Акциите на Credit Suisse полетяха нагоре: Ще съживи ли банката само инжекция от CHF50 млрд.

Необходимо е разбиване на статуквото и нова международна стратегия за финансовата институция, заявяват експерти. Заговори се за поглъщане от лидера UBS Group

Обратно в новината

Коментари - Акциите на Credit Suisse полетяха нагоре: Ще съживи ли банката само инжекция от CHF50 млрд. | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е ми няма да си купя…… мерси за информацията

Ако не бяха откраднали руските авоари щяха да изгърмят още преди една година.Ама и те свършиха а свежи парички нанайки.

В момента в Америка хората масово обикалят банките и от малките банки трансферират към големите и така ускоряват фалитите.... голяма част си ги теглят кеш...

И накрая минава голямата и я купува за 1 лев. Красота. Обзалагам се, че накрая всички банкк ще ги купи ФЕД, а него блекрок.

Всичко върви по план...

Немой да ги мислите братята и братовчедите швейцарци. Те са си добре. Гледайте вие българете да не ви набутат между шамарите.

Мислиш нямаме опит? Стига бе , от къде мислиш запада научи тези мръсни похвати? Ние бяхме експеримента

Банковата криза е само началото. Същинската веселба ще настане, когато безработицата стане 80%, а заплатата и на малкото останали работещи стане паричния еквивалент на торба брашно. Тогава вече всички ще станем русофили. Ако не по възгледи, то по физическа мизерия със сигурност.

В раZZия натам са тръгнали!

Айде бе.. те още от преди 10г все на там вървят, то и санкции постоянно им налагат ама ония си живеят. Па и не само това, ами скоро ще паднат под 22% дълг към брутен вътрешен продукт.. И това според западните анализатори. Колкото до говедарите, те минаха 35 трилиона и вече са се устремили към 137% дълг към БВП. ма кой му пука. Фед ще пусне печатницата, ще изгърмят дребните риби и частниците, а ония във Вашингтон ще са на келепир.. Нещо ново? Или и на теб като ти свърши вестника в кенефа пак РаZZия ти е виновна?

Полетяха, после пак надолу тръгнаха. Но акциите нямат толкова значение, при положение че КС дефакто е фалирала. 50те млрд са за временно закрепване, докато бъде погълната от друга банка. Не могат да си позволят институция , като КС, да се сгромоляса с трясък .

Не се кефя на тая ситуация, защото в най-лошият сценарий ще загубя около 30% от инвестициите си и ще ми създаде допълнителни неудобства, като наемане и разходи за сейфове, загуби от превалутиране и такси за купуване на криптовалути, злато, сребро и други ценни метали. Ще трябва и склад да купувам в пика на цените за да се запася със стока и материали за производството си и т.н. Обаче не мога да разбера, един опърпан русофил, който вече и по кофите няма да може да се изхранва заради задаващата се криза, той на какво толкова се радва? Аз бързо ще си върна загубите, само от инфлацията и това, че съм купил стока на по-ниска цена, ами ти как ще си ги върнеш и как ще изплуваш? Ще си продадеш органите, ще се цаниш за роб? Как?

За доброволци в украйна дават по 3000 евро.

Купил си ти дамаджана с вазелин на ниска цена.. И га ги купи тия "материали" след като от 2020-та цените тръгнаха нагоре ве пиле недоклатено? Или ти само събираш материали...но не продаваш и не произвеждаш.. Пък ако си близък на тия покрай правителството, вечно на дотации, не 30 ами и 50% да втънеш пак не си на загуба... И търси шинел! За следващата зима ще ти трябва. И противогаз

Бягайте да взимате парите на Путин)))) Вазелин също носете, негрите чакат БГ педераси))))

Има кой да му ги вземе. Ама от парите на путин идват твоите копейки тролче. Та...оставаш гладен.

Ще изпаплат 50милярда

И заглавие като хората не можете да напишете....

Явно бая путинова пара има в тая банка и сега му ги източват.

Не позна сео то е травестит

Познах. Де мислиш, че руския елит си държи парите? В руските банки ли? Или във Венецуелските.

До понеделник са изчезнали като банка

Заедно с руската пара вътре.

Че то нали руската пара я конфискувахте "демократично" и чрез найсе пакета санкции? Ама гледам говедарски и еврогейски банки гърмят....

Само едно не ми става ясно, защо тези, които са най-потърпевши от тая криза, най-много и се радват и искат да се задълбочи? Явно толкова са се провалили в живота, че единствената им утеха е да завлекат възможно повече народ в тинята при тях.

Кои са тези?

Такива като теб, мен! Неразбрали...

Да бе. Аз съм ти виновен, че си теглил кредит и сега не можеш да си го върнеш. Уж се оправяш в живота, а мене обвиняваш за провала си.

Много точен коментар. За съжаление, подчовеците, за които говорите нямат възможности да го осъзнаят.

Ти що си се притеснил? Нали не си русофил? Нямаш парички да си платиш вноската за кредитчето ли? И сега обвиняваш русофилите?

Азиатските сделки вече не минават през Сащ и Швейцария ..Щото са големи крадци ,последните ...Затуй и фалитите ..Швейцария умря.

Кога са минавали?

Да бе, ватенко! През Зимбабве, Еритрея и московия ЩЕ минават парите. Стой и чакай, кат си нямаш работа :)

Окрупняването на банковия сектор върви с пълна пара. Скоро малки и средни ибанки няма да има. Робството чука на вратата

Тъпанарите русофили вчера се радваха, че запада а-ха да се срине, пък то пак стана както обикновено - децата на кремълските изроди са в Швейцария, Холандия и Щатите, а тъпанарската оркска гмеж, която ги избира МРЕ вмирисана в окопите. Много тъпи ватенки, и много тъпи български селяндури им се връзват на пропагандата

тъпанар хамерикански джендър поеми малко нигарско семе и мълчи за нещата дет не разбираш.

Машалла Тез трилиони кой ши ги плаща

Русофилите в България, които гейц и сорос не успяха да ваксинират…

Не знам дали запада ще фалира, обаче едно е сигурно, ако се случи, най- прецакани от това отново ще са русофилите, руснаците и подлогите им. То е малко като оръжията за Украйна - пискат, че запада им дава, без да си дават сметка, че колкото по-бързо Украйна победи, толкова по-малко руснаци ще умрат и страдат.

А ти говедарско тролче ще цъфнеш и вържеш а?

Айде на швейцарския шоколад

До понеделник са глътвали студена вода

Абе само да вметна ,че от 35 те процента вече 18 са отново надолу само за час! Така че ефекта то 50 те милиарда бе краткотраен . Май ще трябва всеки ден да вземат по един такъм заем. Денят е пред нас,до вечерта и най вече утре в петък Божа работа какво ще се случи!

Спасението на света ще дойде само и единствено след физическото елиминиране на САЩ. Знам, звучи страшно, но ако не бъде направено света го грози апокалипсис предизвикат от сатанисткият елит, който се състои от старчоци от 80 годишни нагоре, някои дори над 100. Те знаят, че си отиват от тоя свят и ще оставят общо трилиони тук на земята, които не могат да вземат горе със себе си. На тях не им пука вече какво ще стане, затова копнеят за Световна война, за да повлекат цялото човечество след себе си в отвъдното.

пълно е олигпфрени дето вярват на свякакви глупости. Тез дъртаци сигурно нямат деца , внуци ... и вместо да си гледат старините ще искат да унищожат света. Единствените олигофрени които плашат света с ядрен апокалипсис са путлер и пропангандаторите му.

Е, хубава работа! Чебурашка не харесва това.

Санкциите работят, икномиката на Русия е на парчета. Слава Кокаине. Зануляване.

Десетки държави по света си теглят активите от западните баМки. Те знаят, че САЩ и техните марионетни правителства блокираха парите и златото на Русия, а утре може да е някой от тях, който не иска да върви по водата на чичо Сам. Над 1 трилион са изтеглели общо само Русия, Китай, Иран, Индия, Саудитска Арабия, а има още много и този процес не може да бъде спрян. С една дума западните баМки остават без кеш, а в същото време са раздали всичките си депозити като кредити, част от които не могат да бъдат върнати, заради повишените лихви.

И на кой му пука? Ти лично имаш ли някакъв кяр от тая работа, или те чакат още по-тежки времена заради нея? Изобщо побира ли ти акъла, че това на което толкова се радваш е зле за всички и най-вече за тези, които са принудени да си изтеглат парите от американските банки? Те ако имаха по-добра алтернатива, там ли щяха да си ги държат до сега?

Това дали ще върне китайците? Щото те преди фалита на силиконовата банка си прибираха парите? И швейцарската банка зави, че и пускат кръв.. Тоз нов кредит пази ли парите от посочване с пръст от САЩ и заповед - запорирайте парите на петролните шейхове, щото в Кравария приехме закон да разтурим ОПЕК. Много почна да ни се пречка.

Какво получиха швейцарските хора, когато държавата им измъкна 50 милиарда от джоба ?

Какво получиха българските гора когато държавата им ни измъкна 6 милиарда за самолети и ги сложи в джоба на САЩ? Или пък българското подсрени оръжие за Украйна което убива хора ,които не са ни направили нищо лошо на нас българите?

Глад и мизерия получиха. Наложи им се да убиват хора в Украйна, за да се сдобият с фритюрник, който за тях е безполезен, защото в Алпите няма ток, но символизира руския просперитет и начин на живот. Абе живи да ги оплачеш швейцарците.

То от 2008ма тая банка е само надолу , не знам за какви полети нагоре говорят тия хора.

Lol, акциите се покачиха с 35%! браво току що се вдигна БВПто на Швейцария! Само не разбрах какво произведоха.

каквото вчера унищожиха

Да не са дарение на Лили Ованова?

*Иванова

Национализирането или Одържавяване на големи Западни банки е добра идея,защото печалбите отиват в държавата. Браво на Швейцария! Запада сега открива това ,в което нашите родители са живяли цял живот...Хуманен Социализъм,на Равенство за всички!

Dead cat bounce...

Точно така е, да знаете. И на Пешо комшията му скачат акциите като тегли кредит, ама само за малко.

Добре де, защо така на русофилите никога не им се получават нещата? Да не са прокълнати за зверствата, които са извършили идолите им?

Някой финансов гуро може ли да каже какво ще стане ако всички депозитори на банките си поискат парите обратно? Аз ще ви отговоря: масови фалити, защото банките нямат ликвиден капитал а само обещания и дългове.

А представяш ли си ако баба ти имаше опашка какъф фърчоплан щеше да е ?

Ще стане деноминация. Тоест ще сменят парите с нови. Вече се подготвя и до месеци ще стане. Новите ще са електронна криптовалута. Така ще заличат и кредитите си. Тоест ще ги върнат, но в старите вече безполезни пари. И да, някои ще фалират, други ще забогатеят.

При капитализма харчиш колокото изкараш

Или колкото ти дарят феновете!

happy end

Ммммда уж неутрална държава прие санкци.... Май и Тея санкции са срещу тех.... Принципно си подкопаха доверието.....бяха острова за престъпни пари са че пропаднат.

А пРассия капут ?

Абе и без швейцарски банки ще минем, ама виж турците дано ни пуснат доматите, че сме зян!

И манната небесна да се изсипе върху главата ти, пак ще си зян, защото си или русофил, или ваксър. Тоест подчовек.

Подчовек е термин от нацизма. Явно за това мразите Русия, защото победи фурера ви, а сега се справя и с наследниците му и тези на бандера в украйна.

От един от най-големите износители на земеделска продукция, благодарение на ес, вече сме голям вносител. Направиха това и с армията ни. Предтои да направят същото с енергетиката ни.

Поне Бахмут превзехте ли?

Хаххахаахх, нашите промити овчи глави само дето реваха от радост тука 2 дни хахахха, само излишъка на Швейцария през изминалите години беше по $600млрд на година, смятайте си!

Ха ха - на хартия и по медиите - за един ден ще "изплува", после реалността ги удря в земята, когато на стотиците хиляди клиенти им се наложи да си изтеглят парите и получат отказ ... Ех ако можеше медиите да заменят реалността ... запада щеше да е все по-лъскав ха ха

теглят цялата минала година- 53 милярда франка..... :)

Зяучи много оптимистично, паднали с 30% в понеделник но в четвъртък взели кредит и покрили 35% ако паднат с още 30% дали пак ще получат кредит и така до края на света. То е като с газа... скочи с 300% и сега се радваме на 3% спад.

Недей ги мисли запада има пари да изкупи руската и китайската кочина едновремено.

Има валута, защото си я ПЕЧАТА. Колко тази валута е ПАРИ - към днешна дата това зависи от мнението на останалия свят.

Мъка.

Описваш историята на сащ. Всеки кошмар си има край. Не може вечно да вали...

Цената на газа вече на нива около 20 евро с тенденция за спад, при цена около 70 евро миналия Август, и предсказаия за 100 -200 през зимата. Ама русоробите с разбирачи и гробокопачи на капитализма.

Тик так тик так....

Див, як и справедлив капитализъм има за малките и средните серсеми! За големите има щедър, опрощаващ и благ социализъм!

Саудитците се изтеглили от инвестиции в Швейцария ! Затова падат акциите !!! Честито на господарите хахахахахаах

как се бъзикат с Подкогите на Сорос. Един ден фалират, на следващия "се изстрелват нагоре" и точно преди да получат отгазъм и отново дъно!

Имам един въпрос това сериозна финансова статия ли е или заключението на една местна жрица? Защото батко получи кредит и си купи джип, значи всичко се променя между нас е със сигурност от второто. Дребни детайли, примерно как ще върнат съответният кредит и какви са основите за т.нар. обръщане на фундаментите в бизнесът им, са забравени ако изобщо някога са поставяни със въпросителен. Как биха реагирали клиентите на тази банка, които не само не са швейцарци, а и имат влогове далеч над всякакви гарантирани максимуми. Как ще реагират тези играчи които просто искат да спестят някой лев под формата на данъци? Цялата финансова система, медът и маслото във бизнеса на гореспоменатата банка, ефективно приключи. Трудно е крадецът да вика полицията да го спасява, а много бързо става и невъзможно, защото руши фундаментите в фасадата на системата. Най-интересното е какво направиха швейцаро-атлантиците преди няколко седмици в опит да избягат резултатите от разобличаването си. Почнаха пак да се правят на неутрални. Но след замразяването на едни активи се сетиха доста други клиенти на банката и решиха да намалят доверието и влоговете си. Още по-интересен е въпросът как може централна банка да е активен участник във банковият пазар. Аз се сещам само един - когато има работещ стабилен картел. В противен случай за всяка 'намеса' ще има дела от всички други играчи.

Ти си недоук.Естествено че всяка национална банка ще инжектира пари в частните местни ткаива защото така ще гарантира влоговете на гражданите си

Това за гаранциите в СССР ли го учеше? Какво ще правим със фалиращи строителни фирми? Гарантирани жилища? Фалиращи болници? Фалиращи авиолинии? Фалиралото ми заведение? Фалиралият мунчо?

Няма да върщат кредита. И "белите" държави набълбукани с заеми също няма да ги връщат. Това просто е невъзможно. Ще се печатат пари и ще се раздават. И това може да се прави до безкрайност. Проблемите идват от реалната икономика, от разрушената енергетика, от масовата дебилизация. от липса на компетентни хора изобщо (от политика до наука и производство).

Абе туй май не е на Мартинчо Димитров капитализма! Таквиз срамотии в олтара на светлия и честен капитализъм са светотатство! Мартинчо и дебетата са разочаровани!

"Креди сюис" (Credit Suisse) е фалирала от седмици. Не знам какво правят и как избягват, обявяването на това. Вероятно подобно на SVB продават акции за милиони и дават бонуси на служителите си десетки и стотици хиляди. Пак някаква чудовищна измама се готви, където хората ще платят, а банкерите обогатят.

Си взеха парите. Чао!

Е вие по добре ли стеи без тва нямате мъже а след тая война официялно китайците ще ви чукат останалите бездетни рускини.За да може всяко ново русначе да е дръпнато и лесно разпознаваемо та като дойде на Запад да го разпоьнаваме по лесно и да го ритаме в грозната деформирана азиатска глава по улиците на Париж и Лондон

скоро не си ходил по улиците на Париж и Лондон, педи?

Е ходя при майкати затва бе деди

Нито си ромпер, нито си стомпер. ИДИОТ СИ!!!