Коментари - Асен Василев: 795 г. по-късно България пак ще използва световно призната валута | Бизнес.dir.bg
назад

Асен Василев: 795 г. по-късно България пак ще използва световно призната валута

Когато сме се опитвали сами да си управляваме валутата, това е завършвало с хиперинфлация, каза финансовият министър в оставка на пресконференцията с шефа на Еврогрупата.

Обратно в новината
| Редактор : Виктор Стефанов

Коментари - Асен Василев: 795 г. по-късно България пак ще използва световно призната валута | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То до година Евросъюзът ще се разпадне . споко !!

В Евросъюза сме отдавна, но заплатите ни не са европейски.Сега искат да приемем еврото, ами като е тъй, тогава направете заплатите европейски!

Сега да не секът евро с лика на Василев ?!?

Тоя и оня защо още вземат решения ?

Пак се краде. От горе. Надолу. И по места. Но контролирано. Лева е вързан за еврото. Ако се понапънем. Или ще повлечем еврото. Или по вероятно. Ще се скъса връзката. Ако приемем еврото. Пак ще се краде. По места. Ако продължават отгоре. Ще ни лъсне голия задник. Немедлено

Кокорчо мама, неосведомено нищожество, не си ли чувал за Златния лев, или в Харвард все олигофрени произвеждат...Той какво е бил, каква валута?

Разбирам да си педал, ама този е и тъп.

едно показно и това копеле

Е заради очакването да влезем в еврозоната. Ако един хляб на запад е 2 евра а у нас 2 лева, няма как изведнъж да го продаваме за 1 евро. Ясно е че ще се вдигне близо до две евра.

Така и трябва да стане. За да има достойно заплащане на хлебарите. Няма да обеднеете с 1 лв.

големият майтап е, че 80% от хлебарите не заслужават заплащане, а затвор за отровата, която пробутват.

За да влезеш в еврото се плаща,а за да излезеш се плащам много повече.То ако беше хубаво Великобритания щяха да го въведат...

Мигрантите са отклоняввлаща вниманието тема!Урсуло пумако тикво прасенцето имат за цел българската валута.

Тъпо джендърче искаш и парите по буфера да лапнеш?ЩЕ СЕ ЗАДАВИШ бе тъпо парче.

да слушаме глупостите на откровено алчни анти-българи, които по ирония се озоваха в предния ред на изпълнителната власт, засега, то можем да продължим борбата за запазване на финансова независимост и на лева с допитване за запазване на режима на валутен борд. Запознатите знаят, че валутният борд е паричен режим, абсолютен антипод на паричната политика в еврозоната. Предполагам, че отмяната на валутния борд никъде не е спомената експлицитно в споразумението с ЕС, в противен случай това би било директна намеса в рамката обуславяща фискалната стабилност на България. При такова положение ми се струва, че допускането на допитване до българския народ относно запазване на режима на валутен борд няма как да бъде съборено по аргументиран начин от Конституционния съд, освен ако там всички са некомпетентни корупционери и българо-мразци. Да, това допитване касае политическо решение, което е изцяло в ръцете на българския суверен съгласно конституцията. И тук ще бъдат препънати всички пишман-юристи, които отрекоха правото на българите да гласуват за запазване на националната си валута, защото в споразумението с ЕС пишело, че ще се приеме един ден еврото. В случая с въпрос, касаещ де факто както монетарната, така и фискалната стабилност на страната, а не фиксиран върху валутата, могат евентуално да бъдат избегнати мерзките опити на недобросъвестни и откровено алчни политици да наложат насила на българите решение за еврото със съдбовно негативен ефект върху благополучието нацията.

Каква инфлация при златни монети ?

795 години по-късно България "най-после" има финансов министър без официално местожителство в страната - ей това е рекордът, остави ти валутата

Папа Инокентий дава императорски титул и императорска корона на цар Калоян. Оттогава България е империя. Затова ползва папско разрешение да сече такива монети. Днес не сте не държава а даже комитат. Днес това е територия.

Опитите за исторически аналогии са забавни, обаче на Асенчо Крадеца да му обадя, че преди 795 години крадците и предателите са ги наказвали много сурово.

Не мога да разбера тоя дръвник чувал ли е за златният български лев. Пълен простак и мошеник. Ало Василев върни на хората 5 милиона който открадна .

Простак и продажник

Абе що не минем направо на щатски долари? Защо е тази транзитна мъка. Едно време ,когато великото Политбюро на ЦК на БКП " покръстваше" помаците и " чистокръвните потомци " на османските господари, нашите "руски другари" също се чудеха- " защо им сменяте имената на български- направо на руски ги сменяйте" !

_stankow

И само 140 години, след като спира да използва валутата на поробителя си (турската лира), България започва да използва валутата на новия си поробител - ЕС.

От всички политици този човек е най-гнусен и арогантен.

_stankow

Американски гражанин, такива са !

Национална свободно конвертируема валута е недвусмислен атрибут на суверенната държава. На покорена, завладяна, несуверенна псевдо -държава е необходима валутата на господарите.

Инокентий 3 е папа на Римокатолическата църква от 1198 г.[1] Светското му име е Джовани Лотарио, граф ди Сени, роден през 1160 или 1161 г., умира през 1216 г. Излиза, че съм дал това право 14 години след смъртта ми !

Копейките реват като порязани курвои :) хахахахахах

Еми те хиперинфлациите в България все са ги докарвали такива говеда като тебе, валутата тук няма нищо общо. Ококорена мека китка.

Единствено комунистите са докарвали страната до фалит и хиперинфлация.

При плановата икономика няма фалити.Фалитите са присъщи за пазарната икономика

При комунистите фирми не фалират. Фалира самата държава !

Не ме кефи този

То аз съм тъп, ама кака коки ме бие отвреме-навреме.

Искаш да кажеч че лева е парична единица която не е призната, ми тогава трябваше и да не може да се разненя за други валути. Значи според умнокрасивитете всичко чуйдо е добро а нашето долнопробно.

Приемането на еврото е пагубно за държавата и отказ от суверинитета й. В момента българският лев чрез валутния борд е завързан за еврото, което означава, че няма никакъв смисълл от разходи за смяна на парите и всички отрицателни последствия от това. Но ако се наложи можем бързо да се отвържем от еврото, а има всички изгледи, че това може да се наложи скоро с разпадането на ЕС.

Глупак, рзправяй тези простотии на бабите пред блока. Като си прост поне не се изказвай неподготвен да не ти личи толкова. Приемането ни в еврозоната е едно от най-добрите неща за държавата ни.

Дай примери, как живота ни ще стане по-добър...защото как ще стане по-зле всички знаем.

предлагам да почнем да събираме пари за фонд който ще финансира отърваването на народа от всички кърлежи и измамници като този мухъл който не знае мъж ли е жена ли е

тези ПП-та и ДС ДБ-та са не само продажни слуги и роби на либерал-фашистките феодали на запад, те просто са завършени идиоти.

Най-смисленото нещо, предвид това, че идва световна война е, с евровият резерв да се купи злато, като лева да остане в борд, покрит НЕ с евро, а със злато. Това Е нормалното положение на всяка валута. Златото да се съхранява на българска територия. Няма никакъв шанс по този начин да се направи хиперинфалция, нито предизвикана отвън, нито отвърте.

Посолството не разрешава да действаме като независима държава.

Всичкото копейкаджийство се насъбрало тука - да изкарва... копейки!

1300 години по-късно затриха държавата за пореден път!

отрепка Отрепка се отнася за човек, изгубил смисъла на съжалението, съчувствието, човек, на когото си направил добро, а ти отвръща с лошо и така вреди на себе си, но не се замисля.

Ма Пенкее, на тоа мноо му миришат краката.Не . Не са краката. Мирише на тва , с което работи.

ПОЗДРАВИ ЗА БАРДАКА ОТ ГР ЯМБОЛ КВ ЗЛАТЕН БЛ1 КУРВИ СВИНЕ КРАДЛИВИ И КУЦИ ПИЛЕТА

ПОЗДРАВ ЗА ВСИЧКИ КУРВИ ОТ ГР ЯМБОЛ КВ ЗЛАТЕН РОГ БЛ БЛ1 КУРВИ СВИНЕ КРАДЛИВИ И КУЦИ ПИЛЕТА

Да се смееш ли да плачеш ли ?!?! Ами да се махате всичките е най-добре тогава, след като си признавате че не ставате. Когато си прост е най-добре да си мълчиш, защото като почнеш да говориш това става явно