Коментари - Австрия: Против ембаргото сме - ние, Германия, България и други страни зависим от руския газ | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пълно ембарго докато не унищожат кремълския фашист!!

Ембаргото е за теб. САЩ изкупиха всичко…после ще ти го продават на цени по две….щото си прЕател

Кажиго на продажния киро

Prestanete da cetirate TASS -

Научи се да пишеш

Не може да се снишаваме каза Курчо.Ша наодаме Русия та ако ще и ядрена война са стане.

Забава става , идва врява. Сега никой няма как да каже, че австрийският канцлер говори така, защото обича Русия. Как по -ясно да обясни и на нашите политици, че поне за момента другите алтернативи са недостатъчни или ще бъдат по -скъпи.

А не може ли всички танзитни такси да се увеличат няколко пъти и да бъдат в рубли. Събраните суми да се използват за плащането на руския газ в рубли. Тъй като Газа за Сърбия която е руски сателит пък и за Австрия която е Руска подлога минава през България тези две страни е добра се плащат Газа на България.

Защо говориш от името на България,шибан австрийски педал?!

нашите пендели мьчат

До Отрепките който предадха България В Краварски Ръце !!! Вие Сте Виновни За Тоя Хал Сега ! Вижте Унгария Хем е В Европа Хем е Приятелска На Русия страна !!! Само Че продажниците Като Вас Ебаха Майката На България !!!

А МОЖЕ ОЩЕ САНКЦИИ ДА ПОДДЪРЖАМЕ ДОКАТО ДОМАТИТЕ И КРАСТАВИЦИТЕ СТАНАТ ПО 10 ЛЕВА ЧЕ ПО ЛЕСНО СЕ СМЯТА

Аз погребах 3 енергиини проекта в навечерието на кризата за енергия. Да обаче ма Прошки ви поисках прошка, така че пак гласувайте за мен,и пак ще ви нахендря, и пак ще пискам прошка.

Ко речи? Борисов го смениха младите, красиви и гладни преди доста време…. И от това дето вижда освен да се навеждат и да целуват пръстена, друго не правят… поне да ги уволнят и да турят мустафата за падишах…. Бахти тъпата държава

"Това е неразумна мярка / ЗАБРАНАТА да се купува руски газ /, която ще навреди повече на тези, които я налагат" Добро утро, Пенке! Поздрави от Нюланд!

Както казват проститутките , каквото и да си говорим накрая става дума за пари.

Стига с тая Украйна Бре То се Знае USA И UK Ще Смажат Европа А уж Рускя е Виновна !!! Те и затова Играха Тоя Театър в Черно Море !!! ОАЕ И Судитска Арабия Отебаха Панперса Сега Или USA или EU ??? Който е по силен !!!

За разлика от повечето европейски държави България не е силно зависима от природния газ. Населението е изключително слабо газифицирано (общо около 120 хил. домакинства), индустрията също (с изключение на торовите и стъкларски заводи), а основни потребители на газа са топлофикациите. Само столичното парно консумира близо 40% от природния газ. Две трети от потреблението е през зимния период, като именно тогава се използва съхраненият през лятото газ в "Чирен" (хранилището може да покрива до 30% от дневната консумация в страната). Поради това България сравнително лесно може да се откъсне от руската газова зависимост. https://www.capital.bg/biznes/energetika/2022/03/25/4328728kolkovajeneprirodniiagazzabulgariiaikakvisa/

Не е пропаганда! Ако имаш друго мнение, взимаш си партакешите и отиваш в Украйна да си защитаваш тезата, Зеленски и украинския народ. Ако пък те е шубе се изнасяй на запад. Ако ще седиш тука не заставай срещу българският народ, който иска да живее по-добре, с по-нормални цени и по-нормални заплати и не носи никаква вина за войната в Украйна!

А бе о'ли0френ хранилището в Чирен с какъв газ се пълни? От небето ли? Или с вълшебна пръчица се самонапълва?

Резумът изглежда надделява вече! Копейките поскъпват, а Русия ще пребъде! Къде са сорос-кретените с глупавите коментари? Скоро центовете ще са тотално обезценени ;-), но тогава ветропоказателите ще запеят друга песен...

Войната в Украйна противопостави икономиката на достойнството и морала в страните от ЕС. Едни страни предпочетоха достойнството и морала и спряха вноса на газ от Русия. Такива са Литва, Латвия, Естония, и др. Други пък решиха, че по-важна е икономиката и са готови да си затворят очите за случващото се в Украйна. Такива са Германия, Австрия и някои други страни от ЕС. Кое е по-важното? Аз само ще кажа: Браво на Латвия, Литва и Естония.

Просто ЕС ще спре да съществува, затова се дърпат Германия, Австрия и т.н. И като спре да съществува левчето ще стане 1000 долара и ще ти уври празната кратуна!

Ти посочи с браво тези страни, които просто са върли противници на Русия! И даже си имат доста общо фашистко минало с украинските нацисти!

А бе, ти освен тъп си и неморален . Къде ти беше морала, когато 2014 хиляда хулигани от Майдана направиха преврат в Украйна?

Абе явно ваксите наистина работят! Такова масово малоумие не може да се обясни по друг начин.....

Явно си преял.

Повечето ползваме ток в България, газта просто е по-евтина, но така или иначе България е слабо газифицирана ,така че с газ и без газ ,все тая. Стига квичане , електричество имаме, щом изнасяме !

14% е дяла на газта като енергиен източник !

Индустрията е основно на газ, т.е. много предприятия ще затворят, безработицата ще се увеличи, ще има протести, цените още ще скочат и ще разбереш, че и тока няма да може да си платиш с умрялата заплата, ако не те уволнят и тебе дотогава.

И изнасяме елкетричество не по своя воля, а по нареждане от ЕС! И даже с голямо изтупване на нашият бизнес с високите цени на тока!

Тотално изолиране на Рашистан от целия свят !

Няма как да стане, от 230 държави, само 50 са вражески

Тъп си като на Иван Вазов левия галош!

някой май се събужда,, цитат от друга, смотана под килима новина " балтийските републики спрели руския газ на 100 % . надяват се другите европейски държави да ги последват сащ увеличили доставките от русия с 47 % и отменили забраната за внос на торове и храни надяват се европейските държави да НЕ ги последват драги европейци - изборът е ваш. унгария и сърбия избраха, ред е на франция " като гледам хорото повеждат австрия и германия

Без газ и петрол от Русия Европата отива на Уй. Западноевропейските страни бяха затрупани от необичайно студено време за април. Виелици и снеговалежи не спираха няколко дни. В навечерието на 3 април температурните рекорди бяха счупени в редица страни от ЕС. Германия поведе. В източната част на страната, в град Котбус, температурата на въздуха падна до -5,9 градуса - местните жители не са виждали такова студено време от 1923 г. Лошото време също изненада хората във Великобритания (-1,2C), Франция (-2,4C), Италия (+1C), Холандия (-2,4C) и Испания (+0,6C). В тези страни бяха счупени рекордите съответно от 1952, 1956, 1967, 1984 и 1970 г. На този фон подземните запаси на газ в Европа паднаха до 26% от максималното си ниво. В някои страни вече започнаха масови протести заради повишаването на тарифите за електроенергия. В Лондон през уикенда протестиращи обсадиха резиденцията на британския премиер Борис Джонсън на Даунинг стрийт. От 1 април цената на газа във Великобритания се е повишила с 81%, на тока - с 36%. До края на февруари инфлацията в страната достигна 30-годишен връх, като се повиши до 5,6%, до края на годината тази цифра може дори да надхвърли 9%. Положението в Италия не е по-добро. През март месечните разходи на италианците за топлинна и електрическа енергия достигнаха 1,3 хил. евро - непосилна сума на фона на икономическата криза. Новите планове на ЕС относно въвеждането на пълноценно газово ембарго срещу Русия могат да довършат и без това несигурната ситуация с енергийната и икономическата криза.

Красота! Все пак има адекватни хора. Кога сваляме нашите вестители на промЕната?

Войната е за да може да се продава скъпият шистов газ на Америка. Колко вой вдигнаха за СП2 и понеже Германия не отстъпи подпалиха война. Тероризма нахрани Петролните компании. Ковида нахрани Фарма гигантите Войната храни оръжейната индустрия Тези ПЕРА са в ръцете на ЕВРЕИТЕ в Европа и зад Океана.

НИКОГА НЕ МИ Е БИЛО ЯСНО,ЗАЩО НЕ ТРЯБВА ДА ИМАМЕ:ГАЗОПРОВОД,ЕЛ,ЦЕНТРАЛА,ДА КУПУВАМЕ ИЗГОДНО:ГАЗ,ПЕТРОЛ,МЕТАЛИ,ХРАНИ??? ТО Е ЯСНО,ДЕ! ВЪПРОСЪТ Е:ЗАЩО ПОЗВОЛЯВАМЕ НА:БОЛШЕВИШКАТА РЕПУБЛИКА-РЕПТИЛИЯ(САЩ),ДА СЕ РАЗПОРЕЖДА В НАШ УЩЪРБ? СЕГА ИМАЛО ВОЙНА(ПРЕДИЗВИКАНА ОТ РЕПТИЛИТЕ),А ПРЕДИ..РАЗНИ ДРУГИ ПРИЧИНИ!!! БОЛШЕВИШКО-ЛИХВАРСКАТА РЕПУБЛИКА-РЕПТИЛИЯ,ТРЯБВА ДА ИЗЧЕЗНЕ ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА!!! СЕЕТЪТ,ЩЕ Е:ПО-ДОБРО МЯСТО,БЕЗ: МАСОВИТЕ УБИЙЦИ! ГРАБИТЕЛИ! ОРКИ! ПЕДАЛИ! А У НАС: НЕЗАБАВНА ОСТАВКА(ДА ГИ ИЗГОНИМ С КАМЪНИ),НА: ЕВТИНИТЕ ПОДЛОГИ,НА-ЛИХВАРИТЕ-РЕПТИЛИ! ОСТАВКА!!!

България е твърдо ЗА ембарго. Стига някой друг да плати сметката както каза просто киро.

А ние няма да преговаряме за газ и зимата ни остава да се топлим с Лена и Деничка.

Чакайте, само след 6 месеца е практически Отново Зима - ей, тогава ще видите Резилтате от Мъдрите ПП - Млади, Умни и Красивите избраници на Америка за България и Жоржи Шорош!

6 месеца са си 500млр загуби за Русия.

Хляба с какво ще се пече през това време?

На ток.

ние нямаме нищо против да стоим на студено и гладни, щом ще угодим на нашите съюзници ! Нека те да са на топло и добре нахранени. Ако трябва ще пратим и нова емигрантска вълна да ги избърше и почисти тоалетните им !

Като дойдат чеченците да те управляват ще се валяш по улиците, като в Буча.

Брей тез австрийци и те ли са "чебурашки"? Нещо опорките на джендърите започнаха да се обезсмислят.

Икономиките на тези страни зависят от руския газ защото те така са пожелали и направили. Западни анализатори казват, че това е станало с помощта на подкупи и корумпиране на високопоставени хора в тези европейски държави от страна на Русия. Мислех си, че само в България може това да се случи, но съм се лъгал. Войната изкара на показ „мръсните ризи“ на някои високоразвити европейски държави. Отврат.

Газта е електричество , топлофикация , торове за земеделието, добив и обработка на метали и основна суровина за химическата индустрия . Без газ няма съвременна икономика , земеделие и хранителновкусова промишленност . Жалко , че нямаме газови находища .

Газта си е една отрова. Както и петрола. Виж на какъв кенеф направиха въздуха и моретата. У нас не можеш влезе в морето, ако духа от Румъния или Бургас. Ние сме има няма 5млн и все тая. На Германия ще се отрази основно щото са свикнали на топло.

Газта е един от стотината начина да се прави ток. И е много ниско ефективен.

Голем праз, че Австрия щяла да внася! Там са 3 милиона на кръст! Мини държавичка! СП2 е спрян, а скоро и СП1! Дреме му на някой, че автрийските рубладжии щели да внасят комунистическа газ! ХАХАХАХАХА Руснаците скоро ще си ядат ватенките!

ФАЩ са увеличили вноса на руски петрол с 46%

Ей сега ще излезе гугЛена на Проста Киро и ще обясни, че Костадинов е виновен.

Едва ли може да се очаква друго от управляващата ни путинофилска партия БСП и лизачите ѝ либерали...

тоя не са го викали в американскто посолство

от нашите, които само се гъзат и лижат краварски задници!

Събрахме се с майора. Обсъдихме. И аз реших!!!!

Важното е на Вуте да му е зле. Нали така сака Пена отвъд Атлантиката.

На фона на обясненията на двамата най-обичани, според социолозите, наши политици Просто и Тиквата, че България е за санкции срещу Русия и не щем руски газ, канцлерът на Австрия заявява точно обратното. Та да попитам. Той ли е фатално заблуден или нашите най-драги политици лъжат?

Прост... Киро само лъже и лижи задници.

Е, имало и нормални хора в Европейския съюз. Премиерите на Унгария, Германия и Австрия разбират, че без Русия не могат да сторят нищо. А тъпото Кире прави онова, което Мустафата му нареди.

Австрия, Унгария, Словакия и русофилски БГ-стан! Ей това останаха киентите на руските касапи от ЕС! Клоуна Шеломов загуби 90% от газовият си пазар!

Ей, агент на ДС от преди 89-та

Само, че САЩ са увеличили с 46% вноса от руски петрол за последната седмица. И ветото за внос на торове са махнали. Нали?

С рубли ли? Слушай ти Песков, колко му е пясъка..

С руска или без руска газ...все тая. Ма русоробите вън от българия. Стоп на кранчето на червените кръвопийци!!!

Къде го пудела на Мустафата просто Киро, със съветничката си гугЛена да се изпъчат сега и да трабят как ще някажат бензиностанцията с ракети.

Взеха да се усещат какво ще стане .... Мечтите са едно , реалността е друго . Жалко за Украйна но те сами с американска помощ и европейско лакейство си го направиха . Сащ печели милиарди ,в Европа хората купуват дърва за огрев , фирми ще фалират , инфлацията расте , рублата ще поскъпне . Накрая ще клекнат на Путин.

Шуткин ще прави скоро сфитки на промоция, че вече няма денги да плаща на наемниците си от Чечня и Сирия! :)

Ей комунде от преди 89-та. Днес първи демократ.

Със санкциите сами се наказваме. Да се спират някакви суровини които лесно се заменят разбирам, но такива които са жизнено важни е много глупаво.

България е под игото на Фаша !!! Слушаите си Мустафа И Стига Спекулирахте С Русия Вече Сте Далеч от Там !!! Радваите се !!!

а така. РуЗслямистан да свиква с ролята си на китайска бензиностанция

Само тиквите на Сорос не разбраха, че още от самото начало САЩ и Великобритания командват целият процес - Зеленски е просто говорител, нает за доста солидна сума. Това с Буча е наредено от MI6 и започнаха да излизат видеа със задна дата без никакви трупове. САЩ и Великобритания имат интерес конфликта да не спира. Ще се продават оръжия, ще се лапат комисионни. Естествено баламурниците в ЕС си го набиха до сливиците по команда.

вярно е това! Нагласистика и пропаганда! Как така на 31 март руснаците се изтеглят от Буча, на първи април кмета на този град приветства изтеглянето и чак на следващия ден като влизат бандеровците се оказва, че по улиците имало трупове. Да не говорим, че от заснет клип с кола в тубата се вижда как тя минава покрай "труп" и като отминава от огледарото се вижда как този "труп" изведнъж "възкръсва" и става. То бива пропаганда и дебили, ама това в повече ми идва! Не само на мен!

Да и ракетите са измислени, а чеченците са всичките покръстени. Все под вола теле търсите, да оправдаете мутрата в Бункера. Онези 300 деца в Беслан дето ги отровиха руснаците също бяха слух. И Алепо след руснаците беше като тази Буча. Виж малко новини от нормалните канали..

не желая да гледам и да черпя информация от "нормални" и пропагандни канали!

Нормално китайците мислят за икономиката и населението си,а не като нашите подлоги.

Ааа... ние сме принципни евроатлантици, закърмени с краварски ценности - колониални продажници. Майната му на народа, само и само Байдъна, да поговори 8 секунди с Киро простият

ИЗЛЯЗОХА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ БОКЛУЦИ В ЕС И МАЙ СА НАЙ-СЛАБОТО ЗВЕНО ТАМ ! КАТО ГЛЕДАМ, ВСИЧКИ КОИТО НЕ СА СЪРБАЛИ "ОТ БЛИЗО" ПОПАРАТА НА БАБА МЕЦА И НА СЕ ИМ ТЪРСИЛИ СМЕТКА ЗА "ВЕЧНА БЛАГОЗАЛНОСТ" ВСЕ ИСКАТ ДА СИ НАВРАТ БУНКЕРНАТА ГАЗЧИЦА ОТЗАД, И КОМАЙ СКОРО ЕС ТОВА ЩЕ БЪДАТ СТРАНИТЕ ОТ СИВ, БЕЗ БЛЯДОВЕТЕ ! МИШКИ ! НЕ ЩАТ МАААЛКО ДА СЕ ПООГРАНИЧАТ ТИЯ ПЕДАЛИ ... НАСМУКАНИ С КОРУПЦИОННИ ГАЗОВИ ЕВРА!

щото не слушат лайнен