Аржентина на практика е в дефолт, потвърди президентът на страната

Президентът иска да спре доларизацията на икономиката. По традиция при икономическа криза най-богатите трупат долари, което още повече засилва икономическите трудности

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

също, но по въпроса се трае!

Аржентина е богата страна. Ще се справи за пореден път с трудностите. Хората харчат, но са работливи. Трябват икономии и високи данъци за най- богатите. Нашите крадливи Тикви правят обратното, затова ще сме бедни.

Ще видите бедните аржентинци какъв карнавал ще ви спретнат през месец февруари. Бедна страна може ли да се забавлява, да танцува...да пръска пари за карнавали?

Макри изработи много пари за работодателите си(не става въпрос за населението на Аржентина) като приложи на терен една икономическа либерална утопия. В началото на мандата си взе много пари на заем от всевъзможни кредитори и наводни аржентинския пазар с евтини пари. Съответно икономиката дръпна, хората се размечтаха, аржентинците от най-долното стъпало на средната класа започнаха да купуват имоти, които не им отиват нито на образованието, нито на доходите. В страните от региона се усети свежият полъх на пари и бразилците предпочитаха да инвестират там, макар че аржентинците ги наричат цигани. Първото плащане на лихвите мина нормално, при второто американските агенции бяха изнервени и това беше причина да се смени президентът. Сегашният президент се оправдава с предишния...все едно ниКОЙ не знае как стават тия работи ... цирк, ние се псуваме на КТБ, а в Западна Европа вече е трудно да намериш качествено говеждо месо. Ако Америка не помогне, Русия и Китай вече са на терен, даже и Хизбулла имали интереси.

Айде УСА да идва пак да ги спаси.

Колко пъти вече?!!!

махаш валутният борд и хоп кошмари по коледа............

добре де - тея за какво са успели да похарчат толкова много пари???

Да раздадат по някой друг безплатен апартамент на най-бедните, както във Венецуела Мадуро ,после малко промиване на мозъци с няколко митинга против лошите американци и всичко е точно