Агенцията по заетостта с нов шеф - дългогодишен служител в институцията

Основните задачи на Полина Миранова ще са свързани с модернизирането на услугите и подобряването на координацията в структурата

Обратно в новината

Коментари - Агенцията по заетостта с нов шеф - дългогодишен служител в институцията | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В тази система, всички са партийни другарчета, назначени на длъжност "от горе". Затова и никой не работи там. Правят си разни маневри между държавата и Агенцията по заетостта. Обявяват се едни проекти, с едни пари и нищо повече. После, парите пак се връщат към държавата, а за програмите никой нищо не знае. Това си е практика от поне 20г. Нищо ново под слънцето.

Посредническа не нужна структура в министерство на труда.

Защо псувате държавните служители? Че без тях сте жив зян. Ще отидете до НАП за данъчна декларация, ще отидете до НОИ за издаване на пенсионно разпореждане, ще отидете до МЗХГ за земи, които искате да си върнете и т.н., и т.н., и т.н. И, ако ги няма държавните служители, кой ще ви свърши работата? Стрина Мара - хигиенистката ли? Съмнява ме дълбоко. Но трябва да си мрънкате под дефолт, нали? Аз като дългогодишен държавен служител (в момента в заслужен отпуск, че някой със сигурност ще зададе дежурния въпрос, какво прави държавен служител в работно време из форумите), смея да твърдя, че съм се нагледал на мноооого странности в администрациите през годините. Говоря за най-високо ниво - министерства, държавни агенции, комисии. Назначавали са се "наши хора" за главни секретари, директори, началник на отдели и т.н. ръководни длъжности. Ти им обясняваш експертно как следва да се случат нещата, те те гледат като теле в железница и си чоплят носа. След което започват да крещят, че ти изпълняваш каквото ти се каже и точка. ОК, изпълняваш, но в един момент същите виждат, че нещата не стават по техния начин и всичко е тотално наобратно. След това ти си виновен защо нещата са тотално наобратно. Нормална практика. 2/3 от тях са административно и функционално неграмотни. Но има и 1/3, които си разбират от работата и експертизата им е на високо ниво. Е, това са индианците. Пчеличките, които всеки ден понасят помията на останалите 2/3. Има и нищоправци на експертно ниво, които са на принципа "ден да мине, друг да дойде, нали надницата върви". Масово. И аз съм бил на ръководна длъжност. И съм в момента. И съм отстранявал нищоправци. Но не съм си позволявал да викам по екипа, да се държа арогантно или да налагам мнението си, когато разбирам, че има и по-добри опции за реализацията на даден казус. Така, че, мили хора, не поставяйте всички държавни служители по общ знаменател. Във всяко стадо, съставено от черни овце, има и по няколо бели. Хайде със здраве и весело изкарване на празниците!

Абе какво стана с обещанията на разни партии да съкратят тази ненужна паплач драстично ?

Ако набутат всички държавни служители в концлагер това ще им е първия нормален работен ден.

Държавен служител е диагноза. А тази е или връзкарка или нечия червена метреса. Булгаристан завинаги ще е страна от Третия свят. Мат'ряла е калпав.

вижте снимката. Типичен държавен служител. Ако някой свестен се обърка да попадне там, го нападат и изгонват.

"ускоряването на работата по модернизирането на услугите на Агенцията по заетостта и подобряването на координацията в структурата на институцията " А някъде да видяхте подобряване на услугата за хората? Не а'модернизиране' да щукат половин час на компютъра, а истинска услуга и информация, когато хората отидат там. Няма такова нещо. А пък тая координация - свят ми се вие. Но сега ще им дадат пари по програми ЗА КАКВО ЛИ НЕ РАЗВИТИЕ, ПОДОБРЯВАНЕ И КОМКУРЕНТНОСПОСОБНОСТ, . И в процеса на усвояването ум ще гушкат по 20-30- до 60 ооо лв бонуси за добре свършена раборта.

Някой може ли да ми обясни защо са ни хем министерство на Труда и социалната политика, хем Агенцията по заетостта. Дали за да си помагат или за да си пречат. Или пък може би за да има достатъчно работни места хем за калинки, хем за комунисти.

Щото няма нищо общо между едното и другото. Едното - министерството се занимава с формиране на политиките по организиране и управление на работната сила, а другото - агенцията по заетостта се занимава с търсенето и намирането на работа на работната сила. Не ги разбираш тия работи, ходи си копай нивата.

Естествено, че трябва да си назначават там "КАЛИНКИТЕ". Корупцията е вече плашеща и да иска някой не може да ги изчегърта, защото всички са навързани - от най-ниско, до най-високо ниво - лели, чичовци, братовчеди, зетьове, балдъзи, приятели, приятели на приятели...

"Щото" има един термин, който се нарича "компетентност" на съответната администрация! Не ти го пожелавам, но ако останеш безработен, пиши пак, ще те насоча към коя от двете администрации да се насочиш!

Лелята е грозна, значи може и да успее да свърши и някоя обществено-полезна работа, вместо само да вдига краченца и да работи с устенца...

Не е грозна. Пък и това няма значение. Сигурно е добра в други неща

"Основните задачи на Полина Миранова ще са свързани с ..." Тези явно не четат какво пишат.

Почти всеки ден има заглавие с правописни грешки. За статиите вобще не говоря. Ясно е кое поколение ги твори, жалко за проспаните години в училище.

Рибата се вмирисва откъм главата. Шефовете и главните редактори на неграмотните журналисти са от поколението образовани по времето на Тодор Живков. Защо не си вършат работата и не коригират грешките? Мен лично повече ме дразни това, че заглавието и съдържанието на публикациите са с противоположен смисъл, без смисъл и че са пълни с противоречащи си твърдения, дори с взаимно изключващи се. Нещо като суха вода, мокър огън ...!!!

Лапател.

Слушател, дихател, слушител?

Да не е СЛУШАТЕЛ

те там повечето да не река че и сичките са слушатели по цял ден си клатят краката

Агенцията по заетостта с нов шеф - дългогодишен слушител в институцията - явно много е слушкала !!!

какъв, какъв?...слушател или сушител?...да ви...у неграмотниците!

ДИР въведе нова дума - слуШител. Колко точно описание на длъжността!

право в десятката