Ако в петък и Гърция откаже плащане с рубли, оставаме без газ

Енергийният експерт Еленко Божков пред бизнес подкаста "Какво могат парите?"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да благодарим на краварите и за отрицателната селекция на корумпирани боклуци и крадци в съвременните ни "народни" събрания ...

да не ги е ебал луд?!

Българите се оказаха много жилави и злобни и оцеляват напук на всички тъпотии. Все пак това са 600+ години. И сега ще оцелеят. Читавите де. Другото гори.

Подстрижи се оратняк

И да се подстриже, все тая. Главата му е крива и отвсякъде по нея никне коса. Мяза на неандерталец, а в България го водят експерт.

Препираме я таз газ. С парите лесно става, ама газта мирише.

ако спрат да пускат разни руски олигофрени по медиите ще сме по-добре.

За съжаление Кирчо не ти отряза Русия а тя нас. Поредният експеримент на нашите приятели и съюзници дали ще оцелеем. Защо Кирчо коментира и доставките на Нефт като и от него ще ни одрежат.

Лош, бегай в Савецкия съюз. Там ще ти е по-уютно.

нас какво ни интересува как ще плаща Гърция? Киро руска газ не иска, ей ги гърците да си я ползват както искат на нас Киро ни е осигурилл газ и то не руска.

И какво излиза сега? В тръбата си текат същите количества газ. Няма промяна. Само дето Гърция плаща нашето количество газ. Ние си го ползваме без промяна. Само с една разлика, плащаме не на Русия, а на Гърция +34%. Защото Киро не искал да плаща в рубли. Айде Киро да се бърка в джоба и да покрие разликата? Защо аз трябва да плащам скъпа газ и какви ли не поскъпнали неща, заради един ИДИОТ, наместил се в управлението. И да питам, хора, защо гласувахте за тези измамници от ПП? Те лъжат!

Айде тъпите и прости пак се заизхвърляха. На Гърция не и е спиран газа, а ние нищо не плащаме на Гърция, ще връщаме газ от САЩ на половин цена от руслямската.

За да връщаш значи си взел, а КАКВО си взел - ами взел си РУСКА газ през Гърция. Тази услуга струва пари, а дали ще се покрива от американската газ или с кеш, все тая - ПЛАЩА СЕ!

го този урод, дори няма чело и в тиквата като ритана зелка.

Отказа ли се Гърцив да плаща в евро и да превалутира в рубли? Нещо ново?

Щом газта напусне територията на дадена държава ,тя вече не е нейна .Същото е и с ел.енергията.

това е бухала -терорист

Еленко, Еленкооо не увря бееееееее

Този да вземе да дръпне шалтера на Министерски съвет, както направи и с метрото.

Вече е решено: Русия е отрязана от Световния енергиен пазар. В момента се прекроява Енергийния Свят: Близкия изток се оттегля от Азиатските пазари и заедно със САЩ се насочват към Европа. Австралия отива на Азиатските пазари. Русия ще може да доставя газ само на Северна Корея. Китай ще купува руски газ, докато може да купува на днешните ДЕСЕТ ПЪТИ ПО-НИСКИ ЦЕНИ от борсовите по Света.

Добре бе умнико, ама ако си гледал западни новини (не дир-а) пледполагам че ти е ясно как германците удариха яко чело в катарските преговори. Когато махнеш единия играч на пазара останалите стават монополисти и диктуват правилата. И щом администрацията на Байдън се чудеше как да плеговарят с Иран смятай ние де ще сме. За производство на пластмаса и тежки горива (керосин, дизел) трябва тежкия нефт който се вади в Русия, Иран и Венецуела. Останалият иска много химическа преработка. Това първо. Второ, доста от европейските рафинерии са предвидени да обработват тежък петрол главно, и това означава нови милиарди за преоборудване. Също като германците, когато у нас доставят на тройна цена газ наесен с газовози, ако имаме инфраструктура която да поеме това, то отопление и битова химия като за начало лекинко ще скочат. Ма мъничко.. И докато миналата зима бе шамар за немците, тази ще си е меко казано кофти Петров. А у нас ще стане цената на всичко с поне 15% нагоре. Без заплатите разбира се! Та и аз викам майната му на всичко руско.

"Доставка на газ с танкери. Решава ли това зависимостта ни от руския газ?" Разбира се, че я решава. По същия начин, както казвше старшинката в казармата - Въпросът с банята е решен! Баня нема да има!

След като традиционните рубладжии се изтъркаха и омръзнаха , по стар маниер изкараха на предна линия от нафталина такива чудовища , като този „седесар ” , който бил секретар в енергетиката в правителството на Виденов, което ни фалира

На енергийния експерт някой да му каже, че въобще не става въпрос газта да се плаща в рубли. Ама въобще...

Няма да се дупим на руските терористи, разбира се. Още малко и като влязат украинците в Москва - ще имаме безплатен газ.

Хайде пак, забавно е

Абе сбъркал си една буква в написването на безплатната стока.

Явно тези с минусите много им се дупи на руската пасмина! Е, да не се чудят, защо им казваме дупедавци.

Нали знаете, че Кирчо и Асенчо са обучени в школата на Клаус Шваб в Харвард. Тяхната роля е да подпомагат глобализма и Американската империя

А ти си обучен май в школата в Симеоново!

Моля махнете тази страшна снимка на терориста -идиот, извършил атентат в столичното метро! Запазете си мнението му за вас!

СПАСЕНИЕТО на НАШ Кирчо и НАШ Асен е в РУСКИЯ газ. РУСКИ газ, купен от Гърция в РУБЛИ... .... "Европейската комисия очаква до края на 2024 година да има такъв критерии, според който да може да се подпомагат хората определени като енергийно бедни, когато всички битови потребители излязат от регулирания на свободния пазар на електроенергия." БИЗНЕС, ОБЩИНИ, УЧИЛИЩА, ДЕТСКИ ГРАДИНИ, БОЛНИЦИ и ЦЪРКВИ са на СВОБОДНИЯ пазар по изискване на ЕК. Всички чмухме какъв ВОЙ нададоха заради сметките. Същото гласят и за битовите потребители...

Неее, СПАСЕНИЕТО ни е в магистралите! Добре , че беше боеко краля, царя, омбашията-слънце, че да имаме такива прекрасни магистрали. Това, че прецака България с газа няма значение защото какво?!? ...ИМАМЕ МАГИСТРАЛИ! При това най-прекрасните и най-ев... е, не са евтини,,, даже обратното... доста са скъпи,,, но пък вижте какви са хубави. Според цената би трябвало да стигат чаааак до Барцелоната, бате, чак до там. Е не стигат точно до там, но пък са невероятни тез магистрали... или поне така говоря за тях. Та така

Тогава Простото да почва усилено да пърди и да ни доставя газ!

Има един израз,някои го преписват на Бисмарк "само едно е по-лошо от това англосаксонците да са ти врагове ,това е да са ти приятели""

Аз сега разбрах номера, значи руската газ продължава, само че Гърция плаща за него а пък ние ще плащаме на Гърция…гениално!

Щерев е малоумник! ха-ха-ха. Разбрахте ли човека е много прост, ха-ха-ха-ха

Ай на бас , че гърците ше плащат в рубли! Те не са като нас - баровците!

те ще кажат, че държавата забранява, но понеже доставчиците са частни фирми, няма как да им заповядват!

Ще се надупваме на гърци, турци, азери, американци, араби, изобщо който ни хареса или ни добара наведени. В а ж н о т о т о е да изпълняваме заповедта на големия брат - да не вземаме руски газ.

А, в груги ден, правителството пада!

А дано. Ще занеса на Рупите курия бонбони курбан ако падне правителството след три дена!

дано да пукнеш, цървул нещастен, парцал и мъжка шантонерка

Пробвах със студена вода ,ами не става .Загубил съм форма. Някога преди много,ама много години , по време на тъмният социализъм , в казармата на едно зимно занятие , като ПКВ ,трябваше да дам личен пример и да скоча пръв от БТР-а в едно мизерно селско микроязовирче.На повърхността имаше тънка ледена коричка,но водата беше до гърди и в първите секунди студът не се усети ,но като се по плискахме във водата и докато закачим "троса" ,започнахме яко да замръзваме.Но тогава бяхме на 19 -ет години, а и ни вкараха в една палатка, където бумтеше походна печка ,така,че никой не настина.

беьказармените геьове в локва и ще умрат

абе на кой му пука за руската газ..ха.ха.ха рубладжиите са в истерия и паника че ще им спрат рублите..ха.ха Спирайте я тази руска газ- не ни трябва.

А дали случайно Еленко Божков не е на хранилка към Газпром,за са ни разправя,че ако не купуваме от Русия,слънцето утре няма да изгрее

всичките рубласжии пригласят на смени..ха.ха

Та значи американската газ пак е руска но от Гърция.

Един лаишки въпрос, ако бъде спрян газът ,то очакваните стотици хиляди чужденци на морето с каква вода ще се къпят.Не ми се вярва да им раздават някакъв специален сапун ,за де се къпят в морето , а и там водата има един екзотичен кафяв оттенък.

всите руски тролове идвахте да е къпете във водата с кафяв отенък...а да, преди да ви спрат самолетчетата да летят над Европа. Вече ще си се къпете в сочи... ако са ви останали копейки след военната изгъзица на вожда ви...

Бал съм ги аз газ не ползвам !!!!!!!!!!!!

С най-топли пожелания да ти го турнат всички които ползват газ.

Този терорист, който направи опит да спре метрото да не дава мнение!

и то по заповед на мунчо

Taka нали сега като не взимаме газ от Русия сме независими и всичко ше е цветя и рози. Нещо не се връзва явно пак сме зависими, но този път от Гърция и Турция и САЩ. Ама тези демократи и привърженици на запдната идеология ни взеха за маймуни,

А каква е разликата от смяната на доставчиците .Преди беше един "Газпром" и той беше монополист ,а сега съответните американски фирми.Диверсификация пак няма.Колкото до прословутият азерски газ,то в него над 35% е руски.

Сега газът идва с два различни кораба и те се конкурират кой пръв ще стигне за да поиска по-висока цена. Само не е ясно къде ще разтоварва.

Ние говорим за газ и че ще останем без газ тия тиквеници мислят за Окраина и нейното светло бъдеще. Айде бегайте у Киев да се биете. махайте се от България.

Мчи то петък е утре бре

е "експерт" тоя

По пиене, ама яко!

като терорист по метрото

И корона цирка и войната и всички последствия са изкуствено създадени. Хората трябва да бъдат тормозени. Всичко идва от любимците на много хора тук американци. И всички кавали вярващи на американците си мислят,че ще им се размине. Надявайте се.

Ние се откачихме от хомота!

Че ти е до сливиците, ама презотзадзе

Ще си останем без газ, както азовците се предадоха и няма да помогнат никакви еврозаклинания и обещания за милиарди €. Единствения изход мирни прговори и спиране на войната.

Ха ха ха!Война до дупка и до последната блядь намираща се на територията на Украинii, бре!Благодарение на "ленд лийза"всичкото азиатско ще б де избито и изхвърлено от Крим,Херсон,Донбас и т.н.,бре!

Отивай да помагаш на Волина да продухвате цевите на зековете в Ростов.

Ха ха ха!А бре нещастник,кви са тея "зекове",бре гнидо рушняшка,бре гад несчастная???

Успокойте топката руски подлоги. Първо трябва да разтаем фамилията на Расия. Всичко ще бъде много по- добре, като се отървем от руското влияние. Газ ще има. На нас не ни трябва много газ. Не може руснаците да ни клатят, защото имали газ.

Ти трябва даже съвсем малко от оня другия газ? Циклон се казва. Дано е останал малко в ИГ ФАРБЕНИНДУСТРИ?

Нацист! За психиатър си... Толкова хора са загинали, а ти - майтап си правиш!

Като ми блокирахте IP-то какво постигнахте, ваща мама комерсиализирана? Свобода на словото, налЕ...?

Какво стана сега - европейският клуб на богатите, бавно но сигурно фалира ! Инфлация от 400% на тока за бизнеса след европейска директива и васално нагъзване от компрадорските власти и ... ... дългоочакването излизане на гражданството на "пазаря". Нали само до преди година две "топ експерти", Иван Иванов и кой ли не ни обясняваха, че след "излизане на борсата" цената на тока щял да поевтинеее ? Какво стана бе лъжци, глобалистки, зелени ? Защо това лято се каните да въведете ток от 1 лв. за българите (сега е 20 ст.), а на циганите да плащате нови пари, че са енергийно бедни ? Цялото ЕС е една кочина изтъкана от лъжи. Ние и поляците ве отказваме тържествено от руският газ ... После се оказва, че швабата купува за полша, а за нас купуват клекналите и нагъзли се пред САЩ неблагодарни лъжци (пред Русия) гърци !

Отървахме се, да видим гърците!

получи го. Но не разбра че капитализмът е скрита диктатура зад думите без значение демокрация и свободен пазар. Каква демокрация след като гласът на циганин е по скъп от този на професор и инжинер? Какъв свободен пазар, Алцхаймера командува и ЕС и НАТО изпълняват без да гъкнат. Така Щатите ликвидираха конкурента си ЕС който ще купува скъпи енергоносители и цените на стоките му се увеличават и не могат да издържат на по ниските американски

Това че си има неудачници са си си виновни само те! Тези дето не искат да гласуват за ГЕРБ са провалили се “бизнесмени”, изловени митничари контрабандисти, корумпирани чиновници и доказани некадърници. Който и да дойде на власт тези лузъри пак ще са губещи. Но при ГЕРБ голяма част от народа забогатя и се замогна.

Алцхаймер, ама го подаде бахура на снажния Путкин. Не се безпокой за Европа, има много по -умни европейци от тебе. Те си знаят работата. Ти по- добре се безпокой за руската кочина.