Азербайджан вече пренася за Европа 10 млрд. кубични метра газ

Доставките са планирани за 25 години, като обемът ще се увеличава

Обратно в новината

Коментари - Азербайджан вече пренася за Европа 10 млрд. кубични метра газ | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Супер , сега остава да търсим ,,само" още 160 милиарда .

Нека им зле на турците. Комисионната им е 40%. За да стигнат 10 млрд. газ до Европа значи азерите са подали 14 млрд. и 4 млрд. остават за Турция безплатно.

смятай колко са взели от Русия, за да стигнат 1о млрд кубика до Европата :)

_stankow

И това е максимумът на тръбата. Да не се залъгваме - не може да се замести руският газ. Това са 190 милиарда куб.м годишно само към Европа. 20 пъти повече от Азербайджанския. И това при наполовина пълни газопроводи и още не пуснат СП-2. Азерите никога няма да го достигнат. И запаси нямат. А ако се стигне до конкуренция кой да вземе азерския газ, познайте колко ще остане докато мине през Турция и Гърция до нас.

Потреблението на Европа е над 350 МИЛИАРДА на година.. От тях руски газ - 155 милиарда... 10 милиарда за Европа? Или за ИТАЛИЯ? Щото тръбата ТАП не се раздува, та да пусне повече газ.. Пък първата тръба на ТАНАП е за АНАДОЛА.. Без връзка с евротръбите на султана.. За България до 25 години ще има по 1 милиард.. Дето е една трета от гозишното ни потребление.. Ама това не пречи на наивниците да си вярват и до пишат, бришат - Италия ще се откаже от газа си.. Та да има за нас.. А каква е възможността на Азерия и семейство Алиеви да ни спасят.. Ще припомня - азерскио газ го чакаме от 1998-ма година. Тогава Бъчи Мавзолея с него ни "освободи" от рускио. Та чак гвардейци му духа фанфари на аиропорта, че ни спасил.. И още нещо - вижте си защо евробанкерите не дадоха пари за НАБУКО.. И го пратиха в НАКУКО!! Не къде да е.. А В СОФИЯ.. И дадоха пари за ТАП с 10 милиарда на година..Щото за НАБУКО НЯМАШЕ ГАЗ да се напълни тръбата..

Джендърите ще вземат нашия газ! Баа маа!

Няма подобни комисионни от 40% !!!!! Има транзитна такса която е на стоиност между 1 и 3 долара за пренос на 1 000 кубически метра газ на 100 км !!!

Щели да увеличават доставките на газ, но да не забравяме ,че има една рана там- Нагорни Карабах/както са я взели ,така и ще я върнат на Армения,която ще декларира ,че няма да има прозападно ................./.

Супер новина - сега таварищ путин ще изчака да съберат някой и друг долар и след година - две ще им проведе и на тях една "специална военна операция"

Ало знаещите, я напишете колко процента има Газпром от този тръбопровод! Щото ги има!

Американския трол тъп, както обикновено :))). Тъпи, имаш ли въобще представа какво е това количество газ по обем. Боже, какви безполезни същества само създавате въглеродни емисии.

руската газ вече е история!!

края на Газпром

От къде мислиш, че азерите купуват газ? Защото дебита им не стига да си изпълнят договорите с Турция.

Разбрахме всичко за количествата газ от Азърбейджан към Европа, ама цената е над 3000 евро на кубик и не е паднала, а се вдига. Каква ни е ползата тогава от азерската газ? Така или иначе, на Русия ѝ дреме за нашето нищожно потребление на газ, ама явно на Германия ѝ дреме яко за това дали ще купува от Русия или от Азърбейджан на тройна цена. Може да погледнете немската преса, за да се убедите. Но давайте де, крякането срещу Русия да прдължава, и инфлацията да расте.

Браво. А Европа и изпапала 420 млрд. куб. метра за миналата година. Доставката от Русия е над 55%. За Германия са доставени на 100 млрд. м3 за 2021г. Къде точно ще идат тези цели 10 млрд?