АПИ: Купувайте електронни винетки по банков път три дни преди пътуването

Срокът е валиден при коректно изписване в платежното нареждане на PAY номера

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За всеки литър гориво, продавано в бензиностанциите ни, половината от цената му са данъци и акцизи за държавата, около лев и двадесет. За какво са винетки тогава?!? Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Уф, три дена е с БИСЕРА, с РИНГС е 15 минути. Това показва на какво нива са и меринджей и от пътната агенция и от частните фирми.

Бах ти нещастниците жалки крадливи!

демек хем платил хем глобен.....

брей тия винетки по Еконт да ги пращахте пак по малко време щеше да отнеме...

И ЩОООООООООООО? в закона така ли пише? въшльофци

Знаеш ли колко е цената на превода РИНГС?

Методика за купуване на винетки, това е принос в световната история. Браво АПИ, която хапе ръката подаваща им хляб.

Защото преводите не са мигновени! Когато се плаща с карта, издателя на картата гарантира плащането. При банков превод парите трябва да се получат в сметката. различните банки имат различна политика за преводите. Ако платиш в петък, в 16:30, парите ще са в сметката на получателя най-рано в понеделник сутринта. Преди да се получат парите плащане НЯМА. За да не се обясняват за подобни случаи се препоръчва стандартно 3 дни, през които превода гарантирано ще е минал, ако платежното е попълнено коректно.

Щоооотооооо при банков превод преди парите да са в сметката плащане НЯМА!

Все пак съгласете се че трябва време на електронното правителство и управлението. Вие пускате заявка по електронен път и плащате, след това банката пише служебна бележка с изходящ номер до АПИ, след това куриер, сдаване, приемана, връщане отново с куриер на номер с нова служебна бележка с входящ номер.................! Няма как. Гробарско НАДГРАЖДАНЕ с ВИДИМИ резултати !!!

Логично! Когато си поръчаш нещо онлайн с банково плащане, никой не ти праща пратката преди да са дошли парите! Незнам защо някой дори мрънка за това! идиоти!

Ебати тъпаците!!!

Все едно в супермаркета ти да си въведеш картата, пин кода, да се получи положителна оторизация от издателя на картата, и да ти кажат "ела да си вземеш стоките... други ден" :)

Умрете некомпетентници долни. Бе къде го има това, тия върнаха нещата в каменната ера. Да ми пишат без винетка, чакам 3 години и пада по давност, а ако са от новите смешници даже няма да им спра!

Наше задължение е да платим ,проблемът е при вас и си го решавайте !

Добре е че в българия има закони, според които е важна датата на плащането! Шофьорите просто трябва да си носят платежния документ и при необходимост или акт да го представят .... А, на АПИ, пожелавам весели уикенди, и да дерзаят

То става малко като казуса Олимпик. Имам всички законни атрибути на валидна гражданска ама някаква система не била отчела ?!?! И умните от КАТ бързат с глобите. Е, после малко се червят в съда като им отменят актовете. Та, имам ли банков нареден превод в 00:05 минути ? Имам. В 01:15 правите ли ми акт ? Правите. Виждаме ли се в съда ? Виждаме се. Ей това е. Като не искате такива глупотевини, махнете възможността да се "абонирам" за винетка три дена предварително.

Простия човек не може да попълни едно платежно правилно, ама е с големи претенции иначе.

Проблемът си е на АПИ! във България валидността влиза в сила от часът на плащането! Съд до дупка на всички лемури? Лошото е,че като ги осъдиш парите ги вземат пак от теб...

Лелеее! Честно, искам на мен да ми се случи. Да си платя и да тръгнат да ме глобяват! Като печалба от тото ще ми е, заклевам се! Ще ги съдера от дела! Остави разходите за акт, адвокатски хонорари /ще разпиша хонорарен лист за възможно най високите суми/, репатратор да ми отнесе автомобила /фактурата ще ги накара да хлъцнат/. Ама от там започвам с неимуществените вреди. Загубено време, пропуснати ползи /100% ще има свидетели, че съм загубил колосални пари от неявяването ми на бизнес сделка/. О, и това не е всичко! Всяка година ще представям фактури от психолог, който ми лекува психотравмите от неоснователното обвинение. Обещавам Апокалипсис!

Към 20 лева, що?

Моля Ви правете разлика м/у плащане по банков път и плащане с карта!!!

Ами давай! Купи си утре винетка и си пусни парите по банков път утре след 18:00ч и цяла събота и неделя кръстосвай междуградските пътища. Няма начин да не засечеш "ТОЛ полицията". Спри при тях и ги накарай да те проверят за винетка. Ама после да не ревеш, че са те глобили! :)

А плащането е извършено когато парите са в сметката на получателя!

Горко й на тая държава пълна с лъвове пред мониторите и мишки в живота!

Това е супер МАЛОУМНО и тия неможещи хора трябва да се разкарат от АПИ веднага!

Ами тогава да измислят начин как да те уведомяват от кога ти е активна винетката и тя да е 1 месец. Защото сега плащаш 1 месец, тя се активира след 3 дни и можеш да я ползваш само 27 дни. Това като го умножиш по няколко милиона пътувания, смятай за каква гуша става дума. Отделно си делват и една глоба която ти е надписана за нещо вече коректно платено. Пълна малоумщина и олигофрения. Даже ти казва системата че вече имаш винетка и ти пожелава приятен път! До следващото кръстовище където те глобяват!!!

Тогава да те уведоми системата че винетката ще се активира след три дни, когато превода пристигне и да е с начало на срока от датата на постъпване на превода, а не сега да се активира след три дни но валидността да я смятат от датата на нареждане на превода! Пълно малоумие!!! Системата му пожелава приятен път и че всичко е готово, и на следващото кръстовище те спират да те глобят!!! Това по всички правила си е измама!!!

Тъпанари !!! Като им трябват 3 дни за превод, тогава системата да не приема заявки за винетки с начало на срока по-ранен от три дни след нареждане на плащането. Така ще знаеш че нямаш винетка за днес! А не да получаваш съобщение, че всичко е ОК, и на следващия ъгъл да те глобят. Това което правят сега е измама !!!

АПИ иска да ни вмени, че не признава платежните бордера ли?

Сега остана да твърдите, че ако терминала покаже, че автомобила има купена винетка истинския отговор идва след 3 дена.

Да де ама шефа купил 20 винетки накуп и няма как да раздаде на шофьорите 20 копия с мокър печат на всеки шофьор. При това терминала казва ОК обаче тия неуки ТОЛ полицайчета имат нулева счетоводна култура.

Как турски гастърбайтер закупил е-винетка на Калотина ще премине за ден страната до турската граница без да бъде глобен, платил си е и съвсем законно ползва новите български накъдрени магистрали?

НА това ли у викате ONLINE купуване на винетка ? Тия програмисти от къде ги намерихте ? Подбни полезни изкопаеми няма никъде в Европа !

оффф.. не задавай неудобни въпроси... Явно тия пари ще се усвояват предварително...

Ще плати с карта, не с банков трансфер. Даже не си разбрал какво пише в статията.

Какво им обясняваш на тези комунисти-профани?!

Ама закупуването на винетка с банков трансфер е различно от това с карта. Няма как да са получили потвърждение преди АПИ да са получили превода: "След като Потвърдите ще ви се появи банкова сметка по която да преведете парите и референция за плащане, която трябва внимателно давъведете при банковия трансфер, като ще получите и потвърждение за плащане на електронната поща която сте въвели."

Ами ако ми се наложи внезапно да пътувам?! Какви 3 дни какви 5 лева

Програмистите са нечйи братчеди

ЛЕЛЕЕЕ ГОПЯМ СМЯХ СА ТЕЗИ НОВИ ВИНЕТКИ ПАК ГРЕДА

А АПИ защо не призове да си купуваме винетки без да използваме пътищата!:)))Има ли едно нещо да са замислили и да е тръгнало от раз.

Mapтин

Ще си я купиш с кредитна/дебитна карта или от бензиностанция или от къде ли не с плащане в брой! Толкова ли е сложно?! Като преведеш пари по банков път на друга сметка веднага ли пристигат? Не, пристигат на другия ден най-бързо, е така е и с винетката закупена чрез банков превод! Айде да спрем да се правим на тъпи, освен ако наистина не сме такива, за което никой не ни е виновен!

Mapтин

И ти се изказваш неподготвен, като 80% плюещите и неразбиращи! Горе са ти обяснили типовете плащане! Схвана ли сега разликата?

Mapтин

10 плюса и 21 минуса, верно идиоти!

tonk11

Всъщност статията е напасана тъпо и не се разбира за какво става въпрос. Има се в предвид ни плащане с карта на терминал а плащане по банкова сметка на АПИ в банков клон.

Да те питам само, за един прЕател, ти колко турски гастарбайтери знаеш, които ще направят превод от банковата си сметка, към сметка на АПИ за да си купят винетка? Ти за колко банки знаеш по света, където банковия превод от сметка пристига в друга сметка на секундата? Имаш ли други тъпи въпроси?

Наитина акъла ти е, като на картоф. За колко време ще пристигне превода зависи: 1. От твоята банка 2. От отсрещната банка - получател Ако на твоята банка сетълмента и е веднъж дневно (в БГ има и такива) в 17:30, ще пристигне в другата банка по сметката в най-добрия случай на следващия ден следобед. Да не говорим, ако си пуснал превода в петък, че ще пристигнат парите в понеделник. Ама какво те ограмотявам, то такива като теб все нещо им пречи.

Айде не се напъвай. Кога ше пристигнат парите по сметка на АПИ не зависи по никакъв начин от АПИ.