17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да си спомним кой най много беше против Белене Сега ако беше щеше да свърши хубава работа май най против бяха 1 ДБ 2 абе Соросоидни и Атлантичесик сателити разни

Е, като спре Козлодуй, заради политиците и санкциите, ще ядеме дедовия. А Кирчо ще си е в Канада.

След като в тази огромна енергийна криза България е трета в ЕС по износ на електроенергия, каква е логиката да е най-бедната държава в същия този ЕС? Ако не е, защото "партньорите" ни ни крадат пладнешки и ни принуждават да вършим глупости срещу интересите си, тогава какво?

Изнасят червените бизнесмени, които искат да строят и нова атомна централа за да увеличат износа.

Ние сме зависима страна по-рано от един господар а сега от друг. Белене можеше отдавна да е построена и то на цена която днес е смешна за подобен обект. Това щеше да ни позволи да имаме ток не толкова на ниска цена /заради еврогейските нормативи/, но щяхме да сме по-независими от кризата с газта и петрола и в пълен синхрон с главоломно увеличаващата се нужда от чиста енергия.

Защо тока в България е толкова скъп, след като се произвежда главно от строена при Социализма АЕЦ Козлодуй, която отдавна е изплатена. Защо тока в България е толкова скъп, при положение че се Продава огромно количество от него с огромна печалба? Близостта със Запада унищожава България!

Цялото кюстендилско поле е осеяно с далекопроводи, водещи към Сърбия и Северна Македония. Огромни пилони , заемащи половин декар площ посред нивите. Не знам някой да ни е питал искаме ли през тази земя да минават жици. А сега са минали , и без предупреждение са изсекли дървета в собствената ми овощна градина - просто рязали, огромни корони падали и чупели още повече под тях. Това е онзи ненаситен изрод Ковачки , да го тръшне и всички покрай него . Знае ли някой как се действа в такива случаи при унищожени дървета?

През имота на съпругата ми - 20 дка, премина газовата връзка от Турция. Никой не ни пита, никой не ни информира. копаха, ровиха, правиха-струваха, заровиха, еВаха ма'ата на пейзажа и накрая се обаждат - елата да ви платим 830 лева, дето ползвахме земята ви с временен сервитут. После излезе оня кух толуп да обяснява по всички телевизии как ТОЙ построил газопровод. А иначе, по конституция, частната собственост е неприкосновена. Дрън-дрън ярина - приказки от 1001 нощ.

това ние като граждани да ни е евтин тока то от 89-та всички ни скубят здраво и тук лъсва измамата, че всички който продават тока ни са за затвор. ИСКАМЕ ЕВТИН ТОК ЗА ВСИЧКИ В БЪЛГАРИЯ И ЗАТВОР ЗА ВСИЧКИ КОЙТО ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ОГРАБВАТ НЕ САМО ДЪРЖАВАТА А И НАРОДА СИ.

кой изнася, на ква цена, като се изхаби скоро АЕЦ-а кво ще праиме

Единствената алтернатива на скъпия газ или изобщо на липсата на газ е родното производство на електроенергия на определена от държавата цена. Всякакви други приказки за свободен пазар и европейски забрани обслужват шепата енергийни бандити които в момента се къпят в пари заради eвропейските правила направени така, че да ги обслужват за наша сметка.

Нали точно това е причината прикачените към тази далавера да ни агитират за втора АЕЦ. също като Балкански поток? След като произвеждаме толкова много, че сме трети по износ защо цените за нас са даже по високи от тези за които изнасяме? Иначе непрекъснати обещания, че тока от новия АЕЦ ще понижи цените.

Ако не се направи така, че драстично да се намали тока и по този начин да се компенсира енергийната криза България ще загине и ще има масови размирици през зимата. Крайно време е европейските скъпоплатени чиновници да разберат това и да се намери механизъм да спрем износа на наш ток и да намалим рязко цените.

Кажете си право - частни компании изнасят тока на АЕЦ Козлодуй. А ние в България плащаме по еврпейски, че и надевропейски цени. Всичко, за да има "либерален" пазар, тоест частниците да се гушат за сметка на държавните производители и обикновените граждани и фирми.

И какво от това, след като не можем да си намалим цената на тока за бедстващото вече население? От това печелят само шепа енергийни вампири. За какво ни е този ЕС който не ни позволява с наш ток да постигнем наши цени с които да облекчим и без това тежкото си положение. Скъпите почти единни цени на тока в ЕС се отразяват по един начин на най-бедната страна България и по съвсем по-лек начин на богатите европейски страни които както се вижда от статистиката всичките страни в ЕС са по-богати от нас.

Че ти за какво мислиш, че ни приеха в ЕС?