Коментари - Александър Пулев: До няколко месеца държавата ще помогне на бизнеса с 1,2 млрд. лева | Бизнес.dir.bg
назад

Александър Пулев: До няколко месеца държавата ще помогне на бизнеса с 1,2 млрд. лева

Отварят ударно процедурите по "Технологична модернизация" и "Киберсигурност и внедряване на ИКТ решения"

Обратно в новината
| Редактор : Лилия Чалева

Коментари - Александър Пулев: До няколко месеца държавата ще помогне на бизнеса с 1,2 млрд. лева | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нови кредити, нови кредити и пак нови кредити. Нашите американски партньори така са ни обули, че няма отървава е. Нямаме армия, нямаме институции, нямаме образование, но имаме кредити които се увеличават всяка година. Тези заеми кой и как ще ги връща.....

Направо изумително. Държавата продължава да дава социални помощи за бизнеса и богатите. Миналата година държавата даде над 15 милиарда лева за различни форми на безвъзмедно субсидиране на бизнеса и богатите. "Социаните помощи за бизнеса"-както бяха наречени разните форми на държавни субсидии за богатите, за бизнеса(на челно място е субсидията за поевтиняване на тока, като отпускането на тази субсидия не е усетено от гражданите-токът за бизнеса е субсидиран-над 1 милиард лева на месец е субсидията-помти 12 милиарда е за миналата година субсидията за ток за бизнеса, а цените са високи-и тогава защо се дава тази субсидия за бизнесау тоест за богатите). Социабните помощи на бизнеса, разните субсидии и държавни компенсации са 10 пъти повече от помощите за бедни, плащани от АСП. Тоест социабните помвощи за богатите, са десеторно повече от социаланите помощи за бедните. Да не коментирам, и тарикатлъкът на богатите-да купуват стоки за лично потребление, а после да си теглят ДДС-то. Тоест богатите-освен огромни социални помощи за бизнеса получават и ...ниски цанъци-връткатата за данъчния кредит, и че стоките ги купуват поевтинени с 20 процента-заради данъчния кредит. Оказва се,че не помощите за бедните са проблем-те са кирливите около 2 милиарда лева годишно, а социалните помощи за богатите, социабните помощи за бизнеса струват около 15-20 милиарда лева годишно. Виждаме,че социалните помощи за богатите не спират, напротив въвеждат се нови форми на подпомагане и субсидиране на богатите. Изобщо-за първи път е въведен неологизма, и е факт-държавата дава огромни суми за социални помощи за...бизнеса. Социалните помощи за бизнеса, въведени от скоро са 10 пъти по-голяма сума от социалните помощи за бедните.

Кога ще има фалити и защо се помага на фалирали зомби компании? Когато една компания не може да се справи следва фалит, а не държавна помощ! кви са тия постоянни помощи?

Най-накрая разрахте-в България е въведена система за социални помощи за бизнеса и богатите. Не помощите за бедните са проблем-те са около 2 милиарда лева годишно. А оказва се,че всяка година държавата дава 15-20 милиарда лева социални помощи за бизнеса, под формата на разни компенсации и директни субсидии. Само парите за поевтинямване на тока за бизнеса е много милиарди годищшно. Но цените на стоките не са намалени, въпреки субсидиите за птока, в колосални размери. Друг пример-всяка година милионерите с бентлита-земеделските стопани получават около 2 милиарда лева подарък-субсидия. Но цените не са намалени, получават и субсидия, и продажна цена. И тн-оказва се,че държавата дава огромни социални помощи за бизнеса, под формата на разни субсидии и компенсации, за какво ли не. Частния бизнес получава повече социални помощи , отколкото получават бедните. Почти 20 милиарда миналата години са разните помощи за бизнеса. Да ги наречем-социални помощи за бизнеса.

Бизнес на помощи. Що ли имам усещането, че някои бизнеси го карат от държавна помощ до държавна помощ на държавна помощ. Даването на държавна помощ на бизнеса се нарича държавен капитализъм.

Да-вече си има и термин-СОЦИЛНИ ПОМОЩИ ЗА БИЗНЕСА. Социалните помощи за бизнеса миналата година бяха в размер на 15-20 милиарда лева. Помощите за бедни, плащани от АСП са ...под 2 милиарда лева. Социалните помощи за богатите, за бизнеса са над10 пъти повече от помощите за бедникте.

на кой точно бизнес помагате бе утки смотани!? оставете ги тея корупционни практики дето бутате едни пари на дрогарски фирми и започнете да си вършите работата! аз като данъкоплатец съм категорично против харченето на моите данъци за дотации на разни съмнителни бизнеси. категорично против също съм и към даването на пари за горива за таралясниците на българопитеците. вместо държавата да ги стимулира да карат колелета и да ползват градски транспорт, ние дотираме петролната мафия с бюджетни средства!

Леко, ще получиш инфаркт!

И в същото време продуктите на бизнесът скачат.

Каквата е държавата такъв е и бизнеса---народа плаща. Ей тъ-----ри бизнес който е стратегически -да, но другите да се борят а неуспелите --фалит

Държавата да спере да помага на бизнеса с парите на данъкоплатеца и да подкрепя партийни фирми. Бизнес който не работи, да се закрива, бързо ще му се заеме мястото от други.

Ще трябва да почакаме отново няколко месеца !

Да ще имат за нови коли и почивки. А на работниците кой ще помогне?