17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От вятърните мелници и водениците, енергетиката в тикволандия упорито върви към живот в пещерите и танци около огъня.

Соларните панели трябва да бъдат разрешени САМО на покривите на сгради! Никъде другаде!

20 КИЛОВАТА СЛЪНЧЕВИ БАТЕРИИ ОТ ХОНГ КОНГ РАЗТОВАРЕНИ НА ПРИСТАНИЩЕ ВАРНА ОТ 16 000 ДОЛАРА СЪС СТОЙКИТЕ И КОНВЕРТОРИТЕ И Т.Н - ПЪЛЕН ГОТОВ КОМПЛЕКТ ... СТАВА 32 000 ДОЛАРА МОМЕНТАЛНО С ТАКСИТЕ И РАЗРЕШИТЕЛНИТЕ В БЪЛХАРИЯ :)) .. . .. КАКВА МУ Е ИНИЦИАТИВАТА ДА ХРАНЯ ТЪПИ ЧИНОВНИЦИ И ЧАСТНОТО ЕНЕРГО ?

... и тежка разправия с митниците и данъчните

Изобщо не прочетох статията защото заглавието показва тоталното неразбиране на ситуацията. 3 месеца ме мотае ерпето и ме таксува такси. Община по пътя не срещнах...

Не го дочетох. Защо да се прави просто като може да се направи още по-сложно. Като намесите и общините, намесете и данъчните , да измислят как да се плаща данък предварително. Изобщо корупцията в България е нелечима болест, а борбата с корупцията е умряла работа. Защо партиите толкова се борят за тая власт? Защото още сега си представят как ще държат и хляба и ножа, да не би да мислите че тая борба е за да направят живота на хората по-лесен.

Маринела Арабаджиева НЕ Е В ЧАСТТТТ кво общини кво пет лева те само спират хората да си поставят солари ЗАКОНИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНЯТ да не е строителство -поставяне на сорани панели какот е по света . Да се взема само разршение.

Зелените не само трябва да се дерат ами трябва да бъдат заставени да гледат как им се убиват децата ,измет зелена падайте в гроба с целите си семейства

Правилото е който кълне първо него да застигнат клетвите му ! Надали ще си изключение ;)

Си крастава мърш@

С ширещата се корупция, особено в общините, по-скоро ще влязат в някаква подобна роля на кукуво лято!

Този където е писал тази статия не е живял тук а в Изрел. ТЯМА ЖИЦИ кви фотоволтаици търсите . Да се промени законите -Да се спре ЕОС да взима пари По добре да се направи АЕЦ Държавна.

те избраните дърпат конците на империята чрез двойни граждани в конгреса и сената, та в БГ ли няма да казват как да се затриват българите... Ей така за "благодарност" и разчистване на най-хубавата територия на цялата планета за тяхен нов дом

Гърците отдавна намериха формулата на успеха с малките ВЕИ-та - През деня произвеждаш и отдаваш на мрежата, а по-късно можеш да ползваш произведените киловати. На края на месеца се прави баланса и готово! ЕЛЕМЕНТАРНО!!! Няма кооперативи, няма тинтири-минтири! Няма надуване на цената!

А всички тези глупости дето са написани в статията не са с цел да се намери решение за дребния производител, а им се въртят някакви идеи да обвържат дребните производители в кооперативи, от които няма излизане. Всичко пак е богоизбраните с разрешителни за присъединяване.

Единственото смислено, което ставя ясно от статията е, че Плана за възстановяване е пълен боклук, направен е за големите производители на ВЕИ и няма никакво решение за малките мераклии.

Да си влизат в ролята и да тръгват проектите.

Дръканици безкрай! Скоро щяло да има някаво законодателство, щяло да има някакви енергиини общности и кооперативи, общините трябва да направят нещо. Истината е проста, моноплите не позволяват да има малки ВЕИ. Не желачт да присъединяват и изкупуват произведената електоенергия. Пазят си монопола и продължават с енергииния рекет. Реализират свръхпечалби за сметка на всички други.

Пак ли ще се крадът пари!

В България, през последните 20на години наковаха къде 200 микровеца. По 10на МВта средно. Това е все едно още 2 реактора в Козлодуй. Та да питам само - КЪДЕ е тока от тези вецове? Тези 2ГВт къде точно отиват? Да не би случайно да чакат да капне дъждец?

_stankow

10 МВ за ВЕЦ е солидна мощност. Струва се да се направи. Само че тези "вецове" са с много по-малка - средно 400 KW. И не са ефективни.

Ба ,зелените кога ще узреят? Тормозят ни.

"Стъклата,, , без да питаме никой си ги тактисваме на покрива и токът към акумулираща топлинна колона/печка/, бойлера и нещо за притопляне. Ама са бая скъпи, бе.

Връщаме незабавно ТКЗСетата. А, честито!

При положение, 80% от обработваемата земя била изкупена от шепа бизнесмени като Илчовски, ортак с Пилето и Борисов, после обърнал се към Мая и промяната. Що не, комасация на земята на едрите робовладелци.

ВЕИ e абсолютна измама и пране на пари на парите на европейските данъкоплатци! Единствения работещ вариант е АЕЦ. Всичко останало е пунта мара.

Винаги е имало хора като теб. Едно време сте казвали също за колите с ДВГ, "Как ще върви тази кола като няма, кон отпред да я тегли?". Нали така? Толкова си прост, че дори не знаеш, че всичката енергия на нашата земя идва от слънцето. И най-прекия начин да я ползваме са солраните и вятърните паркове. Тъпак.

наукоиден наукоподобен праен след як пиянски летен нарко секс на плажа мъртвораждан нефеляк. Перки и манерки палки и соларки са НЕРЕНТАБИЛНИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ@! СТРУВАТ МНОГО ДАВАТ МАЛКО ЗА МНОГО КРАТКО!Ч!!!!!! ТАААААП:ААААААААААААААААААААААК женски

Е скоро ще си купиш кон или магаре, да ти дърпа ДВГ-то, както е тръгнало.

Абе философе диванен, да си чувал за коефициента EROI (енергийна възвръщаемост на инвестициите)? И за това как всякакви "зелени проекти" ни водят до скапване на енергийната система и "енергиен канибализъм"?

Нямам нищо против да си ползваш "най-прекия път" към слънцето, ама аре аз и всички нормални данъкоплатци да не плащаме за глезотиите ти (ви), става ли? Или сигурно сме длъжни щото как беше.. ви дишаме от въздуха??

Тия ВЕЙ още ли ще са с 25г фиксирана цена , пет пъти по-голяма от пазарната. На зелената Мафия няма ли да им приседне дрането на кожи.