Коментари - България и още 11 страни от ЕС влязоха в нов ядрен съюз | Бизнес.dir.bg
назад

България и още 11 страни от ЕС влязоха в нов ядрен съюз

На дневен ред излиза въпросът за малките модулни реактори и европейското финансиране на ядрената енергия като цяло

Обратно в новината
| Автор : Георги Велев, 3е-news.net

Коментари - България и още 11 страни от ЕС влязоха в нов ядрен съюз | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ако видовете енергия се допълват взаимно. При добри метеорологични условия (слънце + вятър + пълноводни реки) да се дава предимство на зелената енргия. При лоши метеорологични условия - на атомната енергия. Старите ТЕЦове на въглища да бъдат извадени възможно най-скоро от употреба, че много замърсяват въздуха и са с много лош КПД.

На голяма разпокъсана Франция и разпокъсана разбирам, ама на малка България за какво са и модулни реактори при положение, че са по- неефективни от големите ?

Каквото има да се решава, да започва да става. Но истината е , че тези ТЕЦове Марици трябва да се затворят на минутата. Цялата равнина от Ст.Загора до Свиленград е под черен килим, който се носи на 100-200 метра над повърхността. Района погледнат от далеч е като Мордор. Защо да си го причиняваме. Имат десетки винарни, да копаят за мин.вода, да направят голф игрища вместо черна пелена в небето

Тези които твърдят,че соларки и вентилатори са бъдещето,същото твърдят и за биткойна.По натам ще искат да рупат и скакалци и свински стволови клетки приготвени в микровълновата.

ЕС и Америка ни спира ядреното развитие. Слагат се забрани банките нарочно не дават финансиране ако няма американски посредници. Страната ни спокойно може да до стой Белене и да има ЕВТИННН ТОК. Скоро ще но задължат да затворим Тецовете и АЕЦ уж не са в стандарта. Можеше да си имаме РАБОТЕЩИ ВСОЧКИ блокове на сегашния Козлодуй. Политически те бяха затворени въпреки че можеше да работят още.

Бъдещето е в малки модулни реактори и солари, колите на ток и отопление с термопомпа

Солари ама не и основни сега вали има облаци няма слунце и така 4м.

300Мвт мощност 1 милиард

А иначе Ганьо е както винаги.. Реакторите му платени стоят и ръждясват...той ще строи модулни... пътьом се заиграва и с Уестингхаус....3 в 1...и накрая на свещи или ток от АЕЦа на Ердо

Пу гази в Украйна само по 1 причина - УКРАИНСКИЯ УРАН. Днес добитата уранова руда в Украйна се изнася навън чрез "международни фирми" и се вкарва в Русия, където се обогатява до уран. Украйна има гигантски залежи на уранова руда.

Урана е в Казахстан бе трол... Русяи е в Украина заради тия 20 млн руснаци или рускоезични в Източна Украина...Харков и Одеса..

Тези рускоговорящите в Украйна не искат и да чуят за Путин. Работя с такива, не си пишете измислиците тука

ма аз знам бе....със сите 20 млн работиш...

С българи работиш ли...за Кирчо/кокорчо, Магнитски/певски или тиквата искат ли да чуват!?

Стана с панелите и генераторите,май не са толкова еко и енергоносители за клокото се смятат от зелените идйоти?

Ядрената енергетика е икономически неконкуренноспособна, и може да същесвува само с тлъсти държавни вливания на пари.

Хахахаха, за това е най-евтината енергия, която може да се произведе. Единствената конкуренция след 10на години ще бъде тази от ядрения синтез, която ще бъде пък и без опасни отпадъци (ще се ползва водород). С други думи, алтернатива за евтина енергия няма.

То хубаво си умнокрасив, ама поне не го разгласявай навсякъде, че ставаш за смях. :-) Субсидиите през последните 20 години отиват предимно във ВЕИ, които уж трябва да са евтини и конкурентноспособни, но все още НЕ са нито едното от двете. Пари хвърлени на вятъра. Ттилиони! Буквално откраднатаи и пропилени!

Всички инвеститори бегат, когато стане въпрос, че държавата няма да дава гарнции за печалбата на бъдеща АЕЦ.

Щото не си потребител, затова.На теб ти трябват киловати, а не мегавати.Няма промишленост-няма консумация.Но....важното е да има банани и да си в Шенген

Браво! Точно така. Това е цивилизацията.

Чичо Ади Мустака обяви гетата за терористични бази и видяхме как завърши всичко.

украина полунапуканите реактори били най-добрите на света , тука ме будалкат с някакви "Ядрени съюзи" дето аз съм пълноправен член , па Италия и Ю кея са асоциирани , демек безправни ........... Дали има такъв съюз въобще ?

На всичкото отгоре Европа и щатите нямат достатъчно ядрено гориво и места за съхранение на отпадъците.

след като пРоссия се разпадне, ше ги съхраняваме там

Че докато се разпадне ще ги съхраняваме у вас?

ще трябва да дочакаме края на човечеството

ние от тия отпадъци ги горим и се топлиме , от половин кило плотониева скрап се топлиме цяла зима .

България има нелоши уранови запаси, но въпросът е, дали си струва да си замърсяваме хубавата срана с отпадъците от уранодобива? Според мен- не, не си струва.

Русия има вече два действащи мини реактора в Далечния изток. Нашите сега ще ги разработват, а Германия даже е против...Смях в залата.

Проссия има и 150 милиона гладни шпинги. Защо не отидеш да живееш там и да се радваш на ядрените им реактори ?

Абе, вие педерасите само курове в гъзовете ви в акъла бе ! Нямате ли си педераски форуми, ами пишете тука !

че педерастите сте вие любителите на азиатските пишки. Коччината е 3та в света по СПИН след 2 африкански държави :))

черни шпаги ли мечтаеш. същия си като майка си москалската проститутка :)))

А най-хубавото е, че европейската ядрена интеграция, завинаги ще отдели континента от сътрудничеството в областта на ядрената енергетика от Русия! Нова желязна завеса - отлично!

България както винаги ,я вкараха в губещ (безперспективен),но нуждаещ се от статис- ти,клакьори и ръкопляскащи ,съюз.......!?!?!? Привидно сме в печелившата коалиция,но както винаги управляващите ни вкараха в реал но безперспективната,губеща "коалиция"...!?!?!?!?

Това са пълни глупости, какво друго да очакваш от ЕС. Трябва да се правят големи немодулни реактори на бързи неутрони.

че си ми ядрен физик ти сладунчоо

Айде пак на килимчето в Москва и целувайте ръка на Путин.

Дневния ред на Европа, го определят едни хорица отвъд океана. Както Те преценят, така ща стане. С техни реактори ли, с техни доставки (препродажба) на гориво ли, или пък въобще няма да стане. Най-вероятно последното, дръжте там зеленото направление и духайте перките за Еко енергия.

Пасоля

Си е добре, ама твоят, сега като позастудее и като почнеш да плащаш демократичната газ на петорни цени рязко ще ти се обърне.

ken libidibi

Че колко души в България се отопляват с газ?

другото е АлаБала за Последно Източване на Белите Ба Лъ Ци!

нужда от една brick в празната глава

Брикс е просто ежегодна среща за приятелски разговор на няколко държавни глави, В рамките на Брикс няма особена икономическа интеграция, понеже държавите са твърде отдалечени географски една от друга, и в ова няма особена сметка.

За момента единствено Русия разработва и ПРОИЗВЕЖДА малки модулни реактори. Ако идеята е да не се купуват от Русия, то тепърва трябва да започне разработката им! Така че, имайте представа за какво става дума ... най-вероятно нищоправене за източване на пари!

След подписването на САЛТ-1 при изключителна секретност Живков и МНО организират подбор на верни специалисти и изграждането на три строго секретни склада за съхранение на ядрени бойни глави за тактическите и оперативно-тактическите ракети. 1.С. Гуцал. На 25 км от г. Самоков, където се намира ракетната бригада. 2. Местността “Паниците” между г. Карлово и г. Калофер за ракетната бригада в Марино поле. 3. На възвишенията “Бакаджиците” до църковния параклис за ракетната бригада в с. Кабиле, Ямболско. Ядрените бойни глави, съхранявани в тези складове са от 5, 20 и 100 килотона. Съхраняват се и ядрено-минни фугаси от по 0,5 кт. За нуждите на всички ракетни поделения на БНА в района на с. Осетеново до г. Калофер е изграден подземен склад за съхранение на твърдо и течно ракетно гориво. Строителството на тези обекти се възлага на ген. Инж. Дичо Дичев-син на бившия началник на ДС и бивш партизанин Димо Дичев. Според документите зарядите са изтеглени след 1989 г., като са оставени само няколко заряда за ракетите СС 23 в Телиш. Изградена е баз за съхранение и доставка на тактически и оперативно-тактически ракети.

браво. кур за Коччината

То кочината е една - Ганюланд!

че и те са Произведени в Китай, а Китай още дълго няма да приема пресна напечатени пари без покритие!

дали следиш какво се случва но жълтурите бяха дотук икономически

Да следим, следим даже и това, че и на луната отидоха !

то и рашанците отидоха на луната, ама хора не станаха

Демек отидоха там където Проссия не можа хъхъ

Добре че бяха комунистите за да имаме ядрена енергетика, ако зависеше от днешните празноглавци, с газени лампи щяхме да си светим още.

Добре че бяха комунистите да направят експлозията в Чернобил.

че им беше писнало от холодомора .

Украинските нацисти !

че бяха комунистие че да избият хиляди хора и съсипят милиони семейства

Добре че бяха комунистите че БГ да фалира 3 пъти

Ддобре,че бяха комунистите да сложат огради, за да не може народа да избяга от "рая".

да са ни дръпнали козлудуя още през 1981 година ..

Ще стане ама друг път и от. Къде Иран,Конго и други Африкански страни биха шута на Французите . САЩ до сега копуваха Иран от Русия ,предполагам че още го правят без да шумят за това,въпреки войната в Украйна дето играят че са врагове. Ами сега ,минута е много ? От къде уран ,и то ме само уран,ами и центрофуги да го убогата да става за ядрено гориво.

Опитват се да се присламчат към Казахстан, но дали ще им се получи не е ясно.

Браво, прекрасна новина!

ДБилите и ГЕРБ в България от години плюят по ядрената енергетика, с сега са управляващи и не знам в какво ядрени съюзи влизат когато са срещу ядрената енергетика.

Първо съюз за ядрена енергетика, после за оръжие, железни завеси, нищо ново, просто сме от другата страна и така следващият 40 години застой. ..

Като Русия умря При нея са застоите

Като бачкаш само за железа за демонстрираш сила, какъв просперитет очакваш...?

Аве какви модулни ядрени реактори бе, направете прайдовете по 2 пъти в година и всичко ще се оправи мигновено и безкрайно.

Мдам, Европа изоставя глупостите и ще трябва да става по-силна, ако иска да оцелее.

Вече.