Американските санкции застигнаха втория най-богат руснак, холдинга му и големи банки

Държавният департамент взе решител;ни мерки срещу Владимир Потанин, основни лица от финансовия сектор на Русия и длъжностни лица от висок ранг (по думите на Антъни Блинкън)

Обратно в новината

Коментари - Американските санкции застигнаха втория най-богат руснак, холдинга му и големи банки | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лошо, Седларов, както би казал великия Тодор Колев във филма Опасен чар. Нещата за Русия отиват на зле. И още ще се влошават. До преди 24 февруари,някак си Западът се беше примирил и а анексията на Крим, и с присъствието на руски войски в Източна Украйна. Сега се видя ясно агресивната политика на Русия. Западът похарчи много пари и ще иска да си ги върне. От тук нататък Русия я чакат тежки времена. Комбинацията от война, санкции и надпревара във въоръжаването ще доведе до поредния фалит а Русия. По сценария, както фалира СССР. И това е неспасяемо. Колкото по рано Путьо и путьовците около него го разберат, с толкова по малко щети ще се отърват Ако сега сключат някакъв мир с пълно изтегляне от Украйна, може да се разминат само с репарации и някой друг процес в Хага. Нещо подобно на Милошевич. Но ако фалират, което е неизбежно при създалата се ситуация нещата ще излязат от контрол. Най вероятно Русия ще се разпадне. Източната част ще бъде колонизирана от Китай, а останалото....дявол знае .В този случаи всички от Путьо и путьовците около него, до генералите ще бъдат съдени като военнопрестъпници. Каквито всъщност са. Справка, процеса в Нюрнберг срещу висши нацисти.

Абе на тия Европа им била джендърска ...??? Те всичките с вагинални имена ... единия Путин, другия Потанин ...??? :)))) Все мъжаги ... :))))

Доста се е объркал Путин. Първа лъжа - щял да продава повече газ на изток. Има само един единствен газопровод от Русия към Китай и той е вече напомпан максимално. Цената, разбира се, не е като тази за Европа, а е смешно ниска. Втората лъжа е, че щял да се облегне на Китай. Няма такова нещо. Китай е втората по сила икономика в света, почти настигнала САЩ. Много по-вероятно е Китай да зароби икономически Русия, превръщайки я в своя провинция. Поради икономическото, политическото, спортното и всякакви други отрязвания на Русия от света, има огромни шансове тя да стане зависима от китайските стоки, особено високо технологичните. А зависимостта е лошо нещо. Вчера Китай наложи забрана за продаване на китайските процесори Loongson (копие на Gen1 Ryzen на AMD). Това ми говори, че Китай ще иска нещо доста по-солидно ит просто евтин газ. Китай не зависи от Русия по никакъв начин. Сама си прави електроника, сама си прави коли, сама си прави самолети, добива си и газ и петрол. Единственото, за което се сещам е Манджурия. Силно вероятно е Китай да поиска тази руска, но бивша китайска област преди да си отвори пазарите за високо технологични стоки към Русия. А това ндали ще стане, защото в главата на Путин Русия е империя, която само взима, без да дава. Т.е. докато Путин е на власт, руснаците ще стават все по-бедни, ограничени и потиснати. Ще се върнат с 50г. назад, когато да чуеш западна музика беше забранено, но всичко западно беше пъти по-качествено и ценно. Ще клечат в анцузи Адидас, ще се наливат със самогон и ще шлюпят семки по подлезите. А това ще доведе до затваряне на общностите, отдръпване от властта на Москва, недоволство и създаване на още по-силни локални олигарси. В края на краищата аок Путин не падне, ще падне Русия.

скоро ще увисне на някоя Берёзка

Сащ и Европа от една страна и Русия, Азия, Африка, Латинска Америка от друга.

Докато средностатистическия руснак живее при същите битови условия като 1950, с допълнение телевизор Рубин. В същото време избрани от партията вождове се ширят като шейхове. Типична диктатура.

Объркал си се човече - гледай на запис някой мач от Мондиал 2018, та да т истане ясно , че годината не е 1950, а 2050 !!!

Кога за последно со виждал руснак ?

Баце,Москва не е Русия.

Американските санкции удрят по руската банкстерска олигархия. Ама че готино...хайде и за нас санкции на олигарсите, ама не само Пеевски!

Жалко, че няма санкции срещу американските банкерски олигарси, които обаче поради някаква причина са легитимирани като благодетели с най-висок респект.

На какво основание Агресорът САЩ налагат санкции на други държави без санкции на ООН?! Кои са САЩ, че ще налагат санкции, и с какво право ще блокират средства на други държави през глобална система, каквато е SWIFT, която не е тяхна собственост, а глобална?! И кога ООН ще се престраши да наложи санкции на САЩ/с 805 "миролюбиви " военни бази/ за всичките и агресии, и убийства в целия свят, включително в Украйна?! Страхливци!!! Само крадци и убийци в "демократичния" Запад!!! Какви ценности, какви 5 лева?! Агресори, лъжци и убийци!!!

Ей бай хой,ми не ги спазвай,тези санкции,като не ти харесват.

Нали санкциите ви правеха по-силни бе дебилен комуноид?Санкции налага този който има ресурса да го направи а защо ватенките не могат?Да блокират и те на всички х'американски банки ама не искат защото техните рубли и за тапети вече не ги искат а всички искат зелените гущери а вие изпърдяни памперси ще си умрете със злобата,че цял живот са ви парвили на маймуни и нищо не сте получили за вярната си служба:))))

Тъпак

Само износа на заплахи, цупене, путлерастка пропаганда и бесно тролене. Във всичко останало върви назад

съшност драги , ако не си разбрал по този начин на потапин му се изземва собственноста в Норникел! Значи на американците им е разрешено да изземват частна собсвенност но на нашите хора през 1944 е забранено така ли да разбираме?

А със самолетите на лизинг в рашка квж стана ? Спряха да плащат лизинга и си ги задэржаха, това не е ли изземване ?