Асен Василев: Огромни касови наличности по фирмите вероятно захранват корупцията

Фискално стоим стабилно, до юли няма да се наложи теглене на нов дълг, обяви служебният финансов министър

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този гледа все едно е пръцнал в асансьир с с 3-4 мацки

Дължиш на НАП пари, но държавата ти отпуска 1 милиард "кредити" ! Това може да стане само в Кочина управлявана от брачна двойка Мутра и Прасе с кум Доган Сопола !

Що не се гръмнеш в празната си Харвардска тиква бе галфон? Ми къде да си държат парите фирмите бе- при тези отрицателни банкови лихви навсякъде..единствения разумен изход е в сейфове и фирмени каси бе галфон Решетников такъв? Фалирала ти фирмата в Лондон..и хукна да ни скубеш и да те хрантутим- остават ти 50 дни и ..ЧУПЛАНДАТА !!

Всеки , който има пари в джоба, може би ги има за да захрнава корупцията....Другари, ами оберете парите от касите и джобовите бе. Не е като да не сте го правили....Баси и идиотите, баси и чудото....Фирмите имали прави в касите....

С други думи, вече идвайте при нас да купувате избори, скъпи фирми.

Асен Василев: Огромни касови наличности по фирмите вероятно захранват корупцията ----------------- Нямам думи, управление чрез внушения и предположения. Предизборно и честно! Как не им е малко поне неудобно? Тоя хем грозен, хем нахален! Вероятно сестра му гълта, даже съм почти сигурен!

Защото навсякъде се инатят да дадат ПОС терминала. А са се накачулили с 2-3 такива.

Ха ха, и тоя е един разбирач. Льольо касовите наличности са само виртуални. Ходи ги конфискувай.

С други думи, герберите се отичат с фекалите в канала.

Няма ли да кажат нещо, което да не е "може би", "вероятно", "има усещане" и от този род. Дайте доказателства, а най-вече, вемете да свършите нещо, вместо само да говорите и да назначавате милиционери на високи постове. Посочете макар и едно нещо свършено. Или и правителството като великата ЦИК ще изплаче, че има нужда от експертиза. Къде ви е експертизата бе хора? Нали бяхте много способни? Или тая работа не е като оная работа.

"Заради многото преструктурирания имаше много извънредни разходи и те изядоха голяма част от буферите" Какви ги върши тоя ?!

В света в момента има две страни управлявани от военна хунта. Едната е Мианмар и другата е България

Ами като гледам как ПОС термналите при търговците стоят за украса и вечно си намират оправдания. Понеже ги разбираш тия работи дай предположения защо правят така. Обаче гледай да изключва оправданието таксите са високи защото в момента таксите са 8 промила. Демек на 100лв са 8ст.

В аптеките на Марешки не приемат банкови карти. Само кеш. Познайте защо.

Тия са свикнали само да говорят ..... Да попитам само - сега сте на власт. Например - докажете за къщата в Барселона!!! Защо не го правите??? След месец, два пак ще заговорите по темата!!!

Вероятно марсианската инвазия е започнала от България и този нашествен индивид е един от тях .

Човекът с налудничавия поглед се обади. По заповед на господаря си.

Интересно - корупцията била в официалните каси на фирмите? Все си мислех че за тая работи има офшорки черни каси. Но какво ли разбираме ние, все пак човека идва от Харвард да видим какво ше намери.

Друго е пожарникарското училище. Изкарва финансови гении с пари и кюлчета по шкафчета.

Само като му видя "интелегентния" поглед на тоя ФИНАНСОВ МИНИСТЪР ми се повдига. Сега остава да започнат масови конфискации на "касови наличности". Щото как така ще има фирми с пари? Това да не е демокрация, че всеки да си управлява финансите както той си иска. Това "СЛУЖЕБНО" правителтво за 2 месеца ще ни върне назад с 30 години !

Слушайте внимателно какво говорят и правят тези господа и си правете сметката как ще гласувате. Фирмите и бизнеса едва оцеляват, а те вече се готвят да мародерстват. От сега се гласят за нов обир даже Жан Виденов изкараха от навталина, току и ЕС и НАТО ни извадят.

Касовите наличности са следствие на това което правят банките ! !!! Незнаете ли ???

Не им се плаща процент на картовия оператор много просто

знаеше, че Спецов е голям специалист, пък и доверието на чужди служби се ползвал ?! Що тогава Спецов напусна НАП и бега в Дубай, пък и остави едни милион и нещо задължения на бушона. Как Спецов избра точно този "бушон" да му продаде фирмата си, нека приемем и без задължения ? По повод изпълнение на служебните си задължения като супер специалист по измамите в НАП, Спецов имал ли е вземане-даване с "бушона", който по това време е бил известен на НАП ?

Чекмеджетата претъпкани. Държавата в дългове и разруха.

От друга страна има логика. Фирмите на Мутрата са акумулирали средства за купуване на избори. Бедата е там, че не се осчетоводяват както си мисли харвардския възпитаник. Това са черни и сиви каси. Все пак не е лошо да види какви касови наличнности е осчетоводила мафията на гроб.

Ти защо мислиш изкопаха Жан Виденов. Няма пари - няма корупция!

Огромно натрупва на средства по фирмите говори за силна икономика , което означава, че злонамерено правителство с два месеца мандат не може да осере нещата до степен на фалит . Идиотат се изненадал с обстановката и невъзможността да въздейства на ситуацията.

Така е на са факт. Правят пари мутрата а, а не виртуални истерии. Парите за избори не са в касовите наличности, както си мисли този льольо. Те са черна каса. Ако ме разбираш.

Този министър с вероятности ли работи? Ако аз започна да разказвам какви вероятности подозирам около произхода и битието му ще ме изкарат клеветник, а него - не.

Интересува ме ФК Подуене колко дължи на НАП? Още ли са 30 милиона? И как така ФК Подуене с 30 милиона стои в А група, а Локомотив Сф бе изхвърлен в А окръжна за дългове около 700 000?

Бахти вампира тоя таласъм!

Сега всеки минисрър ще ни натрапи своята версия за корупция.

steltian

И това го казва човек чиято собствена фирма с 3 милиона паунда успя да фалира.Толкова за "умните"ме прозрения.

Средствата във фирмите са повече от парите, похарчени от държавата за изборите. Причината е съвсем друга - фирмите изтеглят парите си от банките, защото лихвите са никакви, а вероятността военната хунта да ги запорира е голяма.

идиотът си ти

Когато комунистите управляват нито по фирмите имат касова наличност, нито народа, я даже и в магазина няма наличност на хляб. Но имаш банани по Коледа и купонна система. Купете си портокали докато има, че като се върне ЖАН с Мунчо и Чалги, портокали ще опитвате само по нова година, по три- четири портокала на фамилия на фамилия, за всеки по едно две парченца колко да го опитате. С вкус на комунизъм!

Баси идиота, и малките деца знаят, че това са пари на които не е платен данък печалба но отдавна са похарчени от собствениците на фирмите.

Огромното натрупване на пари в касови наличност са следствие на слабостта на икономиката. Това са живи пари държани в умрели каси. Никаква ликвидност и развитие за финансиране и рефинансиране на живи фирми. Парите се държат в резерв, а се оперира със заеми, който може да се уреди и е близък с гробарската олигархична власт. Да се държат касови наличност е лошо нещо, но с тези отрицателни банкови лихви е така.

Приказки за наивници, които идея си нямат какво е фирма. Официалните касови наличности били ползвани за корупция. Поредния, който отрича наличието на сивия сектор и почва борба с тези, които чинно си декларират всеки лев пред НАП.

Но са длъжни да ги покажат в касата при финансова ревизия. Иначе горят.

Какво общо имат фирмените пари с държавните?

Така е.

Дебил до Дебила, мила моя Майо ле, Фърчил до Фърчила !

И как ще изгорят, като парите ги няма? Ще вземеш на босия цървулите?

в белите държави дори лимонада си купуваш с карта и всичко минава през банката, а тук милиарди кеш във фирмите. как стават разплащанията и колко с ате е незнайно. Е затова има корупция. От този кеш не се плащат данъци не се плаща никакво отчисления за бюджета а се движи сивата икономика.

Но това са гробарските фирми на мафията, които трябва да бъдат запорирани.

МАФИЯТА БОРИСОВ. ТЕПЪРВА ЩЕ ИМ ИЗЛИЗАТ КРАЖБИТЕ. КЪДЕ Е СКАПАНАТА ПРОКУРАТУРА И СЪД..

Понеже на никой не му се занимава да пуска първо проформа и после, като се плати да пуска фактура, много фирми получават плащанията си с два месеца закъснение. През тези два месеца, пред НАП се декларира, че парите са получени, а всъщност ще дойдат след два месеца. Така, във всяка фирма се получават около 50 000 лв всеки месец в повече по документи

Има вероятност и да фалират някоя банка...