АЕЦ „Козлодуй“ и ТЕЦ „Марица Изток 2“ със специални продукти за едрия бизнес

Една от мерките, които ще бъдат предприети веднага, за успокоение на цените е именно тази

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Конкурентния енергиен пазар ясно показва проблемите в икономиката ни. От много години работодателите гаворят едни небивалици според които българския работник сам си е виновен за ниските заплати, защото имал ниска производителност. Сега им става още по-трудно да кажат на глас, че нашето производство е нископризводително и енергоемко и затова са виновни единствено липсата на инвестиции в него. В тяхното мислене да се лишиш от яхта, последен модел луксозен автомобил или къща в Испания, за сметка на нова, съвременна производствена мощност си е жива загуба.

Значи министърът работи не за държавата, а за едрия бизнес. Радев какво чака?

Догодина като захвърлят и домакинствата на "свободния" пазар ще видим дали ще има кой да се застъпи за нас. Дано имаме парламент който да не клекне пред Брюксел и да анулира това решение. Гърците ни изкупиха тока, за да предотвратят режим заради прекомерни "зелени" амбиции. Дали беше нарочно това да се закачим към тях точно в този момент, когато беше ясно че те вършат глупости и затварят централи без нужда на дали ще разберем. Бизнесът ни плати за тези зелени авантюри на съседите. Скоро и домакинствата ще бъдат драни по същия начин.

Едно предположение-ММИ купува пакет от електроенергия на 140лв МWh при тези разсъждения на Министърчето,неработи участък от производството-продава 300лв MWh. Разликата къде отива и кой я плаща. Досетете се сами......

Теоретично е точно така, НО има едно голямо НО, в мините работят от галош нагоре това първо, второ тези които се занимават точно купуването и продаването на ток са пълни профани, и трето никой не знае кога ще умре някаква техника и ще спре участък...

Свещи и газови лампи?

Какво значи специални продукти. Те искат ток, а не дамски превръзки с крилца, или простатин с магданоз

Абе това не е ли нерегламентирана държавна помощ за едрия бизнес?

Искам големият бизнес да ползва само ВЕИ, за да видим в реално време един от основните постулати на идиотската Зелена сделка в действие. Същият този бизнес настоява да затворим въглищните си ТЕЦ, за да гушне едни пари от Брюксел. Даже преди два месеца настояваше спешно да затворим ТЕЦ МИ 2, а преди месец искаше да купува енергия от Западна Европа. Ето сега може да го направи на техните цени. Идиоти, сър!

Моля да ми простите задето загробих 3 енеегиини проекта.

Добре де, а кой ще плаща емисиите на ТЕЦ 2, ако държавата го принуди да продава на по-ниски стойности? Нали идеята беше да намали загубите си заради емисиите? После просто ще фалира. Въобще зелените политики на ЕС ще ни излязат през носа.

Имат постоянни и променливи разходи. Ако бачкат могат да си покриват поне чадт от постоянните разходи и да си намаляват загубите. Иначе Кой им продавава емисиите е въпрос в правилната посока;). Друг Кой е това, ама на практика същият от години;))

опалаа , другарите бизнесмени с предимство , а ;борсата ; е 30%такса олигарх

Кога ще бесите Кунава, Костов, Дянков, Борисов и цялата продажна пасмина която спря атомната енергетика?

зад скъпия бизнес ток, и анти ковид протестите стоят ГЕРБ и Борисов и тези предизборни номера ще им изиграят лоша шега

Не, или поне само косвено. Всичко иде отвън, извън нас. Наследсъвото на ГЕРБ е че ме договориха безплатни квото за период срещу затваряне на въглищарките, както Полша. Вероятно пак продават на наши хора по евтин ток, но това е малка част. Сругата причина е че централите са мързеливи, по някоя любовница тук-там. Макс да не са бачкали по време на високите цени с идеята някое дългогодишно назначение да пише точка през паника и обвинения към сегашните управляващи. Но заради целия плач на "бизнеса"да подържаме по-ниски цени на спот пазара в България под тези в Германия например, си е чиста проба декапитализиране на сектора. Просто и ясно. Пътят е енергийни помощи. Ама ние се дразним на детските добавки на циганите, как ще приемем и енергийните помощи не знам. За съжаление няма експерти в управлението. И нови, и стари, всички са с татуирани компромиси по бузките и вратлетата;). И да добавя - меко казано не подкрепям ГЕРБ. Бая точиха, и от централите и от ЕСО.

Е нали се борим за пазар и прозрачност. Пак мирише на ток под масата за so callled КРИБ. До всяка пеоцедура следва да имат равен достъп и потребители, и търговци. Всяко изкуствено ограничение изкривява пазара. Ама явно е така, хората четат наличните вестници и да.. Тъпо, така изграждаме зависимости и липса на експертиза и конкурентност. Но нали търговците са виновни, "изнасят тока евтин ток от АЕЦ" и другите се мъчат... Направо да се маха борсата, централите да доставят на всички. За какво са ни тези "мръсници" търговците... :)). Жалко.. После като си купувате египетски лук и китайски чесън да не се чудите защо бе джанъм;)).

пак ли ша клекат на киро гела и подобните му мушмороци

айде козлодуй може да обогати малко плутоний в реактора, ама теца освен тока произвежда главно отпадък

ЕС ни върза камък на шията с техните безумни правила и сега ни пусна да плуваме на дълбокото. Пречката пред решаването на проблемите е само една - ЕС!

Кой изнася ток? Питайте някои депутати които мълчат като ...