България и още 4 държави искат от ЕК мерки срещу негативите от увеличения внос от Украйна

Президентите призовават за ангажиране на допълнителни източници на финансиране за подпомагане на земеделските производители

Обратно в новината

Коментари - България и още 4 държави искат от ЕК мерки срещу негативите от увеличения внос от Украйна | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

искахте европа - на ви, искахте нато - на ви; ами ся ше плащате за издръжката на нато и ше внасяте отдето квото ви кажат и на квато цена ви кажат.... нищо че квото се изнася от усрайна в бразилия и аржентина е два пъти по ефтино... и бъдете горди еврогейци, вие страдате за благото на америка

Путин пак го нахендпи до щадните гуми на тъпите ламтящи европедерунгели.. ББААХАХАХА

Чиновниците, които измислиха този внос трябва да бъдат наказани! За недомислени (но принудителни) мерки, донесли особено големи вреди на европейските икономики. Приложете законите - нали уж никой не е над закона?!

тия дето го наредиха това се намират в америка, тука куклите на конци само изпълняват

Не разбирам българските бизнесмени и политици. Като започна войната всички цени започнаха да се повишават с оправданието че няма внос и че главния вносител е Русия и Украйнаа сега плачете че ви подбиват цената ами нали за това се борим бе мърши за ниски цени, не може във Финландия цените да са по ниски от българските.

Тия изроди от Украйна объркала целия свят...Вън от България украинские твари фашисткие

Мръсни политици,що се съгласихте на тая работа? Продажници долни.

А защо има такъв внос? Продукните са извън ЕС, съответно подлежат на мита. Обмитено ли е това жито, грозде...?

Пак не им удисва на нашти фермери . Даваи те им още субсидии да видим ще кажат ли някога стигаа

Зърнената мафия къде беше като скочиха цените на фуражите и олиото. Нали точно те предизвикаха шоковото поскъпване на всичко. Защо криеха зърното и слънчогледа в складовете. Сега да го духат.

ЕС подкрепя украйна, не България. Така че няма да има решение за намаляване на вноса. Което прави невъзможно изпълнение на една от точките от предизборната пропаганда на една от партиите, за евтини зеленчуци от бг производители.

"""Държавните и правителствени ръководители на България, Унгария, Полша, Румъния и Словакия призоваха в съвместно писмо председателя на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен да преразгледа мерките за противодействие на негативните ефекти от увеличения внос на селскостопански продукти от Украйна, съобщиха от прессекретариата на държавния глава."""Включването на българското правителство в тази група е гротеско.Предполагам ,че и в Папуа-Нова -Гвинея е известно ,че всички български правителства през последните 33 години нищо не могат да решат ,освен да продават интересите на България или да изпълняват чужди заповеди. Всички знаем ,че всякакъв вид "решения" на българското правителство се вземат отвъд "Голямата вода", а правителството ги претворява в действие..САЩ имат интерес Украйна да продава колкото е възможно повече зърно ,първо за да купуват колкото е възможно повече оръжие от Тях , а второ да се пролива колкото е възможно повече кръв и от двата народа ,които са едно цяло.Все пак е изгодно за САЩ да има нестабилна зона в източна Европа, така е по -лесно да оправдават своето присъствие тук

Не само зърното, но и яйцата и млякото също. Кой знае още какви гадости внасят от Украйна. То една подкрепа, ама за наша сметка!

ти в ред ли си бе, тия производители ни търгашат сега ще ги защитаваме - олиото бяха първи, после млякото, не се наядоха

Значи ти предпочиташ заразен, но евтин продукт, само и само да накажеш "ненаялите се" !

Браво, дано има ефект в правилната насока. Но като знаем тоя ЕС как не му пука за страните членки от централна и източна Европа, най-вероятно ще измислят нов метод да ни съсипят и малкото.

Да се забрани всякакъв внос от Украйна и Турция! И двете не са членки на ЕС и ползват пестициди и химикали забранени в ЕС, поради доказаната им вреда над човешкото здраве!!!

Държавата да забрани вноса от Украйна! Украйна не е страна член на ЕС, нито наш партньор под каквато и да било форма, освен безвъзмездната помощ която им даваме!!!

Така е, бившите комунистически държавни първенци научиха наследниците си да не работят, а да искат помощи за да продължат да съществуват като бизнесмени. Сега всички средства от ЕС отиват в техните джобове, но те се научиха да протестират, а народа е свикнал да им робува без да търси полагаемото си от помощите изплащани от ЕС. Даже се оплаква, че само внасяме такси, а не получаваме нищо. Е, за сметка на това някои у нас получават по много, но само те си знаят кой. Народа чака да му се даде, а не търси това, което му се полага, но друг го получава.

Не ви искаме парите!!! Ще изкупят хубавото жито на ниски цени, а тук ще им ядем боклуците!!! Като ще ги подкрепяте правете го на ваш гръб евро три по л о ви

Да,бе,някой да не ви е карал насила

Забелязвам и други украински стоки наводнили пазара ни…днес си купих кока кола 500 мл произведена в киев ,както и натурални сокове пак от там…

Вън слугинажа на САЩ. За свободна и независима България гласувайте за Възраждане с #3.

А колко спокойно живеехме в матрицата преди години като нямаше всичката информация. Цял свят бачка за зазапада онея ти плащат с напечатани хартийки и ако се опънеш Садам, Кадафи, Сърбия, Афганистан, Сирия, Оранжеви революции, Майдан и се справяха донякъде но вече не сме прости на изток. Да видим до къде ще стигнат тарторите и те и Русия и изтока се борят за оцеляване в Украйна.. Горките хорица на тяхна земя се води войната, но такива са им Управниците платени марионетки.

Преди една година България и още N държави искаха от Европата мерки заради спрения внос на зърно от Украйна. В резултат на което, цените на олио, брашно и т.н. хвръкнаха до небето. Сега искат ОЩЕ да се увеличат. С няколко думи ... Д. В. Е.. М.....а

да ми смучат кура!

Аз негативи от вноса ме виждам. Отлично качество на приемлива и съобразена със световните борси цена.

Под такава зависимост и натиск България никога не е била.Откакто влязохме в този ЕС загубихме суверенитета,промишлеността,селското стопанство и жънем само негативи

А защо тия тъпи и нагли дебили не протестират резщу скъпите енерго ресурси от САЩ заради които станахме клошари, а протестират против вноса на евтини храни и евтини енерго ресурси? Като не искат да им е евтино да си мълчат, а да не ни вдигат на нас цените че те да са добре. Логиката на тия уроди е "не е важно на мен да ми е добре, а на Вуте да му е зле"

И какви са негативите? Че вместо “само” 3 лева, хлябът не стана 5 лв, заради скритото жито по складовете? Трябва да сме благодарни за вноса от Украйна, защото ако зависеше от нашите зърнари, щяха да изпили и последната капка народна кръв.

НА УКРАЙНА ЖИТОТО Е С НИСКА СЕБЕЙСТОНСТ, А ЧЕРВЕНИТЕ "ХЛЕБАРИ" - ЖИТОТО Е СКЪПО ...ПРИ ТОВА УКРАЙНА Е ВЪВ ВОЙНА !

не е трудно за разбиране, Заплащането на труда в Украйна е, представи си, по- ниско от това в БГ.

Да ви сера на пазара да ви сера. Значи когато цените вървяр нагоре - аа пазара ги определя. Когато има свръх предлагане - ооо ние под себестойност не можем да паднем.. Изглежда зърнари и пътищари сме длъжни да им покриваме всичките загуби. Опасявам се, обаче, че това не са само тези сектори. И ВЕИтата като паднат под себестойност също искат да им изкупуваме на дотирани цени. Целият бизнес в България се държи от подобни изчадия.

ко стана? изедоуте ли на смърденлайне миризливата шунда? ривауте че немало зърно, са ше парате триуи и на зеленски гомната.. ббаахахаха

всичко за украина, всичко в името на украина, каквото и да ни струва. Дерзайте

До сега всяка година украинците къде го туряха това зърно? Сещам се за два варианта. Първи: , че тия държави по време на ковид са бляли, а в Украйна се сели. Втори вариант: ЕС изкупува прескъпо зърното от Украйна само и само Украйна да не го продава на Русия. После налагат дъмпинг, зърното да не се задържа по складове. От това обаче страдат страните от Африка. За тях нищо.

ИСКА БЪЛГАРИТЕ ДА КУПУВАТ СКЪП ХЛЯБ !

Гласувайте за единствената пробългарска партия - Възраждане!

ЩОМ Е ПО ЕВТИНО, КЪВ Е ПРОБЛЕМА ? НЕ НИ ПУКА ЗА "БГ-ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ" - ЦЕНАТА РЕШАВА !

че си идиот,

Клекнаха на мутрите значи. Може хляба 5лв да е, ама важното е, че ще е български.

Зърнарите ще гризнат дръвцето,много ще фалират от едната лакомия.Така им се пада на тия с Бентлита ,ще карат москвичи

ХЛЯБА И ОЛИОТО НЯМА ДА ПОЕФТИНЕЯТ СПЕКУЛА НА ВСЯКЪДЕ

Другата седмица няма да искат нищо

зърното е като ковид ваксините, безполезно за което плащаме всички ние

Истината е, че Монсанто, БАСФ и други като тях, арендоваха земите на Украйна и сега се чудят, как да изнесат продукцията си, че да не са на минус! Аре повече интелект в коментарите, че ми писна от опорки и селяни!

Сега и олигарси ли ще обслужваме, че да ни е по-скъп хляба? Че десетима да могат да си купуват самолети и яхти? Защо не подгонят картела за зърното? Дето сами си признават с действията, че са такъв! Защо престъпни бездействат? Всички сдружения и асоциации на производители трябва да се забранят. Да няма така юридическо форма. Да се забрани конкуренти да обсъждат пазара по какъвто и да е начин. Ако трябва СРС-та. Да се счита придобита собственост при наличие на картел за незаконна и да следва отнемане. Да се преследват, където карат техни служители вместо да работят, да се правят на протестиращи. Като нищо нарушава правото на труд.

Да го спират тва украинско зърно. Още малко всичките ни стоки по магазините ще бъдат украински и фалшиви

гласувайте с бюлетина номер 3, за най българската партия "Възраждане" за да възродим България от дъното на Европейския съюз!

гладувайте с бюлетина номер 3!

Всеки русофил е под 175 висок и лъже че е 180. Също така лъже че му е 20 санта. Вечер се задоволява с краставица и на избори гласува за ИZраждане хахахаха. Заради ниския си ръст и проблеми с жените мисли че ЕС, НАТО и Украйна са му е виновени хахахаа

188 см....да го начукам на майка ти!

168 си видях те на камерата на лаптопа късопишковецо люлински!!!

Зърнената сделка беше сключена, за да се спаси Африка от глад. България в Африка ли е, че зърното е у нас?

Московия има още 1300 км граница с НАТО. Честито чебурашки.

Дано те пратят граничар, на тази граница!

Слънцето по-силно ли ще те грее???Или ще ти порасне втора пишка???