Акциите на „Роснефт“ рухнаха заради кризата във Венецуела

Ако Николас Мадуро бъде свален, руската компания ще загуби близо 5 милиарда долара

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Целият този 'фалит' е добре програмиран от ЦРУ, с цел да се задуши правителството на приемника Уго Чавес, който държи също таква про-руска позиця. Естествено, след това западните компании чрез своите нови пионки леко да подобрят живота на хората, като им заграбят несметните петролни залежи. Но си мисля, че точно когато всички си мислят, че с Мадуро е свършено, ще се намесят Русия и Китай, едните с оръжие другите с $$$ и човешки ресурси и Венецуела, ще бъде спасена. Така както Сирия, ако не беше Русия щеше да бъде хвърлена изцяло в лапите на ИДИЛ и Асад убит зверски.

'Просперитетът' при Чавес се дължеше не само на скъпия нефт, но на това че САЩ бяха най-надеждния и платежоспособен клиент (а не паразитите като Куба и Боливия). А сега във Венецуела сигурно гледат към 'спасената' Сирия и се молят за същото..

Съсипа животът на хората този "умник" Мадуро.

Мадуро и Путин. Ще става йебание... Горките венецуелци...

На всякъде, където Русия има пръст в петролния бизнес страната винаги е на ръба на банкрут, а доходите на населението са ниски като тревата. Защо така, мили мой чугунени кратуни?

защото УСА иска да лиши русия от всички стратегически доходоносни колонии до които се е докопала и ползва за това всички лостове и механизми с които разполага

На Расия малко ли и е собствения нефт та и трябва и този на Латинска Америка? Що не се концентрира в безаналовите си високи техналогии?

Черен петък за путлириските тролове!

Всяка загуба на РУСИЯ е празник за световната демокрация.

то се оказва, че не САЩ, ами раша има апетити за петрол... ненаяли се.

В момента единствените ненаяли се са служителите на унизително фалиралото за пореден път краварско правителство! ФАКТ!

и като е фалирало, защо военният им бюджет е повече от 12 пъти повече от процъфтяваща терораша? Защо роскосмос чака парички от фалиралата наса?

Защото очевидно не са наясно, че имат повече нужда от хляб, отколкото от падащи "самолети" за половин трилион долара! А Роскосмос чака парички от НАСА, защото краварите нямат друг избор, освен да си плащат за полетите! За такива технологии се плаща на този, който ги притежава! ФАКТ!

е жалко, че Мъск и Безос попариха поръчките към роскомикс и самите руснаци се разплакаха, а медведев се изгаври яко с роскомикс вчера.

Имаш предвид това, че ветрове унищожиха ракетата на африканчето ли! Или още не си разбрал! А! И че ако Безос все пак успее да създаде някога си нещо, конкуриращо се в ниския клас с технологиите на Русия, на краварското правителство пак ще му се наложи да си плаща за полетите! ФАКТ!

факт е, че нема пари нито за роскомикс, нито за въздушно комически сили на терораша.

Ха! Ха! Краварската пропаганда, дето я наричаш "факт", можеше и да мине, ако целият свят не беше разбрал за поредния фалит на пасбището! ФАКТ!

Няма фалит, бе тъпАК 47. Блокирането на средства не е фалит. Бземи да научиш нещата преди да пишеш тъпотиите си.

ХанТукту

Честно, разбираш ли какви ги приказваш?

Е що бе, нали Роснефт са там, Венецуела трябва трябва да цъфти и връзва според тролингофрените, а то кво...мизерия!!!!

Роснефт да не ти е благотворителна организация! А! Ще си останеш завинаги неразбиращ!

Те затова са бедни, защото Руслямска държава чрез Роснефт ги ограбва.

Тия са добре и скачат!!!! При нас 1989-1990 и лоените свещи за осветление бяха с купони!?!? Преживелите си спомнят!!!

Венецуела от много години е държана от САЩ в състояние на фалит. И сега, когато с помощта на Русия започват опити да я изправят на крака, давайки и достъп до международния пазар на нефт, американците се хъснаха защото ще загубят възможността да източват капитали. И следва познатата до болка история с ,,демокрация", ,,пазарни механизми" и т.н. мантри използвани за източване на по-малките държави превръщайки в колонии.

какви капитали ще източват от държава с 10$ заплати?

Не си особено умен, а!

Ти за колко работиш?

Тя щото Руслямска държава е цъфнала и вързала, та щяла да вдига. Достъп до международните пазари се дава с танкери. А тука Роснефт източва Венецуела финансово, затова и хиперинфлацията върлува. Пълно е с държави с петрол по света. Някои са и съвсем малки, като примерно Кувейт, Катар, СА, Норвегия и т.н. и като гледам са си добре. Щото са колонии ли? Или?

И как я изправят ботушите, с 1 000 000% инфлация ли?!

Путаран-Мадуро-Ердоган вечна дружба

Интересното е, че във Венецуела, с $ 10 заплата, имат по-голяма покупателна способност от България. Дори анализите на ЦРУ го потвърждават.

ти по-голяма глупост не можа ли да напишеш, че си се спрял на таз, щот мозъка ти няма мисловна способност!!!!

Ти страхуваш ли се от истината? Защото вас джендърята ви държат на каишка и ви внушават страх от истината.

и какво могат да купят?

В празните магазини могат да си купят какво ли не. Пък и ЦРУ намесва. Май анала на КГБ го потвърждава.

Сега може да си представете България с Курнелата мин. спредседател след 1-вия и мандат :)

Я виж ти...Явно нещата леко полеко се наместват. Където стъпи руски ботуш, трева никога не расте....стара поговорка.

Ми то след Мадурко комунисти остават само в Раша. Те Китай са си със САЩ, С.Корея вече и те се натискат на там,ако можем и нашите да изпратим в богатата им раша ще е чудесно.

Да, да, да ето американците са виновни. Мръсници гадни :D! Капиталисти такива я. Да живее социализма, БКП, КПСС и Мадуроооо!

stankow

Нещо не можах да разбера - защо ако Мадуро падне, парите няма да бъдат "върнати". Наследникът му не разбира от икономика ? Ще ги национализира ? Ще ги спре от работа ? И защо да ги спира, да засили кризата. Едно неработеща рафинерия като не носи печалби не носи и данъци. И уволнява хиляди хора. Още демонстранти ли му трябват на този, дето Тръмп го одобри без да го е одобрил народът ?

Доста си зле! Спри да се опитваш да разбираш.

Червените чутури да не се опитват да мислят. Това им е генетично увредено.

Ей така краварите ограбват цяла държава. Естествено "демократичния" свят ликува.

Като гледам само Роснефт граби.

дапратят там Спецназ и да оправят проблемите, деееева тия диваци

Винаги е адски забавно когато ватенките се напънат да се правят на “глобален играч” :)))) Те един кламер не могат да произведат, но се напъват идиотите да притежават Венецуела :)))

Все пак не тяхното правителство е фалирало! А!

Ето защо по форумите се появиха изведнъж милиони защитници на "законно" и "ненасилствено" избрания велик президент на най-преуспяващата латиноамериканска държава. Борят са за заплатки горкичките :D Рубли, рубли, ама все са си пари, па макар и малко обезценени ;)

Днес добрите новини нямат край!

Не става само с помпане.Трябва и акъл.Руски модел на "развитие".Ще копаме и помпаме,каквото Бог дал.

ЦоциТалисти Сър!

Руснаци и венецуелци са загубеняците на планетата ни! Живеят върху територии богати на природни залежи и ВИНАГИ УСПЯВАТ ДА СЕ ПРОВАЛЯТ! Радвате ли се, безродни презряни русофили? :)))))

Казваш докато бяха американските компании там - всички бяха със стандарт като в щатите ?

Имам наблюдения от първо лице ,за това какво точно се случи в тази прекрасна иначе страна ,а то е - тотален ужас !!!! "За последните 6 години, в които управляваше Мадуро, икономиката на страната се срина с 33%, националната валута се обезцени 44 000 пъти, а инфлацията достигна 1 700 000%." -и всичко това е меко казано ! Мадуро- това ска.ано гов.едо се опита за затрие целия си народ !

не без помощта на кремълските кръвопийци.

Странно как във всички приятелски на Русия държави цари мизерия и диктатура?

Така беше и тук преди 1898г.Страх,мизерия,бедности беше толкова "добре и хубаво",че ако решиш да излезеш от държавата те застрелват като куче на границата.

stankow

"Ако решиш да излезеш през границата" ?! През кльона, покрай заставата !? Ами ти си си куче, нормално е да те застрелят !

Явно не си запознат със съвремената политическа картина на света. Или за това ти плащат грантове от Козяк, това дращеш тука?

Я ни запознай със твоя прочит на съвременната картина на света, мурзилке. Какво казват по Раша Тудей?

Не е странно. Това си е закон Божи. България беше същата мизерия. Само че, стреляха и по границите, сакън да не избягаш. Венецуелците поне бягаха, без да ги стрелят

Руснаците и Мадуро лапат милиарди, а венецуелците се бият за тоалетна хартия и комат хляб.

Абе, тия, американците, ама никак не се намесват във вътрешните работи на която и да е суверена държава! Който твърди обратното създава фалшиви новини!

Аз твърдя обратното. Понял товарищ? И ти казвам, че в ЕС се живее много по-добре от Рассия.

Мурзилки, още ли и харесвате бай ви Дончо?

И какво излиза. С мирната си и братска политика Роснефт гепила голяма част от хапката наречена петрол и Венецуела фалира, а народа се чуди къде да избяга от тази братска помощ. После американците лоши.

Венецуелците е време да изметат гнусния диктатор, който държи в мизерия една от най-богатите на петрол държави в света! С продукцията на Венецуела цената на петрола ще падне още, което не е в интерес на някои джуджета.

Затова пък е в интерес на един перчемлия, който ама никак няма пръст в преврата! Ама хич! И интересно, защо само превратаджии защитават задокеанските интереси в суверени страни? Нали уж са борци за демокрация и според нея на власт се идва след избори, а не след преврат? Или за да има видимост за демокрация при тях, за другите това трябва да е недостижим блян като социализма?

Ти виждал ли си диктатор да си тръгне след избори? Само с революция. Тва рублофил да ми говори за демокрация....

Венецуела пак тъне в нищета и то още по-голяма от преди, след като петрола и го гепи "Роснефть"! Ми то и в Русия е същото! Мухахахахахаха!

Преди 2-3 месеца като протестираха хората срещу високите цени на горивата , трезвомислещите хора съветваха протестиращите да не блокирват площади и магистрали , а да отидат да протестират пред руското посолство и централата на Лукойл . Сега дано някои от хората които бяха по площадите да прочетат тази статия и да разберат къде е проблема с нашите скъпи и некачествени горива ! В почти същата ситуация сме и ние , само че не благодарение на Роснефт , а на Лукойл . Сега съм си отворил pdf файл от сайта на Лукойл , и там официалната и публична информация е че са платили корпоративни данъци за 2014,2015,2016,2017 г. съответно - 17 709 000 , 20 989 000 , 7 520 000 , 14 412 000 лева за съответната година . Тоест цялото предприятие плаща данъци колкото един квартален магазин на Лидл , и то при факта че плащат по 5 % като крупен " инвеститор" . И това ако не е данък Освобождение !!!

Иван Костов продаде бившия Нефтохим, сега вече преименуван на Лукойл на руснаците с празнични салюти. Що не отиде с чалмата тогава да протестираш?

Продаде го ама при свободен пазар. Само че герб блокираха вноса и направиха Лукойл монополист.

Много са заргрижени в Кремъл за венецуелския народ, искат да си запазят жизнения стандарт и прекрасното съществуване.

Къде бил ключа от палатката...

А бе соросоиди, за к'во се пънете да лъжете, то има интернет, историята е там. Венецуела тънеше в нищета и безпросветност, докато няколко фамилии представляващи американките петролни компании цоцаха петрола. Дойде Чавес, национлаизира петрола изгони смукачите и започна социални програми за хората. ЦРУ, пробва преврат, като го отвлякоха и започнаха да стрелят по хората се надигна вълна от народна "любов" към узурпаторите, която им попречи да му скроят шапката. Мъдуро продължава да държи американците далеч от петрола и т'ва вече не се търпи, явно на него ще му скроят шапката. Единствената причина Чавес да дойде на власт е именно бедността и нищета в която държат хората там, докато корпорациите цоцат черно злато.

Тъй, тъй. Чавец национализирал, после дошъл Мадуро и продължил и накрая народа голи бос и се чуди къде да избяга от този благодат с който са го засипали управляващите под мъдрото ръководство на братята им от оттатък Атлантика, нали ?

Кое не разбра!? Чавес идва на власт, именно защото хората са умрели от глад, за т'ва национализира петрола. Не е било благоденстващ рай, напротив пълна мизерия. С'а к'во питаш, повече мизерия ли е сега или преди, т'ва ли ти е въпроса?!

Нагли лъжи. Венецуела беше добре. Разбира се имаше и проблеми използвани от лъжливи популисти. Когато Чавес идва на власт петрола е 20 долара барела. После стана при Чавес 120 и пак беше по-зле.

Венецуела пак тъне в нищета и то още по-голяма, след като петрола и го гепи "Роснефть"! Мито и в Русия е същото! Мухахахахахаха!

Преди Чавес средна заплата - 400 долара (1997 си бяха пари ) Сега при Мадуро - 10 долара Ха-ха-ха-ха-ха-ха !!!

Нещо си се объркал. Венецуела доста време беше НАЙ-БОГАТАТА държава в Южна Америка, и втората след САЩ в цяла Америка (Венецуелците бяха по богати и от канадците включително). После решиха да стават социалисти, и сега нямат тоалетна хартия дори.

Венецуала е най-богата на петрол държава в Южна Америка, някой венецуелци сигруно са били и по-богати и от Пабло Ексобар. Точно с такава кампания печели Чавс, БОРБА С БЕДНОСТТА изборите. С'а незнам как платформата ти е Борба с бедността и богатите глсуват за теб, ако може да го обясниш, давай смело....

вари я, печи я...средната работна заплата в американски долари е около 10 долара.

Ако не са руснаците, ще са американците. И обратно. Иначе е пълна демокрация и вие продължавайте да си драскате по форумите.

Всички държави, които гравитират около САЩ са икономически развити: Япония, Германия (бивши врагове), Великобритания, цяла Западна Европа, Южна Корея, Нова Зеландия, Австралия и мн. мн. други. Защо не вижда такива в групата на Русия?

Акциите на Мадуро Путин също.

Значи целта била руснаците да експлоатрат венецуелските петролни полета.

Уж америкосите искали да гепят нафтата на Венецуела, пъ се оказва, че тя вече била гепена от братушките! Мухахахахахахаха!

Не баце, те беха гепнати от американците, ама Чавес ги изгони, с'а Мъдуро ги дал на руснаците, ама сащианците не стоят мирно, а и искат да си ги гепят обратно.

Империалистическата кръвожадна Русия е най-големия поддръжник на Социалистическите Венецуела, Сирия и Куба! Голям майтап или пълен идиотизъм?

Сега руската държава пак ще изкупи на борсата без пари още акции на Роснефт от паникьосани западни инвеститори. Чудно ми е още колко пъти ще настъпят същата мотика? А собствеността на Роснефт във Венецуела си остава, защото ако ѝ посегнат това ще е прецедент по който ще конфискуват всички западни предприятия в Русия и Китай.

Това е най-тъпия коментар, който срещнах на днешна дата и в този сайт.

Ако акълът ти е колкото на кравар, най-вероятно ти се струва точно така, да.

Малоумник, огледай се около теб ще установиш, че всичко идва от „краварите“, както ги наричаш ти. От тъпите партенки само лъжи, омраза и долнопробна пропаганда.

Кажете къде продават акции на Роснефт, да си купим? ;) Сега е момента. Много често собственици се възползват да изкупят още такива акции и са на печалба. Така че тази "загуба", може да им дойде в плюс.

Такива си си ''братята''. Ако не е Мъдьо, ще загубят. Естествено, че ще крепят мъ....Сега, че някакви си венецуелци мизерували...Това не е важно

Който го може, го може, а другите духат супата ! Така е в реалните свят.

Наистина, къде са дежурните соросоиди-поплювковци ? :))) Май скоро ще им дръпнат шалтера :)))

Хайде, ссср 2 заминава към депото за отпадъци и той. УУУУУУ!

kanibal

Редакторе, Венецуела се пише с главна буква.

Нищо главно няма във венецуела, също като в русия

Е сега вече ме обиди, браво, успя! Само че, знаеш ли- все ми е тая каква глупост ще каже за мен всеки комунисто-русофил. НА вас не ви оставям какво друго да кажете, ФАКТИТЕ са С МЕН! Лъжите и простотиите са с вас.

Не се беспокойте ,рашаните са си дръпнали от всеки проект по 5 милиарда вече, за който трябва. Да му мислят следващите инвеститори.