Бъфет: Богатите американци не плащаме достатъчно данъци

Най-добрият начин да се помогне на по-бедните е облекчения при подоходния данък, смята милиардерът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Опитват се да дадат шанс на Европа. Защото ако вкарат плосък данък 10%, както в България, вече никой няма да може да ги стигне.

Добрият богат старец, а? :–) Хммм...А знаете ли че: 1. Този човек не плаща данъци подобаващи за неговото състояние защото много хитро е използвам пролуките в закона. Като е такъв ербап, нека си плаща без да ги оптимизира и така да даде пример с поведението си! 2. Живял в една и съща къща цяла живот която купил за 100 хиляди долара. Хммм...малко знаят че си беше купил дворец в Калифорния, и после го продаде. Няма лошо, но никога не го е казал! 3. Нямало било да дава пари на децата си. Не вярвал в "лотарията на утробата" - негови думи! Тоест, не давал само защото някой се бил родил на правилните хора. Да...ама не. Пари може и да не им дава НО всичките му деца са в борда на директорите на благотворителният му фонд за милиарди, където могът да получават заплати от милиони! 4. Бил страхотен инвеститор. И това не е много вярно. Какво прави: Търсил е фирми чиято сумирана стойност на акцийте е по малка от реалната стойност ако си продадат активите. След това купува колкото да има право да се обади на шефа на фирмата (в САЩ има закон че ако притежаваш акций на някоя фирма, шефа е длъжен да ти отговори ако му отправиш запитване). След това вдига телефона и казва "Слушай, виждам че си го втасал, ако ми дадеш още по ниска цена на акцийте, ще купя голямо количество за да ти помогна". Бъфет прави пари най вече от фирми в много затруднено положение. А парите от къде ги взима? От затрхователната компания която притежава. Понеже застраховката вингаи взима но рядко изплаща, винаги има едни пари които се наричат "флоат". Бъфет взима тези пари и с тях купува акций на други фирми. Не казвам че е лош. Просто казвам че е много хитър и не толкова мил и добър старец както повечето хора го приемат. 5. Деривативи са токсични! Негови думи. И после бам - купива опции и други деривативи за милиарди. В този бизнес се знае "Не слушай какво казва Бъфет а гледай какво прави".

Окосио Кортес е открита социалистка. Тази призоваваше за "контрол на средствата за произодство", което значи национализация. Това ли е лицето на ДП, че му правите реклама?!? До толкова зле ли станаха нещата при сащисаните? :-)