ARD: Фолксваген е избрал Турция

Дълго време се спекулираше, но явно Фолксваген вече е избрал Турция за новия си завод, пише АРД. Очевидно Анкара е направила големи отстъпки. България и Саудитска Арабия остават с празни ръце

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега колите им ще станат още по-големи боклуци

удри уйно с двете цеви по кратуните ни

Schilo

Е, това беше с автомобилния клъстер в България!

гоуфо и бегай за газ

Какви отстъпки от Анкара? В България няма работна ръка и корупцията е разцвета си. Закони няма, на индустриалният ток цените са за съд в нормална държава? Кой малоумник ще избере България за големи инвестиции в момента?

Толкоз си могат... нашите...

Добре, че избраха Турция, само като си помисля какво биене в гърдите щеше да падне, какви скандали щеше да има...

Боко: Този завод е кисел, не го искаме. А и не искаха да си платят "комисионната". Аз без пари ли работим Цар, бе шваби смешни!!!! Да си ходят в Турция. Ердо ще е доволен. Отстъпих му Южено поток, като спрях АЕЦ Белене, руснаците му направиха отстъпки за неговата АЕЦ... ще ме черпи лукум и шербет.

А Емил Караниколов каза друго ... Нищо не са разбрали тези момчета ...

Всички избират Турция,уж Ердоган е диктатор пък Путин, Меркел,и всички други отиват в Турция, никой не иска с Боко бизнес да прави

Основният аргумент за решението на Фолксваген бил турският пазар. Според прогнози на концерна от Волфсбург, само в Турция годишно ще се продават по 40 000 лимузини Пасат.

Ало,Дира,последно ?

оставаше да избере мутронско циганската държавица на мутрьо тикваров и останалите безмозъчни крадци

Боко е над тия неща !

Ердоган бил диктатор. Явно Тиквун е по-нагъл и от Ердоган, щом и тези избягаха от Тикваленд. Чуждите инвестиции са били 20 пъти повече при Съсела Станишев, отколкото при Мутарн Тиквунски. Правете си сметката за каква напаст става въпрос.

Ами то тук няма кой да работи, виж че всички се разбягахте! Баба Пена ли да отиде да сглабя автомобилите?

спокойно, заводът е почти в България, след Бурса, Маниса е най-българския град в Турция

Явно Плевнелиев не се е постарал достатъчно. Но той е силен само на заучените фрази и залепналата усмивка.

Той си зема процента - като има сделка има процент, като няма няма. Он не губи, само може да спечели. Затова корупцията е най-сладка - вземаш от другите без труд и пот.

Боли ма фара къде щели да сглобяват немските тараляшници. По-важно е да изплющим комунягите на местните избори.

Какъв бизнес ? Боко оправя западните Балкани,ЕС,занимава се с много по-велики неща !

Те вече и завода ша го дигнат !! Ама нашичкия министъркинин Караниколов пак ша казва - Не е вярно.. Вместо да си отговори на простичкия въпрос - Ако той има възможност да си дигне нейде завод.. Дали ще го направи в страна, която е задължена от ЕС да спазва САНКЦИИТЕ срещу държавите, на чиито пазари ще може да продава продукцията си.. Или ще си избере държава, в която избягвайки санкциите ще може да продава продукцията си на цените в Германия, на същите тези пазари.. И да си види тоз УЖ министър на икономиката защо КЛААС, МЕРЦЕДЕС, а сега и БМВ си пуснаха заводи в Русия..

Стига с тая манджа! Като чуя новина за завода на фв, брекзит или новата рокля на първата дама споменавам майката на съответния "журналист"!

ще изтеглим още няколко милиарда и готовооооо!

Ама как? Нали още нищо не е решено.

ХАХАХАХАХАХА БОЧКООоо супата супата баце Прави вятър на супата да изстине мутро смешнааа пак ти го набиха четвъртития ХАХАХАХАХАХА

Ама ма наште не изълнили договорката.

Приятелството си е приятелство, сиренето е с пари. Туй то. Иначе вятър да си правим с празни приказки, да, може. Щото ние само това обичаме да правим.

кубрат пулев премиер! този вече не стаа а кубрат даже знае и английски !

На гол тумбак, чифте пищови!

Северният поток отиде при южния! Както каза наш Роско за нас било чест, че сме втори в този престижен конкурс!

Европейска солидарност, европейски принципи, права на човека, европейско законодателство и правни гаранции - дрън дрън, големи лъжи за прости наивници. Караниколов да вади Паркера за 3000 лева и да подписва молбата за освобождаване, защото ако не го направи шефчето от Банкя ще трябва да го направи. И да не забрави шефчето, да вземе Фалкона и да цунка фрау Меркел по дупето - защото на него само толкова му позволяват. Борисов изгони китайците, та немците ли ще искат да строят. Много съм любопитен за истинската причина немците да се откажат, едва ли са европейските правила в бранша. Чудя се какво ли ще църка сега оная мижитурка - председателя на клъстъра и неповторим познавач на прогнозата за времето.

Абе вие верно ли мислите, че можем да се борим с Турция?? Турската икономика е осма или седма в света! В Турция никъде няма осемчасов работен ден, или майчински отпуск, или шмекерски простотии. Знаете ли, че ако турчин излъже в магазин с парите няма право повече да има собствен магазин, а и децата му нямат право!! Проверете. А ние...

Работодател може да си позволи разход за работно място от 3,570 лева (и 60 стотинки). Работодателят и работника плащат преките данъци.. И... Държавата взема 1242,66 лева, или 34.8% от парите, които работодателят е готов да плати на работника, преди работникът да получи и една стотинка в банковата си сметка. Дотук свършихме само с директните данъци. Освен тях има и косвени: Работникът, след като си получи нетната заплата, плаща 20% ДДС на всички стоки и услуги, т.е. дава на бюджета още 465,58 лева под формата на ДДС. Няма да слагаме в сметката другите данъци като акцизи върху цигарите, бензина и алкохола, мита, местни данъци и такси и т.н. И така - Работодателят плаща: 3570,60 лева Работникът (след като си е платил директните данъци и ДДС) остава със: 1862,96 лева В държавния бюджет влизат: 1708,24 лева. Ефективният данък на всяка брутна заплата до 3000 лева в България е 47,8%. 47,8%, БЕЗ ДА БРОИМ акцизи, мита и местни данъци и такси. А сега си дигайте колкото искате мантрите за еФтината работна ръка в България... ПРИ 47,8% прибирани от ДЪРЖАВАТА ОТ ВСЯКО РАБОТНО МЯСТО НА ИНВЕСТИТОРИТЕ.. Само с ДДС Турция ни повежда с 2% по-нисък данък..

Цитат: "Решението на концерна е било взето въпреки ниските трудови възнаграждения в България" Всеки гледа изгодата. Тук малко или много си е тяхна работа. Гледа се после като печелят, държавата да прибира данък печалба. За избор на България добре бе и че е в ЕС, и няма мита към други ЕС държави. Но там могат явно и от другите места на производство. Турците се надяват на бъдещи милиарди приходи. Подобно за нас щеше да е ако бяха избрали офертата на СААБ за изтребителите, включваща 2.1 милиарда лева инвестиция. Тук можеха да произвеждат ако искат Волво. Но нашите избраха пъти по-неизгодната сделка с Ф-16. Нашите управляващи отказаха България от бъдещи печелби. Иначе и Самсумг си преместили производството предимно във Виетнам и в Южна Корея за предната година останало само 1.4% от производството.

БОКО ТИКВАТА И ПЛЮВНЕЛИЕВ САМО ДЕТО ПО ЦЯЛ ДЕН СТОЯТ В ТЕЛЕВИЗИИТЕ ДОКАТО ГЕРБЕРИТЕ СА НА ВЛАСТ ТАКА ЩЕ Е ПРИМЕРИ- ЮЖЕН ПОТОК БЕЛЕНЕ Б/С-АЛЕКСАНДРОПОЛИС ФОЛСВАГЕН ВСИЧКО ПРОВАЛЕНО ЗАРАДИ ТЯХ

кубрат пулев премиер премиер ! баце не стаа

Вие какво очаквате ? 1. Вместо да се избере европейски производител на самолетите ние веднеаг променяме правилата за да може окупатора от САЩ да получи сделката независимо че тя е ужасно неизгодна. 2. Прецакваме всеки проект в момената в който от Козяк свирнат. НЕМЦИТЕ НЕ СА ГЛУПАЦИ . ТЕ МОЖЕ ДА ВИЯТ СРЕЩУ ЕРДОГАН АМА НЕГО ГО УВАЖАВАТ ЗАЩОТО КОГАТО КАЖЕ НЕЩО ГО ПРАВИ. Боко ако му свирнат от Козяк и майка си ще продаде...... НАРОДЕ СЪД трябва за всички дето докараха до това дердже България. Особено тези гласували за грабежа Ф16

Не че ние сме подходящи, но немците много се лакомят, а лакомията не води на добре. Напълниха Европа с мигранти, опростиха стотици милярди на Гърция, спряха Южен поток, но си правят Северен, въвеждат санкции ... Обикновено накрая немците плачат ...

Нито за миг не си помислих, че ще изберат България , независимо членството ни в ЕС, нямаме достатъчно квалифицирана работна ръка, нямам стабилно законодателство, един Закон се променя по няколко пъти годишно. Няма бизнес, който да не разчита на законодателство, върховенство на закона и да си вложи парите. Всеки бизнес търси добра среда, колкото и да е непонятно турците са изключително работлив народ, имат много младо население и това е наклонило везните.... и са прави.

Можи и да цялува !

Язък за ниските ни доходи, ниски данъци и магистрали.

Работната ръка ще дойде когато заплащането стане адекватно.

Е нали някой трябва да компенсира султана за американските санкции за руските ракети!

Може ли същата сметка за Великобритания и Германия? Да не се окаже, че все пак там процента е доста по-висок? Ами ще се окаже... ама кой да смята!

Излиза, че въпреки смешните ни заплати, все пак не сме предпочитани от чуждите инвеститори. Поради какво ли?...

Какво върховенство на закона бре. 1. В Турция има по-голямо така ли? 2. В България имаше поготвени кадри .Къде отидоха те а .Да вършат гнусна долнопробна работа на запад .Точно същият запад чрез марионетките си унищожи цялата индустрия и образование на България. 3.България има над 2.5 милиона икономически емигранти в чужбина. Хората избягаха защото нямаше работа за тях.

Чакам пастирката ритуално да си направи харакири.....

... че решението за избора на турция, въпреки всички останали тотални негативи, вкл. и експлоатацията на хората (за която все работил с турчин - знае), диктаторската държава, нарастващите международни проблеми, нестабилната турска лира ... и като противовес на всичко това е надделяла "ПРОГНОЗАТА" за по-голяма "продаваемост", т.е. за очаквана по-голяма ПЕЧАЛБА! Ето как за пореде път лъсва фундаменталната СЛАБОСТТ НА КАПИТАЛА - необходимостта от нарастваща печалба, заради която "капиталът" е готово на ВСЯКАКВИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ! Да, прави са в анализите сси швабите, че ТУК НЯМАШЕ ДА ПРОДАДАТ НИЩО! Казвал съм много пъти пъти, че от Българина НЕ можеш да спечелиш ...няма да загубиш, но няма и да спечелиш, т.е. ще бъдеш "на нулата"!. Бългрина е ментален Социалист, свикнал е "с малко", не се блазни "многото на Лукавия" и респективно - от него НЯМА ДА СПЕЧЕЛИШ НИЩО съществено!

Нашият икономичен министър тази сутрин показа графики и типично в Герберски стил "успокои" нацията. че нашата оферта е много по-добра от тази на Турция! Браво на постоянно лъжещите народа!