Българи "прескачат" затворените германски граници на път към полетата

Еропейските страни очакват стотици хиляди сезонни работници, предимно от Източна Европа, за да съберат реколтата

Обратно в новината

Коментари - Българи "прескачат" затворените германски граници на път към полетата | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПРОМЯНА НА ЖИВОТНИ НОВИНИ !!!! Това е трансформация на живота! Казвам се г-жа Busarakham, от Тайланд съм. Поради специфичен финансов анализ, договорът, който обработвах миналия месец, не мина по план. Затова реших да взема заем, но той никога не беше одобрен заради лошия ми кредитен рейтинг. Преди няколко дни, една дама от моята организация дойде и ми разказа за кооперативната компания за заемане на кредити с DIVINE MOON онлайн с ниска 2% лихва и по-добър график на плащания. И тя ми каза, че е била излъгана няколко пъти, докато не е била насочена към КОПЕРАТИВНАТА ЗАЕМИРАЛНА КОМПАНИЯ DIVINE MOON. Тогава се свързах с тях на divinemoonco[email protected] и те ми дадоха заема. Много съм щастлив.

А, какво правят почти милион... "висшисти", които се водят... бежанци в Меркелланд??? Тях, кой ги храни??? Те не могат ли да... ръчкат за аспержи по полята??? И, къде са дойчовците, които уж щяха да помагат в селското стопанство след като толкова много... мелят тази гадост:)))??? Ама само, който не е ръчкал за аспержи, не знае, що за работа е това, нали:)))?!?

А двата милиона талибани, те квантови физици ли са, не могат ли да се научат на селскостопанска работа?

Да кацат направо в Столипиново!

Горбачов ни върна от социализма обратно в робовладелството.

Какъв си ми глупак само! Твоето съждение е все едно да кажеш, че вятърът духа, защото се клатят дърветата! "СоциализЪма" (без ЪТ) щеше да се срине независимо от Горбачов. Самоунищожението е иманентно (както казват философите) за "социализЪма".

Социализмът в Китай и Виетнам процъфтява. Американците му се кланят. Социалистически идеи в скандинавието колкото щеш. Като има интерес и пазарна да е икономиката социализъм се самоналага. Кой неук ти бръсне Горбачов, Фридман или съвременните глоблализатори и либерасти ?

ПАМУКОБЕРАЧО яко си тъп. СоциализЪма не беше ли робовладелство бе ахмак. От осми клас работих на полето под формата на бригада, безплатно. За да рапортува шефа на АПК то колко добре върви земеделието. Безплатно работеха на полето студенти, войници, работници, доктори и т.н. Спрете да ревете за отминали времена, които дано никога вече не се върнат.

Нима днес не виждаш колко българи работят ангария? Нима днес средно може да си позволим повече от преди 1990г. ? "Социализмът ни беше уродлив. Демокрацията - трижди." - надпис над шосето при Тънково, Бургаско

Хем взимат двойни субсидии за селско стопанство, хем ни дърпат работници с тия пари, които идват и от нашите вноски в ЕС! Нечестно е това да взимат двойни субсидии и е незаконно щото уврежда конкуренцията, ама то е така в ЕС

Субсидиите в Германия не са двойни, а четири пъти по-големи от субсидиите в България. Най-ниските субсидии в Европейския Съюз са за България.

Ами не ги пускайте

Без робите няма да съществуват.

А защо не ангажират бежанци?

щото маймуните са тарикати и не работят..те са там за да ги гледат Германците....

Меркелица и всички ангажирани с епидемията в Немция, лъжат най нагло за заболелите и жертвите на вируса. Това се прави точно за да не спират работа техните заводи и да могат да си докарат мангустите за работа на полето. Имам приятели в Австрия, те казват същото и за австрийците. Крият броя починалите и заболелите, както направиха и китайците. Австрийците искат час по скоро да отворят ресторанти, хотели и музеи, защото основно перо в бюджета им е туризма.

Вие ли ще им храните децата???

С нашите осигуровки лекуваме и тях и децата им ! А работа за сезонни работници има и у нас и то целогодишно. Просто не може да им се плаща по 8 евро на час поради различните дотации за нашите производители и другите привилегировани в западна Европа ! Никой не е загубил човешкото си чувство, но трябва да има справедливост !!!

Не е така. Парите за здраве в БГ определено не са само от ъдравни осигуровки а и доста от пратени пари от вьн с платения ДДС от портебление

сещаш ли се, че да са осигурени едни деца, то майка им и баща им трябва да с осигурени. сещаш ли се, че тези българи плащат осигуровки в България, а там само данък печалбата. Сещаш ли се, че това са хората които вкарват повече свежи пари в България отколкото целия бизнес в нея. Над 2.4 млрд евро и цитат - "Емигрантите са най-големият инвеститор в България"

"Спешно има нужда от подобни полети, иначе плодовете и зеленчуците ще останат неприбрани из британските полета" Щото самонадеяният ингилиз ще се омърси и омерзи, ако си обере ягодите сам. Що не си впрегнат пакитата и индийците на работа? Щото те само социални помощи цоцат и не им минава през ума да работят. Ревете за източноевропейци сега, а до вчера лаехте, как те са ви основен проблем. Ми стойте си с пакитата сега.

Правилата там са такива - всеки си гледа работата, за която е учил. Ингилиза работи това, което сезониерите не могат да правят. Така че не се прави на всезнаещ министър. Не си по-умен от тях. Само в тоя форум номерът ти може да мине.

Ти някога англичанин виждал ли си? В кралството някога ходил ли си?

Тикво, тикво, работи ингилизина това, което уж трябвало, защото има, кой да му бере лопуша, ряпата, аспержите, празна и ягодите, нали:)))?!? Ама я да трябваше да чака на себе си, пакито или махараджата, как ли щеше да бъде?!?

Нека да работят, но ако се връщат задължително да пребивават в затворени лагери за определено от медиците време и разходите да си платят сами! Отиват чисти и трябва да се върнат чисти!!!

Как да не е честно. Местата за калинки не са неограничени.

Е това вече е чиста идиотщина.

Абе аз не мога до парка да изляза, а тия тръгнаха самолети да летят!!

Горките българи ! Плюха на здравето си за някое друго евро. Лицемерието на Европа няма край.

Е, сега разбрахте ли защо е бил този целият зор да ни разпампурят, разбият селско стопанство и икономика (да, нправиха го нашите, но не без напътствията, натиска и облагите от кукловодите им). Просто им е необходима работна ръка за непревликателен и тежък труд, и то евтина. Но кога не е било така в историята на човечеството - не случайно е имало и робовладелски строй.... А ние като сме надолу по веригата(пирамидата), откъде да ги вкарваме, в случай че имаме нужда - за да работи моделът трябва да са я закъсали повече и от нас, и да са със значително по-ниски доходи. Освен за онези, които нашите партньори и 'приятели' , така или иначе искаха и искат да ни набутат, за други много не се сещам. Проблемът е че те не са от тези, които обичат работата.

За тираджиите пробвахме хитро с екологията за разкарването на празни камиони из европата, а сега карантината ама като имат интерес и едни пари нищо не ги спира двуличните брюкселианци- ни екология ни човешки животи!! Много подло.

Хайде пък сега ЕВРОПЕЙСКИТЕ БАРОВЦИ сами да си събират реколтата. Искат да ядат, но не могат да берат. Да не им пращаме 300 хиляди бъдещи заразени, които след това ще лекуваме. То бива бива интернационализъм в действие, но и ние сме МОЖЕ БИ хора.

Яденето на аспержи от германците- абсолютен приоритет на ЕС.

Ако ТЕ имат нужда- ние мълчим и я удовлетворяваме независимо от карантината. Няма да е лошо стандартите на тираджиите и работниците по фермите и полето да си изравнят и да имат и социална защита, а не да ни ги връщат болни и там да работят, а тук да са на помощи до следващия сезон...

Да не ги пускат да излиат от БГ, или поне ако излязат да не се пускат обратно! Това е тотално малоумие, и то точно в Германия!

Мангустите дето надойдоха последните години ни щат ли да работят?

ако не затвопят границите в европа тук ща отнесем да нова година затворени е това е върховта простотия точно пътунящити рознасят пансемия и го донесопха чак от китай до тук и навкякъде трябва са се спрат пътуванията и са се затворят границите

Леля Меркел нали внесе 200 000 млади мъже. Какво работят те сега? Да ми покажат как се бере и да почват да си изкарват прехраната с труд.

5млн. араби, над 10млн. турци, близо 1млн. цигани и над 2 млн. славяни са в момента в Германия. Ако това бе по времето на Хитлер германците щяха да си оберат аспержите а горните да излетят през комините.

когато трябва да се работи за евро, всички хукват, а когато дойдат заразени , останалите българи страдаме от тяхната алчност!

Като се върнат вместо карантина се хващат на хорото... видяхме ги.

1.5 милиона орки не упражняват този полезен за германското общество труд? Или те отидоха там за да живеят, а не да работят....

Нали има карантина, границите са затворени и няма значение, кой закъде и защо иска да пътува. Защо не можем да отидем в друг град, или в парка, там по-нагъсто ли ще бъдем отколкото в самолета? Въпросните работници могат да бъдат насочени към бг полета и земеделие, а не този път да изнасят вируса, щото досега са го внасяли. Освен това, доскоро източноевропейците не бяха обичани от важните немци и не само от тях, едните са крадци на коли, другите са ци.ани, и изведнъж има промяна, вече са добри и хубави. Лицемери.

Какво се учудвате, в Америка и цяла Европа могат да се изкарат пари за преживяване. Всички които отиват на този ниско платен труд го правят защото в България дори и това не предлагат. Все пак системата ги натиска при положение че България е една от малкото страни които не отпускат нито стотинка БЕЗВЪЗМЕЗНА помощ въпреки дълговете които трупа. Така че не съдете хората които искат да нахранят семейството си или да оцелеят. Аз живея в Англия тук плащат 80% от дохода ти и то за 3 месеца + други екстри. За това не съм се насочил към полето на минималното за фържавата заплащане. И последно замислете се тези Българи които изкарат 5000-10000 euro чиста пара къде ще ги изхарчят и коя хазна ще пълнят.

Тази статия е май като платена реклама , за да тръгват балъците натам вече понеже на онези мързели няма кой да има работи мръсната работа.

Защо не ги берат сами. Сигурно и там имат безработица.

Всички цигани от северозапада се изнесоха в Германия. Само в Дуисбург са 15 000. Да берат аспержи та да им пуикат ушите. Баси смотаните германци. Защо Хитлер не се появи от някъде...Да видиш ти няма ли работна ръка. Ще оберат аспержите в цялата галактика.

ще им направи набързо, строй се...преброй се!

Някога, през социализАма, в България тази работа (не особено приятна и ниско платена) я вършеха студентите, учениците и войниците (помните ли почти задължителните три месеца "задръжка"-:))). Западноевропейците днес ползват същите методи, но използват бедните си роднини от изток...

По-гадно нещо от българин работещ в чужбина трудно може да видиш. Повечето живеят като скотове, ама са велики и се дуят, надменни и смятат останалите в България за неудачници.

85-90% работят като строители (при това преобладаващо общаци), чистачки на минимална работна заплата, шофьори (те са висша класа -:)), гледачки на стари хора. Тези, които имат трудови договори, се смятат за богове! И за да излиза сметката все пак в края на месеца и да може през лятото по ресторантите и пред роднините да се демострира благополучие, по 3-4 семейства живеят в жилище за едно...

Само слушайте какви ги плещи тоя ту-пан про-дажен. Как дебел-ашки манипулира народа ни. "След две-три седмици може би вече ще сме в >АДА< и не виждам смисъл сега да говорим за сезонни работници, още не сме стигнали най-лошото, бавно вървим нататък", категоричен бе Борисов." В АДА ту-пан смо-там ще ходиш ти откраднатите милярди от българския народ, и мнго вероятно е да си с пръ-снат череп от същия този народ, че много те обичаме и те "върваме". Разбира се ще че Корнелия и цялото БСП, ДПС, Патриоти, СДС, и прочие креатури ще са ти дружки. Ние знаем от кое котило сте и какв направихте за България. Нашие небесен покровител ви допусна, че и ние имаме нужда от подбутване за да гепим снаи-перите а и плава имахе за косене но това което ще остане от нас няма да ти/ви хареса. Нестига че направих на гъ-з селското ни стопанство ами плаши и пречи на хората да не ходят да припечелят под предтеста на дебелата ме-диино радухана ма-нипулация с кор-онката на която всички световни миз-ерници и медии свирят сега.

Ако НСЗ изпрати сезонни работници заслужава да бъде запалена и изгорена заедно със сгарадата на Мин. съвет, където се помещава.

Странно... Нали Меркел вкара два милиона потенциални работници последните 5-6 години?! Аааа, забравих... Те са инженери и доктори, селскостопанска работа не работят...

Не бе, религията не им позволява да работят.

Значи някои да си веят ззадниците по света а заради тях тук всички да стоим като затворници по къщите си. Е, да ама не. Казваше Петко Бочаров, Бог да го прости.

Най-краткия виц : Българин икономически емигрант в Русия ! А защо никой не ще натам !?

Ама са със сериозни професии и образование. А тия дето ходят на запад 99% са цигани и неграмотници.

Има - синчета на червените партийни функционери , дет' въртят мафиотски перачници на пари , и източващи българската хазна с българо-руски дружества !

Ще им оберат реколтата и в замяна ще получат коронавирус, който ще докарат в България. Не, благодаря!!! Ако отидат там да не се връщат половин година.

До ноември има работа на полето - не се притеснявай !

"Ще им оберат реколтата и в замяна ще получат коронавирус" Пълни глупости. Вие май не знаете каква е селскостопанската работа. Там хората работят обиновенно по единично. И го коментирате така все едно тези хора нарочно ще се заразят и донесът вируса. Всеки път се изненадвам колко ксенофобско е станало българското общество.(немалка част от коментиращите) И цялото това негативно настроение си подклажда от управляващите. Най-лесно е разделяй и владей .А доколкото си спомням много от заразените се върнаха от разни конференции или нещо друго. Домусчиев не е ходил да бере ягоди, а се върна болен. А че в България с 600 болни мерките са по-строги отколкото в държави с 100000 болни, никой нищо не казва.

НА ПОЛЕТО И ПО СТРОЕЖИТЕ НЯМА НИКАКВИ БЕЖАНЦИ

виждаме двуличието на западняците. Оня ден ги уволниха и ги изгониха, сега нямало кой да им бере ягодите.

няма кой да им бере на дъртаците .

Който замине сега до края на заразата никакво връщане в България. В противен случай всички ще стоим под карантина до 2050г.

И кога е края на карантината?? Според математиците с темпото на щаба пон 200 дена трябват за пик...

Aбе нека енгелизите си копат сами бе, няма да им отнемаме работните места. Нали затова беше брексит.

ДО ЗАМИНАВАЩИТЕ: СЕГА Е МОМЕНТА ДА СИ ДОГОВОРИТЕ ДОСТОИНО ЗАПЛАЩАНЕ!

"Бежанците" не могат ли да берат аспержи?

Ай стига бе, сезонни работници им трябвали, Ами да се напънат сами да си приберат аспержите, мързели такива! А не само лордове и лейдита да се наричат. А нашите после със все заразата ще се връщат, по-добре да си останат там ....

Да вървят на майната си но да не се връщат до края на кризата с коронавируса. Този вирус ни го домъкнаха именно такива "работници".