Американската метаморфоза за лошия "Северен поток 2"

Вече е контрапродуктивно да налагаме санкции - проектът е в края си, заяви Джо Байдън

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Агентът на Путин(Тръмп) практически СПРЯ СП-2. "Големият противник" на Путин(Байдън) де факто дава зелена светлина на газопровода. Та КОЙ, казвате, бил агент на Путин???

САЩ /Конгреса, Байдън, Блек матер и няколко неидентифицирани североамерикански индианеца/ решиха да наложат санкции на Слънцето, Луната и Марс - за сега! За по нататък ще помислят за разширяване на санкциите! Очаква се Луната пак да им разреши кацане, Червената планета да се пребоядиса и Слънцето да свети по заповед за да отменят санкциите! ПП Захариева пляска в захлас, от атлантическия клуб се понаакаха от радост, Борисов одобри намерението, а президент Радев уточни, че това е правилният европейски път към демокрацията!

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Германиоооооо... изсра се на принципите си за едни пари.

На такъв принципал и аз бих срал. Обаче се притеснявам да не дойдат пак да бомбандират.

Байдън = Бляд

Еха на чичо Джо сина му сега ще продава не само на Украйна но и на Полша руски газ от Германия. Ей така се става богат

соросоидните тролове мучат кат настъпани жаби, че краварите пак останаха с пръст в уста и не им минаха измислените номера хаха

Както се вижда 2 години се молихте на колене и метър тръба не положи Русия от страх от Чичо Сам. Сега когато благоволи да ви разреши го взимате за победа :))))) Смешни сте... направо жалки :) Целувайте ръка и дерзайте, че може да си промени мнението след срещата

Явно вие сте скучни, направо малки

ми аз не съм видял/чул някой да се моли ама щом казваш сигурно е така не са положили нищо за 2 години? ти знаеш щото ходи там да мериш с метъра или го прочете/видя по американските истински новини?

За правилното разбиране на проблема трябва да се знаят търговските схеми с Украйна преди 2014 г. и сега. Малко наедро и по памет: преди - Украйна получаваше директно от Русия към 30 милиарда куб. м годишно. Газът - газ, природен газ, м. род, ед. число - за нея беше 2 пъти по-евтин, отколкото за ЕС и въпреки това Украйна плащаше само 30-40% от доставките сега - Украйна получава 00.00 от Русия. В евро-статистиката се мотаят едни 5 млрд. куб. м, но това е газът за компресорните станции. От него не могат да крадат, понеже спира преносът за ЕС. Собственото украинско потребление на руски газ идва от така наричания „реверс“. За Украйна Газпром продава на ЕС - Германия, Унгария, Словакия и Австрия, ЕС го плаща 100% на руснаците, а какво плащат украинците на ЕС е тайна зад мъгли и сто печата. Това е чудо-търговията след всичките подскоци :)

Уж спрени санкциите а вчера 25.05. са наложени санкции само но руски компании: 13 съда и 3 организации. Кое е вярно?! Чака се заместничката на Меркел през септември да реши спора. Тя е ВЪРЛ противник на СП2.

за китка , САЩ всеки ден и вече почасово налагат санкиции по телевизора , обаче какво от това, те другите не знанят.Кервана си върви кучетата ляат.И това е .

В ЕС има равни и по равни! Германия ще има Северен поток 2, а България не може да има Южен поток!

Колко са ефективни тези санкции ? Какво са тия санкции. Забраняваш на хората да прават бизнес със посочените компании. Ама Германците като не искат да спазват санкците, значи не важат. Та санкциите на Американците излиза са по желание.

Проекта стои на 95% вече 1 година и 3 месеца... кажи ми сега - ефективни ли са или не?

Въпросните 95% се преписват от журналистите, защото няма (или не искат, или не им дават да искат) какво друго да напишат. Иначе ако искаш да видиш какво се прави, напиши в гугъла - ship radar и кликай на първото, което ти излезе. Подобно е на флайт радара, но е за кораби. Полагащия кораб е Фортуна - лесно ще го откриеш и по движението му ще можеш да следиш строежа.

сп.Економист и файнешънъл таймс всички телевизионни санкции на САЩ доведоха до безпрецедентно наказание /самонаказване/* на западни фирми които изгубиха пазари и милиарди парични потоци и на тяхно място се настаниха руски и китайски компании.

tonk11

"Според доклад на Държавния департамент от месец февруари, предназначен за Конгреса, санкциите на САЩ срещу проекта "Северен поток 2" са принудили най-малко 18 европейски компании да спрат работата си по него." Е това най-ми хареса. Демек 18 компании са загубили едни добри пари за да угодят на краварите.

Нека побързат Руснаците защото комсомолката Меркел ще се замени от друга кака през СЕПТЕМВРИ. А тая нова кака е ЯКО против и тези,които я издигат са против. Затова САЩ днес я играят така. Шродер и Меркел захранват Русия,но още не е факт!! АНАДЪНМО!!!

tonk11

Ти как мислиш, дали па немските компании дето са вложили милярди в тоя проект нама да я изметат набързо а?

Тонк, никой не ги бръсне. Новата канцлерка предупреди и е ЯКО против СП2. А плаща Газпров, имча договори не се хаби!!

ама забравяш че в Германия има хора които мислят и знаят че газта на САЩ ще бъде винаги по-скъпа от руската! Та каквото и да приказва тоя който ще замени Меркел накрая ще клекне и той!

някой зад големата вода клекна, или се спъна и падна пак по стълбата. ббаахаха Павел да оди да лапа резаните бургии на анадолските си приятели. ббаахаха

толкова ли е очевидно, че съм аналноподдатлив?

да зайчик. ббаахаха

Като имаш силни лидери да отстояват интересите на държавата нещата се случват! Като имаш подлоги като нашите те таковат от всякъде и останахме без Белене и без Южен поток и пак сме дрипльовците на Европа!

Беше кристално ясно, че америслямците ще клекнат пред Русия. Забавната част е да гледаш Мистър Стълби как сега се оправдава къде отиде америслямската ербапщина по въпроса.

Булгаристанскити туркуроби как ши убяснят насрания памперс на Джоту. Гулемити пак са разбраа и козяцити устаа да улижат насрания памперс.

Njakoi e vzel edni pari...

Njakoi e Veela Ed I pari....

Можело, значи!

Ако не забравяхме факти от Историята нямаше да бъдем изненадани от това развитие на нещата. Поучителна историйка за млади демокрации (васали): След като през 1922-3 г. става ясно, че Ленин с неговата революция са "успяли", но са излезнали от контрол, а чичко Сталин праща агентът на Лондон и Вашинготон (Троцки) там където му е мястото, "западът" решава да наложи санкции на Съветска Русия. Никой не я признава като държава. Налагат и йезуитското ембарго,че няма да приемат от Русия нито долари, нито франкове - никакви пари и никакво злато! Ще приемат като средство за разплащане само жито! Така възниква нещото наречено ГОЛДОМОР (след 1970 г. американските "историци" го прекръстват на "голодомор"). Желанието на демократите било да предизвикат селски гладни бунтове и нова революция. Чичко Сталин "устисква" положението с цената на всички знаем какво. През 1928 "западът" с подвита опашка признава краха на това начинане и първа Финландия, а след това Англия, САЩ и останалите признават Съветска Русия и откриват колко ценно и хубаво е златото и. Така и сега. Очевидно САЩ изпитват значителни икономически затруднения и клекнаха пред срещата с Путин другия месец, където явно ще предоговарят някой неща за Света, васалите ще го духат ...

ДА ОСТАВИМ ВСИЧКО НАСТРАНА А ДА ПОПИТАМЕ КАКВО СТАВА С НАШИТЕ НАРОДНИ ПАРИ ОТ ТРИ МИЛИАРДА ЗАКОПАНИ ПОД ФОРМАТА НА ТРЪБИ ЗА РЕШАВАНЕ НА СРЪБСКИЯ ПРОБЛЕМ ОТ ББ И ПОМПОЗНИТЕ ПРИКАЗКИ ЗА БАЛКАНСКИ ХЪБ. КЪДЕ Е СЕГА ВЗСЕЗНАЕЩИЯТ И ГОВОРЕЩ САМ СЪС СЕБЕСИ ББ ДА ОТГОВОРИ КАВО СТАВА С НАШИТЕ ПАРИ.

Укрите поеха руския до сливиците. А Краваристан ги лъжеше , че няма. Сега ше ги утешава , че айде сега, случват се и такива работи понякога...

То за това са съюзниците, да поемат. Обаче друго си е някък поемането с мисълта за евро- атлантичните ценности, едно е леко такова и почти радостно. Обичам мирис на евро- атлантически ценности сутрин рано. Мирише някак си като на....победа...

- Какво изпитвахте со революцията? ( ВОСР 1917) - Изпитвахме само глад и студ. - А сега как е, какво изпитвате сега? - Ааа, сега е различно! Сега ипитваме глад и студ и чувство на дълбока благодарност към Партията. та нещо подобно ще е и в Украйна, с разликата, че преди не им беше студено и гладно. робот съм

не положено да слагаш Минус. Трябва да си благодарен.

Пръц, опс, наакахме се!

Няма страшно, нали ние съюзниците на първа линия сме за това, да изчистим/ избършем лай..... та !

Откъде лудите крави вадят такива дебилни олигофрени които твърдят че втечненият газ струва по-евтино отколкото този който се транспортира по тръби...просто не ми е ясно! Само да обясня няколко момента за да се втечни гъста за да може да се транспортира с танкери първо трябва да имаш специални терминали за втечнен газ които струват милиарди долари и които да я компресират и изстудяват тази газ...след това трябва да имаш специално построени газовози танкери струващи стотици милиони и милиарди долари които да я транспортират през океана в продължение на седмици и месеци а както всички знаем времето е пари и чак след това трябва да имаш пак терминал на брега които сутрува милиарди милиарди долари който да може да приема в течната газ от газо танкерите и да я транспортира по газопреносната енергийната мрежа! и само пълен козички дебили олигофрен може да твърди че в този случай газта която се транспортира по тръби е по-скъпа от тази която се доставя за месеци наред и точен с газови танкери то и затова и най дебилни олигофрен знае че да са доставени с газови танкери е минимум три пъти по-скъпа това исках да направят лудите говеда от треторазрядна та кочина кравария страната от третия свят Америка. искаха да накарате Евросъюза и цяла Европа да купува тройно по-скъпата краварска газ само дето няма такива балъци в Европа които да плашат три пъти по-скъпо за некачествена американска стока. Факт.

Едно шише втечнен газ е по-евтино от 1 куб.м. газ от търба. Факт!

Викаш то това в течна едно шише газ само се втечнява ей така от нищото без никакви терминали без никаква енергия изразходва назаров течни без никакъв транспорт във вид на танкери които да го транспортират и които струват милиарди долари за построяването им , и които седмици наред прекосяват океана до следващите терминали... Е браво браво само така хубаво нещо е фантастиката особено кралската фантастика която си е чиста проба фантасмагория

пафката е прав бе ! Едно шише, ПОЛОВИН ЛИТЪР, е по евтино от 1000 ЛИТРА, колкото е 1 кубически метър !

дето е течна газ и я наливате в “газената ламба“ за да се онождате на романтична светлина, не е същата газ, за която иде реч.

tonk11

Ти как мислиш, по тръбата газа как тече? В твърдо или в газообразно състояние?

айде Гугул знае. Човек не трябва да пише повече отколкото е прочел.

Братушките пак напляскаха краварите. А какво става с новия партньор на САЩ - Украйна? Ще им платят ли за загубите от транзит?

Сега ще започне новата мантра как са ги отървали от недемократичната руска газ !

Не са мантри, а напевите на вовите-стари шамани, вкопчени в тлъстия кокал!!!

САЩ излъгаха Украйна за газа, ха дано сега укрите се сетят за НАТО - да не останат и там излъгани !!!

Големите се разбраха. Така щеше да стане и с Южен поток само, че нашия ББ се насра и за наказание плати и самолети за които завода не е построен.

PEYTSCH

Малко много послъга...Вече произвеждат и скоро ще доставят самолетите срещу Русия !

самолета ни трябват срещу Русия? Тези 8 дали са достатъчни? А 18 броя ще свършат ли работа? А 28? Не, няма да свършат. А освен това за тези 8/18/28 самолета трябват и поне 3 летища, нови, оборудвани,за да не са на едно място скупчени и лесно извадени от строя - Ракета върху пистата, преди още да почнат бойните действия и толкоз. А последващи оборудвания, боекомплекти т.н... Една нескончаема редица от плащания. Същата логика и ако кажем, че Русия е приятел, а Турция враг..... Не ни трябва бойна авиация, а техника за гражданска защита, която ще се ползва и при бедствия и аварии, самолети Или вертолети за борба с поЖарите. Трябват ни непробиваеми граници. И като няма транзитиращи и оставащи нелегално, след десетилетия държавата Ни може да се превърне в малко по- желана за обитаване територия - както беше Западна Европа преди да се напълни с тарамбуки. робот съм да ви..

Хура вече е цепнал пръдлека. Всекакво мърдяне и дърпаняе от тук нататък само шъ носи допълнителен дискомфорт.

А какво стана с Байдън - "новия Рейгън", който щеше да накаже Русия ? Нали демократите преди изборите ревяха, колко мек бил Тръмп с Русия, и как нищо не прави. Ама СП2 не стана при Тръмп, а ще се завърши при Байдън ! МММММ, нещо с опорките ????????

ЯЛ СИ РИБА

PEYTSCH

Гадничко, нали? Сега и за Балкански поток към Варна става актуално...щото Радев не е Борисов.

Трите думички Циркон, Кинжал и Авангард решиха проблема

Посейдон Калибър Буревестник

Мдаааа, укропитеците и пшеките ще пият по една.... жълта топла вода, собствено производство. Сами си го причиниха, както и нашичкия толуп ни прецака с "турския" поток. байдънската фамилия циври за нереализирани приходи, ние смятаме.... директни загуби.

И без това втечнения газ от танкери вече е по-евтин от газта по руските тръби. Няма никакъв смисъл от санкции наистина.

Фейк нюз

един ще акостира тия дни в Панчаревското езеро.

и Мъск да ни го спуска отгоре на платформа ( в Панчаревското езеро). Билети за шоуто в Грабо.бг. робот съм да ви....

Айдее, още един кретен запя в хора