Атанас Пеканов пред Dir.bg: България получава една от най-големите пропорции от Възстановителния фонд

Те са насочени директно към подпомагане на бизнеса и частни лица, като мерките за енергийна ефективност, ВЕИ инсталации, икономическа трансформация и обучение, обясни вицепремиерът по управление на европейските средства

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Новите газови мощности в енергетиката, предвидени в Националния план за възстановяване на служебното правителство, неминуемо ще повишат цените на тока, защото ще внасяме газ за горенето им. Същевременно десетки хиляди миньори, и свързани с тях, ще останат без работа. Новите газови мощности са и в пълна противоположност на зелената политика на ЕС, защото няма да се намали въглеродния диоксид от комините им. Природният газ, биометан и подобни са въглеродни горива, които горят с кислорода от въздуха и отделят също въглероден диоксид, в същите количества, санкциите за който непрекъснато се увеличават. Затова е изгодно сега да не се закриват мините, защото те копаят местни и нескъпи въглища за сегашните ТЕЦ, а глобите за СО2 няма да се увеличат. Но това не е радикално решение. Алтернативата в националния план е развитие на понтонни ВЕЦ по Дунав и особено на вятърната енергетика по планинските била и в черноморския шелф. Както и с подмяната на съществуващите маломощни стари ветротурбини с много по-големи – с единични мощности 5 MW и повече. Необходимата енергоакумулация, вместо с вносни акумулатори, е по-евтино да става в помпено-акумулиращи ВЕЦ, включително и чрез вече построеното разширение на ПАВЕЦ “Чаира” с язовир Яденица. Енергоакумулацията да става и с множество модулни преносими литиеви акумулатори за електрическите коли, които да могат да се презареждат в домашни условия. Предвиденото саниране фасадите на сградите е доказано неефективно, защото сградите изстиват (затоплят се) много повече през стъклата на прозорците. Затова евтино масово решение са сваляеми прозрачни топло изолационни прозоречни пана, които да може и всеки сам да си постави с магнитно или друго прилепване към рамките на дограмите. Необходимата комуникационна инфраструктура за енергетиката, електрическия транспорт и друга дигитализация да се изгради по оптически "гръбнак" по магистралите, по които да се монтират фотоволтаици, включително и като ветро-снего защитни стени. Същият подход да се приложи и за ж.п. трасетата. Алтернативният Национален енергиен план за възстановяване, без изхвърляне на СО2 в атмосферата, е на следващото видео: https://www.youtube.com/watch?v=x1DjcU_Ifxw&t=5s

Като чета "премъдрите коментари" / изключвам плоските тролски мисли/ се сещам какво е казал поета: ".... народът прост, животът тежък скучен, живот без маска и без грим, озъбено свирепо куче ..." Е чак до кучето май още не сме го докарали, ама простотията и необразоваността ни е БЕЗГРАНИЧНИ !!!!!

" ..... Изпълнението може да започне когато Планът бъде одобрен от ЕС ..... " Това е проблемът. Може да започне, ама може и да не започне ! И това Решетников няма как да го уреди. Парите идват от ЕС. А ЕС не обича такива като Решетников и неговите агенти.

"какво ще получи", а "къде ще отиде"... Щото едва ли редовият българин ще получи нещо... (виж - редовият циганин - може!)

Само да търсиш виновни за всичко или да вършиш работа са дви съвсем различни неща.До сега нищо свършено и съответно НИЩО получено.Вероятно и занапред ще е СЪЩОТО

Сега ще видим какво ще има за малкия бизнес. Правя фабрика за производство на лайна.

Някой разбра ли какво ще получим, и какво ще възстановяваме

Няма и да разбере никой, освен определени хора.

Държави, които спират разширението на ЕС и интеграцията на Балканите не трябва да получат и цент.

скрий се в дупката, от която си изпълзял, бе козел!

София има опит и необходимия потенциал да изпълни мащабни икономически проекти, за които България да получи полагащите и се средства от ЕС. Хубаво е намерението да се разпределят средствата за по-слаборазвитите региони в страната, но кой ще ги изпълнява и защитава пред ЕС? То не е само до приказки, а и до можене и изпълнение.

От една страна кеф - измислената линия на метрото през Слатина, няма скоро да стигне до Тех парка и оня га.дове - собствениците на ПИБ няма да си отдадат сградите под наем. От друга страна на софиянци вероятно ще ни вдигат данъците и водата. Защото всички са свикнали на инфраструктурен социализъм. Построили някакви търгаши коптори насред полето и сега реват защо нямали канализация. Догодина - защо нямат метро. Тая работа трябва да спира. Който иска да строи, ще си строи и инфраструктурата.

е от същото котило на Асенчо фалиралия финансист, Кире Харвардо- Милионера от Божурище и ДДС - Спеца от НАП.

Грантове, заеми, бвп, растеж, развитие и инвестиции, типичен език на един министър. Но цифри няма, нито пък нещо конкретно. Много излишно говорене, неказване на истини, демагогия, скъп костюм и прическа, голяма усмивка. Като че ли всички една майка ги е раждала

Кои са неистините? Че се София се развива подобно на раково образование. Всичко друго се спихва, само тя расте. Докога така? Не само трябва да е отделен регион за планиране, но и не трябва да е столица.

Икономикатс на една страна не се определя от регионите, а от отраслите, който приоритетно развива. И след това се определят в кои региони, има възможност да се развива даден отрасъл

Комунде! 3то, 4то поколение на партийци или поне активни борци. Не е уличник като герберите, нито тарикат като софийски седесар, но е също толкова безполезен за нормалните българи. С вятърничавите си разбирания, защото образование по диплом и задълбоченост да различни неща, даже е вреден.

Не е ли дете на активни борци.И председател на Комисията за българо-съветска Дружба.Така че по-полека с тъпи опорки.

фамилийте си не можаха да направят по-нормални, но и без един ден нормален трудов стаж ги произвеждат фатмак министри. Така ли е ромейно опиканофф?

И накрая май пак ще е нищо. Като чета, другите залагат на нещо конкретно- завод или нещо такова. Ние във всички свери залагаме програми. И за да получиш средства по тия програми, трябва кандидатстване, проекти, одобрение и т.н. тоест пак ще е за някой.

план за възтановяване ? от какво ? а , за 5 G , и по нататъшното развитие на свръх контрола , опитайте да вземете пари от банка ,дори и срещу ипотека за да направите нещо свое или това което смятате за правилно , ако няма партийни препоръки пари ще видите на ;куково лято; , но пък ако си ;свой човек ; веднага ще те включат в програма за безвъзмездно финансиране по някоя програма , и стига да се отчетеш подобаващо ще има и още , създадохте същи бандитски модел срещу който уж се борехте , та ковид ви е малко за да проумеете , ще трябва и още

Служебното Правителство, за какво дойдоха- да МАХНАТ боклуците на Боклук Борисов или да СЕДНАТ на неговото място, за да КРАДАТ ??? Ако на някой олигофрен му е СТУДЕНО и при 40 градуса температура на въздуха, може да облече ВЪЛНЕН КОЖУХ, вълнена шапка и шал през лятото. Но НЕ и да принуждава останалите в България да носят Кожух посред лято !! Всички с АРАБСКИ маски ( бурки, фереджета) да се махат от Парламента и от Магазините ( Аптеките имат разделителен прозорец), а също и арабите, които Боклук Борисов сложи да гледат дали българите носят АРАБСКИ маски, в държавните фирми... Да бягат към Саудитска Арабия... Само такива се заразяват с вируси, или разни педдерази, еббали се с араби и китайци... Вече РАЗБРАХМЕ че Боклук Б.Б. Банкя-лията е Педдераз и затова носи АРАБСКА маска, както Евнух, Педдераз, Роб в Харема на араби- Мюсюлмани.. И точно затова, Фандъкова пуска групи от педдерази да се събират, да обикалят из София и да РАЗВРАЩАВАТ малките деца... На изборите за парламент, в изборните секции, НЕ трябва да има МАСКИ, за да можем да ВИДИМ - Кой иска да гласува... Чух че Боклук Б.Б. давал БГ паспорти на маймуни и китайци.. Така че , ако някой види такива да приближават Изборните секции, трябва да ги ИЗГОНЯТ към Турция.. САМО араби, негри и КРАДЦИ, и мошеници може да влязят да гласуват с маски !!

се иска да вземеш от парите за канализация на Софийски квартали и да ги дадеш за ВЕИ, ама когато плана се прави така че да приберат нашите хора едни пари, ще е така

Повече ум се иска,да вземеш от парите на данъкоплатците и да ги дадеш на френска частна фирма,каквато е концесионера на Софийска вода.Срещу комисионна разбира се.Колко умен трябва да си ,за да плащаш скъпа вода,защото в цената и са включени "инвестиции" и после пак прескъпо да плащаш втори път тези "инвестиции". Тъпи софиянци.

Т'ва комунистите верно са много гадни, ей! Крадоха цели 65 години и сега завидяха на чекмеджебабаитинът за неговите 12 години далавери. Не стига, че отрепаха дядо му, а сега му дърпат и килимчето!

ще построим на наши хора, печатница за пари, с европейски средства наречена ВЕИ! и Народо ще им плаща с високи цени на тока доживот!!

Добре си беше при боко. Парите стоят на шкафчето и всички им се радваме.

При Боцко имало проблеми и ние решихме да поправим това като изберем ... Слави? Уникално само как някой може да му дойде на акъл че това би оправило каквото и да било.

Дълбоко не вярвам в т.нар. "план за възстановяване" като ефективен инструмент за каквато и да било полза, камо ли за възстановяване от... пандемия. Ще се възстановим от катастрофата на локдауните, които не само не са приключили, но и вероятно никога няма да приключат, като закрием сектори в енергетиката? Ще борим последствията от епидемия с... фотоволтаици по покривите? За целта трябва да пратим в Брюксел "план" с налудничави и фантазьорски проекти, които брюкселски луди и фантазьори да одобряли. И някога си щели да отпускат едни пари, част от тях кредити. Щели да станат неефективни сегашните енергетики. Как няма да са неефективни, като ни рекетират с въглеродни квоти? Замразиха Белене, плащаме транзит на Турция за газ, вместо те на нас както досега. Никой не казва какво ще ядат уволнените от "губещите" отрасли. Плюс екстрата да ни наблюдават под лупа от Брюксел какво и как правим. Ами мислете малко преди да се вълнувате. И случайно някой да е чел или поне видял "плана"?

Много е сладък, умен, кадърен и даже почтен! Дано остане в управлението и след служебното правителство.

Умен и почтен човек никога не би се включил в каквато и да е обща работа с хора като Рашков, Минеков и донякъде Кацаров.

Кой умен и почтен човек седеше до комуниста-мутра Борисов.Бив сикаджия и агент Буда на ДС?

Абе какъв Бойко бе все той ви е в устата не може да спите толкова ви е страх от него, това вече е патология. Ето няма го него сега сега са тия, тях гледаме какво правят сега, какво общо имат те с това кой седял до Бойко?

Нито един умен и почтен човек не седеше до мафиота-комунист Борисов.Всички бяха калинки и крадци-Сачева,Дончев,Ботокса,Аврамова,завършила топлотехника ,но министър на строежите и т н.

Може да чукнем бас че на момчето не му дреме за такива като вас, той е тук да си ъпгрейдне CV-то с министерски пост. После се прибира откъдето е дошъл и никога повече няма да чуем за него.

" сладък"! Ти ще го " папкаш ли " или работа като министър ще върши? Сладкишите са за друго място , не за министерства!

Човек който се е съгласил да седи на една маса, в един съвет с хора като Рашков, или е много глупав, не си познава историята на страната и не знае с какви хора се е хванал, или не му дреме и има някакви други цели съвсем не толкова безкористни. И това ме кара да бъда много скептичен, колкото и иначе на хартия момчето да изглежда начетено.

Ще гласувам за тези политици, които направят поне нещо малко,- например да накарат циганите да пътуват с билети. Не може на мен да ми растат данъците непрекъснато, да плащам данък за боклука, а да тънем в мръсотия и защото трябва да им плащаме тока и водата. Защо тия, които са повече от три години в София, плащат данъци в родните си места, а ползват тук инфраструктура и прочие. Нямам предвид студентите . И още, и още....Но преди всичко искам да видя еднакъв подход, писна ми да издържаме маргинали, които само цвъкат деца на конвейр....И да потъпкваме законите, само защото те така обичали да правят, . да не работят, да крадат и да живеят като паразити на нечий гръб. Има изключения, но те са пренебрежимо малки....Писна ни, разбирате ли, писна ни....

Докато допускате да ви управлява кмет,избран с купените цигански гласове така ще бъде.Цвла България знае ,че Фандъкова е ромската царица ,само вие в София- не.Сега рИвете

които негодуват от Фандъкова: Само като се замисля, колко прекрасно би било Маяма да беше станала кметица:всяка сутрин тича при фризьора и гримьора, за да се покаже в пълната си прелест; след това прави тур за овации из софийските улици, прави си няколко фотоса с привидно приветливо и разбиращо изражение, няколко с характерни възмутени жестове с ръце, за да покаже съпричастност към страдалци от всякакво естество, след това изпива няколко кафета на сладка среща с любими общинари, за да бъде уведомена за някои дребни проблеми и така денят е минал. Просто си помислете!

тази държава -оставена без икономика и собствени приходи - разчита май само на подаяния и заеми

държавата която построихме поевроком май!

Е спрял парите за метрото. Просто крадлата Фандъкова ги хапва на закуска.

А зеления чорап Радев се забърсва с рубли

Θεά Ῥέα ПЪЛНО ИГНОРИРАНЕ ЗА ВОЕННАТА ХУНТА НА РУСКИЯ ВАРВАРИН с машини от Венецуела - резултаи, като в Беларус Идете във Фейса и вижте как хората от страната посрещат Бойко ! НИКОЙ НЕ МОЖЕ СЪС ЗЛОНАМЕРЕН ХЕЙТ И КОВАРНА ОМРАЗА ДА "ИЗЧЕГЪРТА НАРОДНАТА ЛЮБОВ" може да излъжете коминтерновски НО НЕ МОЖЕ ДА ПОКОРИТЕ СВОБОДНИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД Под лъчите на "Звезда от Рая" богиня Рея, официално: https://www.youtube.com/watch?v=sONEbDolzUs ←←←←☼→→→→ БЛАГОСЛОВЕНА ПОДКРЕПА ЗА НАЙ-ДОБРОТО УПРАВЛЕНИЕ НА БОЙКО, ГЕРБ и СДС №5 ♦ НИКАКВО СЪДЕЙСТВИЕ ЗА ВОЕННАТА ХУНТА НА РУСКОТО ФЪРЧИЛО ♦ НИКАКВО СЪДЕЙСТВИЕ ЗА РУСКОТО ПРЕДАТЕЛСКО ФЪРЧИЛО ♦ НИКАКВО СЪДЕЙСТВИЕ ЗА РУСКИЯ ПРЕДАТЕЛСКИ ЧАЛГАР и евразийска им сбирщина ♦ ПЪЛНА ТОТАЛНА ИЗОЛАЦИЯ на ФЪРЧИЛСКАТА ХУНТА - ЧАЛГАРИ ♦ БСП и коалицията със стари червени провалени и изродени " Има такъв (глупав) народ" газпромски сценаристи " Боецки" посрещачи на "православни среднощни вълци - рокери" " Възрожденски" Костя Копейкинци " Маджовски "градски десници" " Идиотски " майки, водени от НАРУШИЛАТА В ДЕНЯ ЗА РАЗМИСЪЛ през 2013 година ЗАКОНА ЗА ИЗБОРИТЕ .....║..... ══╬══ .....║..... .....║..... П Р О К Ъ Л Н А Т И .....║..... --------------- ♥ БЛАГОСЛОВЕНА ПОДКРЕПА ♥ за ♦ Българския Народ ♦ Народите на Обединена Европа и Техните Институции ♦ Европейския Съюз и НАТО Хубава неделя, Приятели миряни ! ♥ ПОЖЕЛАЙТЕ СИ НЕЩО ПРЕКРАСНО ♥ https://www.youtube.com/watch?v=6qTghUgMOeY аз Рея и богинята на Пловдив и антична Тракия, Мàрица, тройна хеката Бендида от Кендрейсея, олимпийска Артемида сме тук при Вас и Ви пазим ←←←←☼→→→→ Свещена богиня, тройна хеката Θεά Ῥέα, олимпийска Рея и Афродита финикска богиня, и богиня на Картаген, Астарта, Свещена богиня на Горен Египет, Хатхорт Свещена богиня на Долен Египет, Изист, Изида Свещена богиня на Баб Иллум, Ищар Свещена богиня на Юдея, Естер Свещена богиня дев на Индия, Инанна Свещена богиня на Рим, Венера Урания Свещена богиня на Британия и Скандинавия, Еостре Свещена богиня на Остер райх, Остара Свещена богиня на Арабия العُزّى , Ал Озза Небесната Свещена богиня на Свободата, Либерта Хеката на живота в морето, небето и сушата. Хеката на Уран от страна на боговте Ану, а-Ану-на-ке Сирия Атаргатис царица Дар на Морето - ШаммурАмат, Семирамида Свещен закрилник на Бол Ария и българите. Малката русалка, Снежанка, бялата мартеничка... вашето Блонди

Тази откачалка пак са я изтървали от кукуболницата...

Неверието не е грях, то е свещено право на личността ~|~ ГРЯХ Е БОГОХУЛСТВОТО ~|~ все пак накрая всички стават вярващи, дори рашките хибриди и червените хейтъри ←←←←☼→→→→ ... Веднъж един охолен човек, отишъл в Асирия на пазар. Нещеш ли зад ъгъла се сблъскал с жена в черно. Кога видял - Смъртта ! Уплашил се човекът. Метнал се на коня и беж, беж в Сахаръ през дюните. На заник видял оазис с бунар. Хвърлил кофата за да напои коня си и да си отдъхне. Кога погледнал във водата, що да види? Зад рамото му надничала Смъртта. - Аз - казала тя - сутринта много се учудих, когато те видях на Сука в града. Знаех, че имам среща с тебе на тоя кладенец при залез, а ти още не беше тръгнал насам... ←←←←☼→→→→ Аз Хèкате, тракийска богиня на смъртта Заринтия Свещена богиня Изист-Хатхорт Светлоноса Майката и Дъщерята, богиня на Дендера и водач на умрелите в пътя към Иментет, в едно с водач свещена богиня Таурт пазителка на крио-съркофазите на хекати Нейт, свещена Баст и щерка й тракийска риха и хеката Бастет, Небтуи и Кадеш сирийски ~|~ Чест и поклон Ἅιδης, с правото на боговете Ану аз а-Ану-на-ке Сирия Атаргатис ПОСОЧВАМ този и девет негови поколения по грях - липса на смирение обида и заплаха към богиня ~|~ _ ... аз съм го написала, но понеже го няма в червените ви опорки ... Аз съм Хекате, или тракийската богиня на Смъртта - Заринтия / Зеринтия от култа в пещерата на остров Самотраки... ... онази с косата ... до този момент, никой не се е оплакал, че не идвам на срещите ... -------------------------------- И ДА СЕ ЗНАЕ - НИЕ БОГОВЕТЕ АНУ НЕ СИ ОБРЪЩАМЕ БУЗАТА ♦ semper ita est, loquitur ac si diceretur dea Rhea loquitur ♦ винаги е така, както говори богиня Рея

Иди са прегледаш, хлопат ти дъските залудо. 4-ти км. не е далеч. Може да се съжалят и да те вземат за лечение.

е как какво ще получим? както винаги- от най -дебелите ,най дебелия ще получим.

Клоун….

...получи един К*Р!каквото дадат,ще си го вземат!През банки,вериги магазини,бензиностанции,глоби и т.н!

...тъпите герберунгелите с минусите!това е все едно да изпиеш парите с човека ,от който си ги взел назаем!

Сега Фандъкова не може да прави тоалетни по10000 евро за кв.м. и да купува пейки по 10000 лв.Не може само да крадеш.

Умен човек, не като клептоманите на ГЕРБ.

За съжаление в Тиквенистан боклука е почти 2 пъти повече от нормалните хора, които се махат всеки ден.

С две думи наказват София и взимат 200мил предназначени за София, Фандъкова едвам спаси парите за метрото и то защото ходи при Янев премиера

Фандъкова вече мислеше как да открадне 200млн.Сега ще духа супата.

София не е България, ОК??

Вярно е, че София не е България! Защо обаче цялата селяния напира да живее в София, да не плаща данъци, да иска децата й да влязат в детска ясла или градина или училище с предимство!

момче с много потенциал, ама си няма и да идея къде е попаднал и в коя държава...

Ние сме тези,които трябва да променим тази държава.Просто казваме НЕ на калинките и корупцията.

на ясно е, да не е малоумен, та да не разбира?

PEYTSCH

Нали точно това ви предложиха от Герб веднага след изборите ! Да надградите и да внесете плана в ЕК. Ама вие спешно почнахте с „изчегъркване“ на експертите и забравихте да работите съвместно в името на България. Пуста лакомия !

Защо вдигнахте цените на всичко ? Защо вдигнахте цените на всичко ? Защо вдигнахте цените на всичко ? Защо вдигнахте цените на всичко ? ЧАЛГАРИ Защо вдигнахте цените на всичко ? Защо вдигнахте цените на всичко ? Защо вдигнахте цените на всичко ? Защо вдигнахте цените на всичко ? ЧАЛГАРИ Защо вдигнахте цените на всичко ? Защо вдигнахте цените на всичко ? Защо вдигнахте цените на всичко ? Защо вдигнахте цените на всичко ? ЧАЛГАРИ Защо вдигнахте цените на всичко ? Защо вдигнахте цените на всичко ? Защо вдигнахте цените на всичко ? Защо вдигнахте цените на всичко ? ЧАЛГАРИ

Бойко щеше да я завърши догодина - 2022 ! Защо спряхте магистрала Хемус ? Защо спряхте магистрала Хемус ? Защо спряхте магистрала Хемус ? Защо спряхте магистрала Хемус ? ЧАЛГАРИ Бойко щеше да я завърши догодина - 2022 ! Защо спряхте магистрала Хемус ? Защо спряхте магистрала Хемус ? Защо спряхте магистрала Хемус ? Защо спряхте магистрала Хемус ? ЧАЛГАРИ Бойко щеше да я завърши догодина - 2022 ! Защо спряхте магистрала Хемус ? Защо спряхте магистрала Хемус ? Защо спряхте магистрала Хемус ? Защо спряхте магистрала Хемус ? ЧАЛГАРИ Бойко щеше да я завърши догодина - 2022 ! Защо спряхте магистрала Хемус ? Защо спряхте магистрала Хемус ? Защо спряхте магистрала Хемус ? Защо спряхте магистрала Хемус ? ЧАЛГАРИ

С класи над радиоточката от Габрово.

Всичко от тези пари ще отиде директно в Джоба на Мафията в България . Справка - Главен Прокурор е Гешев .

PEYTSCH

Глупости. Парите не са в брой, а са за плащане на разходи, инвестиции, сметки...След като бъдат одобрени и осчетоводени.

Кое е по амбициозно - изграждане на национална пералня за зелени чорапи може би ?!

На вас кретените от т.н. служебно правителство, ЕС няма да даде и цент. Казах!