Ако търговията с газ спре, "бензиностанцията с ракети" ще има само ракети

Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на икономиката пред бизнес подкаста "Какво могат парите?"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като го гледам този с вид на импотентен сперматозоид завършил “више” в Кувейт” е ясен , че освен да повтаря глупавите приказки на още по-глупави “светила” има само бензиноколонки в кухата си глава ! Не напразно мъдрецът е казал : По-опасен и вреден от Глупака е амбициозният глупак !” Ето ви ясен медиен пример !

Как могат да си помислят укрите, че могат да победят държава, която си има всичко? По един милиард долара на ден само от газ! Германците признаха, че Ако доставката на газ секне, спира най-големия в света химически концерн BASF, а след него и всички останали по веригата. Защото газта не е само енергия, но и суровина - източник на ВЪГЛЕРОД И ВОДОРОД - основата на цялата съвремена синтетична химия и минерални торове. През 1869 г. великият Д. Ив. Менделеев е прозрял истината и я е синтезирал в израза: "Който гори нефт - гори банкноти, който гори газ - си подритва хляба"! Ако доставките на титан (89%) и алуминий (62%) от Русия секнат, гордостта на ЕС - Еърбъс пуска кепенците, за радост на Боинг! Ако Якутия престанe да добива 29% от диамантите в света, 1,5 милиона годеници в САЩ и западна Европа няма да си получат любимите годежни пръстенчета с диамантчета! Ако Русия спре износа на пшеница - Испания, Египет, половината арабски свят и черна Африка остават на банани, батати и маниока! Ако Русия спре износа на литий, за литиево-йонните батерии, на итрий - за итриево оптическо стъкло и берилиев концентрат - като забавител на бързите неутрони в ядрените реактори, ако спре износа за уран за АЕЦ, ако Русия спре.....и т.н. СВЕТЪТ НЯМА ДА БЪДЕ СЪЩИЯ!!!! Нека все пак кажем, че целта на САЩ НЕ Е да се унищожи Русия, а само да я омаломощи и направи по-слаба, непривлекателна и вражеска и да не се допусне съединяването на високотехнологичната, икономически силната, дисциплинираната и работлива ГЕРМАНИЯ с неизчерпаемите природни ресурси, енергия, суровини и храни на Русия. Ето затова е саботажа на СЕВЕРЕН ПОТОК 2 и войната в Украйна. Щатите искат една покорна и послушна Русия, като евтин суровинен източник, подобен на Ирак, Кувейт и Саудитска Арабия! Русия е незаобиколима, несломима и неунищожима !

Забравил само да напишеш и Могучая

СРАЛА УКРАИНА!....УКРАИНА СРАЛА !

Една от тези ракети дано падне върху твоята къща

като купиш кило сирене от магазина за 10 лв, магазинера не печели 10 лв, а около левче! когато купиш от бензиностанцията гориво за 100 лева, бензинджията не печели 100 лв, а три левчета то такива ми ти работи с печалбите!

За да угоди на САЩ Европа се изправя срещу собствения си народ. Нашите новоназначени поплювковци се бутат да бъдат най отпред!

прозрение на елементарен човек .

Срам и позор е ,че това тлъсто и тъпо чиче е бил министър в кенефа! Как ще спре бе, слески, търговията с газ, като освен Европа има още няколко континента??? Даваш ли си сметка колко си прост??

Следващата зима Европа ще разбере къде зимуват раците

КерЕмедчиев (ако тов аму е името) би трябвало да е нясно, че не печалбата, а оборотът на ден е около милиард долара. От там нататаък държавата прибира данъка, останалото отива в компанията, която също е държавна, но има и разходи, както и данъци други. Едва ли е повече от 30-35% чистата пара, която отива в хазната от тези приходи.

Не мога да разбера нашите политици толкова ли са късогледи, тъпоумни , недалновидни и т.н. ,че играят по свирката на чужди държави а не гледат интереса на народа и държавата. Липсва ми тук у нас един Орбан за да се оправим. Като гледам този сегашния министър-председател -Петков голям провал е и ще задълбочи още повече кризата у нас с некадърното си управление.

А случайно да ти минава през ум мисълта,че си стабилно ограничен,недостатъчно образован,израснал в консервативна балканска среда ,но се мислиш за мъдрец ,а всички останали глупави будали ? И като типичен нашенец щедро раздаваш акъл от позицията на страхлив еснаф.

в същата държава и провинциалните комплекси личат силно от двата реда, които си написал. Папагалското повтаряне на западни лъжи не е признак на високо образование, а на тежки емоционални дефицити, чийто корени са в късния социализъм.

според вас русотулупите интересите на държавата са интересите на Русия.И за съжаление българските правителства с изключение на ГЕРБ наистина обслужват изцчло руските интереси.Правителството на Петков също.Президента е говорител на Путин

Когато човек няма допирна точка с Бог, главата му прилича като на тоя индивид на снимката - равна отгоре като тепсия. Т.е. коронната чакра е силно притъпена. От такъв човек не може да се очаква нищо смислено.

как пред очите ни се сгромоласва толкова бързо западната мафиотска икономика по всички направления-разгромени вериги по всички видове достав за всички индустрии , потопени финансови пазари ,галопираща инфлация, вече липса на стоки в магазините , а това е само началото...от интервю от вчера на Джефри Сакс -амирикански икономист - за запада това беше твърде бързо неочаквано сгромолаясване с дълги бълезнени и тежки последствия.

колко си прост.

Ясно е че путкин ще духа но там му е силата

кво е завършил тоз ?Нещо оксфорд ли Хамър ли?

Виж сега готин. Мен какво става или ще става на майната си, не ме ... Ама мога да ти кажа, какво става тук, щото пак се натресахме на нефелни съюзници. Спира газът, спира тежката промишленост, топлофикациите, транспортът, а който е повярвал на евроидиотите и си е купил кола на природен газ, щото било екологично, тръгва пеша. Това в най-краткосрочна перспектива. Не ми се мисли, какво ни чака, като спре Козлодуй, щото ако чакаме Уестинг хаус или някой друг като тях да се сети за нас, че да ни спасява, ти и още няколко като теб може да дочакат, ама всички останали горим. По-точно треперим.

Скоро цапа и мерише!

Абе тоя " университет", е основан 2017 ...На 3 март видяхме и Харвард....

Какво да каже човек за такъв "коментатор". Ако това или пък ако онова....но тези работи НЯМА КАК ДА СТАНАТ. И затова мили ми "коментаторе", анализите ти не струват пукната пара!

Познавам тогова, лично! Голям наглец, мазник, мекадърник, освен в АНАЛиза на господарски дирниц! Цял живот нищо не е работил, само с еумилква около власт, да има пари да яде, че и да гребне с шепичак! Където е бил, все се е оакал!!! Спрете да занимавата хората с това лигаво същество!!!!

И този е магистър по икономика????Горкия Но и горката България! Ясно ми е защо България как беше докаран до това положение.

току що бе прихванат от Руска кожена ракета нассочена кьм задният ти двор.

Правителството на Русия определи списъка със забранени стоки за износ до края на 2022 година. В забранителния за експорт списък влиза технологично, телекомуникационно, медицинско оборудване, както и автомобили и други транспортни средства, селскостопанска техника, електрическа апаратура - общо над 200 стоки, в това число локомотиви, вагони, контейнери, турбини, металообработващи машини и такива за обработка на камък, монитори, проектори, пултове и панели, се посочва още в съобщението. Според указа на Путин забраната не се отнася до внос и износ на стоки за лично ползване. Трябва де се поясни, че Русия е най-големият производител на селскостопанска продукция и животновъдство, ПЪК АЗ ТРЯБВА ДА ПОВЯРВАМ НА КИРО И НА ТОЗИ ФАМОЗ, ЧЕ РУСИЯ Е " БЕНЗИНОСТАНЦИЯ САМО С РАКЕТИ" . АБЕ ТО ПРОДАЖНИЦИ КОЛКОТО ИСКАШ.

какви технологии в бензиностанцията, там само нефт и газ и то ако има западни технолози да ги добият.

Като спре газта с каруци и магарета ще тръгнем всички,, и това не е илюзия това нацистина ни чака по бензиностанците ще продават вода по 1лв за магарета и 1,20 за коне това ни чака по дълновидните ако искат да изкарат пари да копуват магарета после по 4 ще могат да ги продават. Щели санкций на Русия да правят Мале идиоти пълни улигофрени

.

.. да си видял магарета в България.. вече и те са кът.. Коне, имат баровците, ама те ги ползват за,, престиж,,.

МАЙ ИЗЛИЗА , ЧЕ ОСВЕН БЕНЗИНОСТАНЦИЯ ,РУСИЯ И Е ЗЪРНЕН СВЕТОВЕН СКЛАД С РАКЕТИ... МОЖЕ И ОЩЕ ДРУГО ДА ИЗЛЕЗЕ ----ПРОСТО ТОЯ УМНИК ТРЯБВА ПО ЧЕСТО ДА ПИТА ЖЕНА СИ - КОИ СТОКИ СКАЧАТ ШОКОВО ПО МАГАЗИНИТЕ И ОТ ТАМ ЩЕ РАЗБЕРЕ ОЩЕ КОЛКО НЕЩА ПРИТЕЖАВА С РАКЕТИ !!!

Не ви ли изнася копелета русофилски

ЗА МОМЕНТА !!!!!

умИн!!!

през зимата, в студа, голата глава води до измръзване на мозъка, факт.

ако го има!

Откъде го извадихте този мозък?

.

Хора, аз се топля на газ. Преди години имаше кампания за масово газифициране на домакинствата, така както е в цяла Европа. И тогава и сега газта идваше от Русия. Русия изнася достатъчно газ за Китай и Индия за да има необходимите приходи. Не знам дали Русия ще се превърне в бензиностанция със, без или само с ракети, но Европа, че и аз (нали съм баш европеец, ама с гол задник) ще стоим на студено и ще се чешем некъпани. Причината е, че няма откъде другаде да дойде газ, за да покрие нуждите на Европа. Конфликтът между САЩ и Русия не е между Русия и Европа. Украйна също не трябваше да участва в този конфликт. В него я въведоха банда евреи и мафиоти, които делят краденото с американските си партньори. А нещастието си остава за руснаците и украинците (каква ли е разликата?).

Ти си още по-тъпото Конфликта е цивилизования свят срещо мисленто от преди средата на 20то век. Европа и преживяла и арабското ембарго през 70те , ще преживее и ембарго на руски газ и нефт. Няма да е лесно, ама като тъгуват с престъпник и лъжец, така става. Евтиното ти излиза скъпо.

Абе по времето на това правителство, помня фин. Министерство въведе една супер тъпотия за всички . В фактурите които се издаваха въведоха ЛОСО помните ли: (лице отговорно за стопанската операция) . Интересно Велчев и Ебахти алджебурито колко премиални са си изплатили за тази простотия?

Божееее, тоя въздух под налягане тръгнал да обижда най-богатата на ресурси държава в света и с най-голямата територия. "Бензиностанция с ракети"...ми то това не е и обида, а точно обратното. Дай Боже всекиму да си има природна бензиностанция, за всяко производство ти трябва ток, бензин, нефт, газ, петрол... А ракетите ти пазят апетитните ресурси от алчните англосаксонски и еврогейски гъзове. Освен това ракетите правят една държава космическа. А това е много над проституираща и дрипава еврогейска България, в която такива като тая чужда подлога Керемедчиев превърнаха хубавата ни родина. Като я харизаха на безценица на господарите си. Отвратителни бетер еничери ! Едва ли те самите се уважават за тая долнопробна проституция....

Докато безмозъчно смелите български дезинформатори лижат задника на пълководеца ягресор, той също така смело се крие в Урал, а семейството му се охранява в Швейцария. И всичко това е защото е прав и дори той самия евентуално го вярва. Крехка душа, с червено копче под мишницата.

Това откъде са ти го спуснали? От Козак или Фашингтон а?:)

Имате развинтено въображение сороските комсомолци. Дали не се отключва обаче от забранени субстанции ?

Я кажи Зеленски как реве от бункера, скрит като мишок. Но реве само за собствения си животец, докато задължава украинските мъже и момчета да бъдат жив щит за фашистката му шайка и да мрат за продажната му, наркоманска душица. Като си се родил мишка, нямаш шанс за нищо друго ?!

А тоя мамунски путак, що не земе да обясни, ние от къде ще взимаме газ а? От неговия мамунски гъз ли ще точим газта а? Или що не обясни откъде ще взимаме гориво за ядрените ни реактори на АЕЦ козлодуй? Че дебилните укроблядки бяха пробвали вместо да ползват руски ураниеви пръти да ползват краварски на Уестингхаус..И за малко не гръмнаха Запорожката АЕЦ дебилите! Защото технологиите са коренноразлични! Дебилен мамул!

Вместо да се извинят, сороските мастии продължават да наричат Русия "бензиностанция с ракети"... Липса на елементарно възпитание и дипломатичност. Тия проатитутки нямат дори инстинкт за самосъхранение. На голите им гъзове да обиждаш държавата с най-много ресурси в света. Не разбрах защо руската посланичка се извини за подлогите. Нима е лъжа ? Какви са тия, ако не подлоги ? Те не защитават националните ни интереси и ако утре бензинът у нас стане 10 лева, те пак ще обвиняват Путин, а не голямата си уста... Точно подлоги са тия боклуци и ме е срам, че са ми сънародници...

Тя не се извини за тази си реплика, а по славянска традиция е поискала прошка, но от нашите медии беше представено другояче, успоредно на правата линия на партията от Фашингтон!

Само дебил може да се радва че най-голямата държава можела да остане само с ракети и атомни бомби.

Ние пък си мислехме, че само дебили могат да защитават международни мутри

_stankow

Русия е най-големият износител на зърнени храни в света. Това от няколко години насам. Но западняците все още си повтарят мантрите, бавно вдяват и не могат да повярват, че балът за "златния милиард" приключи.

Русофил = Дебил (тежък случай) Фашист = Рашист (агресора на 21 век)

Световният агресор всеки го знае кой е...не се опитвай да отклоняваш вниманието като в училище от слаб ученик, че ставате хептен жалки с това тъпо квичене на лъжи и лозунги.

... а ние въздух.... Русия да спре за една седмица доставките за ЕС...

Сигурно е добър икономист но в случая се изказва като лош политик. Редица западни специалисти са на обратното мнение.

колко да е добър, като няма представа за какво говори.

Добър за собствения си джоб... С подобни изказвания и език на омразата няма как да е добър "икономист"...

Помисли малко Прост-ако : 1/ Всички ще се покатерим на тролеи, пардон, електромобили . Идеално ! НО, нали за да се призведат батериите им са необходими немалко по-особени метали . А, повечето от тя идват от Раша !? 2/ За да се размърдат тези колички ще им трябва Ток, а той трябва да се произведе в ТЕЦ от Газ , или АЕЦ . Но и за това трябва да потърсиш “помощ от приятел” - пак Раша !! 3/ Или ще си сложиш фотопанел, който трябва да ти произведе Китай пак с руски газ, за да го сложиш на всяка кола и ще си джиткаш из Сахара, или Гоби , но само денем !? 4/ И, най-важното - не виждате ли, че целта на едноличния световен жандарм, както навсякъде по света го прави, е да рапарчадоса Русия и да заграби безкрайните й богатства . А, Путин ги предупреди преди няколко години, че на рях не им трябва свят, в който Русия не съществува ! Но, алчните дебили управляващи отвъд океана и в Белия дом си знаят тяхната - не искат да дадат част от баницата на Русия и Китай, и се мислят за непобедими . Да, ама не ! Масово страните започнаха да се отървават от доларите, като световен резерв, и в момента, когато и нефта започне да се търгува в други валути - на ФАЩ му е е..на мамата !! Я да върнат 20-те трилиона, които дължат на света и да видим какво ще се случи Там ?!? Няма как . Земята се върти .. на изток . Природно явление . Империите идват и си отиват . Първоначално някои са съществували до 1000 години, колониалните 200-300, а на САЩ май и 100 ще са й много ?!?

Тоя вместо за газ си мечтае за ракети! Мнооого прост, но то напоследък само на такива се дава трибуна.

1. Европа поне година няма да може без руски нефт и газ. 2.Китай е огромен потребител и изобщо не говори за отказ от руски газ и нефт. 3.Защо още има Кимсомолци, след като Кимсомола изчезна преди 30± години???

Недалновиден простак!

Тази плямпач е завършил Ново Индийското училище в Кувейт. Голем ?

По-лошо е , завършил е УНСС

Живея в Русия от 16г. През тези години тя силно се промени в положителна посока за разлика от България. Тук след като започнаха да въвеждат санкции срещу тях възродиха селското стопанство насадиха хиляди хектари с овощни дървета , нови лозя , нов сегмент оранжерийни центрове , за производство на зеленчуци, и многократно увеличено производство на същите на открито . Общо казано във всички сегменти от сектора земеделие и животновъдство има огромен ръст на производството, и продуктите тук са натурални и на нормални цени . За кг бройлер в магазина преди 2 дни беше 135р , пилешки гърди са около 250-270р ,във Франция 15 евро. Чуждите компании обявиха че напускат временно , техните производствени мощности остават. Байдън се отказа от руския нефт ,да но това влиза след 45 дни, защо ли?

Osven tova sas sankciite == embargoto koeto im slojixa tapanarite Rousia shte si preraboti, organizira, adaptira proizvodstvoto spriamo lipsite koito imat i SHTE IZLEZNAT OSHTE PO-SILNI I MOSHTNI IKONOMICHESKI SLED 5, 10 GODINI

_stankow

Великобритания също се "отказа" от руски нефт. Но това влиза в сила в края на годината. Защо ли ? ;) ЕС също се отказа от руски енергоносители, но това "влиза в сила" през 2030-та година. Защо ли ? :) Ами защото само приказките им останаха. Сега идва време да се плаща. Свърши времето, в който руснаците продаваха на безценица ресурси, китайците работеха за стотинки а "златният милиард" въртеше синджирчето и викаше "арбайтен, арбайтен , русише швайне". Винаги идва видовден.

Помисли малко Прост-ако : 1/ Всички ще се покатерим на тролеи, пардон, електромобили . Идеално ! НО, нали за да се призведат батериите им са необходими немалко по-особени метали . А, повечето от тя идват от Раша !? 2/ За да се размърдат тези колички ще им трябва Ток, а той трябва да се произведе в ТЕЦ от Газ , или АЕЦ . Но и за това трябва да потърсиш “помощ от приятел” - пак Раша !! 3/ Или ще си сложиш фотопанел, който трябва да ти произведе Китай пак с руски газ, за да го сложиш на всяка кола и ще си джиткаш из Сахара, или Гоби , но само денем !? 4/ И, най-важното - не виждате ли, че целта на едноличния световен жандарм, както навсякъде по света го прави, е да рапарчадоса Русия и да заграби безкрайните й богатства . А, Путин ги предупреди преди няколко години, че на рях не им трябва свят, в който Русия не съществува ! Но, алчните дебили управляващи отвъд океана и в Белия дом си знаят тяхната - не искат да дадат част от баницата на Русия и Китай, и се мислят за непобедими . Да, ама не ! Масово страните започнаха да се отървават от доларите, като световен резерв, и в момента, когато и нефта започне да се търгува в други валути - на ФАЩ му е е..на мамата !! Я да върнат 20-те трилиона, които дължат на света и да видим какво ще се случи Там ?!? Няма как . Земята се върти .. на изток . Природно явление . Империите идват и си отиват . Първоначално някои са съществували до 1000 години, колониалните 200-300, а на САЩ май и 100 ще са й много ?!?

Обърне ли се палачинката, вярвайте ми, тези,които днес се надпреварват да плюят по Русия, утре ще са първи русофили...и пак ще ни избутат в ъгъла, пак те ще са нашите водачи, пак те ще обикалят софрите.... Отвратителни продажни мекерета, все със силните на деня и все готови да лапат с алчната зурла.

Русофил = Дебил Фашист = Рашист

Това е чист оксоморон, ако изобщо празната ти кратуна знае що е оксиморон. Няма как държавата, изчистила света от кафявата чума, фашизма, да е наричана фашист. И която днес пак чисти от същите лайна. Много по-вероятно е точно такива малоумни тъпаци като теб да са фашисти, най-малкото, защото подкрепяш фашистки режими. Аман от тъпанари, то дори е обидно да се обясняваш с такива дебили.

Недалновиден простак-FYI

По-добре да мълчиш и да те мислят за глупав, отколкото да си отвориш устата и да разсееш всички съмнения.

100%

Тоя катил миленчо дето е известен с това че е бивш министър и бивш експерт кой плаща за да го излъчват по медииъе?!? Нека да публикуват какеи са му доходите и имотите за да видим как си плаща Сметккте и да не обаснява на хора със заплати 1500лв как ще живеят по добре и по евтино без руския газ и шетрол и косвено ток!!

Нямам търпение да пия руски квас и да рецитирам Лермонтов.

Дори не осъзнаваш колко си ограничен умствено....

Не е за теб нито Лермонтов, нито здравословния руски квас. Яж си гмо мак доналдс и ония гадни пилета...и си слушай обърканите речи на бай Дъно.

Още един помияр се активирал... И кога ще спре бензиностанцията с газ, като тия дни бая еврогейски мастии взеха да изтрезняват и да разбират значението на руската газ и петрол за Еврогея ? Останали им само ракетите... Боклук малоумен, а къде е нашата бензиностанция, къде са нашите ракети, бе ? Олиото по 8 лева за литър, хляба ти мухлясал по 5 лева... Русия е най големият производител на пшеница, тъпако. Мисли, че у нас вече ще се бият пред кофите за боклук, горд еврогейски гъз. Ма щото такива боклуци във властта, една шепа се напълнихте с пара и не вярвате на масовият беден българин...

Егати държавата щом такива са ,а и преди са ни били министри. Това може да говори само много глупав човек.