България е на първо място по ключов екологичен показател

Системата работи, за да намали рисковете и да отговори на изискванията на законодателството

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

е, нали? Иначе ще се гръмна.

А също така по събиране и рециклиране на използвани кондоми.

са недоволни, че българия в нещо е номер 1! факт!

При цялата липса на контрол съм сигурен, че събираме повече опаковки, от това дето е декларирано като внос :)

Щеше да е чудно, ако Б-ия не е на първо място - така беше при соца, така е и сега. Ние сме все първи в света, затова младите хукнаха да оправят другите страни, та белким и те станат първи. Толкова козички и свине отидоха залудо под ножа последните две години, поне тази некадърничка да замълчи, а не да се надува като пуяк!

А дали завидните проценти не се дължат на грешната статистика по отношение на използваните продукти за растителна защита?

Интересно е, къде точно и при какви условия се съхраняват. Виждал съм с очите си как се изгарят такива пластмасови опаковки от течни торове и разни други отрови... Ако това е събираемост или рециклиране ок :)

да сме в челнит еместа по торене със естествена тор,а не да събираме отровните туби на европата дето с тях си тровиме земята в името на добива на фуражна пшеница

Досегашните коментари са ясен пример защо България е в това окаяно състояние. Когато някой успее да постигне нещо се намерят цяла сурия да го оплюват. Вие какво постигнахте освен да гниете пред компютрите и да сипете злоба? Боклуци сте и за това България е сметище.

България е на първо място в Европа и по друг ключов екологичен показател, но чудно защо никой не пише за него!? Какво става? Страхуват ли ги копировачите на "новини"? България е на първо място в ЕВропа по % загубени пчелни семейства! Тази новина си мисля, че пряко кореспондира с високия % на събираемост на опаковки от продукти за растителна защита в земеделието.

а по другите е въздух за дишане под налягане

Вместо да се срамуват нашите се хвалят,че почти цялата земеделска земя е в ръцете на 5-6 човека.От там идва и това първо място,тези 5-6 човека закупуват на едро пестициди и заповядват на подчинените си да събират празните опаковките.Едва ли им дреме за природата,по-скоро искат да са сугурни,че не ги крадат!

съгласен съм убедих те ме всицки остатъци от пестициди ги събираме в реките

"събиране на опаковки от продукти за растителна защита в земеделието" Евала. Това, че сме на първо място, ама откъм обратния край на класацията, по друг ключов екологичен показател, чистотата на въздуха, не е чак толкова екологично ключово и там "система", която да работи, че да намалява рисковете за здравето на народа и на изискванията на закоодателството, няма. Ама ще я обсъждат още 4-5 години, де. Събиране на опаковки от продукти за растителна защита. Голям успех, голямо нещо. Егати малоумниците, заклевам се.

Супер! Така както вървим, след 20-30г екологията ще е още по добре защото няма да има хора на територията на България :-)

Значи онези от по-цивилизованата част на Европа си хвърлят опаковките от отровите, където им падне. Пътувал съм доста из онези земи, но не съм видял да се валят опаковки и боклуци. А дали пък не използват по-малко отрови? А може би системата им за отчетност и контрол не е така "ефективна", като нашата. Излиза някаква кака и хвърля едни числа, както батко си Бойко, които нито могат да се проверят, нито могат да се докажат! Цялата българска стъкмистика работи ударно, особено когато предстоят избори!

Хубаво е, че сме първи в нещо добро, не само в негативните класации. Дано някой ден и въздухът в цялата страна е чист.

т.е. ползват се най-много пестициди у нас..

къде ли са?

Нали сме на първо място , ко ти дреме ... отличници бе , направо страна номер 1 на света, даже на вселената !