Анкета на НСИ показа априлски песимизъм за настоящето и бъдещето

Българите правят негативни прогнозите за следващите дванадесет месеца

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Българи огледайте се................Не само България е поразена от короновируса..............а цял свят. С мърморене доникъде ............... а българите са много добри в това. Всичко почва на индивидуално ниво....Какво можем да направим от кризата? Какво научавам всеки ден ? Как помагам на другите ? Замислете се за 1 минута.... Благодаря

Евростат миналата седмица изнесе данни за май месец 2020 г.. "Браво" на НСИ, нашите изостават само с един месец от Евростат.

За 10г. управление на ГЕРБ България не е въстановила и 1 % от производствените си мощности. Това е управление на катастрофата.

България, какво производство е имала преди 10 години, та да го възстановява сега? Преди 30 години имаше някако участие в съветските вериги на доставки. Както е модерно икономиките да се наричат сега. Но след 1990 г. съветските заводи, вече нямаха нужда от вериги за доставки. Защото руските олигарси решиха да изнасят непреработени суровини на Запад, вместо руски некачествени стоки, които никой не иска да купува. Някога много отдаван България е имала земеделие и животновъдство... България е имала и армия, когато мъжете са били мъже и са се клали очи в очи. А не като сега когато княза ни ходи да целува задници наред и на Изток и на запад и на Юг. И когато България сама си е произвеждала оръжията. А не като сега, когато оръжята ни са американски и руски и когато някой "хакер". Когато си поиска винаги може да изключи софтуера на това, което ни е продал. Или да спре да ни продава скъпи муниции, а без тях модерните ни оръжията са по-безполезни дори и от прашките на децата. За какво са ни тези Миг-ве и еФо-ве? Ако не знаетет, аз ще ви кажа. За да служат на интересите, на тези, които са ни ги продали И за могат политиците да взимат комисионни по сделките за оръжие, природен газ ...

kalinvt

Като изключим коронавируса има оптимизъм в тенденциите за България. Ставаме все по добре според международния туристически сайт hikersbay.com. Заплатите ни са много по високи от Сърбия, Хърватия,Черна гора,Албания,Македония, Турция, по високи са от Босна и Херциговина, Гърция, Унгария, наравно сме с Румъния, по зле сме от Полша, Чехия. Който иска конкретни цифри може да ги види в сайта. Пък мога и аз да му ги дам.

А влезна ли в моя сайт да видиш какви чудеса пише? Има си официални статистики и данни, взимали сме били повече от гърците, където минималната заплата е 740 евро. Ти не си нормална, ей! Хиляди българи са в Чехия и Полша като гастарбайтери. В Турция заплатите са по-високи.

Бегай бързо, че идва линейката от Карлуково да те прибира. Какъв туризъм по Бетономорието сънуваш. В сегашният си вид той вече е мъртав. Английските алконолици вече нЕмат пари за пиячка и хурви у нас. Руските алкохолици също вече нЕмат пари за почивка, откакто се сринаха цените и количаството на доставки на нефта и газа. Путин им налали заплатите. Новия туризъм ще е до Луната и Марс. И ще е само за богаташи и политици като Мънск, Путин, Тръмп, Гейтс, Безос ....

Много ясно че е така. Заради шепа богати идиоти измислили пандемия целият свят отива на зле.

Трудно се правят оптимистични прогнози, когато знаеш че ще умреш десетина дни след като коронавируса те гепи, заради тъпанари, които си мислят че коронавирус няма.

То че има коронавирус - има. Ама има и обикновен грип, от който починаха 5 пъти повече хора за същия период. Що не правиш нищо по въпроса? Играят си с теб като с пионка.

Пич, ти знаеш ли колко е разликата между смъртността от обикновен грип и коронавирус? Нека ти кажа: От коронавирус се умира 60 ПЪТИ по често отколкото от обикновен грип. Да имаш нещо да кажеш?

А ти случайно да си разбрал, че само много сериозните случаи са били тествани? Имаш ли представа колко хора реално са били заразени и прекарали вируса на крак? 60 пъти, ама по статистика от тестваните хора. Реално са в пъти повече. Т.е. смъртността пада драстично. Тц, тц, тц, тц...

ЗНАЧИ БЪЛГАРИТЕ СА СЕ ОСЪЗНАЛИ ДА ХАРЧАТ ПО-МАЛКО , ПО-РАЗУМНО, А ЗНАЧИ ДС-МАФИЯТА ЩЕ ИМА ПО-МАЛКИ ПЕЧАЛБИ! ДОБРА НОВИНА !

имаме само едни голи обещания без финикийски знаци, знаците са само за техните гъзолизци!

задълбочи бездната между управляващи и народ, а това ще им коства управлението на държавата! Хората вече не гледат цветове...сини зелени червени, те ще изберат спасители независимо от цвета им, но те няма да са от ГЕРБ!

като са овце и търпят мутренска хунта да ги краде и побърква 11 години!

Хората в България имат много тежки емоционални проблеми, които водят след себе си до неправилна интерпретация на света и лоши лични избори. В голяма степен това, което ни управлява представя картинката на нашия вътрешно унищожен свят. То е колективен образ на нас самите. Как да вървим напред, когато пред самите себе си не сме достойни? Властта никога няма да реши нашите проблеми. Тя не отговаря за нашите лични избори. Властта се отнася към нашите граждански проблеми, както ние самите се отнасяме с тях. Не ги решаваме, а ги смитаме под килима и се правим, че не съществуват. Вечно "нещо" извън нас е виновно за нашето състояние. Емоционалната неграмотност на индивида в България, поражда външни "врагове", които са отговорни за неговия живот.

Тъй, тъй, поредната мантра, вменяваща вина на българина като цяло.

А според теб българинът решава ли си личните проблеми?

ne sum vijdal bulgarin optimist

Balgarina e pessimost ot datata na razhdaneto si.

I oshte vse gleda "da ne se mine"

.......... земята на Ботев и Левски отново е робска земя........

Да не съм чул някой да хленчи.По-добре не сме живели никога.Цъфнали сме и сега завързваме.Те ви ЕС те ви НАТО.Живеем на райско кътче ,но се управляваме от идиоти.Нека някой да ми оспори.Имахме здравеопазване,образование и куп други неща.Оставихме се да ни управляват примати и олигофрени.

Глупости пишете. Оптимисти сме, нали ни казаха всевишните, че ще напълниме чувалчетата и ще се гътнеме още преди 2 месеца.. Освен това е пълно с работа и заплатите са високи, приличаме на фешън нинджи с тези маски, за да не ни се виждат "беззъбите мутри" от толкова ядене на филета и морски деликатеси. Как да не сме оптимисти?

Разединен, беден, гладен и болен народ, най лесно се манипулира и контролира!

По-оптимистичен съм от всякога. Всичките ми пари отиват за ипотека и сметки, не мога да си позволя да имам семейство и деца, не мога да си позволя почивка, не мога да си позволя развлечения. Чувствам се наистина добре като за роб.

Като не можеш да си вържеш гащите защо си се набутал и с ипотека ? А плащай си като поп сега.

Като си теглил кредити не си ли мислил как ще ги изплащаш? Тя и моята заплата няма да ми стигне да изплащам бентли и затова не съм си купил. Ама не се оплаквам по форумите

И двамата като поодъртеете и сте под наем.

Tиквата да почне да ДАВА купони на гладни и безработни както правят в САЩ иначе ГЛАДА е по силен от Тока и ще види американски сценарии с хиледи развълнувано по улици на градове

Няма да види, защото вече ще се е скрил под леглото в правителствена!

Всички български граждани искаме такива вили и тогава всичко ще е наред.

Мъжо и на Шехеразада бил санировчик на герб. Яко а. Пък и разни бордове в държавни фирми. Яко а? Пробвай и ти, ако краденето ти е по сърце. Да го играеш бордер някъде - огромни пари, командировки, премии, проекти, чужбини и за капак царски палат.

Как няма да се задълбочава песимизмът, когато гледат как ежедневно една дебела, лъжлива и самовлюбена мутра краде, лъже и маже по всички медии, по всяко време и навсякъде!

Положението е зле, това е ясно. Нямаме никаква причина да не сме песимисти и то големи. Аз не се сещам и за един показател по който да не сме на дъното в Европа, а и не само. Но и да не бяхме зле пак щяхме да сме недоволни.

Положението е по-лошо отколкото си мислите!

Важното е да сме здрави ...

Пеше, едно голо здраве си е жива болест брат...

Здравейте Българи. Здравейте роби на демокрацията!!!

Така е! Ние сме роби на Демокрацията и Свободата! А вие русоробите сте свободни путидиоти!

ти си роб на полковника бе, де се редиш тука.

Как си днес? Ще пишеш ли позиви?

Здрасти, здрасти. Роби сме, но не на демокрацията. У нас има мутри, няма пазар, няма демокрация. Роби сме на мутри. Добро утро свахо. Коги ги сънува тая демокрация пиночетска и тоя пазар партийно-фирмаджийски.

Беееееееее ,ббееееееееееееееееееееее,бееееееееееееееее и тук там ммммееееееееееееееее и мммуууууууууууууууу

ЕС няма как да се разтури, червени кокиченца! Европееца си иска ЕС! Съответно и българина, защото ние сме европейци, а не сибирски путинопитеци като вашите господари! :-)

И европейците и вашата част от българите се подчинявате на господството на краварите.

Виж дълговете в Еврозоната. 6 от най-задлъжнелите държави в света са в Еврозоната. Франция, Италия, Испания. Тва Гърция остави - те са малки. Реално влизаме в клуб на богати длъжници. Сега тая игра важното е да са богати, а няма значение, че са длъжници не е много проста. Гледай кой ти държи дълга. Ами ако се окаже, че това са Русия и Китай дали не е малко опасно , че много се гъбаркате с тях нещо. Лихвите са нулеви и така дълга тежи без да смачква длъжника ама тя гърбината носи, носе па се умори и..... Опаснико е. При това трябва и инфлация щото дългове над 100 процента от БВП са принципно неизплатими за мен, а такива са доста в Еврозоната батка. Инфлацията е обедняване - точно сега ли, ами кво да се прави, дълга е на гърба им в Еврозоната. Не, че САЩ са по-добре де.

Сигурен ли си! Защото раССия има 500 000 000 000 $ външен дълг!

Япония е на 6 и това не им пречи да са най-развитата страна на света. Сега внимавай, Китай е на 9то място по задлъжнялост, а любимата ти Русия на 16то. Това от 200 страни. Друга мало.умна пропаганда?

е в 20 годишна стагнация. Поне 20. Китай няма да излезе сух също. Тези дългове многотрилионни бедните ще ги плащат по света, а не точно тези дето са ги опапали.

Анкета на НСИ показа априлски песимизъм за настоящето и бъдещето - колко нежно е описана икономическата катастрофа от управлението ББ !!! човек чак започва да си припява от радост " Цъфнал герб " !!!

Йееее, има си и графики. :)

Докато режимът Герберизъм не се разкара от България, няма да имаме никакъв шанс за нищо. Моето поколение е тотално изгубено - на 31, няма перспектива никаква в България за живот докато ГРОБ са на власт.

:)))))))))))щом на 31 нямаш никаква переспектива значи за нищо не ставаш бе петърчо но си май на 3х31 поне та наистина животица ти е минал напразно

Тия поръчкови "проучвания" от разни червени кънчовци са много забавни!

Забавни са само за тебе-грантаджията! Кое не е истина? На хората им се плаче!

Тиквата ви разплака всички от бесепето! Прав си!

Поръчката е от Хан Аспарух - каза да махаме простата тиква и семкоглавите и подлизурковци майори или да сменим името на държавата и надрода. Да се кръстим мутрафони, тиквари или квото там искаме, но не и българи.

Другари, да вземем да си опечем тиквата, ей така за оптимизъм. Семките обаче няма да ги ядем - много отровно беееее.

Като ви знам другарите май на сурово семе ще го карате.

Добра новина чух. До 2022 няма да ни набутат Еврото. Дано се разтури ЕС до тогава и всяка жаба да си знае гьола.

6 от най-задлъжнелите държави в света били в еврозоната. Нека излязат от кризата и тогава да се обвързваме с дълга им. Държави с дълг примерно 120 до 180 процента от БВП никога няма да върнат този дълг. А бе то и в медицината може да живееш години с рак и да те мъчат, ама май си е по-добре да го нямаш. Сега някой измисли отрицателната лихва. ОК. Хитро - признавам. Това позволява да носиш дълга на гръб с години, но не и да го изплатиш. Освен ако не направят огромна инфлация, да речем над 10-12 процента годишно , но тя пък вече е тотален риск.

Са Русия и Китай. Нещо да кажеш?

Днес май е годишнина на демокрацията - от първите избори. Оптимистично а. Почваме отначало. 2-3 милиона по-малко сме ама почваме я отначало. Народа си е беден както преди 30 години - земята продадена, по едно жилище имат мнозинството и толкова. Ама започваме отначало, след като изгоним тиквата и хунта-шайката обаче. Докато са те само назад, ама се подготвяме да започваме отначало.

Само 30% от населението може да си позволи да има жилище, другите цял живот живеят под наем. Ти ако не си мръднал от 30 години, други хора се изучиха и сега работят за доста добри заплати.

Мръднал съм още когато съм решил да не избягам в чужбина. Имам повече жилища отколкото ми трябват за мен и децата ми, но се притеснявам, че скоро няма да има читави светлокожи наематели. Та къде сме мръднали ти ми кажи. За 30 години новите жилища са само да речем 7 процента от всички. Демокрацията нищо не е построила. Всяка година е нормално да се строи ново около 1 процент от целия фонд. Така за 100 години грубо обновяваш фонда. Е да де ама имаме 3-4 пъти по-малко от необходимото. И казваш сме по-богати и по-добре. Може, може. За някои. 3 процента са успелите в света. Няма леви, няма десни, няма север, няма юг. 3 да, 97 не.

Ами населението се сдоби с жилища по време на соца. Извод?

за кого да се строи? Хубаво вкарваш статистика в употреба, но взе ли предвид спадът в населението спрямо 89-90г и това днес? Средно сме намаляли с около 20-25% :-) Така че, дори и да се строи ... то за кого? Тенденцията е, че България намалява, и това върви така последните 3 десетилетия. Само изчакай още няколко месеца преди следващия отлив, като дойде другя "месия" (СлавитУ или черепа... Еле па го играят дует...)

В мега ултра богата ШВЕЙЦАРИЯ над 78%от населението живее и плаща НАЕМ за жилище и само 22%имат собствено жилище но тва НЕ им пречи да имат висок стандарт и да живеят разкошно

Аман от нищоправещи депресари.

Хора, усмихнете се :))))

То докато се усмихнеш, станало време да се озъбиш...

първа радост е за мен....Добре.. ама из европа ни гледат намръщено...

Кой те гледа намръщено, бе.

сигурно са ви глЕдали МАтинето :))))

Корупцията и шуробаджанашките закони изяжда благосъстоянието и на най-предприемчивите хора.

В държава, в която власт 10 години ухажва Божков и си се дундуркат и на 11тата решава да го нарита, да вземе бизнеса на най-богатия българин, да му спретне 18 обвинвния от некадърност как да съм оптимист. 18 обвинения - извинявайте. Това го няма нилъде по света. Сега 18 екипа прокурори ще го гонят. Като мечка стръвница. 7 мечкадари я водят със 7 дрянови тояги. Това е от една велика мечкадарска песен на Иван Паунов. Не може да е това. Не може в моята родина да стават такива неща. Не казвам, че Божков е невинен. Не е. Обаче от безсилие да стигнат до 18 обвинения. Той целия Нак. кодекс няма да им стигне. Ами КТБ. Години наред се блажиха и после удариха банката за да и откраднат активите. Ако тихо и спокойно, държавата беше извадила 2 милиарда лева щеше да купи банката и да и прижбере активите, а не за резил да ставаме точно кога драпаме за Еврозони и шенгени. Ама не, повече от 2 милиарда отидоха, а активите се окрадоха. Аз за това бих повдигнал поне по 88 обвинвния на шефа на БНБ, ресорния заместник, минфина, шефове на агенции, на бюджетни комисии и т.н. Амо за хотела подпорна стена с акт 16 дето още не е на ниво акт 14 видимо ама вече е с разрешения за ползване щото архитекта е мъж на калинка външната. Ами на Севдалина Шехеразада с ипотечния кредит - мъжа и кво бачка - бордаджия. Член на бордове на държавни фирми и сам фирмаджия санировчик. От заем била къщата. Ми точно мафия - заема е за пране на пари реално. Де си бе каскет. Чети и се учи. Ама точно тоя песимизъм реално на мен ми е оптимизъм. Хората започват да осъзнават случващото се. Щъ съ упрайм. 30 години на упрайа, са остана ний да са упрайм съми. Нека има песимизъм сега, за да има катарзис, за да видим, че царят е гол, а демокрация и пазарна икономика у нас въобще няма.

БОРИСОВ, НАУЧЕТЕ УРОКА ОТ ИСТОРИЯТА - ДА СТОИШ НА ИНАТ НЕ СТАВА! СПРАВКА- ВИДЕНОВ.

ПАК СЕ ПОЧНА, СКЛЕРИТО ПАК РЕВЕ НА УМРЯЛО ЗА БАЙ ТОШО, КАКВО БИЛО ХУБАВО ПРИ НЕГО... АМИ ВЪРВИ ПРИ БАЙ СИ ТОШО БЕ! И ВЗЕМИ И ДРУГИТЕ ИДИОТИ! МАРШ!

Склерито както ти казваш, за разлика от тебе живя спокойно и щастливо в по-голямата част от живота си...Няма да ме разбереш... Затова пък ти и твойте идиоти не ги очаква нищо добро...

И ти си смъртен.

70-те години са може би най-доброто време за живот в България в новата ни история. Социализмът още не е презрял и задъхан, международната обстановка е спокойна, икономиката работи, България се развива с пълна сила, животът се подобрява. Да го кажем така - при социализма бяхме в долната половина на таблицата, но все пак във висшата лига. Сега сме някъде на дъното на втора или трета дивизия, с някаква смешна надежда, че сме новата Барса. А някои по върховете даже и го вярват...

АЙ ЧУПКА! НАФТАЛИН НЕ ЯДЕМЕ...

Но пък ядеш тиквения.

"Покупка на кола" намалява, но се увеличава "продажба на кола" поне при мен. Добре че имаше кой да я купи макар и с 30% надолу от цената. Какво положително да видиш когато управниците незнаят какво да правят и слагат коремен хирург за вирусолог номер 1? И в Германия председателят на НОЩ е полсушен и говори тъпотии, но поне се опитва да се аргументира защото е вирусолог, а тук слагаме приятел от 22 години щото ни е приятел да вземе некой лев.... При такова управление и безсмислено затваряне и на градове и на всякакъв вид туризъм и икономика без хранителната, която пък е 90% чужда какви очаквания да имат хората?

Какво ни интересува, че си продал колата си? Ми хиляди хора в България продават стари коли за да си купят по-нови. И какво да направим, че е с 30% надолу. Пазар, братче, да я беше държал да се покачи цената.

Борисов: "Лош материал..." Какво повече да се каже. Всички управленци са за затвора за дълго време.

Най-смешното е, че това е едно верните неща, дето е казал.

БОРИСОВ- БЕДСТИЕ ЗА БЪЛГАРИЯ! ВИДЕНОВ ЩЕ ВИ СЕ СТОРИ ПИЧ...

Че той Виденов нищо лошо не е сторил! Той, за разлика от останалите-НЕ ВЗЕ НИЩО!!! Обаче искаше да отстоява България такава, каквато той я вижда! Без валутни борове и чужди вмешателства! И силните тогава американци му скроиха шапката с долара!

Само наложиха мораториум върху външния дълг, изнесе зърното и реши да финансира с държавния бюджет 100% губещи и фалирали предприятия. Иначе нищо лошо не е направил. Прав си.

Мда, ГЕРБ е супер... Не.

ПРОМЕНРТЕТ НЕЩО, НАПРИМЕР УПРАВАТА, ЗА ДА СТАНЕТЕ ОПТИМИСТИ!

Такива сме българите паесимисти вечно недоволни

Една голяма част от населението живее със заплата 600-800 лв или пенсия 200-300 лв на месец! От какво да са доволни?! Доста добре са обаче новобогаташите и приближените до властта.

такава кочина е че ми се повръща

Човек, който нарича Родината си кочина, може да е само едно голямо, мазно ПРАСЕ.

пък човек, който нарича кочината в която живее Родина, се нарича дебил

съвсем вярно

кому е необходим псевдо патриотизъм????

така е

ТРИЙТЕ ГО ТОЯ, ОБИЖДА БЪЛГАРИЯ, ЧЕ ИС МАЛКА БУКВА, ДЕБА МАНГАЛА МУ! ТРИЙ ЧЕ ЩЕ ПРЕДЖАСАМ И ЩЕ ТИЗ АПАЛА РЕДАКЦИЯТА!

НСИ е Национален статистически институт - държавен. Той изнася статистика. Примерно за смъртността по седмици за тази година и предната за сравнение. И предната са умели няколко хиляди човека повече за същият период. Примерно за първите 4 седмици сумарно умрели 1882 човека повече, до април седмиците 4590 повече умрели през 2019г. от 2020г. Това в част Ковид-19: nsi.bg/bg/content/18121/basic-page/умирания-в-българия-по-седмици Или колко са станали безработни и колко наети. И там супер зле, макар накрая да се компенсира, че трябва да запълват работни места.

Масово българите са песимисти по природа. Все са недоволни от нещо - независимо кой управлява и какво им е материалното положение. Да мен това, че анкетата показва песимизъм, изобщо не означава, че положението е толкова зле. Просто много от тези песимисти не си правят труда да срявнат сегашното си положение с това отпреди 5-10 и повече години.

Разгледай София, 1985 година. По улиците крачат весели, жизнерадостни хора... Виж там неподправеният оптимизъм! При все че нали, тогава управлението било лошо! Та много от сегашните песимисти сравняват сегашното си положение, своето и на децата си и с това отпреди 30 години!

ЕДИНСТВЕНОТО ХУБАВО ПО ВРЕМЕ НА КОМУНИЗМА Е БИЛО ЖИТЕЛСТВОТО. СЕГА КУЦО КЬОРАВО И САКАТО МИ СЕ ИЗСИПА ТУКА.

с пропагандни снимки няма да заблудиш никой, като е било толкова хубаво, защо вие старите не се вдигнахте да защитавате соца, а ходехте по митингите в подкрепа на демокрацията

ПРЕЗ 1985 А РУСИЯ ОТКАЗВА ДА НИ ПРИЕМЕ КВОТАТА ЗА СЕЛСКОСТОПАНСКА ПРОДУКЦИЯ, ЖИВКОВ ТЕГЛИ МИЛИАРДИ, КОИТО ДО ДНЕС ИЗПЛАЩАМЕ, А ЕСЕНТА ВДИГНА ЦЕНИТЕ НА БЕНЗИНА И НА ВСИЧКО. ТА ВАШАТА РАДОСТ МАЛКО ТРАЯ - ПОМНИШ ЛИ ЛУКАНОВАТА ЗИМА? ИЛИ ТОЙ ЛУКАНОВ НЕ ЕОТ ВАШИТЕ?

Много по-сложно е отколкото си го представяме, включително аз и ти. Има множество фактори, които не вземаме под внимание. Например, разминаване между очаквания и реалност. Много българи (песимистите за които говориш), решиха да се възползват от новите възможности за бързи и лесни кредити. Едно време нямаше такъв филм - нямаш пари - гладуваш. И точно както ги дават в рекламите, взимаш от комшията, после те е срам да се засечете в асансьора, че пак ще те пита кога ще му връщаш парите най-сетне. Взимат будалите кредити за минути само с лична карта, после си купуват плазма или голям 150 сантиметров LED телевизор със SMART функции за майка си и баща си, после се тръшкат, че не могат да изплатят вноските по кредита. Такива песимисти има много. Други, които са били партийни членове на БКП, имали са връзки, работили са моряци по корабите или в чужбина за долари, им е било хубаво до 1989 г., а сега са песимисти. Такива, които като мен не са принадлежали към партийната номенклатура, нямаха такива придобивки и тогава бяхме песимисти. В интерес на истината е да кажа, че никога преди 1989 г. не съм бил песимист че няма да имам пари и ще гладувам или ще ходя със скъсани дрехи. Просто бях песимист че в магазините нямаше нищо освен минималното, което да ме поддържа жив и относително здрав. И най-вече бях песимист, че държавните граници бяха затворени и се чувствах като в огромен концлагер. Но не беше чак толкова лошо. Проблемът с такива като мен е, че и тогава и сега нямах никакви връзки, не бях никакъв партиец. И сега както и преди съм без пари. Кредити имам, но никакви спестявания. Така че и сега, както и преди си оставам песимист. Да, прав си: Винаги може да бъде и по-зле! Но да твърдиш, че сега са цъфнали цветя и рози и живеем безгрижно означава само едно: Присламчил си се към ГЕРБ или някоя друга бандитска/мафиотска партия или някоя друга далаверка вършиш. Малкото мои колеги или познати които са по-добре финансово не работят за български фирми. Тоест, работят за западни фирми макар и в България. Остава ти да си от последните, ако не другото изброено, а?

Не твърдя, че сега са цъфнали цветя и рози и живеем безгрижно ... И аз съм от групата, които и тогава , и сега нямам никакви връзки и не бях никакъв партиец. Но не съм и песимист!