Коментари - Алжир догонва Русия в доставките на газ за Италия | Бизнес.dir.bg

Коментари - Алжир догонва Русия в доставките на газ за Италия | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Г-н Путин, обръщам се към Вас Ще Ви замоля (най- любезно) оставете италианците да си доставят газта от Алжир. Не им доставяйте никаква газ, дори срещу рубли. Убедена съм, че в договора на Газпром с Италия ще се намери такава възможност и "вратичка". Просто е необходимо Вашите юристи да поработят върху това. Благодаря.

Колко умилително звучат статиите как някой се опитва да избяга от руската зависимост... а в действителност сътрудничеството между Газпром и Sonatrach започва през 2006 г. Когато Газпром и алжирската държавна нефтена и газова корпорация Sonatrach подписаха Меморандум за разбирателство, в който определиха насоките за развитие на сътрудничеството в нефтения и газовия сектор... и процентното разпределение печалбите от добития газ. А, да Драги сигурно си спомня че внасят газ и от Тунис, който в по-голямата си част също е ...руски;)

Тук има хора със сериозни отклонения - които виждат едно, но не виждат друго- как виждате войната в Украйна, а не виждате петролните войни в Ирак, Сирия, Иран, Венецуела, Либия, Йемен, ЦАР, Нигерия?

Газ има, но на каква цена? ЕС купува от Русия само по една причина - ниската цена.

цената на газта от Русия Европа я плаща два пъти . Веднъж на Русия и после за оръжие срещу Русия. Това си е чисто набутване

А каква е цената на руския газ в момента??? Колко човешки живота и колко бомби струва един кубичен метър руски газ? Руският газ е най-скъпия газ! Това беше стратегически ход на рашките - в продължение на години продаваха евтин газ на Европа и когато я направиха зависима, започнаха изнудването! Търговията (отношенията) с Русия е сделка с Дявола! На тези мужици не трябва да им се дава да вдигнат глава!

уау филантропчета - а ти замисли ли се колко човешки живота струва цената на бензина, който ползваш? Ирак - Кувейт- Иран - Йемен?

Русия ще загуби тази война а цената ще я плащат поколения . Едно Джудже реши че може да плаши света с ядрено оръжие . Сигурен съм че няма да се повтори . Украйна има практически неограничен достъп до западни оръжия , запаси и всичко което е необходимо за да избива Руската армия Когато икономиката в Русия се запече достатъчно ще започне да става страшно. Джудже притиснато в ъгъла не е приятна картинка

Я си задай въпроса защо в района на Запорожието не се стреля, а и двете страни го пазят?

Италия си внася евтино гориво от Иран . Сега, газ от Алжир . Ние, духаме супата.

Заглавието смениха, щото да не се обърка електората........ Драги истината е, че износа на Русия намалява. А веднъж като се подпишат дългосрочни договори с Алжир с Мозамбик с Иран Русия изпада от играта. Няма кой да им дава милиарди на година, за да го напада после армията от орки и мюсюлмански башибозуци.

ти проверил ли си санкциите срещу Иран ? кви доставки?

Войната няма цена когато умират хора. Руският петрол и газта са пропити с кръв Алжир , Венецеала или Иран ..все едно. Само да спре войната

То защото Западът толкова време наивно вярваше в "доброто у човека", затова сега сме на това дередже! На руската пияна мечка трябваше да й се стъпи на врата още през 91-ва! Да й се забрани да притежава и разработва ядрено оръжие и да й се ограничи армията! Какво? В продължение на столетия тази държава се е държала като терорист и изведнъж през 90-те ние повярвахме, че видите ли те са се променили...??? НЕ! При тези орки промяна няма, те разбират само от бой и стригане!!!

ти имаш серизни лични проблеми.... лекувай ги.

Вярно човекът има сериозни проблеми. Как такива като него, дори и непомирисали казарма, а АК-47 виждали само на картинка, се опитват да коментират военни проблеми?

Като спомена Венецуела - там нямаше ли война защото се опитаха да не търгуват през САЩ, а да излезат на свободния пазар?

Газ пикаят троловете….. Какво Ви притеснява от къде Италия си купува газ. Ми не искат да работят със сатрап вече. Толкова. Да Бе мирно седяло не би чудо видяло. Някой да е карал руския сатрап да се меси в Украйна? Не ги оставя на мира и това е. Еми каквото повикало, такова се обадило. Вчера Русия обяви фалит. От тук насетне руския народ много ще страда и то не седмица или две. Русия до сега не беше фалирала. Дори 90-те години САЩ им помогнаха с няколко самолета с долари, за да избегнат фалита…… колапса на Русия е без-реже де тен. Ако намалее износа на газ, петрол и въглища е много вероятно да се разпадне държавата. Няма да имат пари за заплати на полиция, лекари…..

Обясниха ти, че Алжир купува руски газ и го продава на италианците, ти пак си знаеш своето.

И по кой газопровод Алжир купува руски газ,че не се сещам?

Ние ще купуваме от Азерите, техния газ е по-скъп, нямат много и по кои тръби ще мине, е друга тема. като капак на всичко, там участие пак имат руските фирми. С други думи, ние пак ще купуваме газ, който носи пари на руски фирми, но ще плащаме повече. Такова нещо само ние можем да си причиним. Сега, ако някой ми каже, че Кирчо не е подставено лице на бай Дън, значи е кьорав!

Ма верно ли?И как ги разбра тези неща бре Тролче?

На каква цена ?! Кой ще я плаща ?! Италианците … щото са много солидарни с украинските курви ли?! Или щото ги кефи да обедняват всеки ден …. Нооо с чиста евроГейски ценностна система ! На рия хайвани безина им е 3,10 евро .

Нали щяхме да купуваме заедно газ .. хахаха ... Кирчо, кирчооооооооооо прост си мале ..

Явно всеки се оправя поединично. Ние ще издухаме супата . В началото на ковид истерията когато Италия поиска помощ от Европа, май само Русия изпрати военни лекари и оборудване. Сигурно са искали да се зспознаят с вируса, но това са фактите. Отново липсваше Евро солидарност