АПИ: Купувайте електронни винетки по банков път три дни преди пътуването

Срокът е валиден при коректно изписване в платежното нареждане на PAY номера

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

tonk11

Всъщност статията е напасана тъпо и не се разбира за какво става въпрос. Има се в предвид ни плащане с карта на терминал а плащане по банкова сметка на АПИ в банков клон.

А АПИ защо не призове да си купуваме винетки без да използваме пътищата!:)))Има ли едно нещо да са замислили и да е тръгнало от раз.

ЛЕЛЕЕЕ ГОПЯМ СМЯХ СА ТЕЗИ НОВИ ВИНЕТКИ ПАК ГРЕДА

Ами ако ми се наложи внезапно да пътувам?! Какви 3 дни какви 5 лева

Mapтин

Ще си я купиш с кредитна/дебитна карта или от бензиностанция или от къде ли не с плащане в брой! Толкова ли е сложно?! Като преведеш пари по банков път на друга сметка веднага ли пристигат? Не, пристигат на другия ден най-бързо, е така е и с винетката закупена чрез банков превод! Айде да спрем да се правим на тъпи, освен ако наистина не сме такива, за което никой не ни е виновен!

НА това ли у викате ONLINE купуване на винетка ? Тия програмисти от къде ги намерихте ? Подбни полезни изкопаеми няма никъде в Европа !

Програмистите са нечйи братчеди

Как турски гастърбайтер закупил е-винетка на Калотина ще премине за ден страната до турската граница без да бъде глобен, платил си е и съвсем законно ползва новите български накъдрени магистрали?

оффф.. не задавай неудобни въпроси... Явно тия пари ще се усвояват предварително...

Ще плати с карта, не с банков трансфер. Даже не си разбрал какво пише в статията.

Какво им обясняваш на тези комунисти-профани?!

Да те питам само, за един прЕател, ти колко турски гастарбайтери знаеш, които ще направят превод от банковата си сметка, към сметка на АПИ за да си купят винетка? Ти за колко банки знаеш по света, където банковия превод от сметка пристига в друга сметка на секундата? Имаш ли други тъпи въпроси?

Сега остана да твърдите, че ако терминала покаже, че автомобила има купена винетка истинския отговор идва след 3 дена.

АПИ иска да ни вмени, че не признава платежните бордера ли?

Тъпанари !!! Като им трябват 3 дни за превод, тогава системата да не приема заявки за винетки с начало на срока по-ранен от три дни след нареждане на плащането. Така ще знаеш че нямаш винетка за днес! А не да получаваш съобщение, че всичко е ОК, и на следващия ъгъл да те глобят. Това което правят сега е измама !!!

Наитина акъла ти е, като на картоф. За колко време ще пристигне превода зависи: 1. От твоята банка 2. От отсрещната банка - получател Ако на твоята банка сетълмента и е веднъж дневно (в БГ има и такива) в 17:30, ще пристигне в другата банка по сметката в най-добрия случай на следващия ден следобед. Да не говорим, ако си пуснал превода в петък, че ще пристигнат парите в понеделник. Ама какво те ограмотявам, то такива като теб все нещо им пречи.

Това е супер МАЛОУМНО и тия неможещи хора трябва да се разкарат от АПИ веднага!

Горко й на тая държава пълна с лъвове пред мониторите и мишки в живота!

Лелеее! Честно, искам на мен да ми се случи. Да си платя и да тръгнат да ме глобяват! Като печалба от тото ще ми е, заклевам се! Ще ги съдера от дела! Остави разходите за акт, адвокатски хонорари /ще разпиша хонорарен лист за възможно най високите суми/, репатратор да ми отнесе автомобила /фактурата ще ги накара да хлъцнат/. Ама от там започвам с неимуществените вреди. Загубено време, пропуснати ползи /100% ще има свидетели, че съм загубил колосални пари от неявяването ми на бизнес сделка/. О, и това не е всичко! Всяка година ще представям фактури от психолог, който ми лекува психотравмите от неоснователното обвинение. Обещавам Апокалипсис!

Ами давай! Купи си утре винетка и си пусни парите по банков път утре след 18:00ч и цяла събота и неделя кръстосвай междуградските пътища. Няма начин да не засечеш "ТОЛ полицията". Спри при тях и ги накарай да те проверят за винетка. Ама после да не ревеш, че са те глобили! :)

Айде не се напъвай. Кога ше пристигнат парите по сметка на АПИ не зависи по никакъв начин от АПИ.

Проблемът си е на АПИ! във България валидността влиза в сила от часът на плащането! Съд до дупка на всички лемури? Лошото е,че като ги осъдиш парите ги вземат пак от теб...

А плащането е извършено когато парите са в сметката на получателя!

Ами тогава да измислят начин как да те уведомяват от кога ти е активна винетката и тя да е 1 месец. Защото сега плащаш 1 месец, тя се активира след 3 дни и можеш да я ползваш само 27 дни. Това като го умножиш по няколко милиона пътувания, смятай за каква гуша става дума. Отделно си делват и една глоба която ти е надписана за нещо вече коректно платено. Пълна малоумщина и олигофрения. Даже ти казва системата че вече имаш винетка и ти пожелава приятен път! До следващото кръстовище където те глобяват!!!

Простия човек не може да попълни едно платежно правилно, ама е с големи претенции иначе.

То става малко като казуса Олимпик. Имам всички законни атрибути на валидна гражданска ама някаква система не била отчела ?!?! И умните от КАТ бързат с глобите. Е, после малко се червят в съда като им отменят актовете. Та, имам ли банков нареден превод в 00:05 минути ? Имам. В 01:15 правите ли ми акт ? Правите. Виждаме ли се в съда ? Виждаме се. Ей това е. Като не искате такива глупотевини, махнете възможността да се "абонирам" за винетка три дена предварително.

Добре е че в българия има закони, според които е важна датата на плащането! Шофьорите просто трябва да си носят платежния документ и при необходимост или акт да го представят .... А, на АПИ, пожелавам весели уикенди, и да дерзаят

Да де ама шефа купил 20 винетки накуп и няма как да раздаде на шофьорите 20 копия с мокър печат на всеки шофьор. При това терминала казва ОК обаче тия неуки ТОЛ полицайчета имат нулева счетоводна култура.

Наше задължение е да платим ,проблемът е при вас и си го решавайте !

Умрете некомпетентници долни. Бе къде го има това, тия върнаха нещата в каменната ера. Да ми пишат без винетка, чакам 3 години и пада по давност, а ако са от новите смешници даже няма да им спра!

Все едно в супермаркета ти да си въведеш картата, пин кода, да се получи положителна оторизация от издателя на картата, и да ти кажат "ела да си вземеш стоките... други ден" :)

Моля Ви правете разлика м/у плащане по банков път и плащане с карта!!!

Mapтин

И ти се изказваш неподготвен, като 80% плюещите и неразбиращи! Горе са ти обяснили типовете плащане! Схвана ли сега разликата?

Ебати тъпаците!!!

Логично! Когато си поръчаш нещо онлайн с банково плащане, никой не ти праща пратката преди да са дошли парите! Незнам защо някой дори мрънка за това! идиоти!

Mapтин

10 плюса и 21 минуса, верно идиоти!

Все пак съгласете се че трябва време на електронното правителство и управлението. Вие пускате заявка по електронен път и плащате, след това банката пише служебна бележка с изходящ номер до АПИ, след това куриер, сдаване, приемана, връщане отново с куриер на номер с нова служебна бележка с входящ номер.................! Няма как. Гробарско НАДГРАЖДАНЕ с ВИДИМИ резултати !!!

Защото преводите не са мигновени! Когато се плаща с карта, издателя на картата гарантира плащането. При банков превод парите трябва да се получат в сметката. различните банки имат различна политика за преводите. Ако платиш в петък, в 16:30, парите ще са в сметката на получателя най-рано в понеделник сутринта. Преди да се получат парите плащане НЯМА. За да не се обясняват за подобни случаи се препоръчва стандартно 3 дни, през които превода гарантирано ще е минал, ако платежното е попълнено коректно.

Тогава да те уведоми системата че винетката ще се активира след три дни, когато превода пристигне и да е с начало на срока от датата на постъпване на превода, а не сега да се активира след три дни но валидността да я смятат от датата на нареждане на превода! Пълно малоумие!!! Системата му пожелава приятен път и че всичко е готово, и на следващото кръстовище те спират да те глобят!!! Това по всички правила си е измама!!!

Ама закупуването на винетка с банков трансфер е различно от това с карта. Няма как да са получили потвърждение преди АПИ да са получили превода: "След като Потвърдите ще ви се появи банкова сметка по която да преведете парите и референция за плащане, която трябва внимателно давъведете при банковия трансфер, като ще получите и потвърждение за плащане на електронната поща която сте въвели."

Методика за купуване на винетки, това е принос в световната история. Браво АПИ, която хапе ръката подаваща им хляб.

И ЩОООООООООООО? в закона така ли пише? въшльофци

Щоооотооооо при банков превод преди парите да са в сметката плащане НЯМА!

брей тия винетки по Еконт да ги пращахте пак по малко време щеше да отнеме...

демек хем платил хем глобен.....

Бах ти нещастниците жалки крадливи!

Уф, три дена е с БИСЕРА, с РИНГС е 15 минути. Това показва на какво нива са и меринджей и от пътната агенция и от частните фирми.

Знаеш ли колко е цената на превода РИНГС?

Към 20 лева, що?

За всеки литър гориво, продавано в бензиностанциите ни, половината от цената му са данъци и акцизи за държавата, около лев и двадесет. За какво са винетки тогава?!? Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!