.

Егати и помийната яма в която живеем ... малтинчо, къде си бе десен боклук ? Няма ли да направиш някой друг протест, малтинчоооо ? Не смееш, а малтинчо, против господарите не щеш да риташ! Мамицата ви долна продажна!

След като си купим АЕЦ на чертежи може да си купим и една атомна подводница от нашите друзя от Америка.... защо пък не и някой атомна бомба да си набавим покрай нея... БГ започва да е като Израел за Щатите...

какви са тия неща??? Вие нима забравихте че ядрената енергетика е опасна? Или че България няма нужда от нови ядрени мощности? А да, или пък забравихте ще ядрената енергия е много скъпа и не е рентабилна? какво беше още, а, да трябва да се изгражда нова енергийна стуктура? Или взимахщите решения са много глупави или са безкрайно корумпирани!!!! Не си ли взехте поука от самолетите??? Как се прави обичйна сделка - Сключваш сделка , даваш капаро, започват работа, при големи сдлеки може да се плаща на 2-3 транша (все пак изпълнителя може да има нужда от средства за материали) предават ти предмета на сделката и плащаш цялата сделка. Как се прави сделка със САЩ - Човека взе парите и каза "Ще видим"! Значи в такава ситуация да склчваш сделки или си много глупав, или си корумпиран трети вариант няма!

Австралийците щели някъде към 48-ма да си получат ядрените подводници. :-) Ние сигурно към края на века може и да получим АЕЦ, ако сме добри пионерчета.

видните американски другари някъде построили ли са истинска електроцентрала?!? Не виждам защо ще си чешем езиците изобщо.

фукушима, докато чернобил е овалдяна фукушима още трови океана....но е демократчина радиация

Да наемеш САЩ да ти строи АЕЦ е като да назначиш куче за месар - то било гледало как други правили тази работа и се било научило!

"скоро тръгват по пътя към евентуално изграждане" Поредния бисер на Дира .... добре, че ги има такива списачи, че да ни веселят.

Къде е търга или вече сме твърда колония и не ни се полага. Май ще стане или като мариците или като самолетите. Бай Ганьо не настъпи ли три пъти мотиката мозъка му не се задейства.

Когато Кирето построи фериботната линия от Бургас, до Охрид тогава ще е готов и американския АЕЦ

Като знам колко скъпи ни излязоха американските ТЕЦове колко скъп ще ни излезе американски ТЕЦ? нали 8 милиарда за руски АЕЦ а два реактора, бяха много и то по силно завишена оценка

Говедарите няма да мирясат докато не гръмнат Козлодуй. С наша помощ разбира се.

Дето трябваше да бъдат доставени вече? Не, мерси... Лошото в случая е, че заради някои видни наши тулупи, се пресрахме отношенията с Русия и по всяка вероятност нов реактор скоро няма да видим...

Като прочете човек думите "скоро", "тръгват" в съчетание с "евентуалното" работата става ясна.

В превод: България ще даде на САЩ едни милиарди за картинки. Пак.

САЩ са като недоубита змия. Мята се и пръска кръв и отрова на всякъде по света.

Колонио, колниоооооо Всеки ти се изрежда и цеди като му дойде..

Не виждате ли че си отиват! Приключват! Свършват!

Е, преди години, СДС и производните му... тръбяха навсякъде, че нямаме нужда от допълнителна ядрена мощност. :) Или - така искаха "партньорите". За да могат "партньорите" да изградят нов АЕЦ? :) И после говорим за "руски подлоги". А "руските подлоги" са също толкова вредни, колкото и "американските подлоги".

Дали? Или ПАК онези ще вземат парите и ще кажат "ЧЕ ВИДИМЕ КОГИ"? Айде, нЕма нужда.....

ако е като изтребителите ще видим АЕЦ на куково лято

Може и напролет - при цъфтежа на налъмите.

Разкарайте ги тези краварски подлоги!!!