Коментари - Американски дефолт може да струва загубата на 8,3 млн. работни места | Бизнес.dir.bg
назад

Американски дефолт може да струва загубата на 8,3 млн. работни места

Безпрецедентното неизпълнение по федералния дълг ще доведе и до спад на БВП на САЩ с 6,1%, се казва в доклад на Белия дом

Обратно в новината

Коментари - Американски дефолт може да струва загубата на 8,3 млн. работни места | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каманягите всеки месец фалирват САЩ и така вече 150 гадини. Ех, горките, кво да ги правиш. Жал ми е за тях.

Реално САЩ са в дефолт от много години, но могат да го отлагат с години, дори с век, когато си печаташ парите, населението расте, а с него и икономиката, дефолтът може да се отлага. Поради горната причина много хора няма да дочакат фалита на САЩ, не мисля, че ще го бъде скоро. Фалитите на големи държави, САЩ, Китай, Русия, едва ли биха могли да се наречат нещо добро, това се връща като бумеранг и повлича бедност, проблеми по цялата планета, също така енапълно възможно тези дето се радват на тези фалити също да го отнесат индиректно ил направо директно.

Там по три пъти ипотекират домовете си... Големите богаташи цели поколения живот на вересия

Не бе, вата!!! По 10 пъти ги ипотекирваме. Даже някои гнили американци ги ипотекирват по 20 пъти.

Зелените тапети пламнаха, четири банки в САЩ вече фалираха.

"Ще подкрепяме украйна толкова дълго, колкото е необходимо" "сащ изпадат в дефолт на 1 юни"

За възможния дефолт на САЩ се говори всяка година по това време. Независимо от това американските ценни книжа се търсят и ФЕД чинно си плаща лихвите по тях. Смятам и тази година да не се тревожа по този въпрос.

И всяка година вдигат тавана и дългът расте и растат лихвите по него... и според теб няма проблем - така ще си е завинаги?

Не виждам причина през следващите 30 години това да се промени. За по-нататък не ме касае.

Съмнява ме да продължи дори в следващите 3 години... Знам, че си идиот. Просто си мълчи и никой няма да го забележи.

Се издават от правителството. Срещу тях взимат заем от фед. Дивидентите по тези книжа са лихвите по заема. След това фед продава тези книжа. Фед не е държавана институция, за да издава книжа от името на държавата.

Щом така мислиш, купувай повече, че да затънеш максимално и да намалеят идиотите в тоя свят, които подкрепят лицемерната, крадлива, лъжлива, агресия, войни и измами.

Не съм голям специалист, но администрацията на Байдън какво очаква?!? След изсипаните пари по време на пандемията, те продължават да наливат пари - за електромобили, за чипове... и искат да им махната тавана на дълга и ФЕД да не увеличава лихвите повече..... и какво ще стане - ще си теглят дълг и ще си свиркат завинаги?!? Не разбирам как го мислят - инфлацията ще убие всички тези дотации и ще срине долара - не го ли разбират?!?

Разбират го, това е целта. Искат да въведат базов доход и цифрови валути на централните банки. Това значи абсолютно робство и абсолютна власт на централните банки и правителствата. Всеки приел ги ще е абсолютен роб, който може да бъде контролиран и управляван напълно чрез пълен контрол над цифровите валути. С натискане на едно копче става всичко. Това е най-чудовищната измама в историята на човечеството.

Не виждам как това ше им реши проблемите. Ако се въведе базов доход за цялата страна ще има огромен отлив на специалисти и учени - сега ги привличат с големи заплати. Ще падне и производителност.

Стига сте лъгали, Путин е в дефолд!

Русия официално е в дефолт по външните плащания от май 2022 година. По бюджетно изпълнение вече два пъти е превишила бюджетния дефицит за 2023 година. Това са официални данни на Минфин РФ и няма място за емоции.

Как точно са в дифолт. Те не са спряли да обслужват плащанията по техни задължения. И как са надвишили бюджета за 23,при положение че имат излишък, и продължават да купуват злато и валута.

Как са в дефолт, когато дългът им е нисък и имат средстата, да го изплащат?

руснаците изпаднаха в дефолт след като им забраниха да си плащат, а американците ЩЕ изпаднат в дефолт един ден защото са затънали догуша в дългове. Разликата виждате ли я?

Санкциите работят перфектно. Дедо подготвя поредния пакет.( памперси)

това са 8те млн мексиканци

Просто е. Прибирате си всички военни, разпръстнати по целия свят, свивате раходите, спирате социалките и правите балансиран бюджет. Иначе, дефоулт.

И не давате милиарди за крадците корумпирани неонацисти в украйна...

Зеленски скоро ще е милиардер в долари

Всяка година го гледаме тоя цирк - рев за пред публиката, после завъртат печатницата и си печатат колкото милиарда им трябва от световната валута. И целият свят плаща чрез инфлацията на тази световна валута.

Само да уточним ,че не става въпрос за милиони и милиарди а вече трилион е мярката . Сащ плащат лихви тази година 6 трилиона $ ,При 190 трилиона общи дългове вероятно държавните и щатските заедно със здравните и пенсиите са поне 100 трилиона задължения .Така че 6% лихва е нормално . Всеки работещ американец средно дължи 1 милион долара .

Дали са се разтревожили?

Да дарим по една заплата? Или те без друго ще ни ги вземат.

!!! Банките им така са се набълбукали с бонове (държавни облигации), които след тия увеличения ще стават само за хартия в някои сервизни помещения. А, ако Китай тръгне да си продава облигациите( 1 200 000 000 000 $), то крахът е сигурен !!!

Китай не е спирал да си продава облигациите им от около 3 години. всеки месец намалява експозициите си, демек купува много по-малко от тези, които падежират.

Ние ще проявим евроатлантическа солидарност и ще подпомогнем братята американци с безвъзмездни дарения и издръжки, авансови поръчки и безплатни концесии...

Печатницата изпуши! Време е да се махнат ШЕСТ нули от зеления гръб.

Cayдитcĸa Apaбия, Oбeдинeнитe Apaбcĸи Eмиpcтвa, Aлжиp, Eгипeт, Бaxpeйн и Иpaн oфициaлнo пoиcĸaxa дa ce пpиcъeдинят ĸъм гpyпaтa нa cтpaнитe oт гpyпaтa нa БPИKC, Toвa ce cлyчвa тoчнo пpeди пoдгoтoвĸaтa зa гoдишнa cpeщa нa дъpжaвитe, ĸoeтo щe e в Южнa Aфpиĸa, Oбщo 19 дъpжaви ca изpaзили интepec дa ce пpиcъeдинят ĸъм блoĸa нa нoвoвъзниĸвaщитe пaзapи нa Бpaзилия, Pycия, Индия, Kитaй и Южнa Aфpиĸa Дo 2028 г. ce oчaĸвa Г-7 дa дoпpинacя зa eдвa 27,8% oт pacтeжa нa cвeтoвнaтa иĸoнoмиĸa, дoĸaтo БPИKC щe дoпpинacя c 35% B дъpжaвитe-члeнĸи нa БPИKC живee 40% oт cвeтoвнoтo нaceлeниe и cъcтaвлявaт oĸoлo eднa чeтвъpт oт cвeтoвния БBΠ.

Концепцията БРИКС е измислена в Голдън Сакс през 2001 година от анализатора Джим О'Нийл. Осъществена е през 2009 година. Оттогава все слушаме как БРИКС ще избие рибата и това все не се случва. Юаните в света са 20 пъти по-малко от доларите. Индия търгува по света с долари и плаща с рупии само на Русия, която отдавна няма какво да ги прави. Не са свободно конвертируеми. Кога БРИКС ще излезе от сферата на прогнозите? Тази година е ясно, че пак няма да стане.

Когато Китай се освободи от всичките "зелени" облигации. За сега все още си траят, защото имат много от тях и не искат да загубят от изхвърлянето им.