България е с втория най-нисък дълг в ЕС: 23.5% от БВП в края на 2020 г.

Средните нива на дълг в ЕС са 77,6 на сто от БВП, а на страните от Еврозоната - 84 процента

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

е нещо, с което да се гордееш. Но, ни го повтарят като постижение всеки ден. Как икономистите биха обяснили висок външен дълг, както е при много страни. Или верният критерий е добре управляван външен дълг. Е, тук ни управляват "пожарникари", а в други страни финансисти. Стамфорд, Йейл, Оксфорд - празни думи за нашеГо брата !

Няма страшно. Напредваме ударно. скоро ще поведем колононата.

Тези са патологични лъжци.

"...Средните нива на дълг в ЕС са 77,6 на сто от БВП, а на страните от Еврозоната - 84 процента..."... Т.е...." Колкото повече мърдаш- толкова повече ти влиза...".... Е затова такива като чехи,шведи,норвежци,швейцарци....не искат за са в еврозоната.... А другите трябва да бачкат 1 година, без да ядат, пият и дишат...за да си платят дълговете....

Това е откровенна лъжа. БВП на страната ще бъде 65 млрд долара за 2020, или 107 млрд лева. Външния публичен дълг е вече 30 млрд лева (с последните 5 млрд които си дръпнаха скоро), което е 28%, а не 23,5%. Това е голяма разлика. С предстоящите нови дългове през следващите години, бързо ще минем 50%. И това нямаше да е проблем, ако имахме работеща икономика. Но, ние нямаме, затова обслужването ще стане трудно. Освен това, няма и да имаме, защото парите от въпросните дългове няма да отидат в бизнеса, който да генерира продукти с добавена стойност, а ще бъдат окрадени или насочени за социални политики, за да си купуват гласоподаватели.

Да, затова дай да го направиме 300% дейба ваща мамка нагла крадлива некадърна

А само преди 11 години беше 8%

Никой не смее да каже колко милярда е дълга, всички говорят за проценти... Смятай, ако не сме стигнали 50 милярда, пак добре.

Де го Радев да изпее пак "Доко, доко, доко" ?

Това не е критерий, Япония има най-висок външен дълг. Япония е с дълг – 234,7%, ама как живеят и стандарта какъв е

Може би точно заради това им е по добър стандарта на живот

АМИ НОРМАЛНО, ТЯ Е И С МАЛКО НАСЕЛЕНИЕ, БЕДНО В ГОЛЯМАТА СИ ЧАСТ! ЯВНО НЯКОЙ СЕ ОПИТВА ДА НИ НАБУТА ВСЕ ПОВЕЧЕ СЪС ЗАЕМИ! ТАКА ПРЕДИ ГОДИНИ СВЕТОВНАТА БАНДА ЛЪЖЕШЕ КАК СМЕ ИМАЛИ НАЙ-ВИСОК ДЯЛ ОТ СОБСТВЕНИ ЖИЛИЩА, БЕЗ ДА БРОИ,ЧЕ СА ПАНЕЛНИ КЛЕТКИ ПОВЕЧЕТО! ЗАЩОТО ТРЯБВАТ ЗАЕМИ, ЗАЕМИ И ОЩЕ ЗАЕМИ!

Оставка на паталогичния лъжец от Банкя (осъден за лъжа от български съд) и неговите министри-калинки !