Асен Василев: Ще сме готови да приемем еврото след 2 години

Искаме обаче да има широк обществен дебат и гражданите и фирмите да бъдат убедени дали за тях е добре да се приеме еврото, каза министърът на финансите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А попитахте ли народа на тая страна дали иска???????????????

Вие може да сте готови, ама аз не съм.

Последно, ще приемаме ли еврото или не?

Той може и да е готов с таз заплата ма кочината с никаква икономика и след 20 няма да е готова :-)

И ще цъфнем като майска роза !!!

Василев има още 2 месеца, след 2 години някой може и да приеме еврото, но няма да е канадското правителство.

Видяхме каква я свършихте с пенсиите. А сега ни разказваш вчерашния филм и ни убеждаваш колко хубаво ще бъде. Да ама доверието ни вече го няма и работата върви към шут в харвардски задници.

Ще има ли ЕС след две години?

Не ща. Кокорчо, пълен провал си. Не бих те взел във фирмата ми и като оперативен счетоводител. Мунчо ти даде икономиката на България…

Ис тези доходи почваме да пасем трева в провинцията

С кои хора ще се дебатира? Гези, които вече се изнесоха и ни финансират отвън с долари, евро и паунди. Тези, които шетат из Европата обръщат всички кинти в евро. Гези, които трупат по шкафчета и буркани също отдавна са се ориентирали. И като чуя за широк обществен дебат започва да ми се драйфа.....

Понеже правителството не може да изпълни критериите за влизане в еврозоната, ще предложи референдум! Към момента настроенията са против еврото, така ще си останем с лева и ще се прикрие, че провителството не се е справило. Ще кажат: "Ние бяхме готови, но народът не иска!"

Не го искам, държава без собствена валута не е държава.

Значи според теб Германия, Франция, Италия, Испания не са държави?

Вече не са!

Дали след две години при тези дивашки условия за живот в България ще остане някой да приема еврото?! Аз вече съм купил билетите. Не ми се инвестира повече данъци в мутри и корумпирани политици, съдии и прокурори!

Какви "дивашки" условия сънуваш? Забрави ли, че лошите ГЕРБ не са на власт от 8 месеца вече? Забрави ли думите на вожда Радев, че ако той е на власт, в България ще има нула корупция? Забрави ли думите на Кирчо Харварда, че за месеци ще се справи с коруяцията и БВП-то ще се вдигне с 50%?

БВП определено не се вдигна, дори спадна значително, ама затова пък инфлацията отдавна прехвърли 50%... Голяма ПРОМЯНА

Аз предлагам, ТЕ да приемат Лев-а! ... Ще напечатаме достатъчно купюри, за да покрием златните им резерви, които ще съхраняваме в Българските трезори! ... Отказване след това, не се предвижда!

Левът от над 20 години е вързан за еврото заради валутния борд, така че ние де факто еврото сме го въвели отдавна. Просто след две години вместо да плащаме с левове, ще плащаме с евраци. Освен ако не планираме да махнем валутния борд, разлика между със и без евро няма.

Просто да, но не както си го мислиш!

Стига си надувал Спецов! Той си е мошеник, моральт на данъчните изисква да бъде отстранен. Дубайски приятел????!!!!

Ей, сякаш зелева чорба са пили всичките му харвардци, та ги напъва за това евро и не могат минута да търпят. Чухме ви мераците, ако вие не чуете нашите ще гледате сградите, в които се вземат решенията отвън!

Сега правят бюджета и виждат, че няма пари за всичко дето го наобещаха и ще надуят дефицита над критериите за влицане в еврото. От друга страна и инфлацията ще я изпуснат, така че няма да отговаряме на критериите за приемане в еврото. Забележете, Василев казва, че ще сме готови за еврото, а не че ще влезем... Освен това се знае, че ако напрявят референдум хората ще гласуват против еврото и така няма да се разбере, че те са издънили критериите за влизане в еврозоната. Тарикати!

Асен Василев е компетентен финансист и знае какво говори. Той каза кога България ще е готова за еврозоната, а дали ще бъде приета там, зависи от ЕЦБ. Не мисля, че хората не харесват еврото, освен определени кръгове.

Нито Асен Василев, нито Кирил Петков са компетентни! И двамата са трагични икономисти. Това ти го казва човек, който професионално работи вече 30 години на международните финансови пазари и ръководи трежърито на голяма българска банка. На евентуален референдум, хората вероятно ще гласуват "против" еврото. Така няма да се разбере, че правиделството не е изпълнило критериите за приемане в еврозоната. Затова правителството най-вероятно ще предложи референдум, за да прикрие, че всичко е объркало.

Мен ме интересува какво ще стане с онези около 20 млрд. в БНБ, които гарантират фиска. Притеснителни са слабата икономика и ниските доходи.

Цените са колкото на Запад вече. Ще отчетем че с въвеждането на еврака повишаване на цени на стоки няма. А ще си е все толкова смешно пенсия от 150 евро и заплата от 350 евро.

Айде като си толкова печен, овладей ги де!

Ако се откажем, ще хъртнем филингс-а на ЕвроЛайнените! ... Но можем, по чифутски, да го отлагаме докато не цъфнат налъмите!

тЕя има ли кой да ги спре

Никакво евро!!!

Ла вива тоалетната хартия рубла , А ?

Референдум за излизане от ЕС и така ще се оправим

И колко па да сте русоробите у нас та чак за референдум да се харчат пари вата ?

Не съм рудофоб,но я ти ми кажи една полза от ЕС -то за България

Ами най-малкото пРасия вече няма как да ни направи нейни васали .

Ако спрете с пандемията и овладеете инфлацията, може и да стане някога. А това за дебата с хората е долна лъжа.

Ако еврото беше толкова хубаво, Великобритания щеше да го въведе преди 20 години. Какво се случи те видяха ,че не е добро и си запазиха паунда! Като видяха че Евросъюза не става си излязоха , а ние може ли да излезем от еврозоната ако еврото не ни хареса?!?

имаш много поздрави от Специ!

Българите мразят успелите. Те мразят дори и Харвард.

"ИЗВИДЪТ" е,че доста илитерати тук си храчат след като в панелната си дупка тряба да мълчат

Кокорчо, или сбърканата пенсия ! Твоя мозък не може да осъвремени една елементарна пенсия (60 + Х), а ни баламасваш с еврото ! Тази работа не е за вас ! И по-скоро се разкарайте !

А бе големият патриот Борисов защо нямаше пачки с левове в Чекмеджето. А само евраци. На по 500.

Защото от Еврогейския за крадене идват само евраци!

"Ние смятаме, че това е най-добрият план за България, но всеки трябва да може да направи своя информиран избор", посочи вицепремиерът." За Евро или за ваксини става дума? Че слоганите са еднакви и вече съвсем се обърках.

И едното и другото искат да ни ги набутат ПРИНУДИТЕЛНО и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО отзад. Това е общото

Ти си свикнал всичко отзад да ти е и асоциираш ?

подкрепям, но по пътя по който сме поели, заеми, приватизации и разкостване, докато влезем в еврозоната няма да е останала България, като икономически субект

НИКАКВО ЕВРО!

А защо Хърватска вече го въведе ? Продължавайте с Простотиите си !

Недей да ЛЪЖЕШ. Хърватска евентуално ЩЕ го Въведе през 2023! и то предимно заради натиск отвън (ЕС) и разни скрити договорки, а и защото някакси звучи оправдано за тяхното правитеслтво, но НЕ защото е ПРАВИЛНО, особено като се има предвид ситуацията в ЕС през 2021 и вече 2022. Големият кораб потъва след това брутално печатане на евро тоалетна хартия. Не че в момента имаме други добри алтернативи, ама поне със стабилен борд бихме могли да се вържем евентуално към швейцарския франк или, ако сме по авантюристични към норвежка крона. Две изключително стабилни валути през последните 10 години.

Стабилен борд ама наужким. Бордът покрива само напечатаните от БНБ банкноти. А познай колко банкноти са напечатани и колко депозити има в банките. Електронното разплащане направи възможно кредитирането да нахдвърли многократно рамките на борда. Ако всеки реши да си държи парите в буркани, няма как БНБ по правилата на борда да напечата толкова банкноти и бордът ще падне. Всички гаранции са само условни.

А защо румънците го отложиха за 29-та? ... Цървул!

Бъдещето е в еврото. Дори Банкянският крадец диплеше пачки с евро. Зо не видях поне един лев в Чекмеджето.

А пияния милиционер ги дипли в имоти,че няма толкова голямо чекмедже тъпако!!

Асенка по-добре да мисли как да предпази фирмите от фалит! Защото ако има много фалити и много хора станат безработни - държавата ще влезе в спирала от разходи и престъпност. Еврото не е дневния ред на хората. Предпочитам да сме като Полша - 10тина години в чакалнята

Руските тролове не искат еврото. Те си искат копейките.

Че тя четворната коалиция е съюз между руски партии и американско-сороски партии. Преди изборите казах още че предателите ще се прегърнат.

Не разбрахте ли, че тази партия е създадена от Сорос и Байдън. Колко пъти писах, че радев завъртя гъзягата на запад и вече сочи към Сорос не към Решетников ? Това правителство има само 3 цели, за които е създадено. 1 Да клекнем на Македония 2 Да въведем Истанбулската конвенция. 3 Да въведем Еврото

Не забраяй и американските бази около Варна

И без широк дебат, обикновените граждани сме убедени, че от въвеждане на еврото ЩЕ ОБЕДНЕЕМ допълнително. Не че това след това вашето теглене на кредити в момента ни чака свело бъдеще, ама това е друг въпрос. Всъщност след тези дефицити, които натрупаха ПРОМЕНЛИВИТЕ продажници, ще видим евро, ама през крив макарон

Какаъв ще е тоя информиран избор бе Асенчо ? Ще има ли референдум със задължителен характер или просто ще усилите пропагандата ? Единствената надежда за избор е еврото да не се окаже готово за нас, ама това ще е чужд избор на началниците.

Вие може и да сте готови, но ние не го искаме.

Слуги шубан на козяците и нищо повече, тия боклуци виждат само нещата посочени по-горе м фашингтон и Козяк и нищо друго, за което ги и назначиха....

Това правителство се командва от Позитано 20 и от Кремал. Не се нерви, от вашите е!:))))

Брав Кокорко. Да живее далаверата! Обясни сега за какво те съдиха съдружниците.

Малко безсмислено. И без това сме вързани към еврото и каквото става с него, става и с лева. По добре да си седим с лева, защото само ще ни създава главоболия

Смисълът е да се разпищови кредитирането още повече и тоя натрупан резерв да се изпапка. Виж какви времена дойдоха - държавата плаща тока и заплатите вместо бизнеса, а пари откъде ?

Вас няма да ви има до месец-два. А, ние евро няма да приемаме!

Дано успеят