Коментари - Анализатор: Вместо таван на цените на газа, по-добре да има стимули за пестенето на синьо гориво | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз се чудя - защо вместо таван на цените на руските енергоизточници... силният Запад не приложи дъмпинг? :) Я да пуснат газ и нефт на цена 0 долара! Руснаците ще клекнат от раз. :) А сега какво - уж искат да сринат Русия... а реално - сриват Европа. А всички износители на газ и нефт - благоденстват.

Помните ли великия призив на Тодор Живков, превърнал се в червена нишка в неговото управление: "Икономиката икономична - дело на всеки". ЕС надмина Тато по изобретателност и ни припомни времена от преди 40 години, срещу които ние скачахме по площадите. Е, сега се връщаме пак там, където бяхме, но на още по ниско ниво в спиралата, защото вече нямаме нито икономика, нито образование, нито здравеопазване, нито селско стопанство, нито спортни успехи, НИЩО! Но имаме банани, които някои не могат да си позволят финансово.

Е че само анал лизатор може да го измисли това. Да направим киловата 10000 пък ти си го ползвай...

Намораме алтернатива на руския газ. Това е спасението ни от путлеровото изнудване,а рашките като си го искат да умират от глад

Зависимостта винаги е зависимост. Дали от руснаци... или американци - все някой ти дърпа юздите.

пестенето е начален етап на МИЗЕРИЯТА !

мдаа стимула ще е по единвибратор в гъз..а на всеки еврогеец за да го топли през зимата

Evrogeec kazvash...a ti sebe si poglejdal li si se v ogledaloto?

Стига сте мрънкали.Ще издържам една зима!Важното е да изгоним руснаците от вероломно нападнатата Украйна ли.

Как, бре Мадурко, ще ги "Изгониш"..с писане на лаптопа си "Втора употреба" ли ..??;) Да ти Е.П.М..проста Дебилска !!;)

Не ще псувни,а малко да си напълнен задни.., извинете мозъка

мухахахаха тя само да е зимата....и какво като мине зимата на пролет всички фалирали фирми ще започнат да работят пак....ЕС заминава в клоаката...

откакто сме в Европа, започнахме да задължава е като Европейските западни страни, тях ги е освободила Америка, а за нас какво е направила. Западе все иска да сме длъжници, завинаги

Щом има субсидии значи няма пазарна икономика. И къде по лесно и евтино е да си купуваме енергия от газпром вместо да слушаме малоумните идеи на марионетките на сороз и козяк!

За всичко Европа е виновна, гледай ангичаните, излязоха от Европа Америка ги е предопределя за плановете си.

Тоз гьотферен от кое козяшко нпо беше?

Пестенето е др дума за непроизвеждане . Като пестим от раждания до къде я докарахме?

Как да пестиш нещо, което го нямаш ? Аман от олигофрени.

Ако вътре е 20 градуса, а вън 0 (нула) и ти излезеш на терасата да пръцнеш, после влезеш обратно, отваряш вратата два пъти, губиш 200 ватчаса енергия. Тоест, ако изберете да пръцкате вкъщи, ще спестите повече енергия, отколкото ако изключвате рутера докато спите.

Добре замаскирана като дълбок политическо/икономически анализ пропаганда. Айде сега Европа и Щатите пак са виновни а пУтьон не.

Ти си от рядко простите дебили. Все Русия и Путин са ви виновни, че сте се осрали до ушите ... Еврогейзерите искаха да се прекратят дългосрочните договори с Газпром и да се появи енергийна борса. Еврогейзерите (заедно с ФАЩистите) въведоха санкции и решиха, че никой, нищо не може да им направи - е, сгрешиха. А, ти ходи да лапаш изсъхналата патка на Брандън и се надявай да ди даде някоя кутийка кибрит, защото скоро приказката за Малката кибритопродавачка ще стане реалност за много хора по света; пожелавам ти да си сред първите ...

Че са виновни достатъчно да се плаща в рубли и щеше да има евтин газ, вместо да сме дупелизци.

Хората, които прецакаха нещата сега искат да ни кажат, че ще решат проблема и акъл раздават. Мамицата ви чиновническа продажна. Урсула да пести и стои на студено!

То сега много хора пестят не пускат бечки и топло щото нямат пари да платят тока и топлото нищета но това е по ПРИНЕДА ОТ БЕЗПАРИЧИЕ не да навредим на Руснаците ЕК ни нариди ТОКА да е на борсата и цената стана дройна печелят наколко прекепвачи не държавата или народа.

ЗНАЧИ КАТО ВНАСЯМЕ АЛЕРИКАНСКА ГАЗ И ОТ КАТАР от перкупвачи ДА Е НА ЕДНА ЦЕНА НЕ ДА Е С 50 процента по скъпа . Нямаме Руска газ .

Да пестим, да пестим, да пестим! И накрая ще стане като в онзи виц, дето Хитър Петър тъкмо научил магарето си да не яде, и то взело, че умряло.

Браво

Гейтаците реваха за голем буй, и накрая мечката дойде и ще им сцепи дупетата. Псевдосъюз, който няма никакви ресурси, тръгна да се ежи на страна, която ги има в изобилие.

ЗАРАДИ ТАКИВА ПРОСТИ АНАЛ-ЛИЗАТОРИ СМЕ НА ТОВА ДЕРЕЦЖЕ..

Питали циганчето кой е най-големия празник. - Банята - отговорило то - Защо? - Защото Новата година е по-често.

Напълно съм съгласен с повечето от тук пишещите. Газ, петрол, въглища, ядрена енергия - ОК. Никой не споменава, че Българин откри и патентова така наречения Браунов газ и друг наш инженер го разработи и патентова като гориво, извличане на метали и минерали от морската вода + като пречистващ агент. Доктор Чуканов патентова и предложи най-напред на нас Квантовия генератор, но "умните ни " управници и учени скочиха срещу него, а и колко Българи на Запад работят и имат успехи по този проблем с алтернативните и чисти енергоизточници нямам думи. Да не говорим, че американците крият технологиите за свободна и антигравитационна електромагнитна енергия..... А ние си играем и тровим Земята и Себе си с токсичните и радиационни продукти на изброените по горе фосилни горива. Да не говорим, че не се допускат ВЕИ с КПД над 30%, но това е друг проблем.

Изходът е един-дългосрочни договори с Газпром и тръбен газ по СП-1 и СП-2. И ето ви нормални цени. Отказ от борсови и спотови глупости. В крайна сметка така и ще стане, защото другото е фантазии и бълнуване. Европа остава без промишленост, отоплението е най-малкото. Остава без торове, храната ще поскъпне в пъти при тежка безработица. Украина да се оправя с Русия, това не е европейска работа. Украина се отказва от национализмите, от НАТО и от югоизтока си. Настава мир. Кое е толкова сложно. Другият отказ трябва да е от Зелената сделка. Трети отказ от мигранти. Иначе всички отиваме по дяволите.

Шшшш... ало. Как отказ от спотовите пазари??? Ние за какво се борим последните години??? Нали искаме свобода и демокрация - ето, спотовете пазари за свободата и демокрацията за газта. Без зависимост от Русия.

"Де факто ЕМБАРГОТО на Русия върху износа на газ изпрати спот ЦЕНИТЕ на европейските борси до БЕЗПРЕЦЕДЕНТНИ нива." ДЕ ЮРЕ, цените на ГАЗА са БЕЗПРЕЦЕДЕНТНИ заради ЕМБАРГОТО на Русия; ДЕ ФАКТО, цените на ГАЗА са БЕЗПРЕЦЕДЕНТНИ заради САНКЦИИТЕ на ЕС. ... Русия е СЛЕДСТВИЕТО; ЕС е ПРИЧИНАТА. Лекарите ЛЕКУВАТ ПРИЧИНАТА, а НЕ СИМТОМИТЕ.

Този анализатор да си завре дипломите някъде. Нищо не е научил. Ние сме консуматорско общество. Всичко в науката, военната индустрия, бита, и т.н. се развива заради потребностите. Свиването до консумацията води до икономически срив , който е по-голям от намаляването на потреблението на газ, петрол и т.н.

Айде да направим смарт-метърите задължителни и който използва повече енергия отколкото ЕС позволява да бъде автоматично глобяван? Прочее същото да се направи и при хранителните стоки и който купува повече хранителни стоки от позволеното (или погрешните) да бъде автоматично глобяван! Това е едно иновативно решение, за да няма комунистически останки като купони и прочеее.

Или просто да си възстановим търговските отношения с Русия, а? Пък, цървули като теб винаги ще се радваме да емигрирате, накъдето си решите, все тая.

От всички глупости на еврейския съюз досега излиза, че досега сме надували парното на отворен прозорец през зимата.

Интересно как САЩ не налагат никакви санкции,прекупуват газ и петрол чрез разни офшорки и ще го доставят на педалите на власт в ЕС на тройни цени ,които пък ще ни карат нас хем да плащаме тройни цени хем да мизеруваме и студуваме.Путин е спечелил 90 милиарда от началото на "санкцийте" с които си спонсорира войната в Украина, САЩ са със подобни печалби които си спонсорират ВПК давайки оръжия на Киев,които веднага се орепродават в Близкия изток,а на укрите им дават старо съветско оборудване взето от източна Европа без пари.Започва ли да ви се изяснява коя е целта на Сорос( главен спонсор на демократите в САЩ и назначаващ всички либерстки политици на владт в ЕС).Какъв полезен ход има БГ ли? Да се правим на луди докато ни превърнат в следващата Украина? Не мисля.

Не се къпеш една седмица - потупване по рамото от Енергийната комисия! Не се къпеш две седмижи = цели три потъпвания от комисията!!! За дамите - може и не по рамото...

Ха ха! Ще им раздават ордени "Герой на капиталистическия труд!"

По - точно, Герои на смръдливия капитализъм по не се миеш, по доволни са.

И усмивка пред строя!

Правилно. Аз това съм го спазил... нито един литър газ не използвам.. Руската газ е вредна за живота , здравето и имуществото на вас и околните на вас. Помните ли бомбата в Хитрино.. а някой води ли статистика колко са загиналите от тези руски бомби които плаща глупавия народ на руските терористи за да си ги купи и сложи в колата и домът.

shit-рев, пак не си разбрал основни факти. Ти лично не ползваш газ, но индустриите, които ти сервират стоките, които консумираш, са масово на газ. Без газ утре магазините ще са празни. Без газ парното ще е на 0, а като набичим всички климатиците и претоварим електрическата мрежа, пак ще седим на студено ... Но, то трябва да имаш поне 1-2 мозъчни клетки, за да се досетиш за тези елементарни факти, но къде ти мозък в главите на евро-атлайнтиците ...

Идвам да си купя един хляб. Колко струва? - Струва 1 лев. - Аааа, не. Слагам му таван на цената, 2 стотинки! - Ами аз не го продавам за 2 стотинки! - Да, ама ти си ДЛЪЖЕН да ми ги продадеш за 2 стотинки, защото АЗ съм сложил таван на цената.?!?!? Шизофрения!

Лъжат ви, бе хора !;) Да оставим газта , чиито цени "зависили" от Путин !;) А защо, цените на петрола се вдигат ?? Петрол изнася и целият Арабски свят , Венецуела , в Америка има много , че дори и в Румъния ....ЗАЩО ?? А сега за Електроенергията ....ЗАЩО и се вдига цената КОГАТО и България си е производител , че дори и Износител ???,...Обещаха, на македонци и сърби, че ще им доставят !! КАК става тази врътка ...даваш си хляба на съседа , а от другият съсед си купуваш хляб на Двойна цена ....ЗАЩО ??? Цяла Европа има Ядрени централи за производство на Ел.енергия ...Най много такива има Франция ..Белгия, Англия,и.т.н... че и НИЕ !!Измамата е ОГРОМНА ...това го правят за да изпълнят плана на Клаус Шваб за ПЪЛНО ...ЗАНУЛЯВАНЕ на ВСИЧКО ...които план Той съм го обяви , още преди Измислената Пандемия !; ) Има му изказването (Обявяването ) на "НОВ Световен Ред" в Нета !! Потърсете го и го слушайте за КАКВО ви говори .... Ще ОНЕМЕЕТЕ от БЕЗУМИЕТО което са решили да направят !!;) ЦЕНИТЕ на ВСИЧКО ще ги вдигат до Небесата докато не си доведът УРОДСКИЯТ план докрай ....ЗАНУЛЯВАНЕ (Обиране ) на ВСИЧКО !!;) Никаква Украинска война, Никакъв Путин ...ТЕ ви лъжат и чрез Надупените правителства срещу ПАРИ си изпълняват ИЗРОДСКИЯТ план !!;) Тази шепа "Глобалисти -милиардери" които се събират в Давос чиито домакин им е Клаус Шваб и творят БЕЗУМИЯ ...плащат на Анализатори като тоя , на Мисирки , на Политици (купуват ги ) за да ви мамят ! Целта им е ВСИЧКО да ВЗЕМАТ и да ви обявят за Роби !! Тези изроди се "МИСЛЯТ" за "Собственици" на ПЛАНЕТАТА!!;)

То е ясно, че пак ще махат 3 нули. Ще го духат тези, които имат нещо заделено.

Щото Вторият износител на петрол в Света е Русия

И кво, като е "Вторият износител"...? Значи и преди Година -Две ....и още по назад ПАК е бил Втори ...НО ...цените бяха Ниски , а СЕГА ...?? Цените на Петрола не ги определя Русия ,...А ...Онези ...които се Мислят за "Собственици, на Планетата" и ресурсите и !!;) ФАКТ !!;)

1. САЩ използваха Украйна да дразнят Русия, като инвестирха в майдана 5 милиарда долара (по информация на САЩ и Викито Нюланд, която раздаваше курабийки на майдана). 2. САЩ забраниха на Зеленски да спазва мирните мински споразумения, подписани и приети от Украйна, което гарантираше цялостта на Украйна. Забраниха и мирните преговори между Украйна и Русия, инициирани многократно от Русия, Германия и Франция. 3. Украйна бомбардираше 8 години Донбас, след като забрани ползването на руски език и смени имената на руснаците там и те решиха, че искат федерализация в рамките на украйна. 4. Русия се притече да защити живота на мирните граждани в Донбас с военна операция, целяща унищожаване на военни и бактериологични обекти и запазване живота на мирните граждани и цивилни сгради. 5. Укрофашистите се скриха в жилищни сгради, училища и болници, откъдето обстрелваха руските войски. 5. САЩ нареди на ЕС да се обявят политически и иконочиески санкции, докато те удвоиха търговския обмен с Русия и продаваха руски газ и петрол чрез посредници и сменен етикет. 6. В следствие на санкциите цената на газа и петрола се повиши няколкократно. 7. САЩ наредиха на ЕС да намали потреблението на газ, петрол, вода и електричество, за да подкопае руската икономика. В следствие икономиката на ЕС забуксува и се очакват граждански безредици. Еврото се сгромоляса, доларът расте. Американските войски се увеличиха няколкократно, за да пазят ЕС от враговете, т.е окупацията расте като в Афганистан, Сирия и много други. 8. В същото време Израел бомбардира Палестина, Тургия бомбардира Сирия, Турция заплашва Гърция, САЩ отделиха Косово от Сърбия, Турция окупира част от Кипър, но на никой не му хрумва да налага санкции срещу агресорите. 9. А Бай Дън подкрепя Украйна с оръжие, но ги съветва да не бързат толкова с контраофанзивата. Защо ли? 10. Уж всички искат лошия и виновен Путин да бъде свален по какъвто и да е начин от управлението, но в същото време много внимват това да не се случи, защото не е ясно кой ще дойде на негово място и как ще продължи играта. Още помнят как прекрасно започна всичко с Горбачов, който им поднесе на тепсия СССР и как се обърна ситуацията впоследствие, когато руснаците се усетиха, че са продадени и решиха да защитават интересите на собствената си държава и народ. 11. Явно е как ще завърши планът, Русия не започва войните, тя ги завършва.

КАто се замислиш , че за подобни тъпотии някои взимат по 4 000 , а ти го правиш напълно безплатно гадно ли ти е ?

Джоко, на тебе добре ти плащат от Козяк, но ние русофилите го правим безкористно!

може да му хрумне, че когато някой прави (или не прави) нещо, то задължително в мотивацията му стоят парите и финансовият интерес... Такав а е по-скоро мотивацията на персоните продали/предали народите си и националните си интереси...

За т.2 не си съвсем прав - БоДжо отиде да възпира Зелайнски от преговори с Москва. Не подценявайте ролята на залязващата Анал-глистка империя.

ЗА таван на цената на газа от всички доставчици. ЗА иновативни решения за пестене на енергия

Тия с минусите не ги разбирам, сигурно са някви психопати, мазохисти или фанатици

"Който не е съгласен с мене е фанатик" е типично фанатично изказване.

Ти къде беше, когато скачахме по площадите и искахме пазарна икономика с викове: "Кой не скача е червен!"? За какъв таван на цените ревеш? Комунизъм искаш?

Никой "анал лизатор" не отговаря на един прост въпрос - след като досега Европа е взимала от Русия 165 милиарда кубически метра газ с какво ще замести това количество.Има ли такива свободни количества на световния пазар и при каква цена евентуално може да ги придобие.И тогава ще лъсне истината-трябва рязко да се намали потреблението и то ще стане много по скъпо.От там и конкурентно способността на продукцията ще намалее и от там и печалбите.И Китай , който и досега е много по конкурентно способен ще стане още по добър.Та дали вместо да извадят очи няма да изпишат вежди нашите велики политици.

Хората са много по-напред с материала. Ще има санкции на Китай и китайските стоки или ще имат големи мита или ще са забранени както руските.

Яко! Значи освен без евтини енергоресурси от Русия, ще останем и без евтини стоки от Китай... Мирише ми на хиперинфлация. Който таковал - таковал! Ние сме от другите!

Хиперинфлация няма как да има, когато правителсвтото контролира цените в магазините и им поставя тавани. Цените ще са ниски, просто стока няма да има, защото Европа не произвежда сама достатъчно за нуждите си, защото няма енергия и няма сурвините. Запада в момента преоткрива всички методи на СССР. Логично е да стигне до тези изводи.

Съборихме социализма, а сега се върнахме пак там! Нещастна история!

Не сме го събаряли. Просто вече не го наричат социализъм, а европейска солидарност.

Никакъв "социализъм "не сме събаряли, той изобщо не си е отишъл, а се прехвърли на Запад. Не сте ли разбрали още, че НЯМА ЛЯВО, НЯМА ДЯСНО, ИМА СВЕТОВНИ КОРПОРАЦИИ И ПАРИ ПЕЧАТАНИ - ЗНАЕТЕ ОТ КОГО....

Цените на пазара не са високи заради търсенето, а защото Русия си използва минополното положение като за последно и е на зор за бързи пари

Ей тъпчо, нали Америка ви доставя много и по евтин газ.. Какво ви бърка Русия. Как така Турция, Сърбия и Унгароя нямат подобни проблеми.

Всеки знае, че Европа спря да купува руски стоки, изключи ги от Суифт за да не може да им се плаща и европейските фирми се изтеглиха от Русия. Европа направи всичко това сама.

Стимул да се къпеш с хладка вода....зимата да си на хладно ...!?!? С готвенето как ще е ....да се готви на ниска температура....яденето няма да стане...!? Идиотите ,които дават тези съвети ,няма да ги прилагат !!!!!!! Те са за стадото(народа)....Стадо което не разбра ,че "кризата"беше инсценирана",реален повод за високи цени на горивата НЯМА...!!!!!

Който мрази Русия да не зарежда руско гориво от Лукойл,да си купи каруца и магаре. Радев който мрази Русия,да продаде цялото руско оръжие в българската армия и да купи американско.Радев мрази Русия,но е летял с руски самолети и е държал руски автомат и не заслужава да е президент на Натовска държава.

Ти готов ли си да се откажеш от всичко европейско и американско? Да минеш на Лада, да не работиш за западни компании, а само за руски.

Всичко за вас е черно и бяло, ако не си с нас, то си против нас ... кой не скача е червен, москал и т.н. Само че аз не мразя Европа и Америка ... нито Русия, НЕ МРАЗЯ НИКОГО! потребявам качествените Европейски и Американски стоки, наравно с евтините Руски ресурси и енергия. ТА ЗАЩО ТРЯБВА ДА МРАЗЯ НЯКОГО? ... НЕ НАПРАЗНО НА РУСКИ "МРАЗИ" Е РАВНОСИЛНО НА ФАШИСТИ ... БЪЛГАРИТЕ В МНОЗИНСТВОТО СА ФАШИЗОИДНИ СЪЩЕСТВА - Я МРАЗЯТ РУСНАЦИТЕ, Я МРАЗЯТ АМЕРИКАНЦИТЕ ... ВСЕ МРАЗЯТ!

Ако разгледаш нещата си в къщи ти гарантирам , че почти няма да намериш нищо европейско или още по малко американско.Компютрите-масово китайски , дрехите-също от Азия , домакинската техника и бяла и черна-пак от там.В Германия стоки на Адидас или Пума например са от Виетнам , Тайланд или някъде наоколо.Немски няма защото заводи в Германия просто няма.А за качеството-обиколих Америка /около 10000 мили/ с кола/американска на 25000 мили и то от висок клас - Линколн/ и за това пътуване 4 пъти трябваше да се посети сервиз.Та толкова по въпроса за качеството.Даже и прословутия Гейфон се прави основно в Китай и Индия.

България трябва да тегли 3 милиарда евро годишно да покрива загубите на Булгаргаз и топлофикация София и още 3 милиарда евро да покрива компенсациите за тока и газа на бизнеса. Това е всяка година. Само ,за да изпълним Евроатлантическите заповеди.

Газпром ще иска над 1 милиард долара неустойка за невзетото количество газ.Отделно Булгаргаз ще купува газ на петорни цени,ако има свободни количества.

кокорчо да плати тези милиарди - той спря газа еднолично (или под давление на господарите от козяк)

Азербайджан ще иска неустойка за газа,който България няма да вземе. На 1 октомври газ няма дойде ,тогава Румен Радев трябва да бяга при господарите си зад океана.

ЗАЩО да ПЕСТИМ , когато ИМАМЕ договор????? Това че на САЩ не им изнася-на НАС не ни пука!!!! Ако "правителството " на "президентчето" от с Славяново РЕАЛНО мислят за БЪЛГАРИТЕ, а НЕ за ДЖОБА си-ДА ПУСНАТ 3 и 4 блок на АЕЦ-Козлодуй!!!!!Япония събужда 8 бр. АЕЦ!!!!!!!! Спрените по времето на СаксКобурготски 2 блока МОГАТ да работят още 18-25 години!!!!!!Работете за БЪЛГАРИЯ!!!!!! Мръсни катили!!!

Напълно съм съгласен с теб, обаче си пропуснал че 3 и 4-ти блок са нарязани за скрап преди доста време. Това беше едно от условията за влизане в гей съюза. А искаха да ги нарежем за не могат никога повече да се ползват. Честито!

САЩ намалят доставките на втечнен газ. Капана щракна и еврото само ще пада . Без газ ,тока спира , икономиката рухва , мигрантите ще излязат да ядат каквото водят. Точно това е мечтата на Клаус Шваб. Европа в мрак,студ и кръв.

Потреблението на по-малко енергия означава НАМАЛЯВАНЕ СТАНДАРТА НА ЖИВОТ! - Живееш на по-хладно - Ползваш по-малко топла вода - Готвиш по-малко - Живееш на тъмно - Ползваш по-малко развлечения - По-малко движение .... Идиоти, вместо да оставят Русия и Украйна да се оправят, а Европа да си живее благополучно с евтините руски ресурси, сега зорлен ни връщат в началото на предходния век с цел да ни превърнат отново във фашизоидна биомаса, която покорно да слуша ежедневната пропаганда от големия екран, а номенклатурата си живее живота ... някак си се сещам за книгата 1984 на Оруел, картинката е еднотипна.

Ма на Европа основно германистания Домбас им е нужен да крадат въглища от там ама проблема е че там живеят руснаци коиъо искат с Русия

То и много други важни неща идват от Русия, дето другаде почти не ги произвождат понеже производството им е свързано с много (евтина) енергия ... ама айде да не правим списък, че на Козяшките тролове ще им прилошее.

Аз: "не искам ваксина." Англосаксонеца: "Ваксина ще има. Ти ще я платиш. Задължително ще те набучим - няма не искам, няма недей, иначе нямаш права и оставаш в домашен арест " Аз: "искам руска газ" Англосаксонеца: "Газ няма да има. Забранено е! Ще плащаш скъпо. Няма искам, няма дай. Няма да се къпеш, оставаш на студено." Аз: "Тогава съм англосаксонски роб" Англосаксонеца: "Ти си свободен да правиш точно каквото ти кажем. Няма да притежаваш нищо и ще бъдеш щастлив! Жалко за кралицата, важна жена беше."

Като гласувате за Продължаваме промяната,ГЕРБ и ПП избирате още по-висока инфлация, безработица,война,студ и смърт в болниците. С тези партии ще става много по-зле , защото такъв е плана на САЩ. Населението на България намалява и няма нужда от много държавни служители. Малко население означава съкращения в държавния сектор,армията и полицията. Изберете Възраждане с номер 14.

Русия е проблем на германското джудже то я е създало.Ивпания взима газ от Африка Италия също макар че и те взимат голяма чяст от русия след като навираха рускини в леглото на Берлускони мекерето.Фрянция НЕ зависи от Русия.Та гермабското джудже с неговата вманиаченост да е индустриялен лидер да отива да се оправя с чебурашките

На Кироу фирмата изнася основно за Сащ , лактобацилус гледан в сок от моркови . И за да се подмаже на Сащ , преизпълни заръката . Докъде ни докара това обаче ? Късогледи хора .