Актуализацията на бюджета прескочи първото препятствие

Бюджетната комисия прие на първо четене предложените от служебното правителство промени

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Асене, Какво стана с македонския космонавт

Асенчооо, Чини ми се тука, че има кражба на интелектуална собственост

А ако речът,да махнат и тавана на пенсиите,герберастите ще загубят следващите избори.

Браво ! Само напред ! Българския Нормален Народ е с ВАС !

Половината пари вместо за пенсии и заплати отиват за измислената пландемия / разбирай подкупи за първа и осма линия, хотелиери и всякаква капиталистическа сволач от хрантутници

Дано Парламента приеме актуализация на Пенсиите по модела на Служебното Правителство - така ще има справедливо увеличение за всички Пенсии . Дано Модела на БСП отпадне - те предлагат да се вдигнат Пенсиите за тези които не са работили и плащали осигуровки - сетете се кои са - това е популизъм за целене в група бъдещи гласоподаватели .

Само БСП. ДРУГАРКАТА НИНОВА - ПРЕМИЕР ДРУГАВЯ РАДЕВ - ПРЕЗИДЕНТ

Едно от най-масовите качества на българина е прогресиращата простотия. Най-добре си пролича на последните избори - необразовани гласуват за неграмотни.

Не са неграмотни, а алчни и некомпетентни.

От досегашните 300+50=350 минимална пенсия, отиваме на 340 от 1 октомври! Тоест бедните - още по-бедни!!! А някои и толкова няма да получават - честито ви "УВЕЛИЧЕНИЕ"!

133 милиона за избори, а? И при вече купени машини! ..а как разправяхте, че изборите ще струват 50 милиона, а останалите Бойко ги бил откраднал! Сега вие ли ги крадете или тогава излъгахте?

Вие спомняте ли си как Мунчо и компания повтаряха как държавата при ГЕРБ била фалира и как ще настъпят гладни бунтове? Е мислите ли, че още някой им вярва?

И парите изчезват Аксиома е Туй По-старите помним много по- въпроса

Василев иска орязване с 10% на държавната администрация

Е най сетне . Тия лешпери не стават за нищо. Повече онлайн услуги и по малко бюрокрация.

Правилно! 10% би следвало да е само началото. 1/3 са калтикур..ци

И на Гешев

Хайде сега да видим след октомври всички които мислеха ,че ГЕРБ са единствените можещи дали ще продължат да вярват на този мит. Хайде и пенсионерите да решат за кой ще гласуват, защото съм сигурен , че в момента от ГЕРБ и 1000лв минимална пенсия да предложат и най глупавия няма да им повярва.

Да имаш случЕйно? Протестърите ги бива да серат в палатки само Служебните калинки са хем крадливи, хем лъжливи ИТН са сбирщина от дебили Остават ГЕРБ дуписе и бесипе

Много военни, малко пари в България напоследък

Имам нужда от бърза демилитаризация на управлението на държавата! Дадохме власт в ръцете на военни и ченгета и за 3 месеца цените на тока се увеличиха главоломно, от там на всичко останало, а за сметка на това пари в хазната няма!! Странно е, че площадните лузъри са фенове на военни и казармена политика, все пак повечето са чували за казармата само от баща си

С четири гласа "въздържал се" и заявка за собствени проекти между двете четения депутатите от бюджетната комисия одобриха на първо четене актуализацията на бюджета на Държавното обществено осигуряване. Проектът на служебния кабинет залага 399 млн. лв. повече разходи, които включват средно увеличение на пенсиите с 12.5%, което ще стане през по-висок коефициент за стаж, който се вдига от 1.2 на 1.35 и ще важи и за бъдещите пенсионери. Получаваната сега помощ от 50 лв. няма да се изплаща, защото парите за нея ще се използват за актуализация на пенсиите. Румен Гечев от БСП възрази, че се увеличава ножицата между най-ниските и най-високите пенсии, а Кирил Ананиев от ГЕРБ обяви, че партията му ще предложи между двете четения добавката от 50 лв. да нарасне на 100 лв. и отново да се получава от всички. На въпрос на депутати няма ли да се подхрани инфлацията с увеличаването на разходите, министърът на финансите Асен Василев отвърна, че се очаква инфлацията да се повиши догодина с 0.4%, а ръстът в харчовете на пенсионерите, в което ще се превърне увеличението на пенсиите им, не се очаква да допринесе съществено за нея.

Вие спомняте ли си как Тиквун и компания повтаряха как държавата без тях ще фалира и как ще настъпи глад . Е мислите ли ,че вече някой им вярва?

Всички държави вдигат минималните си заплати за да посрещнат хората кризата по леко,България не само,че няма да я вдига,ами я е замразила до 2024-та година,та така изоставането в заплащането на труда да стане мега брутално....

Докато Радев е на власт чрез служебно правителство, никаква актуализация на бюджета! Защото парите ще бъдат откраднати чрез близки до властта фирми и после пак данъкоплатците ще операт пешкира.

Тези пък. Балансиран бюджет до бюджетен излишък ни трябва. Пак фъшкии хвърлят, еди кое си нямало да развали маастрихските критерии и в същото време ги развалят. Кое тогава, дрибмйктъ ги разваля?. Аман от КГБейски фъшкии. Бързат да надрискат нещата преди да сдадат на редовно правителство, че току виж сме приели еврото.

Ей, парите за Първа линия да подсигурите! Искаме си парите за Първа линия и другите добавки при дежурства: кашкавалче, сиренце, кисело мляко, кафенце...

Накарайте хората да се осигуряват и да работят . От популизъм няма смисъл. Ходят по чужбина не се осигуряват нито здравно нито пенсионно - връщат се на варкания като се разболее някой. От Америка идват да си пломбират зъбите и се лекуват в нашите болници от нашите осигуровки . 25 - 30 ПРОЦЕНТА ОТ МЛАДЕЖТА СЕ ЗАНИМАВА САМО С НАРКОТИЦИ .

АЗ НЕ ВИЖДАМ ТУК ЗАСЛУГИТЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ЧОРАПА.КЬОРАВ НЕ СЪМ.......ОПРЕДЕЛЕНО.ВСИЧКИ ТЕЗИ ПОКАЗАТЕЛИ СА ЗАЛОЖЕНИ В НАЧАЛОТО НА 2021 И ДА НЕ МИ СЕ ИЗХВЪРЛЯТ ХАРДВАРДСКИТЕ ГЕНИИ, ЧЕ ЕДВА ЛИ НЕ СА ОТКРИЛИ ТОПЛАТА ВОДА.....ТИЯ ГИ ПРИКАЗВАЙТЕ НА ДРУГ!!!

Само дето приходите са доста повече ,е не са изтекли в някой джоб. Защото както казват от служебното правителство държавата не дава държавата разпределя парите на данъкоплатците.

Нали?! Кога се е видяло хората на БСП и Костов да крадат?! Абсурд!

приходите да изтекат казваш. Това само глупаци като Големия и малкия Зелени Чорапи,Асенчо, Кирчо, Тошко, Хаджигенчо, Маямата и сие могат да го артикулират като твърдение.

Само аз съм доказал, че мога да направя пенсиите 3000 лева, а заплатите 15 000 лева, тези са аматьори

Да се приготвим за нова вълна и много чували. След като дават пари на докторите за да са на първа линия, и след като докторите държат теста и определят кой да влезе в болница, яко мране ще пада.

но не виждам добавките по 50 лв. за пенсионерите във връзка с пандемията . Не виждам и силно рекламираните корекции на пенсиите от 01.10.2021. По тези въпроси изобщо ще се говори ли ?

Ако прочетеш хубаво текста ще видиш какво е написано !!!

Най-впечатляваща е сумата за КЕВР, за да плаща такси по съдебни дела. Демек губят дела. А кой ще им наложи контрол над работата, че да не се водят дела срещу тях, респ. да не губят и да не овътрят държавата??

ТЕ губят дела "поръчково" все във ВАС - сещингс!!! А ковачки снася ако от "препечеленото" по делата!!!

Имате ли си представа ако не го актуализират и не се изплатят парите за отопление на социално слабите, добавките към пенсиите и бай мангау не получи помощи какво ще стане? Пенсионерите, циганите и социално слабите ще излезнат навън а те са милиони и ще ви изядат с парцалите. Тогава ще видите и комисии и кон боб яде ли, малоумници

Кирил Петков - Канадеца раздаде необезпечени кредити на 500 фирми (някой от който с по един човек персонал) по 400 000 лв пък нямало пари сега. Актуализация трябвало за да има пари за бизнеса ( за "наште хора" ) А пък те даже може и да не ги връщат, тъй като веднага след като усвоят кредита повечето фирми ще бъдат продадени по схемата "Спецов" на някой просяк!

За каквото сте гласували това получихте!

Какви необеспечени кредити бе келеш, понеже си видял как се дават ли ? Еййй ГЕРБерски боклуци не се спряхте да плюете хората които искат да ви извадят от калта !?!?!?! Ходи да лапаш пишката на тоя от Банкя тогава

Самият Кирчо Петков се похвали с раздадените кредити. За по-малко от месец раздадени.

никакви пари за това правителство!

Мнооого пари на вятъра.........